anton 1983 napisao:Ja se sve više manje opterećujem tom europom na način na koji vi to radite. morate poćeti shvaćati da su punktići kao takvi sada izgubili prioritet jer je SERIA A prestigunta. BUNDESLIGA je napravila to čudo i došla do tog 4. mjesta koje vodi u LP i sada to treba NAPLATITI. Svi ti punktići su zakurac ako od toga nema koristi. To znači da se u LP konstantno trebaju prolaziti skupine i to samo i isključivo zbog para i reputacije, Na taj način se jedino BUNDESLIGA može dići na viši nivo. Ovo jadno zbrajanje punktića u Ligi Uefe i Kusena u LP , BUNDESLIGi ne donosi ništa.
A kaj se tiće Lige Uefe, polagano me za to zaboli kita jer jedino kaj me interesira kod tog natjecanja je da se osvoji, a prema sadašnjem stanju to se tak uskoro nebu dogodilo...

effe__sa napisao:Pa drugi su se mnogo više opterečavali tim punktićima, pa i ti jedno vrijeme.
effe__sa napisao:Npr meni ako neka talijanska ekipa nije mrska ne mogu protiv nje navijat, ali naravno da one što su mi mrske i manje drage, volim da ispadnu.
effe__sa napisao:A što se tiče nivoa bundeslige on je sve viši i viši i bundesligaši u suštini i imaju mnogo para, s tim što ove južnoevropske ekipe se još trzaju i još uvijek ulažu iznad svojih mogučnosti. A kod Engleza su tu brojni investitori koji ako se jednom pokupe onda je i tamo veliki problem svim klubovima...A ako recesija bude još veća, lako se može desit da će počet bježat glavom bez obzira.
anton 1983 napisao:Varaš se effe moj. Nivo BUNDESLIGE je u padu te to dizanje u Europi po koeficijentu nije išlo recipročno sa dizanjem kvalitete same lige. liga sveukupno ti je danas slabila te se određeni klubovi nisu etablirali na način kak si je BUNDESLIGA etablirala koeficijent. Prevelik je broj klubova koji "propada" ili bolje rečeno postaje mitelmass, previše je klubova u "dugovima" te je prevelik odljev zvijezdi iz godine u godinu te sve manji dolazak istih...Ovo zadnje ljeto kad sam ja brio da bi moglo doći do malo veće explozije ulaganja baš zbog toga što se italija pretekla, BUNDESLIGA je po tom pitanju doživjela totalnu suprotnost ili kak bi se reklo debakl!

effe__sa napisao:Ulaganja su ove sezone manja bila najviše zbog finacial fair playa i jedino će Bundesliga dočekati financial fair play spremna.
effe__sa napisao:Par klubova u BuLi imaju dugovanja, dok su u Italiji, Španiji pa i Engleskoj svi zaduženi, neki manje , neki više i neke pokrivaju investitori.
anton 1983 napisao:Roma se naprimjer proda i okrene nekih 70 miljona eura. Werder koji bi recimo iz perspektive BUNDESLIGE trebao predstavljati "švapsku" romu posuđuje Sokratisa...To je samo jedan mali primjer...

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 70 gostiju