Mario Gomez-svjetska klasa ili samo sretnik?

Arhivirane teme...

Re: Mario Gomez-svjetska klasa ili samo sretnik?

PostPostao/la FCB m@niac » 05 ožu 2012, 18:23

pa ima

1. Šut
2. Snagu
3. Brzinu

kaj nema? :lol:
FC Bayern, Stern des Sudens,
du wirst niemals untergehen, weil wir in guten
wie in schlechten Zeiten zu einander stehen

http://www.bayern-cro.com/

Hare_bvb napisao: Ribery nas je redovno silovao.
FCB m@niac
Tazmanian Devil

PostPostao/la Lucimar » 05 ožu 2012, 18:33

osnovni tvoj problem je antone sto si nevjerovatno prepotentan
znaci ti sebe smatras toliko domantnim u odnosu na mene po pitanju poznavanja fudbala da na moj komentar stavis nesto ovako :haha:
ako nisi primjetio to te je dovelo do titule vjerovatno najomrazenijeg clana na forumu, ali nebitno to je vec tvoj problem nije moj

na pitanje mi nisi odgovorio, sve ovo sto si napisao je samo tvoje misljenje, nijedna cinjenica
ja da smatram da su ove nepobitne cinjenice onda nebi govorio protiv gomeza

"Koliko je Gomez u svom postavljanju i egzekuciji genijalan to je nešto fascinantno."

ovo je za tebe argument ? e pa evo i tebi jedan ovaj onda :haha:
a na sav glas pricas o argumentima, hajde nadji negdje definiciju toga, pa stavi u sljedeci komentar molim te
Lucimar
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 05 ožu 2012, 18:36

Ajmo sad pretpostaviti da se razumiješ u nogomet. Sad ti točno navedi 10 kategorija od kojih bi ja tebi trebao potvrditi da je Gomez u njima jako dobar. Ajde da ih čujem.

PS i onda mi usput to sve objasni na prijeru Suareza. baš oću da njega uzmeš za primjer i nikog drugog.
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Lucimar » 05 ožu 2012, 18:38

zasto mislis da ja o suarezu imam visoko misljenje ?

evo ti djelimican odgovor, jer mi ovaj dio sa suarezom nije bas najjasniji
dakle 10 elemenata igre koji cine dobrog centarfora
svaku cu mu ocjeniti sa 1-3

kretanje bez lopte (pozicioniranje).... 3
realizacija................................ 2
dribling................................... 1
prijem lopte............................. 3
skok igra................................. 2-3
sut.........................................1
razigravanje saigraca (da to je jako bitno za CF-a) 2
brzina.................................... 1
snaga.....................................2
snalazljivost (inzaghi style)...........4
Zadnja izmjena: Lucimar; 05 ožu 2012, 18:48; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lucimar
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 05 ožu 2012, 18:45

Lucimar napisao:zasto mislis da ja o suarezu imam visoko misljenje ?

ne, ne ti se razumiješ u nogomet, a Suarez je rpijer suprotnog napadača od Gomeza, pa zato izvoli. A i zašto bi ja koji uvijek dajem argumente za gomezovu obranu to ponovo radio, nekome koji u najboljem slučaju će reći da Gomez ne zna igrati nogomet ili je panj? Pa lijepi ti meni argumentiraj to što sam ti reko i objasTni zašto Gomez ne valja, ali argumentirano. pobi sve statistike i pobi činjenicu da je bio prvak sa Stuttgartom te te iste sezone bio proglašen za najboljeg igrača lige!

Primi se posla jer duga noć je pred tobom! ;)

ak trebaš literaturu tu ti ja nemrem pomoći, obrati se svojoj kompaniji...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Lucimar » 05 ožu 2012, 18:49

ne, ne ti se razumiješ u nogomet

nisam to rekao, ali prema ovom sto pises barem smo na istom ili slicnom nivou
samo ti kazem da ti takav vid prepotentnosti nije potreban, uostalom ti si ako sam dobro upucen nesto stariji od vecine nas na forumu i ako ti imas takav problem sta ocekivati onda od nas mladjih
a i ne zelim biti u kozi nekom klincu koji dodje na forum sav sretan sto se udruzio sa navijacima bayerna i mozda nesto pogresno kaze i onda naleti na brdo :haha: smile44 :lol: :neee: ovih od vas velikih strucnjaka, i ocekujes ponovo to dijete na forumu ?

A i zašto bi ja koji uvijek dajem argumente za gomezovu obranu to ponovo radio
ne antone ti ne dajes argumente u gomezovu odbranu
ti dajes svoje licno misljenje o gomezu, kao sto sam ja dao u predhodnom komentaru

a ovo dalje sto si pitao sam rekao takodje gore, ali opet kazem to je moje misljenje
Zadnja izmjena: Lucimar; 05 ožu 2012, 18:55; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lucimar
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 05 ožu 2012, 18:50

ajde da vam cruz a.k.a. 'super mario gomez' nešto objasni 8-)

Mrš mi je jako simpatičan tip, a što se tiče te kompetentnosti mislim da mu na forumu slabo ko može vode dodati, ali bez zajebancije, momak je pisao stvari koje itekako piju vodu, a ja sam (priznajem) prepisivao ponešto :mrgreen:

ja znam dobro šta ga živcira na gomezu, i mene isto i svaku tekmu ja više puta psujem mater zbog njegove igre

samo je razlika što sam se ja pomirio i ne da mi se raspravljat sa svakim, a on još nije!
ja sam uostalom po tome i dobio pod-nick :lol:

za statističare i novinare i football manager gamere Gomez je klasa nad klasama
ostalima "baš i nije" fussballgott :D

neka ostane na tome

mi nikad nećemo shvatiti zašto ga vi dižete u nebesa, niti vi nećete nikad shvatiti šta nama smeta i kopa oči

gotova priča! nema ništa od te prepirke, šta gomeza boli kurac šta mi o njemu pričamo ;) :a045:
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Lucimar » 05 ožu 2012, 18:59

za statističare i novinare i football manager gamere Gomez je klasa nad klasama
ostalima "baš i nije" fussballgott :D

haha bravo druze, pravo u sridu sto bi rekli
bas kao i inzaghi
Lucimar
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 05 ožu 2012, 19:05

Eto sad ste se dotakli bitne stvari. Ljudima kojima Gomez ne paše, ne paše taj stil napadača. E sad ako njemu ne paše taj stil napadača on NE SMIJE tvrditi da taj igrač ne valja, nego da taj igrač nije njemu po guštu. To što ljudi gledaju Rooneya ili Ibrahimovića kako kombiniraju i to je ono što oni vole nije dokaz da je taj igrač bolji ili što već, nego samo drugačiji. To da neko ne može shvatiti meni to nije jasTno.

A ono što je najsmješnije ja prihvaćam oba dva stila napadača i kad pričam o njima govorim striktno o njihovoj kvaliteti. Način na koji Gomez zabija golove je jedinstven u svijetu i to je njegova najveća kvaliteta.

jel vi shvaćate da mi možemo dobiti utakmicu na način da samo hitimo neku kiflu ili svijeću u 16-terac?
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 05 ožu 2012, 19:08

ima li smisla više o tome raspravljati :roll: meni se stvarno više ne da..
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 05 ožu 2012, 19:09

cruz napisao:ima li smisla više o tome raspravljati :roll: meni se stvarno više ne da..

Pa nemoj! :lol:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Titan » 05 ožu 2012, 20:44

anton 1983 napisao:Eto sad ste se dotakli bitne stvari. Ljudima kojima Gomez ne paše, ne paše taj stil napadača. E sad ako njemu ne paše taj stil napadača on NE SMIJE tvrditi da taj igrač ne valja, nego da taj igrač nije njemu po guštu. To što ljudi gledaju Rooneya ili Ibrahimovića kako kombiniraju i to je ono što oni vole nije dokaz da je taj igrač bolji ili što već, nego samo drugačiji. To da neko ne može shvatiti meni to nije jasTno.

A ono što je najsmješnije ja prihvaćam oba dva stila napadača i kad pričam o njima govorim striktno o njihovoj kvaliteti. Način na koji Gomez zabija golove je jedinstven u svijetu i to je njegova najveća kvaliteta.

jel vi shvaćate da mi možemo dobiti utakmicu na način da samo hitimo neku kiflu ili svijeću u 16-terac?

Briga meni ko je i šta je. Meni je bitno da ako je napadač i ako igra za klub za kojeg ja navijam godinama da zabija.

Igramo s jednim napadačem, posljednih 8 utakmice Gomez 3 gola, nema individualnu klasu koja nam je potrebna u situaciji u kojoj se nalazi Bayern sada. On previše zavisi od ostalih igrača, to je ono po čemu je rupa u Bayernu. Nemoj početi upoređivat sa Inzagijem sada i nekim sličnim tipovima jer me briga za njih. Govorim za sadašnje vrijeme.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la FCB m@niac » 05 ožu 2012, 21:03

Bez obzira ko je za a ko protiv Gomeza tu, meni se čini da ga Jupp polako premješta na klupu. Da je Ola 100% fit, on bi bil u prvih 11 garant.

A mozda već u sljedećoj tekmi... :mudrac:
FC Bayern, Stern des Sudens,
du wirst niemals untergehen, weil wir in guten
wie in schlechten Zeiten zu einander stehen

http://www.bayern-cro.com/

Hare_bvb napisao: Ribery nas je redovno silovao.
FCB m@niac
Tazmanian Devil

PostPostao/la Titan » 05 ožu 2012, 21:04

FCB m@niac napisao:Bez obzira ko je za a ko protiv Gomeza tu, meni se čini da ga Jupp polako premješta na klupu. Da je Ola 100% fit, on bi bil u prvih 11 garant.

A mozda već u sljedećoj tekmi... :mudrac:

:bravo:

Tu mu je i realno mjesto kakve partije pruža. Užasan, kao kada je tek došao u Bayern. Čekali smo ga tako dugo, pa smo ga i dočekali, ali ko će opet da čeka toliko.....
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Effenberg23 » 05 ožu 2012, 21:56

@ antone da ne qoutam sve tvoje gluposti da ovako pišem....šta mene boli kurac kao navijača Bayerna kakv je bio Gomez u Stutgartu - mene osobno ni ono najmanje....više me brine lanjski snjeg...šta navijača Chelsea boli kurac kakav je Torres bio u Liverpoolu....dalje...ako je moj klub platio nekog igrača 30 milja(za nas ovo je velika svota novca) onda si pod povećalom, onda moraš igrati stalno boriti se, po mogućnosti što više golova davati....
Ja osobno ne govoim da je Gomez loš igrač ali je jako loš u Bayernu....jebo te on ima 18 golova na svom kontu, 9 ih zabio u dvije utakmice...pa tko je ovdje lud :D
dalje, ja nemrem vjerovat (da malo tebe kopiram :D) kako svima skoro formacija Bayerna paše, jedino tom nesretnom gomezu ne paše, on je jedina špica ovo ono, ne paše mu sistem igre bayerna, lakše u Stutgardu bilo....pa koji se kurac uvijek radi kontra tog nesretnog Gomeza....
dalje, ja osobno kao napadač sigurnije bi se osijećam u Bayernu i ako iza sebe imam Robberija, kroosa, svinju itd.i sigurno ću imati više prilika nego u Stutgardu prije sa tamo nekima - ne sijećam se više, neda mi se guglat....
ok, tu je sad veći pritisak ovo ono, ali ti si plaćen 30 milja, ima da se nosiš sa pritiskom i boli me kurac ako ne možeš onda ne valjaš...
da budem jasniji, mene osobno živcira ono njegovo, ne kretanje(ili sam ja ćorav ili njega uvijek jako super čuvaju)...njegovu statičnost, njegovu nevidljivost tokom 80% utakmice, kao da ga nema...itd.
meni osobno više vrijede oni Olićevi golovi Man.Utd. u 1/4 finalu lige prvaka nego svi njegovi(gomez) zajedno...
jedno pitanje za tebe, kakv ti je Luca Toni u odnosu na Maria Gomeza....
ne znam, meni onaka bezvoljnost smeta i kada vidim to u svom klubu ja pizdim, šta ja mogu, ne opraštam skupim igračima skupe pogreške...
Effenberg23
TORero

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva