Prvo i osnovno ja moram reći da tog igrača obožavam! Sad zbog toga sve ostalo kaj ću reći možda će biti previše subjektivno ali ko ga jebe!
Ja inaće obožavam napadače kojim ja dam nadimak TRPAČ. Gomez je takav oblik napadača, Makaay je to bio, Toni, RvN. Nistelrooya sam spomenuo sam zato da se zna da su postojali takvi a da ne igraju za BAyern. Gomez je također takav tip napadača, napadač koji boluje od kapacitetea golova na svom kontu. Onaj koji ih toliko ima da more ići po kvartu i okolo djeliti!
Gomeza ako usporedimo sa Džekom doći ćemo do zaključka da je Džeko "plemenitiji igrač", sa malo boljom tehnikom, osječajem za loptu, atraktivniji je riječ kojem ga moremo opisati. No Gomez ima nešto kaj Džeko nema a to je ono kaj se kao najjače oružje pridodavalo NEKAD najvećim napadačkim zvijerima poput našeg Davora Zuckera

, a to je NOOOOS za gol! To je kvaliteta koju ja najviše kod napadača cijenim, a sve ostalo mi je nebitno ako se nezoveš RONALDO (tu naravno mislim na Brazilca). Recimo Tor Haj Roy Makaay je bio jako sličan napadač kao Gomez. Da znam sad se svi čudite koji kurac? Makaaya ti cjelu utakmicu da si se ubio nisi mogao vidjeti, ali kad je pipnuo loptu, ta lopta je bila u golu. Razlika između Gomeza i Makaaya je ta što je Makaay uz svoju šugavu igru bio ATRAKTIVNIJI igrač od Gomeza i redovno je zabijao golove da ti mozak stane, pa mu čovjek njegovu nevidljivost na terenu nije zamjerio.
Većin ljudi koja ga nevoli osporava njegove kvalitete na način da on nezna igrati nogomet. Ruku na srce nisu daleko od istine. No napadaču kao što je on to baš i nije previše potrebno. Njegova karijera u Bayernu počela je onom famoznom tekmom prošle godine kada smo spušili u Dortmundu i kada je Gomez razbacivao Subotića i Hummelsa (najbolje štopere lige u tom trenutku), ko malu djecu. Tada još nije bio u pravoj formi pa je promašio prilike koje si je sam stvorio. Nakon tekme su ga novinari pitali kak je odigrao, a on im je na to odgovorio, najbolje bi vam bilo da pitate Subotića i Hummelsa. Napiso sam ovo da bih vam kolko tolko dokazao ČINJENICU da je takvu vrstu napadača koji je velik i pojava u 16-tercu jako teško čuvati, makar on nije nekakav dribler i ballkunstler! Kada se Gomez nalazi u 16 metara, obramebini igrač mora biti 100% siguran da će svaka lopta upućena prema Gomezu biti njegova jer ako je samo 99% siguran, onaj 1% će Gomezu biti dovoljno da sa nekim djelom svoga tjela napravi opće sranje!
Tako će neki reći da je Gomez ovisan o svojim suigračima i da oni trebaju napraviti posao za njega. Dečki to je istina, no isto tako ti svi koji to tvrde neće reči ČINJENICU da je on u tom poslu najbolji na svijetu, a to je za svaku pohvalu!
Moram još napisati samo dvije stvari!
U jednom treuntku Gomez je počeo dobro za Bayern igrati, bilo ga je svuda po terenu, trčo je, uzimao lopte, otkrivo se, dodava, izgledao je na terenu prejebeno! E kad je tako Gomez igrao dosta ljudi ga je hvalio, a ja sam pizdio na to jer onda nije zabijao golove i takav Gomez se meni gadi i takvog napadača ja u Bayernu neću, jer smatram samo da sa pravim Gomezom, liscem koji iz nikakve šanse kao protiv Citya zabija golove, Bayern može doći do velikog uspjeha!
Kad sam već spomenuo tekmu sa Cityem, Gomez je bio najlošiji igrač na terenu, jel tako? A kaj je lik napravio, plojhnuo je dva gola i to dva gola za pobjedu! I zbog toga ja njega OBOŽAVAM i nedam da ga se gura u neki niži rang napadača koji nisu svjetska klasa.
On je u stanju odigrati KATASTROFALNO, ali isto tako donjeti pobjedu svojoj ekipi - E to je MARIO GOMEZ i više ništa o njemu ne treba reći!Samo ću još reći da je jedan od mogućih razloga zakaj ja njega obožavam, činjenica da ga "svi pljuju" i kad on zabije gol ja osječam nekakav inat koji čak i samnom ima veze pa nakon što trpne svoje golove ja imam tri čiste ići okolo i zajebavati ekipu!
TORMASCHINE!!!! MARIO ŠPEK-MEZ