Postao/la cruz » 12 lip 2023, 09:46
Da nastavim rant na Bayernov skauting i campusčinu
Pravim grafike za Martela, igra europsko prvenstvo U-21 za njemačku i vidim da OPET nema nijednog Bayernovog igrača u repki. Naravno, Musiala je available ali je davno prešao tu razinu.
Imamo Gravenberga i Tela na EP, ali oni su stranci. Ne moraju bit uopće iz Münchena, iz kampusa; mi godinama nemamo njemačkih igrača koji igraju U-21.
Prije nego me napadnete, naravno da to nije prevažno, ali prije par godina je jasno rečeno da je politika kluba forisrati mlade igrače, najtalentiranije iz Njemačke po mogućnosti. A tada je Njemačka U-21 repka bila najjača u europi.
Njemačka je osvojila EP 2021. bez ijednog Bayernovog igrača. (Mai i Dorsch su bili Bayernovi igrači prije toga, ali daleko od potrebnog kapaciteta)
Tu generaciju su predvodili Wirtz, Schlotterbeck, Baku, Adeyemi, Berisha, Moukoko, Nmecha itd.
---
Ja razumim da mlade švabe možda ne idu u Bayern jer znaju da će se lakše probiti negdje drugo.
Ali ni to ne opravdava kronični nedostatak, upravo zato jer Bayern želi tim putem, jer je investirao toliko u taj Zweck. Znači ili investicija ne funkcionira ili je besmislena ili nam je skauting loš. Nešto jest.