Lucimar napisao:pa u vecini stvari si u pravu i odprilike isto mislim
ali sam si rekao, igranje u bayernu je vrhunac karijere sto se tice njemackog fudbal, tako da nije jednostavno zadrzati igraca cak i pored volje tima, jednostavno u vecini slucajeva igrac hoce da ide u bayern a velike su pare u pitanju i onda drugi timovi budu prinudjeni da ih prodaju
imas mogucnost naplatiti igraca 15-20 mil, ili ne dobiti nista para a dobiti nezadovoljnog igraca
zamisli sad scenario da barca ponudi 30-ak miliona za lahma, i da on odluci da ide
pa nema sanse da bi ga bayern zadrzao, to jednostavno nije praksa da se igrac drzi u timu protiv njegove volje, ako je vec dosla ponuda koja je vrijedna tog igraca
da se razumijemo tu politiku vodi vecina velikih timova i u drugim ligama, ali kod bayerna je to problematicno iz dva razloga
-barca ima reala, milan, inter, juve imaju jedni druge, o engleskoj da ne govorim, a koga bayern ima ? hanovera i mainza kao glavne suparnike
hocu reci, da bayern u ligi nema istinsku konkurenciju, ekipu ili dvije koje ce se svake godine boriti sa bayernom za titulu, koje su konstantno u LP, dakle, njemacka nema ni jednog velikana osim bayerna
a znamo sta nedostatak konkurencije cini, u ekonomiji, u fudbalu, u muzici...
-takva situacija je uzrokovala da se bayern zadovolji epitetom najveceg njemackog tima i rade na tome da to i ostanu, tako sto slabe druge, a u evropi sta bude
pa jbg nije bayern lyon pa da vlada prvenstvom (a i to ne ide bas najbolje) a u LP je uspjeh ulazak u cetvrtfinale ili polufinale
Klubovi spajaju ugodno s korisnim=nezadovoljnog igrača prodaju a za to dobe lovu. Tako se posluje!
Ipak, naš klub je dokazao da se glavni igrači ne moraju prodavati samo što ga traži drugi klub. Naravno, imamo novce pa si to možemo dozvoliti.
Ribery, iako to nikad nećemo saznati zašto nije otišao, je ostao u Bayernu. Tu se sad svakakve teorije mogu razviti ali jedna je veoma blizu istini: Ribery je potpisao ugovor za 8-10 milijuna netto plaće a Bayern je želio ipak možda previše.
Ovo za konkurenciju je drugi par cipela..
Slažem se da Bayern nema pravog konkurenta za naslov odnosno konstantnog.
A čuj, po mojem mišljenju su do 2007. godine zaostajali za modernim nogometom. Tu se slažemo. Razloge zašto ni sada nisu strah i trepet treba tražiti u propuštenim prilikama na ljeto 2008. i 2010. godine. NIsmo doveli kvalitetna pojačanja tih godina iako su ona bila prijeko potrebna. Znači, opet smo se zadovoljili s naslovima u ligi i to je to.
Eto, nakon 7 godina lošega trgovanja igrača, zaostalim razmišljanjem u vezi istog i sveukupno zaostalim taktičkim znanjem vratili smo se te godine, 2007., u korak s ostalim momčadima. E sad, nakon lošeg trenera ( Klinsman) konačno je tu prevagu donio Louis van Gaal. Ja sam i danas zahvalan njemu što je postigao za Bayern. Stvarno sam sretan što je unio moderan nogomet u Bayern. Razloge njegova odlaska neću diskutirati sada.
Dalje, klasična potvrda da prošle sezone nismo bili samo prolaznci trebala je uslijediti ove. Ali nije. Po mojem mišljenju koliko van Gaal bio genije on je isto tako jedan luđak.
Znači nekupovina igrača je izostala a samim time i rezultati. Iako smo za Bundesligu trebali biti odlični trener je........
Neću više pisati o njemu.
Kratko i jasno, za slijedeće sezone očekujem da kupujemo igrače koji posjeduju klasu. Ne samo za ovo ljeto već i dalje.
Jer to smo propustili napraviti 2008. i 2010.god.
A za potpuni povratak na vrh nam treba još 3-4 kvalitetna igrača.