Bundesliga 25/26

Arhivirane teme...

Re: Bundesliga 25/26

PostPostao/la cruz » 12 sij 2026, 11:59

Nisam nikoga još čuo da mu je kup tako "uželju". Znaš sam da ja već 20 godina govorim da bi ukino to natjecanje ko intertoto kup :lol:
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 14 sij 2026, 21:34

Znači Hoffenheim - Mönchengladbach 4:0 na poluvremenu!

Je li to prvi hat-trick Andreja Kramarića u prvih 45 minuta u karijeri? Ja se ne sjećam da je ikad u 1. poluvremenu utrpao nekome 3 kluba u bilo koja od 4 kluba u kojima je igrao. :)

Kakva forma Krame u jeseni karijere i u klubu i u Hrvatskoj zadnje 4 godine.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 21 vel 2026, 19:37

Razvojni bome u Leipzigu na poluvremenu veselo prošao. Ajmo vidjeti drugih 45 minuta. Ja sam očekivao poraz prije početka susreta, zasad to ide u tom smjeru. :)
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 22 vel 2026, 08:10

UžasTno me nervira činjenica da će se ovo govno od HoffenGhnoj kvalificirat za LP i kaj je najgore opet barem jedan od RBL ili Kusen ne bu bio u LP... Makar si nekak brijem da će oboje sisnut.
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 22 vel 2026, 10:18

Na kraju 2:2 i skoro razvojni centar do preokreta kako su se stvari odvijale do kraja zbog tog izjednačenja.

Leipzig je to jučer mogao dobiti, ali loše su se branili.

Eintracht je po mom mišljenju jučer svoju kampanju za LP završio. Naime, između njih i Hoffića na 3. mjestu je 15 bodova razlike i s obzirom kakvu lošu sezonu igraju bit će sretni ukoliko zadrže sadašnju poziciju i odu u KL(7. mjesto).

Sjajno su sezonu otvorili, ali nakon prvih 4 kola potpuno su kvragu otišli. Union Berlin, Borussia Mönchengladbach i Atlético de Madrid su im u 8-9 dana spakovali 15 golova. Tu je sezona zapravo otišla u propast, a još je bio mjesec rujan. :nono: :nono:

RB Leipzig i Leverkusen tipično podbacuju, Stuttgart je postao luda momčad lige i opasno visi između 3. i 6. mjesta, neprilagođeni su skroz, ne znaš što očekivati.

Taj vakuum koji 4 kluba ne mogu popuniti onda popunjava jedan Hoffić. Ostaje vidjeti mogu li oni to izdržati i pokupiti 35-40 milijuna € iduće sezone.

Ništa tu nema bez investicijske revolucije koja bi nama svake sezone zaprijetila u ligi, a bome i cijeloj Europi isto tako. Dok taj klub ne dođe, liga će plutati na razini ovog što mi radimo od 2012./2013. do danas.
Znači 13 godina bez promjena, borbe sa samima sobom i u to vrijeme 2 kašlja Bayerna (18./19. i 22./23.) te jedan trenutak u vječnosti (Leverkusen 23./24.).
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 28 vel 2026, 21:17

Fala kurcu pa je HofenGhnoj spusio doma od St Paulija, ali debili iz Kusena nemreju Mainz doma dobit! smile44
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la anton 1983 » 28 vel 2026, 21:30

Pa kaj se to dogada u drugoj ligi? Mogu dic dva ŠPEK stadiona ak se zvezde poklope il bu se pak liga punila sa smecem...

A i ne znam koji K svabi glume pa ne naprave ligu s 20 klubova... Pa mislim stvarno wtf! Svi imaju 20, a oni jos i dalje glume budalu s 18! Jedino ako to ne rade zbog zimske stanke...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 01 ožu 2026, 08:51

effe__sa napisao:Odlična utakmica i sjajna promocija BuLi. Utakmica je sve punudila, a onda mi još na kraju pobijedili na ovaj način. 8-)

https://x.com/i/status/2027449059816980622
https://x.com/i/status/2027449954394915039
https://x.com/i/status/2027452248138088955

Ma nemoj da ti ja dam promociju Bundeslige, @effe. :nono: :mrgreen: :lol: Ne nasmijavaj nas čovječe. :D :D

Ovo je samo jedna odlična večer u zadnjem danu mjeseca veljače 2026. i to je to.

Hainer ti je crno na bijelo objasnio, a i Uli je već 3-4 puta u zadnjih 13 godina oko svega ovoga što oksimoron sektaši Nijemci jašu kontra svake logike.
Kada bude jedan mega genijalan bogataš ili grupa njih iz Njemačke ili neki normalni stranac preuzeo klubove poput Kölna, 1860 Münchena, Mönchengladbacha, Schalkea, Düsseldorfa i napravio od njih elitu kroz 3-4 godine za titule prvaka i u Njemačkoj i u Europi, onda je to to.

Ovo je samo film Beskrajan dan/Groundhog Day i ništa više.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 01 ožu 2026, 08:57

anton 1983 napisao:Pa kaj se to dogada u drugoj ligi? Mogu dic dva ŠPEK stadiona ak se zvezde poklope il bu se pak liga punila sa smecem...

A i ne znam koji K svabi glume pa ne naprave ligu s 20 klubova... Pa mislim stvarno wtf! Svi imaju 20, a oni jos i dalje glume budalu s 18! Jedino ako to ne rade zbog zimske stanke...

Što se to točno događa u 2. ligi? Uopće ovu prvu rečenicu ne mogu razumjeti o čemu pričaš.

Inače za 2. ligu, 20 klubova u Njemačkoj skroz ima smisla dok u 1. ligi to uopće ne dolazi u obzir. Francuska je napravila fantastičan potez što je skresala 1. ligu na 18 klubova nazad, a gdje što je još ukinula prije 8 godina ukinuli liga kup 25 godina nakon osnivanja. Loše, nekonkunretne i manje zanimljive lige nemaju smisla imati kao Engleska i Španjolska 20 klubova u 1. ligi i 22-24 kluba u 2. ligi.
Ne glume oni budale Antone već jesu budale. Iznenadiš se koliko budaletina i bolesnika imaju općenito u normalnom životu svaki dan za vidjeti pa stoga ne čudi i što u nogometu se tek mali dio toga može vidjeti.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 01 ožu 2026, 09:31

Francuzi se vratili na 18? :shock: Fakat mi je to promsklo! Mislim da svabi nejdu na 20 samo zbog zimske stanke.

Sto se dogada u 2. Ligi? Pa Paderborn, Elvesberg i takva smeca ne smiju u ligu uc! SCHALKE I HANNOVER MORAJU PENETRIRAT, a onaj treci mora ispast od onog koji je u BL!
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 01 ožu 2026, 09:41

Da, ovo je već 3. sezona u nizu, od 2023./2024. da igraju s 18. Ne znam kako ti je tamo prije 4-5 godina ta odluka promaknula. Preloša i nekvalitetna liga za toliko utakmica. Talente ionako štancaju na traci u prve 3 lige ko od šale.

Meni je jako žao što Elversberg nije ušao u 1. ligu i bio zajedno s Hoffićem i Heidenheimom.

Razlog je jednostavan - što više takvih klubova u 1. ligi to je veća šansa sa teške nogometne sektaše i pogane Nijemce natjera na promjene i potvrđivanje poluretardacije. Nesposobnost njemačkog nogometa već četvrt stoljeća se mjeri klubovima poput Werdera, Hoffića, Heidenheima, Elversberga, Leipziga i dr. šabana dok Nürnberg, 1860, K'lautern, a naročito HSV-a i Schalkea koji su sramota za nogomet i Njemačku kao državu i društvo uopće.

I dalje navijam za njih da uđu, završe 2. na tablici i naprave novi udarac ovom anemičnom sranju koje ljudi predugo nazivaju Bayernliga. :neee:

Rušenje ovog sranja što vlada zadnjih 25 godina je jedino rješenje ili štancanje čistokrvnih Nijemaca ala onih iz 60-ih, 70-ih, 80-ih ili kao Brazilci tamo između 1970. i 2006. kada nije bilo ozbiljnog kluba bez barem jednog u ekipi.
Treće opcije nema jer je Leipzig jedno prljavo beskorisno smeće čija je strategija pretpostavljam na razini ekstremnih sportova i ostalih individualnih sportova, a to nogomet nije nikada bio u svojoj srži niti je ovaj propali, klošarski konzumeristički s monopol novcima za balave, jedva punoljetne, nedokazane poluproizvode i smeća.

Milijardere u svojim klubovima ne žele, a potrebni su ne ligi već nama da imamo nakon gotovo 25 godina opet nepredvidljivost i uzbuđenje svake sezone od vikenda do vikenda i više tučnjava na terenu kao 90-ih u Bundesligi. cool0044

Recimo 2 ista kluba iz 2 zemlje s 2 vrlo slične priče i zadnjih 15 godina 2 potpuno različita pravca i razvoja - Atlético de Madrid i Borussia Dortmund.

Dok su se Španjolci dignuli od prave španjolske sprdnje tamo između 1999. i 2010. kada sam razgovarao sa Španjolcima u zadnje vrijeme u ovaj mega klub u manje od 6 godina sa gomilom novaca stadiončinom i pol pod Diegom Simeoneom koji ih je dignuo ko ništa u manje od 6 godina i eltni klub s transferima od 50-120 milijuna € nakon samo 8 godina i sada došli američki investitori s velikim ambicijama i resursima da se to nastavi dizati za 2-3 koplja gore.
Za to vrijeme Dortmund je nakon Kloppa postao razvojni centar i sprdnja vrijedna pišanja bez obzira na njihove LP večeri i natezanja do polufinala i finala zadnje 4 godine, ekipa za superkupove.
Oni i dalje qrca ne vrijede kao klub i nisu elita ma tko god ih gurao tamo. To oni nisu i to su potvrdili 3 ljeta sa Sanchom, Haalandom i Bellinghamom. To ili sve imaš skupa 5-6 godina i pumpaš dalje ekipu ili si qrac od ovce na velikoj sceni. Mogao si furati to od 2015. do 2018. par godina da ojačaš financije, klub, skautiraš i držiš visok plasman dok ne uhvatiš novu rundu za titule prvaka, ali od Sahina 2011. i Kagawe 2012. kada su svi bježali u veće sredine do danas sve ovo - :<: :<: :<: :<: :<: :<: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono:

Atlético je prije 4 mjeseca doveo jako dobrog sportskog direktora i već je potpisao ove zime par igrača, a tek treba uslijediti odmicanje od 3. mjesta svake sezone i krenuti stvarati pravu momčad da napokon se odmaknu od dugogodišnjeg posta i maknu 2 kluba iznad sebe s trona. Ovi u Dortmundu spavaju, samo echte Liebe i zijev zijev Beatles pjesmica.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 01 ožu 2026, 12:21

Zamisli sad da ispadnu Wolfsburg i Bumen, a udu Paderborn i Elvesberg.

Bila je liga vec tako gnjilo popunjena pa se nis nije dogodilo. Jednostavno to se nikad nece dogoditi.

Iako mi je Westfallen brutalan stadion s navijacima krepo sam od smijeha koliko malo BvB malo od stadiona zaraduje. To se nigdar ne bu promijenilo jer je njima svima skupa rezultat nebitan. Bayern je valjda jedini odstupio od tog debilizma i stavio si cilj da je rezultat bitan.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 01 ožu 2026, 12:56

Olimpijska liga s olimpijskim duhom kada sam čitao na bundesliga.com prije 10-11 godina kako Nijemci navijaju za svoje klubove, razvijaju i prodaju igrače da sutra gledaju utorkom i srijedom LP ili vikendom Premier Ligu i govore ko Balkanci "eno vidi ga, naš čovjek, iz naše zemlje, igrao je za nas i sada razara i gradi uspjehe i stotine milijuna godišnje okreće njima". Gdje bi zadnjih 15 godina Bayern bio s takvim razmišljanjima i radom... :)

Wolfsburg je dosad trebao biti još 2 puta prvak Bundeslige kako su ono Allofs i Hecking riješili Magathovo smeće u godinu i pol, a oni se 2015. odlučili maknuti sa scene što su prodaje De Bruynea, Perišića i dr. pokazale. Fuj, odvratno, Volkswagen korporacija, 100% vlasništvo, njihov grad, njihov klub, mogu raditi što žele s lovom uz one uvjete koje svi moraju poštovati, a oni se odlučili ugasiti. Samo sam tada 2015. i 2016. rekao fuj jebem ti mater. Zadnjih 4 godina i da su htjeli, ne bi im bilo pomoći jer je kompletna njemačka autoindustrija strašno zaronila.

O Bayeru koji je kupio čak i zli Monsanto prije 8 godina ne želim ni pričati. Dobili su duplu krunu i sada mogu narednih 50 godina spavati.

Na kraju dobiješ potvrdu austrijskog Red Bulla u Njemačkoj, na daleko jačem tržištu, s Leipzigom gdje nisu odlučili poharati tržište uz taj dobar rad s talentima već glumiti uspješan razvojni centar plati malo zaradi 50-100 puta više.

Stuttgart zadnjih 30 godina... Mercedes i Porsche, Bosch, EnBW, qrac-palac koji sve ne u industriji imaju 100 godina, a oni stvorili 2 puta drugoligaša zadnjih 11 godina. :harakiri: Ni jebeni Karlsruhe ne može biti stalni prvoligaš u takvoj jednoj saveznoj državi. :roll: Ista priča kao i 1860 i Nürnbergom u Bavarskoj.

To bi Portugalci i Španjolci itekako kapitalizirali sve u nogometu što je na gospodarskom planu jer su baš banana izvan Madrida i Barcelone i plaču već 4 godine kako im sada Championship uzima dobre prvoligaše na velike plaće. Nijemci nisu takva kultura i duh.
Njemačka u nogometu nema baš nikakve logike osim ako je Sunday League ideja što FC Bayern se nikako ne slaže zadnjih 40 godina.

Moj san o još 4-5 jakih klubova uz Bayern u njemačkoj ligi je čista utopija. Tada ni LP nam ne bi toliko trebala kakva bi borba bila za 1. mjesto i za preostala 3 u LP koja vode iz tjedna u tjedan, kolika količina kvalitetnih igrača i trenera bi istodobno bila zastupljena, a nogomet na terenu se ovako i onako već 16 godina igra brutalno za oči.

Samo san i nada ostaju, ali život je iz sadašnjeg kuta gledanja kratak da to doživimo jer se Njemačka ne mijenja na način koji priželjkujemo. Imati iznova zlatni period 1995.-2003. u Bundesligi i Europi je kao znanstvena fantastika. Ono što je bilo u LP i Kup Uefa tada tih 6 godina je bilo pregolemo i zadnje što je njemački nogomet iznjedrio pored onakve Serie A i Primere te Ajaxa. Sve ostalo smo mi napravili i Eintracht prije 4 godine.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 01 ožu 2026, 13:03

I ja sam imo san 4 5 jskih klubova i kada su se za to trebali postaviti temelji sve je otislo i kurac. Sada je jednostavno sve tako daleko da tu vise povratka nema i to je to.

Liga je iz godine u godinu gnjilija i ti nema spasa. Ljudi moraji shvatit sto znaci rijec liga, a sto je izuzetak Kusena...

Jednostavno kad se treba nes sexualno dogoditi sto bi moglo popraviti buducnost, sve se zasere.

Evo pitam se ak ce EPL ove godine opet ic i bacanje novaca, koji k ce kupit iz BL? Nema kaj!

Znaci BvB bi sada trebao Šlotenbecka izbit iz cipela, a ne s njim "pregovarat", ali ne! Bolje nac neke "Antone" iz Kickersa... Nema tu kruva

Ste vi vidli ucinak F.Silve za kojeg je BvB dao 22.5 milja? :smajl007:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 01 ožu 2026, 14:54

Da, skroz se slažem s napisanim.

Silva je napadač iz kategorije HNL-a iz 2000-ih, 30 utakmica 3 gola. :D Ne znam što je toliko danas preteško biti top napadač i trpati golove da ga jebeš... :) Svi igraju s loptom i nisu sidraši u elitnim ligama, ali ovo... :nocomment:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva