Naslovi prvaka se neprestano osvajaju a davno je bila 2013. godina, jako davno kada pogledam samog sebe i kakav mi je svijet tada bio izgledao, kako sam disao i živio i zadnjih 5-6 godina.
Mi smo dominantni jer nitko drugi nas ne može maknuti i sada izgleda ovaj Leverkusen koji ne zna za poraz, samo pobjeđuje i pobjeđuje ide ka tome da nas svrgne s trona. Primjerice, VfB je već 2 poraza upisao u nastavku i to je ono što sam baš predvišao tijekom cijele jeseni da će im taj super niz stati čim stane i sezona. Vidjet ćemo samo idućih 4-5 kola Stuttgarta i ako tu ne budu došli na seriju bez poraza s jedno 3-4 pobjede nego s neka dodatna 2 poraza, onaj balon su napuhali do kraja zadnju jesen.
Dortmund je dosta dobro krenuo, Leipzig je isto tako do evo ovog kola kada je baš Leverkusen ga okrenuo.
A mi u konačnici... mi već 5-6 godina mučimo stalnim mijenjanjem trenera, stalnim oscilacijama, slabom transfer-politikom koja nam je do jučer isključivo bila bitna za Ligu Prvaka, a sada se događa da više to nije ni bitno već i za samu Bundesligu.
Što god da je, mi sebi moramo pogledati u svoje lice i svoju povijest - nitko nikad nije u top ligama uzeo 10-11 naslova u nizu, nitko nikad ovako nije dominirao nekom ligom kao mi iako smo 2 puta nudili Dortmundu titulu u zadnjih 5 godina, eto što više dodati. Preuspješni smo, zapravo od strane kluba samo malo negodujemo zbog ispadanja u DFB Pokalu i muči nas što ne uspijevamo do novih polufinala LP i u konačnici igranja i osvajanja finala i to je to.
Sada zadnjih godina su počeli igrači zezati i ne znamo više razlog, a znamo da su ovo generacije rođene sredinom drugom polovicom 90-ih i ranih 2000-ih, svi znamo da su ovi drugačija slika i prilika svijeta u odnosu na naše generacije kada smo mi rođeni i one rođene prije nas. Novaca uopće ne manjka na ugovorima, tako da... sami zapravo pretpostavljajte ili donosite neke zaključke gdje se oni mogu donijeti.
cruz napisao:Možda je jednostavno potrebno da izgubimo sve u ovoj sezoni, da bi se osvježile stvari i vratila motivacija i atraktivna igra.
I za kraj opet da spomenem povijest...
Mi smo uvijek, ali baš uvijek najjači i najodlučniji bili vratiti se i dignuti 2 koplja gore kada smo sve gubili ili nismo imali titulu prvaka u rukama po 1-2 sezone u nizu. To su činjenice neoborive kada se uzmu 2000-te, 90-te, 80-te. Svaki puta smo išli po najjače trenere, najjače igrače, kvantitativno najviše potpisivali u ljetnim prijelaznim rokovima.
Ta upravo ovih 10 godina je započelo s najvećom transformacijom u povijesti zbog onog što je Klopp s Dortmundom izveo 2009.-2012. i 2 titule uzeli, izdominirali igrom 2011./2012. i skoro sve rekorde ligaške rekorde porušili koji su stajali najviše od nas ili od Wolfsburga iz 2008./2009. To je u mojim očima uvijek tako bilo, a upravo onaj period od ljeta 2014. do ljeta 2019. je bio najgori jer smo dominirali ligom i imali tanku klupu za LP ili je 1-2 igrača falilo na ključnim pozicijama da se nešto više uspije u onim okršajima u Europi, na stranu Guardioline eksperimenti, gluposti itd., znamo gdje je škripilo bez obzira na sve.