Ja sam na primjer bio optimista i protiv Reala, kada stvarno ne može puno osoba reči da je bilo optimista. Sječam se da je tad Murta bio najveći optimista, ostali su se dosta plašili, više je bilo nade, nego vjere. Dobro svi smo vjerovali, ali neki su bili veće optimiste, neki manje, a neki išli do totalnog pesimizma.
Međutim, sad pred ovu utakmicu jesam optimista, jer mi je jako teško zamislit da ćemo dozvolit da Chelsea igra s nama a da na našem stadionu podigne pehar. Opet treba istaći da je finale u pitanju i da treba biti oprezan i da nikad ne možeš za nešto 100 % stavit ruku u vatru, ali da imam veliku vjeru i polažem velike nade, to stoji. Sam ne znam kako bi izdržao mogući poraz.
Njemačke ekipe pretežno koriste u velikim utakmicama prednost domaćeg terena, to se pokazalo u mnogim sportovima. A u fudbalu i Ligi prvaka imamo primjer BVB-a iz 1997. godine koji je isto na domaćem terenu (mislim na Njemačku, jasno da su igrali na našem stadionu

) osvojio pehar i odigrao fantastičnu utakmicu protiv tada moćnog protivnika.
Sad smo još mi baš na našem stadionu i to treba da ti da dodatnih 20-30 % minimalno snage, ak ne i više.
Ono što nama ne ide u prilog, znači ako ću sad navest kontraargumente, onda su to: oscilacija u našoj igri, često nas je ekipa znala i prijatno i neprijatno iznenadit, čudan karakter pojedini igrača i nedostatak onih raniji lidera poput Kahna i Effenberga, te svakako kada gubimo nemamo često plana B. Protiv Chelsea bi pogotovo se trebali potrudit da ne dođemo u zaostatak.
Ono što bi mi trebali svakako iskoristit je nedostatak Ramireza i Meirelesa, koji dosta drže taj vezni red Chelsea, mogu zaustavit protivničke akcije, a u stanju su i prema naprijed dosta uradit (Ramirez u velikom stilu zabio gol Barci).
Prije je meni Essien kod njih bio super jak igrač, ali nekako se čini da nije u formi pa se nadam da neće ni sutra bljesnut. Nama je onda svakako bitno da isključimo iz igre Drogbu, te da se pobrinemo za Lamparda i Matu. U odbrani često ostanu rupe kada igraju Luiz i Cahill pa bi trebalo iskoristit svaku njihovu grešku. Realizacija 100-tni prilika bi trebala biti 100 %, ako to budemo fulali sve više dolazimo u situaciju da onda izgubimo utakmicu. Ja se zato nadam punoj skoncentriranosti i sjajnom danu našeg navalnog reda.
Opet se danas spominje Van Buyten i sve mi više osječaj govori da će njega Jupp gurnut u početnu postavu.