Postao/la Miki » 08 sij 2012, 18:17
Nele, slazem se sa ovom konstatacijom da Usami, Alaba, Pranjic i Petersen nikako ne mogu da zamijene nase startere. To je najveci problem. Bayernovih startnih 11 i rezervnih 11 su po kvalitetu kao nebo i zemlja. Vidio si protiv Citya kako smo bili jadni i bezidejni sa drugim timom, a prvi tim ih je oderao samo tako. To ti je najbolji pokazatelj koliko je velika razlika u kvalitetu. To Bayern po meni ne bi smio da dozvoli. Recimo, odlicna zamjena na poziciji krila bio bi Nani. Kad u United-u moze sjediti na klupi, moze i u Bayernu. Gdje jedan Usami da zamijeni Robena ili Alaba Riberija, Petersen Gomeza, Pranjic Lama ili Gustava. Smijesno. Zato smatram da uprava treba ozbiljno da se pozabavi tim problemom.
Anton sada pominje sta ce nam 4. napadac pored Petersena i Olica??? Pa decko, Olic je na zalasku karijere, on je dosta pruzio Bayernu, ali godine ga stizu, povrede su redovna pojava, tako da mislim da je on svoje odsluzio. Petersen? Koliko je odigrao utakmica za Bayern u polusezoni? Mozes izbrojati na prste jedne ruke. Da bi bio adekvatna zamjena, mora da se pokaze, a da bi se pokazao, mora da igra dosta vise utakmica, makar da udje sa klupe. On niti je igrao utakmice, samim tim niti se dokazao. Gomez uvijek igra od starta do kraja. Mislim da to nije dobro. Ako vodimo 2-3 razlike, treba pruziti sansu i Petersenu. Ipak, mislim da nama treba mnogo bolji rezervni igrac. Je li tebi cilj da samo imas popunjen kadar ili da i ima kvaliteta u tom kadru? Gomez je za svjetlosnu godinu po kvalitetu ispred Petersena, to je veliki problem. Prvi spic i rezerva ne smiju da imaju toliku razliku u kvalitetu ni slucajno. Na sredini samo je Tymo dobra zamjena. Alaba i Usami nikoga ne mogu odmijeniti na pravi nacin. Schweinsteiger nema alternativu. I sami smo vidjeli koliko nam fali kad ga nema.
Ko moze da zamijeni Filipa Lama? Ok, Lama zaobilaze povrede, dugo igra u kontinuitetu, ali svakome se moze desiti povreda kad se najmanje nadas. Nije ni on od celika. Na tu poziciju uskace Contento, koji po kvalitetu opet kasni svjetlosnu godinu u odnosu na Lama. Nije samo cilj imati dobrih prvih 11, a ostale ko jebe. Pojedinci na forumu stalno hvale kako Bayern ima presexualnih prvih 11. Ok, a sta kad se neko povrijedi iz tog presexualnog kadra, tipa Svajni, Riberi, Lam, Gomez? Slabo iko pominje malu jacinu nase klupe. Ako je bitno imati jakih samo prvih 11, onda jebes takvu ekipu. Da bi se postizali konstantno dobri rezultati, mora se imati i jaca klupa. Normalno je da ce sa jacanjem kadra poneko biti nezadovoljan, ali bi Anton izgleda da uvijek bude mir i harmonija, da se ovi sto sjede na klupi nikada ne bune i ne izraze javno zelju da igraju, vec mirno prihvataju da sjede na klupi svjesni da je to realnost, jer nemaju osnov da traze vise, zbog ogromnog zaostatka u kvalitetu u odnosu na igraca koji u 1.timu igra na njegovoj poziciji.
Dakle, Bayern se mora fokusirati na dovodjenje odlicnog stopera, koji ce potisnuti Badstubera na klupu, zatim na dovodjenje krila, da imamo zamjenu za Robena, jer se cesce povredjuje od Riberija, kao i novog napadaca. Bas evo npr. Berbatov. Ok, bila bi mu velika plata, ali smo mi finansijski mocni, tako da ne vidim tu problem.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere.