Momčad i sve vezano za ekipu 2023/24

Arhivirane teme...

Re: Momčad i sve vezano za ekipu 2023/24

PostPostao/la Red passion » 20 svi 2024, 11:41

Da, to je sve točno. Nikad nije bila tajna zadnjih 25 godina kako Uli pati od bogovskog sindroma, to je bilo preočito na prijelazu tisućljeća kada je bio menadžer i sjedio na klupi. No 80-te, 90-te i 2000-te su nekakvo drugo nogometno razdoblje spram ovog zadnjih 15 godina. Dok je to bilo izvrsno, funkcioniralo je i moglo se.

Sam Uli je otišao stepenicu više nakon ljeta 2009. i učinio novi korak i pretvorili su klub prije 12-13 godina u ono što je bio između ljeta 2009.-2018. No problemi su krenuli krajem 2017. s odlaskom Ancelottija i do dan danas svjedočimo samo većoj strukturnoj dubiozi i nemogućnosti izlaska i pronalaska rješenja za istu.
Kada smo pomislili da imamo sigurnih 3 sezone Flicka za trenera, mi smo njega izgubili već u zimu 2020.

Philipp Lahm sve ove godine nije u klubu baš zbog Hoeneßa i Rummeniggea i ekipe iz nadzornog odbora. On kao mlad čovjek i donedavno aktivan igrač se tome ne može pokoriti i prilagoditi iako je od samih početaka i pod tim ljudima odrastao i odigrao cijelu karijeru.

Freund i Eberl su kao duet u bilo kojem drugom klubu dobitna kombinacija. Kada bi na njih doveo netko još Lahma kao predsjednika kluba ili nekog menadžera ili recimo nekoga poput onog Werderovog i Wolfsburgovog Allofsa, vjerujem kako bi svi ti likovi skupa stvarali i podignuli jedan uspješan klub. Glavna stvar je da nema svemirskog ega koji se nameće među njima jer s time sve ode u klinac koliko god kemija i raznolikost bi odlična bila.

Ulijev ultimativni Bayern je:
- lik poput njega na tronu
- ispod njega netko kao Udo Lattek i Ottmar Hitzfeld, dugogodišnji uspješni treneri, prijatelji, gdje Uli nađe svoj mir, toleranciju, povjerenje i ispadi se lakše podnose
- vojska igrača u glavi baždarena kao oni kada je on igrao i nakon njega narednih 30 godina

No nema novih Latteka i Hitzfelda, nema novih Beckenbauera, Breitnera, Maiera, Gerdova, Schwarzenbeckova, Babbela, Tarnata, Lahmova, Schweinsteigera, Effenberga u gradu i okolici i izvana više nema novih Ribéryja, Robbena, Mandžukića i dr.
To je sve prošlost koju Uli čini mi se kako hoće upravo kroz nogometnu akademiju da oživi, vrati i učini mogućim.

Bilo bi to super za Bayern i njegove Mia san Mia vrijednosti, grad, Freistaat i Deutschland, kao i Man Unitedu generacija 92' zadnjih 12 godina, ali nema toga svega i takvih više. Ne ide preko noći i ako ide, onda ne ide u čitavoj Njemačkoj kao u Španjolskoj, Portugalu i Engleskoj, pa i Hrvatskoj(gledajući reprezentaciju).
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 20 svi 2024, 13:12

Opširna je to tema ali držao bi se srži. A to je da zadnjih par godina nije kako bi trebalo biti.
Po meni su ova sranja počela s ulogom managera, kad ju je Uli napustio.
Nakon Lehrlingera i Sammera - nitko normalan nije htio tu poziciju, zato je postavljen Burazzo, jedini specijalac koji želi i može bit psić koji sjedi vlasniku u krilu i oblizuje ga.
Sammer je vidio koliko je sati i pobjego, usprkos brutalnom uspjehu.
Lahm i Sexsteiger neće da povire dok je ovako stanje.
Također ne znam zašto su se Eberl, Freund i Kahn odlučili upustiti u ovo.
Valjda su se nadali da će bit drukčije.

Ruku na srce, kroz sva ta razdoblja Bayern je imao možda najuspješnije razdoblje povijesti kluba.
Uli je bio na čelu i znate mene - nemam nikakav problem priznati to, dapače, svaka mu čast vala!

Ali odlazak znači odlazak.
Ako Rolex i Uli više nisu uključeni u klubu kao prije, onda zašto klub radi isključivo kako oni kažu?

Je li napokon došlo vrijeme da njih dvojica poptuno odu? Uz dužno poštovanje, ja smatram da je vrijeme da ih nikako više nema tu. Da ih se ništa više ne pita.

___

Mene, koji pratim Bayern od 1994., ne boli jedna godina bez titule, bilo ih je prije češće.
Mene boli gubitak respekta i ozbiljnosti. Rade se stvari koje jednostavno nisu Bayern-like.
Tu mi ne može nitko reć da nisam u pravu. Ovo nije Bayern kakvog ga ja znam i želim.

Mislim da je vrijeme skinuti staru gardu, svaka im čast, ali sad se sklonite i uživajte u životu.
Nitko ne može garantirat da će nova garda biti bolja. Ali nek proba. Druga je energija.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la jozotg » 20 svi 2024, 13:38

Cruz,do riječi potpisujem.Od 1982 pratim Bayerna ..stari radio u Augsburgu i jedom me odveo na stari stadion..i to je to.

Ako neće sami otići ,priroda če to napraviti.
www.mot.hr najbolje mjesto za pisače u HR

Još talijanima nisam oprostio sječu Velebita,ni Velog Jožu.Niti ću ikad.
jozotg
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 20 svi 2024, 13:52

cruz napisao:Ako Rolex i Uli više nisu uključeni u klubu kao prije, onda zašto klub radi isključivo kako oni kažu?

Očito je da su uključeni u rad kluba i onda kada su 'otišli' i na njihovom mjestu bili Hainer i Kahn.

Tko uopće odlučuje o 'konačnom' odlasku Hoeneßa i Rummeniggea?? Svi u klubu su skloni Uliju. Ta da li su mu izvan kluba da ima veto. :haha:

@Jozo lijepo zbori - biologija će ih odmaknuti, a do tada će još trebati proći godina.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 20 svi 2024, 14:38

cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 20 svi 2024, 19:36

Kompany je novi kandidat za trenera..... I ne, ne, NIJE OVO PRVOAPRILSKA ŠALA. Prvi april je odavno prošao, ali on u našem klubu i oko kluba traje iz dana u dan, iz dana u dan.......
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Murta » 20 svi 2024, 20:10

Baš ma zanima kak bi to ispalo. Lik je lani IZDOMINIRAO Championship i pisalo se o tome da će biti nasljednik Guardiole u Cityju kad Pep ode. Al ove godine ispadaju iz PePL-a i nisu baš prikazali sličnu nogometnu filozofiju. Al kadar mu je groblje.

Može biti težak promašaj, ali ima i potencijala za super ishod.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la anton 1983 » 20 svi 2024, 20:56

Neda mi de bss ukljucivat u ove rasprave jer me nekalo brdiraju. Previse mi se sere po klubu a to mi nepase.

Sto se tice Kompanya to me zaintrigiralo. Htio bi bas tako nekog lika koji dolazi od nigdje a imo je neku karizmu kao igrac.

Podrzo bi izbor takvog trenera.
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 21 svi 2024, 08:32

Zanimljiv kandidat, samo 7-8 mjeseci stariji od Nagelsmanna.

- iskusan nogometaš, lider.
- glede stila, vidi se utjecaj Guardiole, u svim fazama igre. Podsjeća i na Nagelsmanna.
- prema wiki-ju Kompany priča francuski, nizozemski, njemački, engleski, španjolski i talijanski
- navodno je super lik i ne libi se sasut igraču sve u lice.

I naravno, to neiskustvo treniranja velike momčadi je očita stvar. Međutim dali su dečki šansu i JN-u, koji je kudikamo ekscentričniji. Kompany mi djeluje prizemniji od Nagelsmanna. Ako je true da naši vide u njemu velik potencijal, onda idemo probat.

Osobno, ne znam šta bi rekao, nisam protiv - nisam ni oduševljen. Ali ko god dođe zaslužuje šansu.

No polako, s obzirom koliko nas je trenera odbilo, ništa nije gotovo dok ne bude potpisan ugovor. Možda za vikend bude neki skroz drugi kandidat :lol:
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 21 svi 2024, 11:30

Sad ocito idemo na svijesno rizik ili samo ocaj ako je ovo drugo nebumo se lagano izvukli iz sranja.

Trener neiskusan kao Kompany može uspjet samo ako ima karakter al se zna i prilagodit a bome da ima puno srece.

Trenera trebariješit ovaj 5 mj da se pocnemi rešavat igrava i kupit jedno 4-5 novih ali jako dobrih.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 21 svi 2024, 11:39

Ovdje se samo radi o vremenu kojem će se nekom dat... Najviše o tome kako ga mi percipiramo, bez ARGUMENATA. Kroz povijest gledajući kako je poćeo, Pep, Arteta, Zidan i ostala das dojče der fuzbalisti?

Nema tu provjerene stvari nego samo onog ćem smo se mi hranili i što su nam nametali. Sad kad ti nisu došli onda je sve jebiga.

Ovak smo si mi to postavili- XABI - UBERSEX

JN - HHAHAHAHA Ajd daj, pa da vidimo kaj bu sad

Flick - dobra opcija u koju JAAAAAAAAAKO sumnjamo.

TT- kad sva ostala smeće ne žele, onda je ovo najbolje smeće.

Peta opcija koja god bila je nama za spobljuvat...

Zato ak bude Kompany, onda bar nije Kovač...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 21 svi 2024, 16:30

Zašto ne aktivirati nekog legendarnog trenera iz mirovine. Franka Rijkaarda nazvati da se vrati nakon 16 godina i pusti svoje poslove s nekretninama? :D
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 21 svi 2024, 16:39

Wo war Gondor als Bayern ein Trainer suchte :legendo: :haha:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 21 svi 2024, 16:45

Joooooooooooj Radoslave!!!!!!! smile12 smile12 smile12

Image
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 21 svi 2024, 16:49

anton 1983 napisao:Wo war Gondor als Bayern ein Trainer suchte :legendo: :haha:

Haha dobra referenca :hehe:
I dobar osvrt na potragu za trenerom u postu priie.

Ja više ne znam što bih rekao i mislio. Pitanje je što mi sad tražimo. Kažu neka klub stane iza trenera. Ali ima li toga u klubu poput Bayerna? Može li trener preživjeti budemo li opet imali sezonu bez trofeja?
Po meni samo ako se pokažu neki ozbiljni napreci u igri, prepoznatljiv stil i smjer. Ali s obzirom na naš kadar, je li u tom slučaju moguće uopće ne uzeti barem 1 trofej? Zar može Leverkusen ponoviti ovakvu godinu? Može li netko drugi??

Evo stvarno paradoksalna situacija neka. Hoće li sezonu bez trofeja lakše preživjeti jako trenersko ime ili netko manje poznat? Samo Uli Hoeness zna odgovore na ta pitanja koja su ključna. Stavit sve karte na stol da ćemo dobit Alonsa nagodinu meni je prevelik rizik.

U svakom slučaju mislim da nam je svima pun k više te potrage i dajte više nekoga da idemo dalje. Što se tiče Kompanija i iskustva...puno faca je napravilo dobre rezultate bez ikakvog iskustva - počevši od Alonsa :idk:
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva