Lige 5 - La Liga / Premier League / Serie A / Ligue 1

Ostale lige i kupovi diljem svijeta...

Re: Španjolska Primera

PostPostao/la The Scarface » 11 sij 2012, 17:37

effe__sa napisao:Ako je ovaj članak glup, tačnije članci koje sam stavio onda su glupi svi njemački mediji koji su o tome izvještavali a usput i par britanski? :) Al et imate svoj stav, ja imam svoj. Ako je po vama zdravo poslovanje tih klubova ok ;) Te kalkulacije šta bi bilo kad bi bilo kod mene ne piju vode. A ti klubovi veliki naravno da neće propast, pa ni Uefa-i ne odgovara da propadnu :) Što se tiče tih finansija ja sam završio ;)

A sad nešto drugo ovog nas mjeseca očekuju 2 El clasica u okviru četvrtfinala Kupa Španije...POSLASTICA :)

Stavio si jedan link, ja sam ti stavio službene Realove brojke u koje ti naravno ne moraš vjerovati. Realovo poslovanje je specifično, ja sam ti samo pokušavao objasniti da nije istina da Real visi na tankoj niti.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Speedy » 11 sij 2012, 18:05

A jeste vas dvojica vec dopizdili s tim silnim prepucavanjem i pametovanjem! Effe uzmi si to ovako, Real ti moze imati 500 milijuna eura duga, a sta njih BK za taj dug ako se on uredno otplacuje. Zato Real i rijetko ostvari profit jer ipak treba i vracati te silne kredite koje dizes kao sto su digli kredit od 94 milje da si dopeljaju Cristinu!

Mene je fascinirala cinjenica da su oni u kesu platili Portugalca! :mrgreen:

Ista ti je stvar i s Barcom kad su digli kredit za place svojim igracima! Ali to opet ne znaci da su ta dva kluba na rubu bankrota!

Oni imaju para i uvijek ce imati, pomiri se s tim! :mig:
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la effe__sa » 11 sij 2012, 23:01

Speedy napisao:A jeste vas dvojica vec dopizdili s tim silnim prepucavanjem i pametovanjem! Effe uzmi si to ovako, Real ti moze imati 500 milijuna eura duga, a sta njih BK za taj dug ako se on uredno otplacuje. Zato Real i rijetko ostvari profit jer ipak treba i vracati te silne kredite koje dizes kao sto su digli kredit od 94 milje da si dopeljaju Cristinu!

Mene je fascinirala cinjenica da su oni u kesu platili Portugalca! :mrgreen:

Ista ti je stvar i s Barcom kad su digli kredit za place svojim igracima! Ali to opet ne znaci da su ta dva kluba na rubu bankrota!

Oni imaju para i uvijek ce imati, pomiri se s tim! :mig:

Pa što smo sad kume dopizdili kad smo bar sad na pravoj temi, na pravom pdf :D

A gledaj nemam se ja šta mirit s tim, neka njih, pa šta bi ja i mnogi drugi bez El Clasica, pa to je jedna od najvećih utakmica koju svaki fudbalski sladokusac voli pogledat :) A neće oni propast , možda doduše jedino ako sa Španijom zajedno ne potonu jer ona vodi veliku bitku s finansijskom krizom :) Barca i Real su velikani koji trebaju i moraju opstat, pa bilo bi sve na ovom svijetu naopako , bar u onom fudbalskom da oni krahiraju. Prije svega Real je uvijek bio mit i zato je nama najteže se borit s njima ako su oni za istog igrača zainteresovani, ali uz Barcu smo im mi glavni trn u oku pa me to čini sretnim :) Barca ima sjajan sistem od omladinskog pogona pa sve do seniora, gaje taj isti stil igre koji je ukorijenjen u timu i zato su tako moćni sada. Ovo govorim kako bi još jednom istakao da ja vidim i njihove pozitivne strane, sve gore napisano, u prethodnim postovima nije plod neke moje mržnje prema njima i želje da propadnu, nego samo kritikujem njihovo finansijsko poslovanje. Ipak je blam i sramota za jedan Real kad je sebi prije par godina morao prodat svoj trening kompleks kako bi namirio neke dugove, tad im je baš bila voda do grla. Znači koliko god to izgledalo kao pametno poslovanje, krediti, fore i fazoni, ipak je tu uvijek dosta kalkulacije i rizika. Naravno dosta toga ide i na uštrb drugi članova Primere.
Al neka ova 2 giganta, volim njihove utakmice pogledat, a još više volim kad ih na terenu pobijedimo (Real je to pogotovo znao osjetit, a i Barca izuzev zadnjeg sudara). Tako nek postoje , da se nadmečemo s njima na terenu, tako je slatko :) :)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 11 sij 2012, 23:40

Puno priče za ništa. Ta 2 kluba mogu kako hoće poslovati, a da opet sve bude uredu.

I da se srozaju nizbrdo, naći će se ohohoho kupaca diljem svijeta počevši od Arapa, Amera, Rusa koji će to sve riješiti preko noći.

Ronaldo se u manje od godinu dana otplatio samo prodajom njegovih dresova diljem svijeta, heh... Nema kod njih krize pored enormnih primanja od tv prava, sponzora, itd. :)
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la The Scarface » 12 sij 2012, 00:19

FCB_general napisao:Puno priče za ništa. Ta 2 kluba mogu kako hoće poslovati, a da opet sve bude uredu.

I da se srozaju nizbrdo, naći će se ohohoho kupaca diljem svijeta počevši od Arapa, Amera, Rusa koji će to sve riješiti preko noći.

Ronaldo se u manje od godinu dana otplatio samo prodajom njegovih dresova diljem svijeta, heh... Nema kod njih krize pored enormnih primanja od tv prava, sponzora, itd. :)

To također nije istina.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 12 sij 2012, 00:26

Meni svejedno, a čini mi se da sam pročitao prije 2 godine kako je to tako bilo...

Uglavnom, ništa njima neće biti.

Uzalud rasprave kad je Nerlinger rekao da ne želi 22 klasna igrača u Bayernu, a niti će se ovi u Engleskoj i Španjolskoj smiriti sa shoppingom kad bude opet zaiskrilo.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 12 sij 2012, 00:31

FCB_general napisao:Meni svejedno, a čini mi se da sam pročitao prije 2 godine kako je to tako bilo...

Uglavnom, ništa njima neće biti.

Uzalud rasprave kad je Nerlinger rekao da ne želi 22 klasna igrača u Bayernu, a niti će se ovi u Engleskoj i Španjolskoj smiriti sa shoppingom kad bude opet zaiskrilo.

Što se mene tiče neg opet ulože i 100 miliona, ma ako treba i 150 miliona u pojačanja i Barca i Real i ostali španski klubovi...Onda je i onako na njima pritisak, a nama uvijek lakše, jer Bayern više puta pokazao kako se skladnim poslovanjem uspjesi postižu i onda još veći užitak klepit ih po ušima :lol: :lol:
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 12 sij 2012, 00:37

A mi smo dugo zadrti bili(kad su u pitanju transferi i lova) dok nismo završili 2007. na 4. mjestu.

Samo znam da mi sebe gradimo godinama i godinama, a oni sve žele preko noći i to rade. No ako naša uprava smatra da ne treba rasturat cijeli budžet zbog CL, super. Mi ćemo ono, raditi kao uvijek, još otići koju stepenicu više što se tiče kvalitete kadra i igrat i nastojat sve pobijedit. Taman da i 2023. budemo prvaci Europe. ;)
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 12 sij 2012, 00:43

FCB_general napisao:A mi smo dugo zadrti bili(kad su u pitanju transferi i lova) dok nismo završili 2007. na 4. mjestu.

Samo znam da mi sebe gradimo godinama i godinama, a oni sve žele preko noći i to rade. No ako naša uprava smatra da ne treba rasturat cijeli budžet zbog CL, super. Mi ćemo ono, raditi kao uvijek, još otići koju stepenicu više što se tiče kvalitete kadra i igrat i nastojat sve pobijedit. Taman da i 2023. budemo prvaci Europe. ;)

Dobro ja sam kod Barce napisao da pored ove kritike za finansije njihov se sistem mora pohvalit, jer imaju sjajan rad s mlađim kategorijama i sjajnu filozofiju koju već od tih najmlađi kategorija provode. To je impresivno i trenutno jedinstveno u Evropi. Tako da kod Barce nije sve baš preko noći, a Real je s druge strane svoje talente uništavao, dobro Raul je jedan od uspješni koji je tu bio od početka. A s druge strane su kupovali velike zvijezde i bacali ogromne pare, uz to su se često mijenjale uprave, a da trenere i ne spominjemo. Iako su mi kraljevi nešto možda i draži u zadnje vrijeme zbog Ozila, Khedire, a i cijenim rad Mourinha, iako je nekad budaletina, pretjera.... :lol:
A bit ćemo mi prvaci prije 2023 :) , možda i ove sezone, šanse nam nisu toliko loše koliko neki možda misle ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 12 sij 2012, 00:51

A to je Perezova ruka od 2000. godine i Real je danas takav kakav je, klub bez vlastitih simbola. Aj, jedini je još Casillas, no kad on ode neće tu više nitko biti.

Njihova politika je samo kupuj i kupuj najbolje, a domaći igrači neka treniraju u Castilli ili C momčadi za nikakvu budućnost. Oni čim dođu do 18 godina, bolje neka presele u Valenciju i Sevillu pa tamo možda uspiju se izgraditi kao igračine.

Barca ima sve uvjete da za nekih 5 godina igra tek sa 10% stranaca u klubu. S takvom školom i talentima neće im trebati nitko izvan Španjolske. :)

Nisu nam šanse loše, ali eto... Treba proći ovo i vidjeti kakvo je četvrtfinale, a time i polufinale. Trebali bi opet u polufinalu biti, samo tko će nas tamo čekati... :roll:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 12 sij 2012, 00:56

FCB_general napisao:A to je Perezova ruka od 2000. godine i Real je danas takav kakav je, klub bez vlastitih simbola. Aj, jedini je još Casillas, no kad on ode neće tu više nitko biti.

A Casillas im i vrijedi puno, sjajan golman, najbolji golman svijeta uz Neuera. A lik je ok, nije neki arogantni tip ko što su oni imali brojne takve.

FCB_general napisao:Barca ima sve uvjete da za nekih 5 godina igra tek sa 10% stranaca u klubu. S takvom školom i talentima neće im trebati nitko izvan Španjolske. :)

To svakako stoji. ;)
FCB_general napisao:Nisu nam šanse loše, ali eto... Treba proći ovo i vidjeti kakvo je četvrtfinale, a time i polufinale. Trebali bi opet u polufinalu biti, samo tko će nas tamo čekati... :roll:

Dosta toga naravno zavisi od žrijeba, ali ako je neko od nas jači onda to mogu samo Barca i Real biti. Tu ti sve zavisi od forme tog dana. Uz povoljan žrijeb nas svakako vidim u finalu, ali nadam se prije svega da što dalje doguramo, pa šta bude. A prvenstvo bi svakako trebali uzet ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Re: Serie A

PostPostao/la anton 1983 » 12 sij 2012, 16:51

15.40 Uhr: Tevez hin, Pato weg? Beim AC Milan sieht es derzeit ganz danach aus, denn laut "L'Equipe" haben Milan und Paris St.-Germain eine Einigung in Sachen Pato erzielt. Demnach legt Paris insgesamt 35 Millionen Euro - 28 Millionen fix, sieben Millionen als Bonuszahlungen - für den Brasilianer auf den Tisch. Auch die "Gazzetta dello Sport" spricht von 35 Millionen Euro Ablöse. Pato soll in Paris einen Dreijahresvertrag über sechs bis sieben Millionen Euro jährlich erhalten. Bereits morgen könnte sein Berater in Paris sein. Beim heutigen Milan-Training war Pato bereits nicht anwesend.

15.10 Uhr: Nach der gestrigen Nachricht eines konkreten Angebots von Inter Mailand für Manchester Citys Carlos Tevez macht der AC Milan jetzt ernst. Zurzeit trifft sich Milan-Geschäftsführer Adriano Galliani in London mit Vertretern von Manchester City und Tevez-Berater Kia Joorabchian, um auf den Inter-Vorstoß zu reagieren. Laut "Gazzetta dello Sport" ist Milan nun bereit, wie Inter nach der Leihe in der Rückrunde im Sommer eine Kaufpflicht über 25 Millionen Euro anzubieten - plus 3 Millionen Bonus. Damit soll Inter endgültig ausgestochen werden. Tevez selbst soll sich bereits seit längerem für Milan entschieden haben, sodass selbst Inter-Präsident Massimo Moratti heute zugab: "Ich glaube, Tevez wird bei Milan unterschreiben". Wir halten Euch auf dem Laufenden!

Našla se 3 tikvan na kupu, jedan dao pare, dvoje njih dalo igrače. U trokutu PSG-a, Milana i Citya jedan od njih puši a dvojica dobivaju ziher, no pitanje i odgovor je ko je tko...

Znači u ovoj trampi, PSG daje 35 milja i dobije Pata
City dobije PSG-ovih 25 milja za Teveza samo će to biti uplaćeno na račun preko Italije...
Dok bu Milan u biti dao pata za Teveza i osto još malo u plusu ako ga ne sjebe Tevezova plaća...

mogli su komotno arapi iz Citya i PSG-a na razgovor solo i dogovorit se o cijelom dealu :roll:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Kaiser Franz » 12 sij 2012, 18:34

http://www.jutarnji.hr/ronaldo-i-messi- ... i-/999452/

Treći je razlog čisto matematičke prirode. Primera će, naime, uskoro prestati biti meka za skupocjene zvijezde. Dosad je bila najpoželjnija europska destinacija zbog porezne stope od samo 24 posto na plaću, čemu su prigovarali klubovi iz ostalih liga, uz tvrdnju da zbog toga ne mogu biti konkurentni u privlačenju top-igrača.

Plaće će se morati rezati

Rupa u španjolskom zakonodavstvu, poznatija kao “Beckhamov zakon”, jer Englez je 2003. bio prvi koji je na taj način izbjegao plaćanje visokih poreza, sada je napokon ispravljena. Primera uvodi harač od 54 posto, čime se iz najvelikodušnije pretvara u jednu od najrigoroznijih liga, a Premiership i Bundesliga istodobno postaju itekako atraktivna utočišta.

Nije teško izračunati koliki će dio kolača iščeznuti pred očima Ronalda, koji godišnje zarađuje 13 milijuna eura neto. Dosad je od bruto iznosa (približno 17,1 milijun eura) izdvajao četiri milijuna, a sada će više od devet. Zbog istog razloga izlaz s Nou Campa traži i Eric Abidal, kojemu ugovor istječe u ljeti. Jose Maria Gay, profesor ekonomije sa Sveučilišta u Kataloniji, objašnjava da će se trendovi promijeniti.

- Ni klubovima nije svejedno jer će im stranci odsad biti mnogo skuplji. Beckhamov zakon omogućavao nam je da budemo omiljeno odredište, a sada će biti obrnuto. U Kataloniji je stopa još za dva posto veća, dakle 56 posto. Prošla su zlatna vremena - kaže Gay.

Ističe da će stavka rashoda Reala i Barçe, ali i ostalih klubova koji obilno honoriraju svoje zvijezde, drastično narasti ako prilikom sklapanja novih ugovora ne počnu rezati plaće. Premda odluka Vlade o novim porezima još nije stupila na snagu, vjerojatno će zaživjeti do nove sezone.

:) 8-)
Kaiser Franz
Redoviti član
Redoviti član

PostPostao/la FCB m@niac » 12 sij 2012, 20:06

[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DhYU_znLSRk[/youtube]

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... hYU_znLSRk

opet nebrem slozit ovo....nekaj nevalja sa ovim BBcodom -.-
FC Bayern, Stern des Sudens,
du wirst niemals untergehen, weil wir in guten
wie in schlechten Zeiten zu einander stehen

http://www.bayern-cro.com/

Hare_bvb napisao: Ribery nas je redovno silovao.
FCB m@niac
Tazmanian Devil

Re: Serie A

PostPostao/la Lizarazu » 15 sij 2012, 18:54

Udinese pao, Juve posrnuo doma protiv Cagliarija, Viole nikako da sastave par dobrih utakmica.
Sinoc u mecu izmedju Catanije i Rome ogroman pljusak, tako da se mec morao prekinuti (zbog neuslovnosti odigravanja) kod rezultata 1:1.
Veceras veliki gradski derbi izmedju Milana i Intera. Bum gledal ovo. :D
Lizarazu
Bixente

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Ostala nogometna natjecanja