UEFA EURO 2012

Arhivirane teme...

Re: Kvalifikacije za Euro

PostPostao/la Mačak » 13 stu 2011, 18:36

Izgubiše braća. :no: :doh: :placi: :cry: Ma šalim se naravno, boli me za Tursku, mada moram priznati volio bih da su dobili. :mrgreen:

E sada ona utakmica na koju se čekalo, utakmica gdje adrenalin radi više nego li bilo gdje. :mrgreen:

U prvom poluvremenu Portugal imao terensku inicijativu, ali bez ozbiljnih prilika, tek ona polušansa Ronalda kad je izlevatio, već sam zaboravio :? , a mladi Zahirović junački uklizao te spasio mogući pogodak. Ostalo su bili neki pokušaji iz daljine, ali bez imalo problema za Begovića.

U drugom poluvremenu smo malo zaigrali, ali oko 60-65 minute Portugal dolazi do dvije kolosalne šanse, Ronalda je busen omeo, a Postiga sa 7 metara iz mjesta u jednoj gužvi tik pored gola.
Odlučujući trenutak su Safetove izmjene, te se ulaskom Ibiševića i Maletića igra malo preselila i na njihovu stranu, prvi šut prema golu Portugala je ubilježen tek u 70 min, a Ibišević je bar jednu šansu morao realizovati, eh da je stari Bola tu bio, vjerujem da bi majstor to majstorski pospremio, ne sumnjam nimalo. 8-)
Do kraja malo otvorenija igra, ali bez pravih prilika, teren katastrofa, pa j.ebem ti državu zar nisu mogli ono bolje pripremiti, jest kiša velika, ali ako nismo tehnički bolji od Portugala, ne znam gdje jesmo, vjerujem da bi bolji teren nama čak više odgovarao. ;)

Najpozitivnije su me iznenadili oni od kojih nešto i nisam očekivao:Jaha, Rahima, Zahirović, Maletić, a o Spahiću ne treba trošiti riječi, pa to je najbolji stoper, najbolji kapiten svijeta, tako je nevjerovatno da nije dobio preporuku u neki TOP klub, ma Spaha je toliko puta dokazao svoju klasu, a nikada iznevjerio nije. 8-)

U Lisabonu ćemo biti još jači, a @effe slažem se s tobom, i ja bih Jahu tu ostavio, a Papca na lijevu stranu, a šta desno :? , da li opet Zahirović, ili Darku ukazati povjerenje :? , ma Safa je nevjerovatno napredaovao :D , a bio sam jedan od glavnih njegovih kritičara :D , naće on već neko kvalitetno rješenje, možda Jahu desno, a Borisa tamo :? , nevjerovatno me to muči, ne mogu da spavam. :lol:

A ljudi što ovako pričaju za Portugal, Dženeral i Murta, slobodno ću reći pojma nemaju! :!:
Da li je to zbog potcijenjivanja Beha repke :? , kao Portugal je talašika jer BiH nisu uspjeli dobiti na njihovom terenu :roll: , kao morali su ono uzeti. :roll: Jer j.ebi ga BiH je p.ičkin dim. :evil:

Tablica koja prati kvalitet ekipe u zadnjih, možda dvije godine :? , ne znam bodovanja su čudna :? , kaže da je Francuska na 15-om, a taj isti Portugal na osmom mjestu u svijetu, ko je mahnit ovdje :? , pa ovako pričati na Portugal. :?
To je reprezentacija koja spada u sami vrh i uvijek pretenduje na prva 4 mjesta sa mogućim iznenađenjem, a imaju igrače svjetske klase na svim pozicijama, a imaju i dobrog trenera, koji je dosta popravio igru otkako je sjeo na užarenu klupu. Njihova imena ne treba nabrajati, skoro svi igraju u vrhunskim klubovima, ali imamo i mi dosta jaku reprezentaciju! :!:

Biće pravi podvig ukoliko ih uspijemo izbaciti, a vjerujem da u gostima na finom terenu možemo odigrati dosta bolje, nego li na onoj oranici, to smo dosta puta dokazali, tako da vjerujem u naš prolaz, ali treba biti realan i reći da je dosta teško, mada se slažem sa @Lizarazuom da su nam šanse čak i veće nakon ovog prvog susreta.

PS:@Lizarazu :haha: , Igor k'o tarzan, a moram priznati da me nasmijao :hehe: , kao rijetko koji komentator do sada, stvarno čovjek se umalo ne udavi. :hehe:
Mačak
'U vreci'

PostPostao/la FCB m@niac » 13 stu 2011, 18:45

Mačak napisao:Izgubiše braća. :no: :doh: :placi: :cry: Ma šalim se naravno, boli me za Tursku, mada moram priznati volio bih da su dobili. :mrgreen:

inače me opće ne jebe kaj neko recimo simpatizira Tursku....reko sam kaj mislim o njima, pa da se ne ponavljam, al daj si malo pogledaj tu svoju rečenicu, pa sam reci dal ima kakvoga smisla... :doh:
FC Bayern, Stern des Sudens,
du wirst niemals untergehen, weil wir in guten
wie in schlechten Zeiten zu einander stehen

http://www.bayern-cro.com/

Hare_bvb napisao: Ribery nas je redovno silovao.
FCB m@niac
Tazmanian Devil

PostPostao/la Mačak » 13 stu 2011, 19:06

FCB m@niac napisao: inače me opće ne jebe kaj neko recimo simpatizira Tursku....reko sam kaj mislim o njima, pa da se ne ponavljam, al daj si malo pogledaj tu svoju rečenicu, pa sam reci dal ima kakvoga smisla... :doh:

Ova rečenica znači da nimalo ne tugujem sa njihovim porazom, što je sasvim normalno, ali bi mi bilo draže da su izvukli povoljan rezultat, prvenstveno zbog naših Hrvata. ;) To mi isto kao , recimo Milan u obrnutom smislu, ne tugujem kada pobjede, ali mi ono malo draže kad izgube. :D
Mislim da sam jasan. ;)

Usput da kažem, 11.11.2011, poslije 22.00 bilo je divljanja po Mostaru, obračunavanja sa policijom, jer pobogu proslavljali su pobjedu svoje reprezentacije. :roll:

Da se razumijemo, nemam ništa protiv Hrvata, da se slučajno ne shvatim kao nacionalista, ali brate što nije uredu, nije. ;)
Mačak
'U vreci'

PostPostao/la Murta » 13 stu 2011, 19:32

Ovo za Portugal je najmanje zbog BiH. To nije niti bio osvrt na utakmicu, već moje mišljenje da BiH ima velike šanse. I da, BiH je u ovom trenutku jako ozbiljna repka.
Da argumentiram svoj stav:
Oni od 2006. do 2010. nisu dobili nikoga ozbiljnog doma (osim one sretne pobjede protiv BiH prošli put), a igrali su s: Finskom, Poljskom, Srbijom, Danskom i Švedskom.
A u osim kvalifikacijama imaju poraze u Kopenhagenu i Oslu, dok su doma ipak pobijedili Dansku i Norvešku, ali su odigrali 4-4 s Ciprom, a i Island im je zabio tri gola u porazu 5-3.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la effe__sa » 13 stu 2011, 19:56

@Mačak: kao prvo dobro si gore analizirao sve, sve za 10 što se analize tiče, a što se tiče ovih nereda mislim da ih niko ovde ne podržava pa mislim da ne bi tu temu trebali raspaljivat. FCB_maniac malo pustio svoje emocije zbog proslave hrvatske pobjede i to je to. A što se tiče divljanja, nereda i nacionalizma jednom sam opširan post napisao i čini mi se večina ga podržala, pa Boga mi ne mogu opet. Tog nacionalizma mi preko glave :D :D
A Mačak druga stvar što Boga ti napade Murtu kad nas je čovjek hvalio i iskazao simpatije prema našoj repki i još čovjek rekao da je 50 % naš. :)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 13 stu 2011, 20:12

http://www.fifa.com/worldranking/rankingtable/index.html

Ova tablica meni nužno ništa ne znači. Naša zemlja je 12. na svijetu, a igrala je ciklus kao da je 25-30. zemlja svijeta. Jasno se pokazuje da se tu samo gledaju bodovi, pobjede, porazi i remiji, kao i važnost utakmica i pripadnost konfederaciji gdje se dodijeljuju koeficijenti i ocjene. To nije mjerilo svega.

Sad si ti Murta tu istaknuo upravo ono što naglašavam, oni su u silaznoj putanji od odlaska Paulete, Figa i ostale klape, a da ne pričam jednog Felipe Scolarija koji je ogroman trag ostavio na tu zemlju i učinio je fantastičnom reprezentacijom koja je igrala finale 2004. i bila 4. na SP-u 2006.

Oni bitnije zemlje, pa čak i protiv nekih daleko manje kvalitetnijih momčadi, su se dobrano namučili u ova 2 ciklusa. Portugalska javnost je zazivala Mourinha 2 puta da im on unese mir i osigura SP, pa i sad EP, što je on odbio.

Ne igraju oni ni 15% onoga što su igrali pod Scolarijem, inače bi oni bili već na SP-u a i brutalno bi se iživljavali nad većinom zemalja u skupini kao što su prije znali raditi.

S druge strane, od dolaska Ćire BiH je počela se uspinjati daleko više nego ikad na nogometnoj karti i odigrala je nekoliko vrhunskih utakmica kao onu sa europskim prvakom Španjolskom, te su ako se ne varam, Tursku ostavili doma i otišli u dodatne kvalifikacije. Za mnoge posmatrače, to je doslovno podvig bio. Izgubili su od Portugala tek u Zenici, a tamo u 1. utakmici su ih svojom neučinkovitošću i nedostatkom spretnosti poslali na SP.

Sad je Sušić preuzeo repku, mislim da je u početku bilo štekalo i krenulo se s remijem, no eto dok se to sve naštimalo, došlo se do 2. mjesta što je bilo i očekivano. Ja osobno sam Sušića odmah na početku nazvao promašajem, a čovjek me totalno demantirao u ovom ciklusu.
Francuska koja je sramotno prošla i igrala SP, te se tamo propisno osramotila i potvrdila svoje sranje unatoč silnim igračinama, iskustvu i igranju u velikim klubovima, opet nije uspjela s Blancom dosegnuti nivo koji su imali tamo u 2000., pa i onaj iz 2002. i 2004.

Tu je isto BiH pokazala da se može boriti i ima snage i volje prkositi velikima, te su zbog onog glupog penala dobili ovo umjesto direktnog plasmana. A tu je nešto i kvalitete valjda u jednom super raspoloženom Džeki, Begoviću te svim tim likovima koji imaju iskustva igranja u inozemstvu.

I sad kad gledam kod jedne strane vidim pad, a kod druge vidim rast. To se posebice primjećuje u svim zadnjim utakmicama ovih kvalifikacija.

Šanse su ako ništa drugo, podjednake. Ali ja dajem prednost BiH jer mi je uvjerljivija bez obzira na nedostatak velike individualne kvalitete i silnog iskustva. BiH ima barem glavu i rep u svojoj igri, ima ono što ima i opet joj ide i više nego dobro, za razliku od Portugala kojem je ovo teška kazna igrati.

Znamo mi dobro tko je i što je Portugal i što on posjeduje, no on je daleko od prijašnje uvjerljivosti. :|
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 13 stu 2011, 20:19

Portugal mislim ako baš mi skroz ne podbacimo može proći samo na temeljima stare slave. Veča su i napucanija imena kod njih i to je naravno prednost, ali kao tim nisu nešto toliko jaki. BiH bi se nosila s mnogima dobro, mnogi već našu repku respektuju, ali stoji i to da Portugal ima slabosti i nadam se da će dati Bog da se te slabosti sad u revanšu jako ispolje i da odemo na Euro. ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la nele-BHF » 13 stu 2011, 21:26

Ne, vi ne znate ko je Portugal, u tome je problem.

Samo znate za negativne stvari repke Portugala ! Smiješno je kada kažete da bi Francuska poderala Portugal ? :roll: Ko je ovdje lud ?

Neshvatate da bi Portugal sada u baražu pobijedio 90% repki, ali mi ne spadamo u tih 90% .

Očit primjer vam je vaša repka, kroz cijele kvalifikacije, mučenja i mučenja, ali kad se mora igrati, tada se igra !! Portugal je igrao ali nije MOGAO više. Ne zbog forme, pičke materine i ostalih stvari, već zbog nas navijača koji smo bili na BP, zbog cijele države, zbog srca koje imaju i koje je veličine Europe!

0-0 je uspijeh koji bi malo koja repka mogla postići i sada kada se vraćaju Papac i Mujdža nema zime. 1-1 u Lisabonu je maksimalno što Portugal može izvući, naravno ako naši momci ponovo ostave srce na terenu kao i u petak.
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la nele-BHF » 13 stu 2011, 21:30

effe__sa napisao:Portugal mislim ako baš mi skroz ne podbacimo može proći samo na temeljima stare slave. Veča su i napucanija imena kod njih i to je naravno prednost, ali kao tim nisu nešto toliko jaki. BiH bi se nosila s mnogima dobro, mnogi već našu repku respektuju, ali stoji i to da Portugal ima slabosti i nadam se da će dati Bog da se te slabosti sad u revanšu jako ispolje i da odemo na Euro. ;)

Brate, shvati i ti i svi ostali, da mi imamo 10 puta veće slabosti od Portugala ! Mi treba da se brinemo o sebi i da mi svoje slabosti ne ispoljavamo, a ne da brinemo i Portugalu. Razumiš ?
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Lizarazu » 13 stu 2011, 22:18

nele-BHF napisao:Portugal je igrao ali nije MOGAO više. Ne zbog forme, pičke materine i ostalih stvari, već zbog nas navijača koji smo bili na BP, zbog cijele države, zbog srca koje imaju i koje je veličine Europe!

Daj Nele, Nelsone, nemoj zajebavati. ;)
Kad se već dotičemo navijača, hoćeš reći da je ono navijanje bilo na "nivou"?
nele-BHF napisao:sada kada se vraćaju Papac i Mujdža nema zime.

Ima zime, jer je Mujdža out bar do proljetnog dijela sezone. :mrgreen:

Da ponovimo gradivo :D Portugal nikad lošiji u skorijoj prošlosti (ne zbog nedostatka kvalitetnih igrača, koliko zbog loše harmonije u ekipi i nedostatka timskog duha), dok smo mi ponovo (nakon nekoliko lošijih utakmica, Albanija, Rumunija, France kući) pronašli sebe i zahvaljujući tome što je nekoliko ključnih igrača u izuzetnoj formi (Džeko, Lulić, Pjanić) i što imamo fudbalske lisce kao što su Rahimić (koliko taj igrač vrijedi za repku) i Misimović, bez kojeg ova reprezentacija ne bi imala taj prepoznatljivi šmek.
Treba spomenuti i sjajnog Begovića, koji dodatno ulijeva sigurnost u ovu ekipu, kao i Spahića, koji je istinski vođa ove ekipe.

Da ne dužim previše, moj optimizam svakim danom sve više raste. :)
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la nele-BHF » 13 stu 2011, 22:29

Lizarazu napisao:
nele-BHF napisao:Portugal je igrao ali nije MOGAO više. Ne zbog forme, pičke materine i ostalih stvari, već zbog nas navijača koji smo bili na BP, zbog cijele države, zbog srca koje imaju i koje je veličine Europe!

Daj Nele, Nelsone, nemoj zajebavati. ;)
Kad se već dotičemo navijača, hoćeš reći da je ono navijanje bilo na "nivou"?

Što se našeg kopa tiče, solidno. Stim da nam nisu dali ni koreografiju ni zastave unijet.

Brate, eto uporedi igrače Portugala sa našim. I onda pogledaj rezultat i vidjet ćeš da nešto nije u redu :arrow: :arrow: :?: Jelde ? Nije sve ni u jebenoj formi. Sad ti kažem, kad te prpa ufati nema tu nisam u formi, tad se igra. Jelde da je smiješno kad ti kažem da je Zahirović , igrač predzadnje ekipe u ruskoj ligi, Spartaka Nalchika , uštopao Ronalda i nije mu dao da se naigra. Pa ti meni sad reci da tu nema ništa više od suhe kvalitete. Jebo brate taj kvalitet kad taj isti Zaha živi za ovakve trenutke, za svoju domovinu.

Mi nemamo toliko kvalitetan tim koliko imamo srce i timski duh, i zelju, i na kraju krajeva trener(e).
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Lizarazu » 13 stu 2011, 22:37

nele-BHF napisao:Mi nemamo toliko kvalitetan tim koliko imamo srce i timski duh, i zelju, i na kraju krajeva trener(e).

Čuj nešto, mnogi ovaj tim smatraju kao jedan od najkvalitetnijih koji smo imali. Po meni nije tako, pod Bakinim vodstvom smo imali isto strašnu ekipu, pa i nešto ranije, prije nego je Barba došao.
Nebitno sad, slažemo se da sve odiše sjajnom atmosferom, da igrači vjeruju da mogu doći do podviga i na nama je da ih podržimo.
P.S. Nisam mogao doći do karte, je li unesen onaj najveći transparent iz Živinica?
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la Axe » 13 stu 2011, 23:34

Portugal - BiH 1-3 :bravo:
Kraj rasprave. :D
Axe
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la effe__sa » 14 stu 2011, 00:46

nele-BHF napisao:
Mi nemamo toliko kvalitetan tim koliko imamo srce i timski duh, i zelju, i na kraju krajeva trener(e).

Pa naravno da imamo veće srce i bolji timski duh od Portugala, al s druge strane nikad nismo imali jači tim. Ova generacija igrača je sjajna, a nisam ja tvrdio da smo mi igrački jači od Portugala nego da jednostavno bolje funkcioniramo ko tim od njih. Mi smo jaki kao tim, a uz to solidno pokriveni na svakoj poziciji, imamo par igrača koji su već velika klasa, to sam već nabrajao u nekom od prethodni postova a onda uz to su nam ostali igrači solidni. Na Portugalu je sada još i pritisak jer ako prime gol u Lisabonu za njih se situacija skroz komplikuje, a mi smo već u Parizu zaslužili odlazak na Euro i pokazali smo koliki nam je kvalitet. ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lizarazu » 14 stu 2011, 09:58

Što je jako dobro, Sport1 prenosi i Hrvatsku i Bosnu. 8-)
Lizarazu
Bixente

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva