Speedy napisao:A jeste vas dvojica vec dopizdili s tim silnim prepucavanjem i pametovanjem! Effe uzmi si to ovako, Real ti moze imati 500 milijuna eura duga, a sta njih BK za taj dug ako se on uredno otplacuje. Zato Real i rijetko ostvari profit jer ipak treba i vracati te silne kredite koje dizes kao sto su digli kredit od 94 milje da si dopeljaju Cristinu!
Mene je fascinirala cinjenica da su oni u kesu platili Portugalca!
Ista ti je stvar i s Barcom kad su digli kredit za place svojim igracima! Ali to opet ne znaci da su ta dva kluba na rubu bankrota!
Oni imaju para i uvijek ce imati, pomiri se s tim!

Pa što smo sad kume dopizdili kad smo bar sad na pravoj temi, na pravom pdf
A gledaj nemam se ja šta mirit s tim, neka njih, pa šta bi ja i mnogi drugi bez El Clasica, pa to je jedna od najvećih utakmica koju svaki fudbalski sladokusac voli pogledat

A neće oni propast , možda doduše jedino ako sa Španijom zajedno ne potonu jer ona vodi veliku bitku s finansijskom krizom

Barca i Real su velikani koji trebaju i moraju opstat, pa bilo bi sve na ovom svijetu naopako , bar u onom fudbalskom da oni krahiraju. Prije svega Real je uvijek bio mit i zato je nama najteže se borit s njima ako su oni za istog igrača zainteresovani, ali uz Barcu smo im mi glavni trn u oku pa me to čini sretnim

Barca ima sjajan sistem od omladinskog pogona pa sve do seniora, gaje taj isti stil igre koji je ukorijenjen u timu i zato su tako moćni sada. Ovo govorim kako bi još jednom istakao da ja vidim i njihove pozitivne strane, sve gore napisano, u prethodnim postovima nije plod neke moje mržnje prema njima i želje da propadnu, nego samo kritikujem njihovo finansijsko poslovanje. Ipak je blam i sramota za jedan Real kad je sebi prije par godina morao prodat svoj trening kompleks kako bi namirio neke dugove, tad im je baš bila voda do grla. Znači koliko god to izgledalo kao pametno poslovanje, krediti, fore i fazoni, ipak je tu uvijek dosta kalkulacije i rizika. Naravno dosta toga ide i na uštrb drugi članova Primere.
Al neka ova 2 giganta, volim njihove utakmice pogledat, a još više volim kad ih na terenu pobijedimo (Real je to pogotovo znao osjetit, a i Barca izuzev zadnjeg sudara). Tako nek postoje , da se nadmečemo s njima na terenu, tako je slatko