Lige 5 - La Liga / Premier League / Serie A / Ligue 1

Ostale lige i kupovi diljem svijeta...

Re: Španjolska Primera

PostPostao/la Red passion » 01 ruj 2011, 15:12

Miki napisao:Uostalom, sjeti se kako su nass poderali prije 2-3 godine u LS. 4:0 tamo, kod nas 1:1,a nedavno sa pola igraca iz B tima na Allianz areni lagano nas tukli 2:0.

Taj Bayern nijednu jaču ekipu ne bi dobio na 2 utakmice, a kamoli Barcelonu. Jedan Jürgen Klinsmann koji pojma nema o taktici je vodio tada Bayerna, a igrali smo i bez Luce Tonija tu utakmicu i još par bitnijih igrača koji su bili ozlijeđeni. Da je čak i jedan van Gaal vodio Bayerna protiv Barcelone, ne bi toliko visoko izgubio koliko je Klinsi mogao. Ista stvar je bila i uoči sezone 2006/07. kada nas je Ronaldinho i njegova klapa s 5:0 poslala u München, a imali smo sezonu koja je bila završila bez trofeja i na 4. mjestu. Isti scenarij je trebao dogodit se 2008/09., no zadnjih 5 utakmica je današnji trener i znalac nogometa Heynckes s 4 pobjede i remijem uspio spasiti stvari koje je onaj Švabo radio cijele sezone. :roll:

Miki napisao:Pravo nase mjerilo bice tekme u grupi LS, te tekme protiv BvB, Salkea i slicno.

Onih 5 utakmica što je Jozo stavio na temi o ciljevima sezone ukoliko bi bez poraza prošli ili čak sve dobili, tu bi pokazali da smo spremni za velike okršaje.

nele-BHF napisao:To što su nas poderali, dobro si reko, "prije 2-3 godine" , tada nisam ni očekivo ništa drugo osim onakvog poraza Ali sada Ma đaba i sranje odbrana kad imamo raspoloženog Bilala Vidjet ćeš !!

Onog Riberyja da danas imamo, mi bismo s još većom lakoćom gazili i ponižavali protivnike. Samo on baš više i ne solira toliko, promijenio je svoj stil igre, no opet ne znači da ne bi mogao onako igrati. Jedino mu realizacija ne štima kao prije, to bi ipak više kod Ribyja htio. :bravo:

CroCHEF napisao:Realno i Inter je imao puno losiju ekipu pa su ih dobili (ne govorim za drugu utakmicu, vec prvu kad su ih dobili 3-1)
Nit je Guardiola toliki strucnjak, ima najvise trofeja posto ima najbolju generaciju igraca. Ja da dodjem na klupu vjerovatno bi osvojio Primeru...
Najveci plus je taj sto se igra na 2 utakmice gdje je sve moguce...

Meni ona šampionska ekipa Intera je vrh, posebice za Italiju Bog i batina. Ona ekipa s Mourinhom je imala sve što je on htio. Jednog playja iza 2 fantastična napadača, 3 odlična razarača igre u sredini terena i neprobojnu zadnju liniju s kormilarom Cesarom koji je tada još bio na vrhunskoj razini.

No opet je Barca ispred što se tiče individualnih klasa, uigranosti, no to joj ništa nije značilo u 1. utakmici gdje im je Inter razbio zube, a i u 2. isto tako u kojoj nisu ništa mogli Interu do kraja susreta, osim kombiniranja u sredini terena i zadnjoj liniji.

Što se tiče Guardiole... Ja o njemu ću više znati ukoliko bude vodio druge klubove, da se stvarno vide njegovi dometi. Ovu ekipu Barcelone svaki proslavljeni i iskusni trener bi mogao voditi. Ni Alex Ferguson nije za neke veliki trener, ali United nije bio toliko velik u onim trenucima kad je on preuzeo United. Gradio ga je godinama i dan danas je pokazao kako zna od limitiranih igrača raditi klasu ili na utakmicama činiti ga ravnopravnim ostalim igračinama. To je ipak veće priznanje kad sam sve si dizao i gradio. Ne treba spomenuti one dvije sezone zaredom u Aberdeenu gdje je pomeo Celtica i Rangerse u Škotskoj, koje ni do dan danas ne može nitko. To i dan danas grmi u Engleskoj i Škotskoj.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 01 ruj 2011, 15:22

FCB_general napisao:
Miki napisao:Uostalom, sjeti se kako su nass poderali prije 2-3 godine u LS. 4:0 tamo, kod nas 1:1,a nedavno sa pola igraca iz B tima na Allianz areni lagano nas tukli 2:0.

Taj Bayern nijednu jaču ekipu ne bi dobio na 2 utakmice, a kamoli Barcelonu. Jedan Jürgen Klinsmann koji pojma nema o taktici je vodio tada Bayerna, a igrali smo i bez Luce Tonija tu utakmicu i još par bitnijih igrača koji su bili ozlijeđeni. Da je čak i jedan van Gaal vodio Bayerna protiv Barcelone, ne bi toliko visoko izgubio koliko je Klinsi mogao. Ista stvar je bila i uoči sezone 2006/07. kada nas je Ronaldinho i njegova klapa s 5:0 poslala u München, a imali smo sezonu koja je bila završila bez trofeja i na 4. mjestu. Isti scenarij je trebao dogodit se 2008/09., no zadnjih 5 utakmica je današnji trener i znalac nogometa Heynckes s 4 pobjede i remijem uspio spasiti stvari koje je onaj Švabo radio cijele sezone. :roll:

Igrao je Toni. Klinsi mu je dao da sam istrčava kontre protiv četvorice Barceloninih braniča. ;)
To je bio potez u maniri Hitzfelda ili Alexa Fergusona. :lol: :neee:

Ali nije igrao Klose, tada naš najbolji igrač uz Riberyja, nije igrao Lahm, zbog kojeg uopće do 70' minute u uzvratu nisam znao igra li Messi kako ga je dobro zatvorio. Nije igrao niti Lucio, tada jedini stoper u formi. Lijevi bek nam je bio Lell koji je na svojoj prirodnoj poziciji 10 puta bolji, a tamo je igrač za drugu ligu.

Dobro smo i prošli koji su igrači igrali. ;)
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la nele-BHF » 01 ruj 2011, 15:28

"Ako žele imati samo dvije utakmice u sezoni, neka im bude. No, to nije dobro za špansko prvenstvo. Stoga, ako se stvari ne promijene, za tri ili četiri godine ubit ćemo španski fudbal", izjavio je predsjednik Villarreala.

Izjava se odnosi na veliko bogatstvo Reala i Barce

"Barca i Real 'pokrali' su od ostalih klubova novac od televizijskih prava. Ovo je postala liga u kojoj samo dva kluba mogu biti prvaci, kao da smo u zemlji trećeg svijeta", kazao je predsjednik Seville Jose Maria del Nido.

Ovo je stvarno previše

Villarreal je prošle sezone imao proračun od 70 milijuna eura, dok je Barca imala na raspolaganju šest puta više novca, oko 430 milijuna eura. Barci i Realu pripada polovina od 600 milijuna eura koliko godišnje zaradi španjolska prva liga od televizijskih prava, a ostatak podjele preostalih 18 prvoligaša.

Ali Bože moj, tako je kako je :)

Zato Miki care moj, jedan je BILAL RIBERY , ima da ih pojede samo da nabasamo na njih :D
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Red passion » 01 ruj 2011, 15:39

Murta napisao:Igrao je Toni. Klinsi mu je dao da sam istrčava kontre protiv četvorice Barceloninih braniča.

E dobro da si me ispravio, jer nisam ni bio siguran je li Klose ili Toni bio, znam da je jedan od njih falio. A otraga je bio propuh, a jadni i neiskusni Breno dobio mjesto u ekipi na utakmici kojoj su oni nas doslovno bušili.

Murta napisao:Ali nije igrao Klose, tada naš najbolji igrač uz Riberyja, nije igrao Lahm, zbog kojeg uopće do 70' minute u uzvratu nisam znao igra li Messi kako ga je dobro zatvorio. Nije igrao niti Lucio, tada jedini stoper u formi. Lijevi bek nam je bio Lell koji je na svojoj prirodnoj poziciji 10 puta bolji, a tamo je igrač za drugu ligu.

Dobro smo i prošli koji su igrači igrali.

Istina...

Jedini pravi potez Klinsmanna u toj utakmici je bila smjena Rensinga s gola i stavljanje Butta među vratnice. Isuse dragi, Buttko je branio ko najbolji svjetski golman i zbilja nas je spasio užasa te večeri... :roll: Dok sam gledao utakmicu, bio sam sav ukočen i bez teksta, samo molio Boga da što prije utakmica završi. :legendo:

nele-BHF napisao:"Ako žele imati samo dvije utakmice u sezoni, neka im bude. No, to nije dobro za špansko prvenstvo. Stoga, ako se stvari ne promijene, za tri ili četiri godine ubit ćemo španski fudbal", izjavio je predsjednik Villarreala.

Izjava se odnosi na veliko bogatstvo Reala i Barce

"Barca i Real 'pokrali' su od ostalih klubova novac od televizijskih prava. Ovo je postala liga u kojoj samo dva kluba mogu biti prvaci, kao da smo u zemlji trećeg svijeta", kazao je predsjednik Seville Jose Maria del Nido.

Ovo je stvarno previše

Villarreal je prošle sezone imao proračun od 70 milijuna eura, dok je Barca imala na raspolaganju šest puta više novca, oko 430 milijuna eura. Barci i Realu pripada polovina od 600 milijuna eura koliko godišnje zaradi španjolska prva liga od televizijskih prava, a ostatak podjele preostalih 18 prvoligaša.

Ali Bože moj, tako je kako je

O ovome sam već pričao na drugim forumima, a ove sezone je već najavljena kataklizma španj. nogometa. Villareal je dobrano izgubio, a Real pregazio Zaragozu. To tako ne može ići. No jedino dobro u tome svemu je bonus za Bundesligu, jer Primera zbog ovih je radikalno oslabila pa je jedan Hannover postao junak Njemačke.

Prije 4-5 godina sam čitao o tim tv pravima... To što u Madridu i Barceloni rade nije normalno. Katalonska kuća prije par godina kupila tv-prava Reala u iznosu od skoro milijardu, a Telemadrid za milijardu i nešto isto tako u nekoliko godina, što je već tu negdje dosada. To su ogromni novci.

Ostali dobivaju samo mrvice.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la CroCHEF » 01 ruj 2011, 17:46

Sahin ce falit jos 2 mjeseca.
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la nele-BHF » 01 ruj 2011, 18:46

CroCHEF napisao:Sahin ce falit jos 2 mjeseca.

A jel se Sahin povrijedio u Dortmundu ili Realu ?
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Red passion » 01 ruj 2011, 18:49

U Realu nele. Nedavno se oporavio, čak i zaigrao u konačno u Realovom dresu i boom! Opet 2 mjeseca out. Jako loš početak za njega, a to ne znam da će mu u tom klubu na dobro izaći. :?
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 06 ruj 2011, 17:39

evo i u sportskim novostima je izašao članak o tom problemu i izgleda da će se sastati predstavnici 18 klubova na Sevillinom stadionu ovih dana kako bi pokrenuli pobunu...

http://sportske.jutarnji.hr/klubovi-la-primere-spremaju-se-na-pobunu-protiv-real-madrida-i-barcelone/971490/

neka su se sjetili...

a u Bundesligi je obrnut slučaj :doh: Bayern dobija samo malo više noFca od recimo freiburga, mainza, gladbacha itd..

ali zbog takvog sustava u BL samo par klubova imaju "pravo" biti ljuti... dok je u španjolskoj svak osim barce i reala zakinut
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 06 ruj 2011, 20:04

To je to... A zbilja što je i rečeno u članku istina je; Primera je SMEĆE!!! Predsjednik Seville drugi puta u 3 godine ovo ističe, a prije nekih tjedan-dva mu se pridružio i čelnik Villareala. Stvari se u tom smeću moraju mijenjati. Nijedna od top 5 liga Europe nije toliko postala besmislenija za igrati koliko je Primera. Valencia već 5 godina ne može prismrditi vrhu i samo smanjuje dugove iz sezone u sezonu, Villareal odlično i funkcionira s obzirom da ne tako davno su bili dio 2. lige, a Sevilla je u onom periodu osvajanja EL bila financijski zakinuta da još veći skok napravi. Onog trenutka kada ta bolesna zarada Reala i Barcelone bude skresana, onda bi se moglo očekivati da i kvaliteta te lige opet naraste. :|

Da bundesligaši nisu zasrali prošle sezone i Mainz prerano ispao ove, mogla se tu rušit i Primera u naredne 2-3 godine.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

Re: Serie A

PostPostao/la effe__sa » 10 ruj 2011, 01:42

Serie A startala utakmicom Milan - Lazio koja je završila 2-2. Lazio čak vodio 2-0, Klose zabio za 1-0, potom još zabio Cisse, a Milan se još uspio vratit u prvom poluvremenu golovima Ibrahimovića i Cassana...Kod Milana se može primijetit nedostatak pravog kreativca i vidi se da im već Pirlo fali, a odbrana im djeluje jako nestabilno..Bit će ih zanimljivo vidjet u utorak protiv Barce :) ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 10 ruj 2011, 10:43

Bome i ja sam se ugodno iznenadio, ali Lazio nije nikako za otpisati za ove sezone. Solidno su se pojačali i može se očekivati od njih da hvataju jedno od prvih 5 mjesta u Serie A, pošto 6. je uvijek upitno zbog finalista tal. kupa. Ne mislim da će biti prvaci, ali da mogu napravit problema, sigurno.

Što se tiče Milana, znalo se da neće tek tako lako ići ove sezone. Nisu doveli tog potrebnog playmakera u sredini, sad mogu očekivati težak posao. Kaku nisu vratili iz Madrida, s Pirlom nisu novi ugovor potpisivali... Ostaje im jedino Merkel da bude ta nova figura, no sumnjam da će on biti pretjerano korišten. Bit će dosta toga na Ibrahimoviću da nešto iskemija u fazi napada, kad već kroz sredinu će teško moći dobivati prave lopte. :|
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 10 ruj 2011, 12:31

FCB_general napisao:Bome i ja sam se ugodno iznenadio, ali Lazio nije nikako za otpisati za ove sezone. Solidno su se pojačali i može se očekivati od njih da hvataju jedno od prvih 5 mjesta u Serie A, pošto 6. je uvijek upitno zbog finalista tal. kupa. Ne mislim da će biti prvaci, ali da mogu napravit problema, sigurno.

Što se tiče Milana, znalo se da neće tek tako lako ići ove sezone. Nisu doveli tog potrebnog playmakera u sredini, sad mogu očekivati težak posao. Kaku nisu vratili iz Madrida, s Pirlom nisu novi ugovor potpisivali... Ostaje im jedino Merkel da bude ta nova figura, no sumnjam da će on biti pretjerano korišten. Bit će dosta toga na Ibrahimoviću da nešto iskemija u fazi napada, kad već kroz sredinu će teško moći dobivati prave lopte. :|

Merkela su posudili Genovi, tako da njega isto trenutno nemaju na raspolaganju
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 10 ruj 2011, 13:05

Koji su to likovi... :lol: Ja njima predviđam najviše osminu finala u CL. Bez ijednog pravog kreativca u sredini, teško će oni moći. E sad jedino da Seedorf počne ove sezone imati 'drugu mladost' i igrati ko u najboljim danima, rekao bi ajde ono... Ali ovako sa Aquilanijem i K.P. Boatengom ne znam koliko je moguće četvrtfinale CL, dalje od toga da ne govorim. Bio bi za mene osobno veliki pothvat.
Za samu Serie A ne znam koliko su sposobni obraniti naslov, no mislim da je to ipak izvedivo s postojećim kadrom.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 13 ruj 2011, 07:31

Eto Juve krenu sa pobjedom i moglo bi se reći da su maltene igrali sa B ekipom. Novi stadion im izgleda prejebeno. Milan doma protiv lazia 2:2, dok su Roma i Inter popušili :hehe: Inter se vraća na stare staze slave...Kolko sam vidio igrali su neku šugavu taktiku, spremješana momčad nigdje ni glave ni repa, samo tako dalje! :bravo:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 13 ruj 2011, 11:09

Moratti očito vjeruje da s postojećim kadrom može uzeti titulu, a bome i trenerom. Nisam uvjeren da Inter može igrati onako kao pod Mancinijem i Mourinhom u Italiji. :no:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Ostala nogometna natjecanja