Postao/la anton 1983 » 28 svi 2009, 07:58
Barca je jučer dokazala da je najbolja momčad svijeta. Pobjedili su MUTD suvereno, besprijekorno i nadasve zasluženo. MUTD nakon jučerašnje tekme nema za čim žaliti. Iako je MUTD ušao očekivano za mene u tekmu, što znači superirornije, u prvih "10" minuta zapucali 5 puta prema golu, zabili Barcu u njihov 16-terac, to je bilo to od njih. Poslije toga MUTD više nije pokazao ništa, niti volju niti želju da dobije utakmicu. Jednostavno su se namjerili na boljeg i nisu znali kako da iskoriste Barcine slabosti. Mislim da je Guradiola iznenadio Fergija, pa i sve nas sa igrom koju je jučer postavio na teren. Naravno u svemu tome najviše je presudio Barcin rani pogodak koji je kudikamo Barci olakšao put prema trofeju. MUTD je djelovao jalovo u svim segmentima igre i to me jako začudilo - mislim da je jučer po drugi puta nakon domaće tekme sa Portom do izražaja došla ta kako da velim manja motiviranost zbog toga što su prošle godine uzeli LP.
Barca je jučer jednostavno više htjela taj trofej. Kako su naši komentatori rekli, nogometne agresivnosti jučer kod MUTD-a nije bilo, a tako se protiv Barce nemože igrati. Ta agresivnost došla je prekasno i baš nije bila u stilu Fair playa ( C.Ronaldo, Scholes). U obrambenom djelu igre zakazao je onaj od kojeg su svi najviše očekivali - Vidić. U veznom redu nije bilo ideje, dok C.Ronalda nakon prvih 10 minuta maltene nije bilo na terenu. Fergie je nekaj pokušao reč dečkima na poluvremenu ali niti to nije urodilo plodom.
A sad što se tiće Barce. Jučer je bilo puno junaka na terenu. Pique , koji je odigrao maestralnu utakmicu i skoro sve rupe koje su nastajale u obrani Barce pokrpao, kad god je bilo gusto on je bio tamo. Puyol koji se natrčao PK, poginuo na terenu pa i pretrpio grube prekršaje, te se skoro ozlijedo pri intervenciji Van Der Sara, jedna od boljih tekma njega u Barcinom dresu. Zaliječeni Iniesta koji je radio belaja u MUTD-ovom veznom redu te asistirao za prvi pogodak, sa Xaviem krojio politiku Barcine igre. Etoo koji je maestralno izbacio "najboljeg branića današnjice" i zabio gol za hall of fame.
Te jedan jedini, mali zeleni , neprocjenjivi Lionel Messi - bila je milina gledati kako se on nosi sa ovim čudovištima MUTD-a i kako je spretan sa loptom, te kako je dribljao, dodava i zabijo gol. Stvarno je maestralno i genijalno ostavio pečat u ovoj utakmici te je tako sam potvrdio da je najbolji igrač današnjice.
Španjolci su nastavili sa svojim velikim uspjesima i dominacijom u nogometu. Nakon EURA 2008, Barca je još jedanput dokazala da nogomet nije umro i da još uvijek mogu pobjediti oni čija je igra melem za oči te svaki čovjek koji voli nogomet može još uvijek uživati u čarima i blagodatima ovog nam drago Športa.
VISCA BARCELONA!!!
KVDM!!!!