Finale Lige Prvaka : Barcelona - Manchester Utd.

Arhivirane teme...

Finale Lige Prvaka : Barcelona - Manchester Utd.

PostPostao/la katsche » 26 svi 2009, 18:30

Posljednje finale LP koje će biti odigrano u srijedu

Otkako je 1956. godine odigrano prvo finale, sraz Manchester Uniteda i Barcelone odlučit će o 54. europskom klupskom prvaku. Barceloni će to biti peto finale, a Manchester Unitedu četvrto. Zanimljivo, bit će ovo posljednje finale koje će biti odigrano u srijedu. Od iduće sezone i finala koje će se igrati u Madridu, pa će se utakmice igrati u subotu. Manchester United je pobijedio u sva tri prijašnja finala u kojima je igrao 1968., 1999. i 2008. Barcelona je pobijedila u dva finala 1992. i 2006., a dva puta je izgubila 1961. i 1994. Ovo je peti put zaredom da Engleska ima predstavnika u finalu Lige prvaka, a Manchester United može postati prvi klub otkako je pokrenuto natjecanje pod nazivom Liga prvaka 1992./1993. koji je u prilici zadržati trofej i drugu godinu zaredom.

Milan je dva puta zaredom bio osvajač Kupa prvaka (1989. i 1990.), a Juventus je to bio u prilici 1996. i 1997., no u drugom finalu zaredom bio je poražen od Borussije Dortmund. Prošlu sezonu trener Uniteda Alex Ferguson postao je 16. čovjek koji je osvojio Kup prvaka više nego jednom nakon prvog uspjeha 1999. godine. Ako United pobijedi u srijedu, Ferguson će se priključiti pokojnom Bobu Paisleyju, koji je s Liverpoolom osvajao naslove 1977., 1978., 1981.). Ferguson je drugi najstariji trener koji je osvojio naslov prošle godine u dobi od 66. godine. Najstariji je bio Belgijac Raymond Goethals koji je imao 71 godinu kada je Marseille pobijedio 1993. Ako Barcelona pobijedi, trener Pep Guardiola (38 godina i 129 dana) bit će najmlađi trener u zadnjih 49 godina koji će podignuti pehar i treći najmlađi u povijesti natjecanja. Miguel Munoz imao je 38 godina i 121 dan kada je odveo Real Madrid do trijumfa 1960.

Najmlađi trener koji je pobijedio u Kupu prvaka je Jose Villalonga koji je imao 36 godina i 185 dana kada je Real pobijedio prvi put u finalu 1956. godine. Guardiola također može postati šesti trener koji je osvojio Europski kup kao igrač i kao trener i tek treći koji je to učinio s istim klubom nakon Munoza (igrač Real Madrida 1956. i 1957. i trener 1960. i 1966.) i Carla Ancelottija (igrač Milana 1989. i 1990. i trener 2003). Guardiola je igrao u Barceloni kada je pobijedila 1992. Unitedov golman Edwin van der Sar i suigrač Owen Hargreaves su dvojica od 12 igrača koji su osvojili Kup prvaka s različitim klubovima. Van der Sar je osvojio naslov s Ajaxom 1995. i s Manchester Unitedom prošle godine dok je Hargreaves to učinio s Bayernom 2001. i Unitedom.

Međutim, Hargreaves zbog ozljede neće biti dio sastava. Unitedov napadač Dimitar Berbatov igrao je za Bayer iz Leverkusena koji je poražen 2002. u finalu od Real Madrida. Patrice Evra, koji je osvojio naslov s s Unitedom prošle godine, bio je dio Monaca koji je izgubio od Porta 2004. godine, a Barcelonini igrači Thierry Henry i Alexander Hleb igrali su u Arsenalu koji je poražen u finalu 2006. od Barcelone.

54.
finale Lige prvaka ili Kupa prvaka odigrat će Manchester United i Barcelona
5.
finale odigrat će Barcelona
4.
finale odigrat će Manchester United
3
puta naslov je osvojio Manchester United
2
puta u finalu je slavila Barcelona
4
puta Rim će biti domaćin finala Kupa/Lige prvaka
50.000
navijača iz različitih zemalja očekuje se da će zbog finala Lige prvaka doći u Rim
70-200
eura cijene su za finale ovogodišnje Lige prvaka
624
funte potrošio je u prosjeku svaki navijač za vrijeme boravka u Moskvi, tijekom prošlogodišnjeg finala
Švicarski sudac Massimo Busacca sudit će u srijedu finale Lige prvaka između Manchester Uniteda i Barcelone. To će biti drugo veliko europsko finale za 40-godišnjeg Bussacu koji je sudio finale Kupa UEFA 2007. u Glasgowu između Espanyola i Seville. Bussaca je bio sudac i 2006. na Svjetskom nogometnom prvenstvu i 2008. na Eruropskom, gdje je sudio polufinale između Njemačke i Turske.
katsche
Član fan cluba
Član fan cluba

Re: Finale: Rim, 27.05.09.

PostPostao/la Speedy » 27 svi 2009, 17:47

Jel tko planira uopce pisati u ovoj temi veceras? :roll:

Uglavnom, sto se tice same tekme, blagu prednost dajem Man Utd, nekako mi djeluju spremnije u ovom trenutku nego Barca...

Nadam se pobjedi Barce veceras iako ce to biti jako tesko...brijem da ce Ferguson znati kako stati na kraj ubitacnom napadu katalonaca...a onda ce tu nazalost Mancha svojom kontrom rjesiti pitanje pobjednika... :neee:
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la anton 1983 » 27 svi 2009, 17:48

Ja ne - meni nije baš nekaj uzbudljivo - a pogotovo ne iz razloga zato kaj će MUTD osvojit...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Murta » 27 svi 2009, 18:36

Ni mene ne zanima, pogotovo ak igraju Barca i Manchester, gledat ću ga samo ak nema niš drugo, bolje od toga
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la anton 1983 » 27 svi 2009, 18:39

Ja nesumnjam u fenomenalnu tekmu ali sam uvjeren da će MU to osvojit a tome neželim prisustvovat!
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Murta » 27 svi 2009, 19:10

Ma ne sumnjam ni ja, nego mi uopće nije zanimljivo kad oba dva kluba ne volim nimalo :?
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la anton 1983 » 27 svi 2009, 19:26

Ja iskreno priznam ja Barcu volim - mislim da to već znate...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la The Scarface » 27 svi 2009, 20:34

Idemo Barca !! Zadržat ovu prednost, manU-u igra katastofalno loše.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Speedy » 27 svi 2009, 20:45

Yep, Man Utd je nestao otkako su primili taj pomalo nesretni gol. Do tada su igrali onako kako bi trebali igrati...

Ne mogu vjerovati kako igraci Manchestera stoje tako daleko od svojih igraca, prvenstveno pri tome mislim na veznu liniju, pa nemos dati da se Xavi, Iniesta i Messi međusobno dodaju kak im se sprde i onda ocekivati dobar rezultat...

Brijem da ce im sada na poluvremenu Ferguson ocitati bukvicu...

Uglavnom, bravo za Barcu i nadam se njihovoj pobjedi! :good:
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la The Scarface » 27 svi 2009, 21:16

Messi svaka ti dala ! :cool: :cool: :yes:
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la FCB m@niac » 27 svi 2009, 22:12

Zasluženo je barca pobjedila, a nemojmo zaboravit da nas je i ona jedina dobila ove sezone... :smil42:
FC Bayern, Stern des Sudens,
du wirst niemals untergehen, weil wir in guten
wie in schlechten Zeiten zu einander stehen

http://www.bayern-cro.com/

Hare_bvb napisao: Ribery nas je redovno silovao.
FCB m@niac
Tazmanian Devil

PostPostao/la katsche » 27 svi 2009, 22:39

dobro da je Barcelona pobjedila :bravo:

a onaj Ronaldo mi ide tako na jetra.....da sam ja sudac....na početku utakmice bi mu dao crveni karton....
ok, ajd zna igrat, ali ta prgava njegova narav i kad se njega malkice faulira odmah umire....
:sick:
katsche
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Murta » 28 svi 2009, 06:19

Nakon ove utakmice mislim da je uopće neumjesno pitati ko je najbolji lijevi bek svijeta! Evra se baš pokazao :lol:
E, da ipak sam navijao za Barcu, da Vidić ne slavi. :mrgreen:
Ali najbolji trenutak utakmice mi je bio kad je Messi "nadskoćio" vrle Vidića i Ferdinanda.-dobro, samo mu je Rio bio u blizini, ali i Nemanja se trebao malo bolje postavit
Mislim da smo ovom utakmicom i mi nešto dobili-Barca je valjda napokon shvatila da im Ribery ne treba. :roll:
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la anton 1983 » 28 svi 2009, 07:58

Barca je jučer dokazala da je najbolja momčad svijeta. Pobjedili su MUTD suvereno, besprijekorno i nadasve zasluženo. MUTD nakon jučerašnje tekme nema za čim žaliti. Iako je MUTD ušao očekivano za mene u tekmu, što znači superirornije, u prvih "10" minuta zapucali 5 puta prema golu, zabili Barcu u njihov 16-terac, to je bilo to od njih. Poslije toga MUTD više nije pokazao ništa, niti volju niti želju da dobije utakmicu. Jednostavno su se namjerili na boljeg i nisu znali kako da iskoriste Barcine slabosti. Mislim da je Guradiola iznenadio Fergija, pa i sve nas sa igrom koju je jučer postavio na teren. Naravno u svemu tome najviše je presudio Barcin rani pogodak koji je kudikamo Barci olakšao put prema trofeju. MUTD je djelovao jalovo u svim segmentima igre i to me jako začudilo - mislim da je jučer po drugi puta nakon domaće tekme sa Portom do izražaja došla ta kako da velim manja motiviranost zbog toga što su prošle godine uzeli LP.

Barca je jučer jednostavno više htjela taj trofej. Kako su naši komentatori rekli, nogometne agresivnosti jučer kod MUTD-a nije bilo, a tako se protiv Barce nemože igrati. Ta agresivnost došla je prekasno i baš nije bila u stilu Fair playa ( C.Ronaldo, Scholes). U obrambenom djelu igre zakazao je onaj od kojeg su svi najviše očekivali - Vidić. U veznom redu nije bilo ideje, dok C.Ronalda nakon prvih 10 minuta maltene nije bilo na terenu. Fergie je nekaj pokušao reč dečkima na poluvremenu ali niti to nije urodilo plodom.

A sad što se tiće Barce. Jučer je bilo puno junaka na terenu. Pique , koji je odigrao maestralnu utakmicu i skoro sve rupe koje su nastajale u obrani Barce pokrpao, kad god je bilo gusto on je bio tamo. Puyol koji se natrčao PK, poginuo na terenu pa i pretrpio grube prekršaje, te se skoro ozlijedo pri intervenciji Van Der Sara, jedna od boljih tekma njega u Barcinom dresu. Zaliječeni Iniesta koji je radio belaja u MUTD-ovom veznom redu te asistirao za prvi pogodak, sa Xaviem krojio politiku Barcine igre. Etoo koji je maestralno izbacio "najboljeg branića današnjice" i zabio gol za hall of fame.

Te jedan jedini, mali zeleni , neprocjenjivi Lionel Messi - bila je milina gledati kako se on nosi sa ovim čudovištima MUTD-a i kako je spretan sa loptom, te kako je dribljao, dodava i zabijo gol. Stvarno je maestralno i genijalno ostavio pečat u ovoj utakmici te je tako sam potvrdio da je najbolji igrač današnjice.

Španjolci su nastavili sa svojim velikim uspjesima i dominacijom u nogometu. Nakon EURA 2008, Barca je još jedanput dokazala da nogomet nije umro i da još uvijek mogu pobjediti oni čija je igra melem za oči te svaki čovjek koji voli nogomet može još uvijek uživati u čarima i blagodatima ovog nam drago Športa.

VISCA BARCELONA!!!
anton 1983
Uli Hoeneß

Vrati se na: Arhiva