(19/05/2012) FINALE DAHOAM!!!

Bundesliga, DFB Pokal, Liga Prvaka

Re: (19/05/2012) FC Bayern München -:- Chelsea FC

PostPostao/la Red passion » 12 svi 2012, 10:19

E ovo je već bolje, samo progutala se i Allianz i Arena. :mrgreen:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la The Scarface » 12 svi 2012, 14:36

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... ttles.html

Cahill i Luiz počinju sa treninzima sljedeći tjedan.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Axe » 12 svi 2012, 15:46

The Scarface napisao:http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2143190/Gary-Cahill-David-Luiz-winning-fitness-battles.html

Cahill i Luiz počinju sa treninzima sljedeći tjedan.

Ovo bi za nas mogao biti veliki dobitak, jer sto ovi igraci kasnije krenu sa treninzima veca je mogucnost da ce biti manje spremni za finale, a isto je za tacno 7 dana.

Evo Buyten trenira vec dvije ili tri sedmice pa jos uvijek nije fit, doduse on je imao duzi izostanak nego ova dvojica, ali nisu ni oni radili prilikom povrede, dosta se kondicije izgubilo.
Axe
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Titan » 12 svi 2012, 21:04

Evo danas tj. noćas smo bili svjedoci svih slabosti Bayernove igre. Odbrana šuplja ko pikado, vezni red nevidljiv a kruna svega toga je petarda kao šlag na tori Dortmundovih navijača.

Gledajući sezonu kroz neki dobitak love je okej. Sigurno je da su ti milioni stigli na račun Bayerna, no Bayern nije osvojio ni prvenstvo , a ni kup. Ostaje nam samo posljednja šansa i to doma protiv Chelsea.

Eh sada...

Chelsea je isto tako deklasiran od Reds 4:1 neki dan. Bayern noćas , sedmicu dana samo prije finala Lp "popio" petardu od ekipe koja nije mogla dobiti Marseille i slične ekipice a koja kanta pet puta zredom Bayern bez muke.

Velika sreća za Bayern je što Chelsea ne igra ofenzivan fudbal. Također što nemaju neke velike znalce , ovdje aludiram na kreativnost. Ljudi idu na snagu a ne na tehniku. Upravo s tehnički potkovanijim ekipama Bayern uvijek ima problema . Bayern će sigurno aBd imati veći posjed lopte . Imao bi to i da se ne igra doma, a s tom dodatnom pomoći Bayern mora iskoristiti sve svoje šanse koje se ukažu. Nemaju više pravo na greške, ne smije se više profulati tri zicera i nadati se peharu. Jednostavno se treba igrati muški, s ogromom koncentracijom, te nikako ne misliti na petardu koju su popili od BvB. Dešava se, nema veze, idemo dalje aBd.

Ovo oko Cahilla i Luiza je čista mind igra kod Chelsea. Da se jedan od njih povrijede ne bi imali koga staviti, isto kao u vezni red. Po meni su dosta oslabljeni neigranjem Ivanovićem najboljim stoperom ujedno i najboljim desnim bekom Chelsea, Ramiresom koji je po meni ove sezone, posebno u drugom djelu daleko najbolji igrač Chelsea. Terry nije nikako kao onaj stari ove sezone, a Raul Mereiles je bez veze igrač.

Od Chelsea očekujem kao što i prije rekoh defenzivno igru, te da idu na kontre i onda njihovo najjača oružuje a to su prekidi. Svaki korner i aut u blizini Bayernovo šesnaesterca će predstavljati problem Bayernovim igračima . Treba nam jak stoper u skok igri, a to je upravo van Buyten. Pitanje je sada koliko je on spreman da odigra utakmicu na takvom visokom nivou nakon te duge povrede. Lijevi bek će biti najvjerovatnije Contento, a Lahm će ipak desno igrati. Po meni je Chelsea najranjiviji na desnom beku gdje bi trebao igrati Jose Bosingwa koji nije u nikakvoj formi. Ako on ne bude igrao, onda će Paolo Ferreira. Vezni red hmm valjda Lampard, Mikel pa i Essien koji također niej u formi. Drogba se diže u posljednje vrijeme , a i El Nino. Gledajući sve Bayern je favorit, samo da se ne daj Bože ne primi neki glup gol ili da se desi neka glupa greška kao što je to noćas bili protiv BvB. Mnogo će zavisiti od našeg veznog reda. Nije Bayern samo Bilal i Arjen, Bayern je i Kroos, i Bastian i Muller u toj tekmi. Svi će sigurno ginuti na terenu i Njemci se nikada ne predaju i nadam se da će s tim stavom aBd uzeti ti titulu.

Okej, zijanili su i prvenstvo, zijanili su i kup. No hajmo sve to zaboraviti sada. Neka budu kao gladiatori kojima predstoji posljednja bitka ove sezone. Nadam se da će biti aBd silno motivirani da iz te bitke izaću kao pobjednici , te da nam svima ovdje s foruma pomognu da napokon imamo taj smiješak na licu.

Sretno momci, sve je zaboravljeno aBd ako se uzme ova titula !
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la doro » 12 svi 2012, 21:06

To sam sve opjevao odavno ;)
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Titan » 12 svi 2012, 21:10

doro napisao:To sam sve opjevao odavno ;)

Morao sam koji stih da bacim nakon ovog mučenja noćas :mudrac:
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la CroCHEF » 12 svi 2012, 21:36

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vGt1effQeA4[/youtube]
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la The Scarface » 13 svi 2012, 14:25

The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la CroCHEF » 13 svi 2012, 16:30

Chelsea danas opet s rezervama... nekuzim umjesto da uigrava frajer vec drugi tjedan stavlja rezerve...

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Titan » 13 svi 2012, 16:46

Jučer je Bayern s "A" timom popio pet petardu, a oni s rezervama vode :mrgreen: .

Pa čovjek odmara igrače, da nisu djeca da ih svako malo treba uigravati. Ima adekvatne zamjene i to je to. Ali zanimljivo je da su i Drogba i Torres počeli na klupi, šta li to govori. :D
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la CroCHEF » 13 svi 2012, 17:02

In memory of Neutral napisao:Jučer je Bayern s "A" timom popio pet petardu, a oni s rezervama vode :mrgreen: .

koja glupa izjava

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Titan » 13 svi 2012, 17:15

Čitaj drugi dio što sam napisao :roll:

Šta citiraš samo jedan dio. Treba li ti crtati u paintu da razumiješ šta je sarkazam. Nisam te prepoznao Sheldon KUPER. ;)

Slika
Zadnja izmjena: Titan; 14 svi 2012, 01:28; ukupno mijenjano 1 put/a.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la effe__sa » 13 svi 2012, 17:58

Neutral, Neutral.....Nikako te u zadnje vrijeme ne razumijem, sa svima bukvalno ratuješ..... :)
Dobro ja razumijem ironiju i svi smo naravno razočarani sinoćnjom titulom, ali ja sam jedan od onih koji ne pljuje po ekipi odmah kada joj ide loše, koji je euforičan kada ekipi ide dobro, a u isto vrijeme i tada pokažem i dozu opreza, odmjerenosti i kritike ako je potrebno. Nije uvijek zlato sve što sija, to se može reći i nakon naših neki uspjeha. Ali jednostavno treba shvatit da smo mi u finalu Lige prvaka i da bi to mnoge druge ekipe poželile. Prema tome toliko loši ne možemo valjda biti....

A npr. po nekima jedino naši igrači ne valjaju, ne valja Gomez, koji valja skoro svim navijačima Bayerna u Njemačkoj, kojeg bi uzdizali u nebo brojni drugi navijači širom svijeta da igra za njihov klub.
Eto i Lucimar dade neki dan izjavu, napisa u postu da je svetogrđe upoređivat Ibru i Gomeza, ali zar nije veće svetogrđe blatit igrača koji u toliko utakmica zabi golove i toliko puta podera guzicu trčeči po terenu za uspjeh svoga kluba.

U nekim postovima ti Neutral ko da samo svoje stavove želiš proturitit na silu i boriš se onda protiv sviju....
Mi svi znamo da je glavni cilj kluba bio ovo finale, a mi smo u finalu....A pošto ti nisi vjerovao i najmanje si vjerovao u ovo finale, zar onda ne bi trebao već sada biti prezadovoljan sezonom?
Nekako mi se čini da je uvijek kod drugih sve bolje , a da jedino naša ekipa ne valja.

A pošto znaš dobre postove napisat, bolje je mislim da se okreneš tome, a ne da vodiš neke ratove na forumu. To ti kažem jer mislim da ispadaš nekako u očima ljudi ovde drugačiji, a nekako sam uspio s tobom kontakt ostvarit i mislim da si ok lik. Tako da ti te prepirke nisu potrebne.
A stavovi ti jesu dosta oprečni od ostalih forumaša i ja sam se često nisam znao složit s nekim ljudima, ali tad čovjek svoje argumentuje, a drugi ako hoće da shvate, neka shvate. Ovako se stalno ulazi u neke lude polemike koje idu na neki lični nivo i to onda nije ok.

Ja sam pristalica žestoke diskusije, ali treba nekad povući i ručnu. A nekad mi se čak učini da ti baš ne shvataš u potpunosti filozofiju kluba.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Titan » 13 svi 2012, 18:23

Ja nikada neću shvatiti ozbiljnu osobu koja mene vrijeđa. Tako je i ovdje s par forumaša, pa me zaista briga boli šta oni misle i o čemu pišu. Lijepe se ko muha na govno za neke komentare pokušavajući biti sarkastični, ali im to nikako ne uspijeva. Neki se prave kao da su neka viša rasa :roll:

Svi mi volimo Bayern, to stoji, no neki žele izvući uvijek maksimum, perfekcionisti. Vidiš, da je sve tako lahko i lijepo onda jednostavno nakon svake sezone ostaje isti kadar uz 2-3 kupnje za klupe no od te ljubavi nema ništa. Ja uvijek napadam i napadati ću igrače aBd koji nisu za Bayerna. Da je Bayern tako jak kao što ga predstavljaju neki prošetali bi se cijelom ligom bez problema, osvojili bi i kup i ligu prvaka . Ovako smo drugi u prvenstvu, blamaža u kupu , te imamo šansi za ligu prvaka. I Rummenige i Beckenbauer su ocijenili sinoćnju predstavu nazivom "blamaža" i "katastrofa" pa niko njih ne napada, nego mene napada što sam to isto napisao na jednom običnom forumu.
Pomalo mi dosadno pisati uvijek isto za kadar Bayerna, ali opet se jučer sve vidjelo. Bayern oscilira kao nijedna druga ekipa u Evropi. Recimo ne bi me čudila da pričinimo debakl Chelsea u subotu aBd, ali isto tako da popijemo tricu. To je Bayern ove sezone, pa do čega li je, sigurno ne do mene.
Kadar se treba pojačati i kako sezona izmiče uvijek dodajem neke kockice u mozaik zvani Bayern. Vidi se slabost u odbrani kada je pod pritiskom, ali razlog za to leži i u veznome redu koji nedovoljno pomaže kada treba. Ruku na srce, koliko god mi Bastian bio drag on nije ni pola kao što je bio prije povrede. Vidi se da izgara, trudi se , ali nije to to. Fali mu ta rutina koji je imao prije te povrede. A o mr promašaju neću. Statistika zna nekada da zavara , o tome sam pisao ali neki su to nazvali smiješnim što zabije 4 gola u jednoj utakmici pa ne zabija 3 sljedeće ispada kada podjeliš da je zabio u svakoj po jedan i to je ta statistika. Napisao sam da nije zabio u 15 ili 17 utakmica i opet ga se diže kao da je najbolji. Šta je sve promašivao, to je za nepovjerovat, no on je najbolji za nekoga i ti isti ga furaju i šta ja sada mogu kada su tri-četri protiv mene. Dok recimo na drugim forumima isto Bayernovi navijači svakodnevno pišu kako je Bayernu potreban napadač koji će zabijati a ne promašivati. Negdje su neki likovi s ovoga foruma šprdnacija , dok su ovdje označeni crvenim slovima, ali eto , šta se tu može.

Kao što rekoh, volio bih da osvoje, da uzmu tu ligu prvaka. Imaju kvalitetan tim, naravno daleko od nepobjedivog, no nije ni Chelsea velesila, tek 5-6 koji su u Engleskoj ligi. ;) . Gdje li je tu ta statistika.

Svako finale je kao derbi utakmica. Nebitno kakav je kadar, ljudi s obje stranu ginu i rezultati je u 90% slučajeva neizvjestan.

Sretno momcima , pa šta Dragi Bog dadne ;)
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la effe__sa » 13 svi 2012, 18:35

In memory of Neutral napisao:Svi mi volimo Bayern, to stoji, no neki žele izvući uvijek maksimum, perfekcionisti. Vidiš, da je sve tako lahko i lijepo onda jednostavno nakon svake sezone ostaje isti kadar uz 2-3 kupnje za klupe no od te ljubavi nema ništa. Ja uvijek napadam i napadati ću igrače aBd koji nisu za Bayerna. Da je Bayern tako jak kao što ga predstavljaju neki prošetali bi se cijelom ligom bez problema, osvojili bi i kup i ligu prvaka . Ovako smo drugi u prvenstvu, blamaža u kupu , te imamo šansi za ligu prvaka. I Rummenige i Beckenbauer su ocijenili sinoćnju predstavu nazivom "blamaža" i "katastrofa" pa niko njih ne napada, nego mene napada što sam to isto napisao na jednom običnom forumu.
Pomalo mi dosadno pisati uvijek isto za kadar Bayerna, ali opet se jučer sve vidjelo. Bayern oscilira kao nijedna druga ekipa u Evropi. Recimo ne bi me čudila da pričinimo debakl Chelsea u subotu aBd, ali isto tako da popijemo tricu. To je Bayern ove sezone, pa do čega li je, sigurno ne do mene.

Ovo što osciliramo je jednim dijelom do trenera, faktora opterečenosti na više frontova itd. Svašta bi tu sad mogao napisat.
Ja se s tobom ne slažem da ovom kadru treba puno novih igrača, već treba promjena filozofije, sistema igre.
Za razliku od Dortmunda ma idemo na silu, snagu, individualne kvalitete, pa kada nam ključni igrači ekplodiraju mi dobivamo, kada zakažu i ekipa nam zakaže.

Jupp nije pronašao pravu filozofiju za Dortmund, s druge strane Dortmund s onakvom igrom ne bi izdržao na 3 fronta, da je duže ostao u LP sa onakvim stilom igre bi pukao, igrači bi se prelomili više.

Ništa ti novi igrači ne znače, ako nemaš pravu filozofiju igre s kojom ćeš se identifikovat. Jupp je sjajan posao odradio u Ligi prvaka, često imao i dobru taktiku, a igrači su tamo i bili motivisaniji.

Znači s jedne strane Jupp ima dosta pluseva kod mene, ali i par minusa. Smatram da je najbolje da osvoji LP i da na taj se način oprosti. Mi bi imali opet tu veliku titulu, nakon par godina, a onda bi krenuli s novim trenerom u napad na vraćanje dominacije na domaćoj sceni. Heynckes bi se oprostio s titulom i jasno je da bi tako dostigao svoj vrh. A u ovim godinama ne vjerujem da onda nešto novo može donijeti ekipi. Nama treba za jednu cijelu sezonu nova filozofija igre, jer kada si varijabilan u igri i imaš faktore iznenađenja, onda iznenadiš protivnika, a ne protivnik tebe, te isto tako protivnik će te teže zatvorit (sad trenutno zatvore Riberyja i Robbena, pritisnu malo Schweinija ili Gustu dok su s loptom i to je to).

A odbrana nam je mlada i mora još učit. A lavovski posao su odradili tokom sezone. Badstuber pogotovo, Boa je imao dosta dobrih utakmica, ali i par katastrofalni. A sve će to biti vremenom bolje, a uz to dolaze igrači s kojima dobivamo na širini da onda možemo imati adekvatne zamjene, a i više alternativa. A po koje pojačanje još će sigurno doći. ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva Bayernovih tekmi 2011/2012