(29. kolo) Bayern München 2:2 Borussia Dortmund

Podforum za utakmice Bayerna u Bundesligi u sezoni 2024-25

Re: (29. kolo) Bayern München 2:2 Borussia Dortmund

PostPostao/la doro » 13 tra 2025, 13:08

Bochum je bio prekrtnica ovog luzerskog mentaliteta otad smo skroz nesigurni i svaku tekmu visimo za poraz igrali doma ili vani i ništa se ne mjenja po tom pitanju plus još se zaredale ozljede itd.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la doro » 13 tra 2025, 13:25

Der Klassiker zwischen dem FC Bayern und dem BVB endet mit einem 2:2-Unentschieden. Dabei bekam besonders der Münchner Verteidiger Min-jae Kim sein Fett weg.

Kim i Palihna moraju proc,dal možemo vratiti bar 40 milja za svakog od njih?
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 14 tra 2025, 07:40

effe__sa napisao:Ma ok promašene šanse, bilo je utakmica, kada smo imali i više baš onih 100 % šansi pa nismo zabijali, ali je problem evo u nekih 5 utakmica u zadnje vrijeme u BuLi da mi loše zatvaramo utakmicu. Znači ekipa si gdje trener njeguje fudbal na visok posjed i umjesto da kvalitetnim posjedom odradiš utakmicu do kraja i zadržiš rezultat nakon što si ga okrenuo, mi u nekom haosu primamo gol. I još je bila opasnost da primimo i treći, bez obzira što smo mi za taj treći imali više šansi.

Bio je jedan dio sezone, gdje smo jako suvereno zatvarali utakmice, pogotovo protiv slabijih protivnika (mislim od onih od kojih smo mi sigurno kvalitetniji), ali to zatvaranje utakmica unazad par kola je postalo očajno.
A protiv Intera se isto primio taj drugi gol, ubrzo nakon što smo izjednačili. Ipak tu smo išli na pobjedu, druge okolnosti, Liga prvaka , borba za prolaz..Ali i tu smo nekako baš krenuli srljati nakon 1:1. Gubimo kontrolu nad utakmicama, kada nam je rezultat povoljan. I ovo što smo pobijedili protiv St. Paulija, Augsburga, na kraju nije bilo ono skroz suvereno. Tako da od Bochuma je krenulo nekako to gubljenje kontrole nad utakmicom, iako smo tada vodili, pa tada još i izgubili...

Upravo tako. A to se znalo događati i prije masovnih ozljeda. Jednostavno ta neka zrelost u finišima, ekipa nije dovoljno (ko što švabe kažu) "abgezockt". Kako u zatvaranju tekme, tako i u korištenju 100%-tnih prilika.

Jer u većini zadnjih tekmi Bayernova je bila BOLJA momčad, koja jednostavno ne uspjeva ZATVORITI tekmu.
Ne znam u čemu leži kvaka.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 14 tra 2025, 08:41

Pa konstatni presing,slaba realizacija i propuh u obrani vrlo jednostavno u 4 ti možda i najvazniji faktor kaj trener ima samo tu jednu opciju ništa drugo.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 14 tra 2025, 09:41

doro napisao:Pa konstatni presing,slaba realizacija i propuh u obrani vrlo jednostavno u 4 ti možda i najvazniji faktor kaj trener ima samo tu jednu opciju ništa drugo.

Iako ti se ne čini tako, ali trener nije jedini krivac.
Postavio je momčad koja ima kapacitet stvaranja brojnih prilika. To je činjenica.
On ne može ući i umjesto njih zabijati. Činjenica.
Njegova greška je što očito tom problemu ne pridaje veći fokus u trenizima. To je činenica jer se ne popravlja situacija.

Najveći paradoks je što Bayern zabija prilično puno golova - ali je realizacija problem koji se javljao u ovoj sezoni u par serija.

Bayern je u dvije takme (Inter i BvB) imao 48 udaraca a zabio je samo 3 gola.
Znači i bez Musiale kreiramo masu prilika. Solidan broj 100%tnih.

Problem nije kreiranje prilika, već realizacija. Nekoliko forumaša je govorilo da to nije realistično razmišljanje, s čime se tada nisam slagao, a kamoli sada.

Lakše bi bilo zatvarat tekme kad bi se do poluvremena rješavale :lol: Glupa rečenica ali nije ni daleko...

Ne znam. Ali znam da se brže može riješiti loša realizacija nego da imamo problem kreiranja prilika uopće. Tako da se nadam sexploziji. Počevši od Inkera sad.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 14 tra 2025, 11:52

Sve 5 sad Kane ušo u mini krizu kao i Olise za golove,trener nije jedini krivac niti sam to reko to ali je kriv sto ne mjenja taktiku tokim tekme i ne prilagođava se trenutnoj situaciji za to treba bit fleksibilan,lukav i pronicljiv a tu crtu Kompany nema.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

Prethodni

Vrati se na: Bundesliga 2024-25