Mario Gomez-svjetska klasa ili samo sretnik?

Arhivirane teme...

Re: Mario Gomez-svjetska klasa ili samo sretnik?

PostPostao/la effe__sa » 06 ožu 2012, 10:44

@Effenberg23: Elber i Gomez su 2 različita napadača....Po broju postignuti golova Gomez je ispunio očekivanja, on ima statistički sjajnu kvotu i dosta je i bitnih golova zabio. Ovako ev malo sam sad statitstiku pogledao: Elber 169 utakmica, 92 gola, 6 godina bio u Bayernu; Gomez 84 utakmice, 56 golova, 3 godine u Bayernu.
E sad ja nisam uvijek samo pristalica statistike jer ona može biti varka, ali statistika igra veliku ulogu kod napadača jer napadač se mjeri golovima. Znači napadač kad ima post onda ga svi kritikuju, kad zabija svi ga hvale.

Po broju golova je Gomez ispunio očekivanja, a Elbera kao kompletnog igrača, po značaju koji je imao nije nadmašio i to nije lako tako, jer Brazilac je bio ličnost koja je dizala ekipu. On je uz Effenberga, Kahna bio bitan segment te ekipe, imao je tu neku prezentnost na terenu, vukao tim za sobom. Gomez je tu drugačija ličnost, ali je sjajan strijelac.
Elber je i svojim odličnim kretanjem, tehnikom znao unijet pometnju u protivničku odbranu, tako stvorit šupljine, onda isto i pripremit gol, ali ne zaboravi da se tad igralo s 2 špica i drugačiji je sistem igre bio. Isto tako je u početku Elber bio izložen kritikama da fula brojne prilike.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 06 ožu 2012, 10:54

:lol:

Elber je bio identičan tip napadača kao Gomez, samo što je Elber bio Sexualniji. Nigdar on nije dribljo niti stvaro pomutnju u obrani nego je davo golove na jednistven način. Elber nigdar nije bio tako dobar igrač kao što će se na kraju pokazati da Gomez je.

Ona generacija u kojoj je igrao Elber imala je jako puno dobrih igrača, no naša najveća snaga tada nije bila individualna kvaliteta, kao što je danas, nego je to bio timsko duh i Ottmar Hitzfeld.

Ono u ćem je Elber bio bolji od Gomeza je to što je Elber zabio nezaboravne golove, kao onaj iz mrtvog kuta ili onaj protiv Špartaka iz moskve sa 30 metara...No nemojte si misliti da je Elber predstavljao neku zvijerku izvan Njemačke i da je on u svijetu bio posebno cijenjen kao što je bio kod nas.
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Effenberg23 » 06 ožu 2012, 11:26

hvala bogu napokon se i mi u nečemu složili...to što ste vas dvojica odgovorila je upravo ono što ja govorim...znači doveden je kao velika zvijezda koja će biti još jedan sjajni napadač Bayerna, koji će pokriti rupe u napadu itd.itd.
to što ja očekujem od Gomeza je da bude takav....jbga kriterij su velik, ai je i bayern velik klub, puno si plaćen, ali je dosta i pokazao u Stutgartu...ja se osobo ne zadovoljavam mrvicama i nikada neću...tako da...
to što ti effe kažeš bio je vođa, to ja i od gomeza očekujem, kada ekipi ne ide da povuče malo ostale a ne kao da posrana pička stoji na terenu....to što vi drkate kada odradi neki dobar potez nije dovoljno, jednotavno NIJE DOVOLJNO, ako ćeš biti prvi napadač bayerna onda momak izvoli zabijaj i u najtežim uvjetima, kada ekipi ne ide a ne samo kada ekipi ide i kada treba nekog nakantat 4,5,6-0....jeli se razumijemo šta želim reći...????
Effenberg23
TORero

PostPostao/la FCB m@niac » 06 ožu 2012, 11:32

Ljudi shvatite da je Gomez samo dio ekipe....ako ekipa ne funkcionira kako treba kao jedinica, onda nam zabadava 15 gomezi, 10 bilali i 10 robbeni, opet nebremo bit prvi...dobro ajde da ih je tolko na igralištu i da su klonirani bez greške, vjerojatno moremo biti prvi....lol

ali ak smo realni, najviše ko nam fali je Mullerova dobra igra.....ja se sječam kak je on Gomeza proigraval sa pozicije desetke u 16erac da je to bilo prejebeno...i barca nam je zavidila na tome...
Kaj je krenulo po zlu? Neznam.... :?

A kaj se tiče Gomeza samo da velim još.....on je trom, nikakav tehničar, antitalent, njubara, pekmez...neznam kaj da još smislim jer mi se žuri....
...al ako je statistika na njegovoj strani i ako je od velike koristi Bayernu, onda ovo iznad opće nije bitno...mrzili ga mi ili ne..

A opet velim....pitanje je kak nato sve gleda Jupp....
FC Bayern, Stern des Sudens,
du wirst niemals untergehen, weil wir in guten
wie in schlechten Zeiten zu einander stehen

http://www.bayern-cro.com/

Hare_bvb napisao: Ribery nas je redovno silovao.
FCB m@niac
Tazmanian Devil

PostPostao/la anton 1983 » 06 ožu 2012, 11:38

Jesmo :lol:

Samo što gomez zabija i kad ekipi ne ide. On to ne radi na način da uzme loptu i napravi slalom, nego iz nićega zabije gol za 1:0. Pa nismo mi takvu jednu tekmu sa njegovim golovima dobili. Ono što je najsmješnije, mi ako povedemo naša ekipa funkcionira i zato je tanak led ove rasprave da on treba zabijati kad ekipi ne ide.

ja znam što vi svi od njegat ražite, a to je da više sudjeluje u igri. Taj dio on može popraviti i on to zna raditi, ali to od njega mora tražiti trener. No ako njemu trener kaže stoji tam i tam i vrebaj, to on radi. Ljudi ne razumiju da mi imamo takve prednje igrače da nema nikakvog smisla da se Gomez previše povlači i stvara u gradnji igre igrača više jer onda se u napadu ne bi mogla gurati kome lopta, a fala Bogu mi u teoriji sa našim prednjim igračima ( Mullerom, riberyem, Robbenom), imamo dovoljan kvalitet da rade ono što neki od vas od Gomeza traže.

Gomez ne može sudjelovati na taj način u igri kad mi ne igramo nogomet koji se oslanja na kontre. Kada bi mi tako igrali onda bi se Gomez drugačije ponašao, a kako da se on vrača nazad kad mi non stop sa tom loptom seremo oko protivničkog 16-terca!
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la effe__sa » 06 ožu 2012, 14:06

Antone: Što se tiče ove gore usporedbe s Elberom i sad ev dole spominješ sudjelovanje u igri, na primjer Elber je više sudjelovao u igri. U jednom segmentu je na primjer Gomez dosta slab, a to je igra uz liniju, te kada je okrenut leđima prema golu...Prije se to spominjalo a baš sam to više primijetio. Na primjer kada dobije loptu u sredini on i zna nekako proći, ali uz liniju je skroz izgubljen. E taj segment kad bi još popravio bio bi još bolji. Samo što naravno njegovi kritičari njegove mane naprave mnogo većim nego što one jesu, a zapostave sve ono što je dobro kod njega....

I nekako smo počeli o Elberu i nekako mi ide u tom smjeru da će trebat nova tema gdje će se diskutovat o svim Bayernovim napadačima uopće i onim iz prošlosti, pa makar o ovim koji su u zadnjih 15-20 godina igrali za nas :) :) Razmišljam da otvorim takvu temu :)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 06 ožu 2012, 14:13

Mene zanima jel vi vidite uopće ulogu Juppa kojom on utječe na Gomezovu igru i kakvim napadačem on njega radi, a što je od njega napravio van gaal i kako je on pod njim kasnije igrao?

Gomez ne sudjeluje u igri jer mu Jupp to neda. Ono što se ljudi trebaju pitati zašto Bayern ne koristi situacije u kojima 3 igrača pokrivaju Robbena, dok dvojica čuvaju Gomeza. Ne ćine to jer se to na treninzima neuvježbava. nemojte misliti da Gomez ne zna sudjelovati u igri. Njemu to nije "dopušteno" niti mu se ne objašnjava kako da on to radi. Eto imate primjer Lewandovskog koji je stvarno panj od igrača, da bi sa Kloppovim radom on naučio kombinirati sa ekipom i poboljšao svoje tehničke sposobnosti. Isto tako je prošle godine Gomez igro, dok ga Jupp nije postavio kao totalnog sidruna i zanemario da mu digne ili održava njegove tehničke sposobnosti.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la effe__sa » 06 ožu 2012, 14:21

anton 1983 napisao:
Gomez ne sudjeluje u igri jer mu Jupp to neda. Ono što se ljudi trebaju pitati zašto Bayern ne koristi situacije u kojima 3 igrača pokrivaju Robbena, dok dvojica čuvaju Gomeza. Ne ćine to jer se to na treninzima neuvježbava. nemojte misliti da Gomez ne zna sudjelovati u igri. Njemu to nije "dopušteno" niti mu se ne objašnjava kako da on to radi. Eto imate primjer Lewandovskog koji je stvarno panj od igrača, da bi sa Kloppovim radom on naučio kombinirati sa ekipom i poboljšao svoje tehničke sposobnosti. Isto tako je prošle godine Gomez igro, dok ga Jupp nije postavio kao totalnog sidruna i zanemario da mu digne ili održava njegove tehničke sposobnosti.

Sve ovo ja kontam...Ja ga i jesam hvalio dosta, kad je trebalo kritikovat i kritikovao, a ovo isto tvoje stoji, da i sistem igre ima uticaja na njegovu igru.
Al da svoju igru uz liniju mora poboljšat, to mora, jer on tamo obično ne zna šta će s loptom....
Iako za ovakav tip napadača je najbitnije da je dobar u šesnaestercu i da trpa, jer on jeste klasični trpač i svima je dobar kad trpa....
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Effenberg23 » 06 ožu 2012, 17:09

anton 1983 napisao:Mene zanima jel vi vidite uopće ulogu Juppa kojom on utječe na Gomezovu igru i kakvim napadačem on njega radi, a što je od njega napravio van gaal i kako je on pod njim kasnije igrao?

Jupp neda Gomezu da bude rastrčaniji i življi u igri :doh: pa ja ne znam onda tko je tu lud, tko zbunjen a tko normalan?
Ako misliš da Jupp vidi igru svoje momčadi na takav način da Gomez samo čeka, i vreba priliku dok ovi iza njega trebaju da je namire, pa onda trener ne koristi sav potencijal igrača....opet se postavlja pitanje tko je tu sad lud, tko zbunjen a tko normalan?
Effenberg23
TORero

PostPostao/la anton 1983 » 06 ožu 2012, 17:22

Effenberg23 napisao:Jupp neda Gomezu da bude rastrčaniji i življi u igri :doh: pa ja ne znam onda tko je tu lud, tko zbunjen a tko normalan?
Ako misliš da Jupp vidi igru svoje momčadi na takav način da Gomez samo čeka, i vreba priliku dok ovi iza njega trebaju da je namire, pa onda trener ne koristi sav potencijal igrača....opet se postavlja pitanje tko je tu sad lud, tko zbunjen a tko normalan?

zašto ti je to čudno, ako je to Gomezova zadaća u igri? Jel ti znaš zašto JE van gaal maknuo Gomeza iz igre kada je došao u Bayern, a zašto ga je kasnije instalirao?
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Effenberg23 » 06 ožu 2012, 17:31

anton 1983 napisao:
Effenberg23 napisao:Jupp neda Gomezu da bude rastrčaniji i življi u igri :doh: pa ja ne znam onda tko je tu lud, tko zbunjen a tko normalan?

zašto ti je to čudno, ako je to Gomezova zadaća u igri? Jel ti znaš zašto JE van gaal maknuo Gomeza iz igre kada je došao u Bayern, a zašto ga je kasnije instalirao?

ne ali imam neki osijećaj da ćeš mi brzo reći :D
Effenberg23
TORero

PostPostao/la The Scarface » 06 ožu 2012, 17:40

Ima jedan intervju Kiesslinga gdje je rekao da mu je Osram naredio da se manje kreće prema nazad i da je njegova uloga biti u napadu i zabijati golove.

E sad je li takvo slično i Gomezu rekao nemam pojma.

Inače ova rasprava je never ending story, samo malo pogledajte tm tamo svakih par tjedana kad Gomez ne zabije gol krene ispočetka rasprava.

Možete vi reći da bi željeli drugačijeg tipa napadača od Gomeza, ali govoriti da je Mario najveće smeće i sretnik je djetinjasto.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 06 ožu 2012, 17:54

The Scarface napisao:Ima jedan intervju Kiesslinga gdje je rekao da mu je Osram naredio da se manje kreće prema nazad i da je njegova uloga biti u napadu i zabijati golove.

Pa pogledaj ga kako igra i sve bu ti bilo jasTnije...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Titan » 06 ožu 2012, 20:09

The Scarface napisao:Ima jedan intervju Kiesslinga gdje je rekao da mu je Osram naredio da se manje kreće prema nazad i da je njegova uloga biti u napadu i zabijati golove.

Inače ova rasprava je never ending story, samo malo pogledajte tm tamo svakih par tjedana kad Gomez ne zabije gol krene ispočetka rasprava.

Možete vi reći da bi željeli drugačijeg tipa napadača od Gomeza, ali govoriti da je Mario najveće smeće i sretnik je djetinjasto.

Ključne riječi.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lucimar » 06 ožu 2012, 21:49

anton 1983 napisao:Ja doslofce ne vjerujem da ljudi koji navijaju za Bayern NE ZNAJU za činjenicu da je Gomez dokazano, argumentirano, ZAPISANO, potvrđeno, najbolji GOLGETER SVIJETA! Što znači da kao solo špica iz najmanje prilika zabije najviše golova s tim da je od svih napadača na svijetu Gomez zabio najviše "ključnih" ili ti bitnih golova.

oce oprosti im ne znaju sta rade :)
jel tako ide ona recenica ?

antone najbolji golgeter svijeta kada sam ja poslednji put provjeravao je bio c ronaldo, sa 80 bodova u rangiranju za zlatnu kopacku
ispravi me ako grijesim ?

po kojem je to kriteriju ili izvoru ili cemu vec gomez ipak nosioc ove titule ?
ako moze neki zvanicni izbor ili nesto slicno a ne tvoje licno misljenje ?

i de mi molim te definisi kljucne ili bitne golove
jel ti stvarno ne razumijes da se takve stvari apsolutno ne mogu rangirati jer nemaju svoju definiciju ?
sta je to kljucni gol ili bitan gol, koji gol nije bitan, i cak i da postoji takva rang lista ti je sigurno nemas i izmislio si to
opet te molim da mi nekim linkom demantujes tvrdnju ?
Lucimar
Član fan cluba
Član fan cluba

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva