Financije

Sve vezano uz Bayern što nije obuhvaćeno forumima gore...

Re: Politika Bayerna - Način vođenja kluba

PostPostao/la The Scarface » 29 kol 2012, 14:05

LuctL napisao:Khm, sada mi objasnite po čemu se Bayern razlikuje od PSG-a, Citya, Reala, Barce, Chelsea i ostalih velikih potrošača. :mrgreen:

Od Reala po ničemu. ;)

Za ostale bi to sam trebao znati.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 29 kol 2012, 14:10

cruz napisao:Bayern je klub škrtih ljudi :roll:

ne pravi skupe transfere iako ima najzdravije financije u europi

uvijek kupuje neke tamo igrače, nikako da za jednog igrača plate veliku sumu

ribery 25, gomez 30+, robben 26, neuer 25, martinez 40..

da ne pišem o transferima između 10 i 20 mil eura..

Nije škrt, nego racionalan, mudar i pametan klub. Zato i volim ovaj klub od malih nogu. Najveća institucija na svijetu.

Tko kaže da je United, neka samo pogleda one američke Židove što im upravljaju klubom. 8-)

LuctL napisao:Khm, sada mi objasnite po čemu se Bayern razlikuje od PSG-a, Citya, Reala, Barce, Chelsea i ostalih velikih potrošača. :mrgreen:

Kratko i jasno... Trošimo samo ono što imamo i što smo zaradili, za razliku od svih ostalih. I to kakve cifre... cool0044
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la The Scarface » 29 kol 2012, 14:11

LuctL napisao:Kapital je kapital. Nebitno odakle dolazi. :mrgreen:

To je već stvar promatrača kako će na to gledati.

City,PSG i Chelsea po sadašnjim kriterijima FFP ne bi ispunili.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 29 kol 2012, 14:49

LuctL POKUŠAVAŠ NAS NAVESTI NA ZLO, ALI SKONTALI SMO TE :P

zamisli slažem se sa scarfejsom u nečemu :shock:
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Sizif » 03 ruj 2012, 05:04

nijedna protiv Uli-ja... covjek zivi za baYern, pravilo br.1 :D
Sizif

PostPostao/la anton 1983 » 11 ruj 2012, 10:01

The Scarface napisao:

Od Reala po ničemu. ;)

Ja znam da si ti mlad pa morti ne znaš, ali da te pitam, dal ti znaš kako je Real stvorio eru Galaktikosa i kako je u tom periodu došao do potrebnih sredstava kako bi razarao po kvartu?
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la effe__sa » 11 ruj 2012, 10:31

U suštini svi znamo koji su vještački klubovi i znam i ja kritikovat PSG, Manchester City i te druge šejkovske klubove.
Samo ja sam i prije to spomenuo, a pošto je gore Luctl postavio interesantno pitanje, a sad se i anton nadovezao još jednim jako interesantnim pitanjem, onda moram još jednom ponovit ono od prije, da je Real po nekim stvarima puno sličniji PSG-u, Cityju nego mi....Real je svakako mitski klub, koji treba uvijek da opstane i s tim se slažem, ali treba se postavit jedno ključno pitanje: Šta je zapravo poštenije da klub finansira jedan šeik, koji je njegov investitor ili ti većinski vlasnik, znači unio je svoj kapital u sve to i svi zato znaju ili da jedan klub se finansira iz sredstava države, da mu država pokriva troškove po potrebi, oprašta poreze i slične stvari? Znam da se sad možemo vratit na Realov godišnji obrt, zato svaka čast, ali oni da nisu imali svesrdno pomoć države, bili bi na jako niskim granama. Uvijek kad para zatreba, pare se dobivaju iz banaka, a u suštini ni oni što žive u sred Madrida ni sami ne znaju kako se to izvede, bar oni obični ljudi, a država grca u dugovima i nezaposlenost im dostigla nevjerovatnu stopu. Zar tu svakom pametnom čovjeku nešto ne smrdi??

A ne mora se svako sa mnom složit, ali ja sam u to 100 % siguran, da Bayern radi stvari koje rade španski klubovi, i da se Bayernu opraštaju porezi, da se Bayern stalno pumpa od strane različiti banaka, nama niko ni jednog igrača ispred nosa ne bi uzeo, svi najbolji igrači svijeta bi bez problema igrali kod nas i mi bi svakog ljeta mogli bez problema 100 miliona eura uložit. Al nema javašluka takvog u Njemačkoj, zato tamo jedna država propada a druga vamo je ekonomska, privredna sila.
S tim da i njemačke banke npr imaju svoje interese u Španiji, pa zato se tamo država još uvijek održava, ali to je za neke druge teme. :)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la cruz » 11 ruj 2012, 11:42

odličan post! :bravo:

što se mene tiče ne moraš biti toliko kulturan, slobodno koristi pojmove poput: pranja novca, podmićivanja, mafije, politički interes, ekonomska nelogičnost, itd ;) neće CIA ovo pregledavati :lol:
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la The Scarface » 11 ruj 2012, 12:47

anton 1983 napisao:
The Scarface napisao:

Od Reala po ničemu. ;)

Ja znam da si ti mlad pa morti ne znaš, ali da te pitam, dal ti znaš kako je Real stvorio eru Galaktikosa i kako je u tom periodu došao do potrebnih sredstava kako bi razarao po kvartu?

Prodajom zemljišta.

Protupitanje za tebe, kako je Bayern došao do potrebnih sredstava u ovom periodu ? Hint 18.2 %.

Bit je u tome da u ovakvim stvarima ne smijete biti previše subjektivni.

Što je Luctl rekao kapital je kapital. Neki ga dobijaju od Šeika, neki prodaju udio u klubu, neki rade poslove sa zemljištima itd...

Da se nadovežem na Effeov post.

Gdje je to točno država oprostila Realu dug i financirala ga iz svojih sredstava ?
Zar je protuzakonito uzeti kredit u banci i potom ga pošteno otplatiti ?
Zar i AA nije izgrađena na osnovu novca koji je posuđen od banke ?

Najveća prednost špa. klubova dosad je bila niska stopa poreza za strane nogometaše, takozvani Beckham-law koji se ukinio. Konkretno prednost Barce i Reala u individualnim podjelima tv prava.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 11 ruj 2012, 13:00

The Scarface napisao:Prodajom zemljišta.

Protupitanje za tebe, kako je Bayern došao do potrebnih sredstava u ovom periodu ? Hint 18.2 %.

No problem je u tom što to zemljište nije u orginalu bilo Realovo već gradsko i to im je grad "darovao" kako bi dobili te pare. To ti je kao da maksimir i sve ostalo kaj ide uz to pripadne DInamu i da to Dinamo za miljardu kuna proda i te pare zeme sebi i kasnije od toga napravi još bolji klub...

To nije isto kao prodaja onog što je tvoje jer mi smo prodali dio svog kluba, a ne nešto što nam je darovano.

Isto bi bilo da je Bayern prodao Olympiastadion koji nije naš...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la The Scarface » 11 ruj 2012, 13:13

anton 1983 napisao:
The Scarface napisao:Prodajom zemljišta.

No rpoblem je u tom što to zemljište nije u orginalu bilo Realovo već gradsko i to im je grad "darovao" kako bi dobili te pare. To ti je kao da maksimir i sve ostalo kaj ide uz to pripadne DInamu i da to Dinamo za miljardu kuna proda i te pare zeme sebi i kasnije od toga napravi još bolji klub...

To nije isto kao prodaja onog što je tvoje jer mi smo prodali dio svog kluba, a ne nešto što nam je darovano.

Isto bi bilo da je Bayern prodao Olympiastadion koji nije naš...

Koliko vidim to je bilo njihovo trening igralište tako da nije isto kao i prodaja Olympiastadiona jer mi nikad nismo bili vlasnici istog. Koliko ja znam Real je bio itekako vlasnik tog zemljišta.

Usporedba sa Sabener Strasse bi bila logična.

Evo ovdje ti piše da je EU istraživao slučaj ali su došli do zaključka da grad nije direktno pomogao Realu :
http://www.historycommons.org/context.j ... llTraining
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 11 ruj 2012, 13:18

Pa kako će ti to neko dokazati? :lol:

Real ima zemljište koje je "njihovo". Grad njihovo bezvrijedno zemljište pretvori u GRAĐEVINSKO zemljište i onda MU DA 700-800 miljona eura za isto.

Malo razmisli kolko tu je ili nije bilo mutke ;) To isto izvješće je pokazalo, da se bezvrijedno zemljište u tom periodu pretvorilo u ŠPEK zemljište preko noći.

I was there when it happened :D
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la The Scarface » 11 ruj 2012, 13:23

anton 1983 napisao:Pa kako će ti to neko dokazati? :lol:

Real ima zemljište koje je "njihovo". Grad njihovo bezvrijedno zemljište pretvori u GRAĐEVINSKO zemljište i onda MU DA 700-800 miljona eura za isto.

Malo razmisli kolko tu je ili nije bilo mutke ;) To isto izvješće je pokazalo, da se bezvrijedno zemljište u tom periodu pretvorilo u ŠPEK zemljište preko noći.

I was there when it happened :D

Pa jel ti piše da je EU vršila istragu da vidi jel Real prodao zemljište iznad cijene, došli su do zaključka da nije.

To su činjenice koje ja imam, nisam upoznat sa lokacijom zemljišta niti vrijednosti okolnih zemljišta da bi mogao potvrditi tvoje tvrdnje.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 11 ruj 2012, 13:26

The Scarface napisao:Pa jel ti piše da je EU vršila istragu da vidi jel Real prodao zemljište iznad cijene, došli su do zaključka da nije.

To su činjenice koje ja imam, nisam upoznat sa lokacijom zemljišta niti vrijednosti okolnih zemljišta da bi mogao potvrditi tvoje tvrdnje.

Promijenila se vrijednost zemljišta, od onog zelene površine do građevinske površine i na taj način je ta zemlja preko noći stekla vrijednost.

I velim ti još jen put. Istraga ne znači da nije bilo mutnje radnje, kad ja vidim kaj se dogodilo.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la The Scarface » 11 ruj 2012, 13:32

anton 1983 napisao:
The Scarface napisao:Pa jel ti piše da je EU vršila istragu da vidi jel Real prodao zemljište iznad cijene, došli su do zaključka da nije.

Promijenila se vrijednost zemljišta, od onog zelene površine do građevinske površine i na taj način je ta zemlja preko noći stekla vrijednost.

I velim ti još jen put. Istraga ne znači da nije bilo mutnje radnje, kad ja vidim kaj se dogodilo.

Jasno je meni šta ti želiš reć, al ti ponavljam još jednom da je EU započeo istragu zbog toga te došao do zaključka da nije bilo nikakve muljaže.

“We believe Madrid’s regional authorities may have overpaid,” says Tilman Luder, the EU’s competition spokesman. He also warns that the club may have to pay back some money if the price exceeded the market value. “We have sent a questionnaire to the Spanish government: to find out why they bought this land, at what price, and if they can prove it was at the market price. We suspect that the purchase price was influenced by the fact that this property had been reclassified, which increased its value,” says Luder. If Spain’s response to the questionnaire is not satisfactory, the EU may launch a formal investigation.

I došli do zaključka :

The European Union drops a competition probe into a transaction in which football club Real Madrid received hundreds of millions of Euros from the Madrid city council in return for its training ground (see (May 8, 2001) and March 3, 2004). The commission concludes that no state aid for Real was involved in the transaction and no government resources were transferred to it.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Općenito o Bayernu