Napadači Bayerna u novijem razdoblju

Arhivirane teme...

Napadači Bayerna u novijem razdoblju

PostPostao/la effe__sa » 06 ožu 2012, 14:30

Pošto se eto Elber spomenuo na temi Marija Gomeza pa tu krenule neke usporedbe onda sam nekako osjetio potrebu da nam možda treba jedna ovakva tema.

Tamo jesmo uspoređivali Gomeza s drugim napadačima bilo Bayernovim, bilo nekim sa strane, a ovde želim da se raspravlja o napadačima novije istorije unazad nekih 15-20 godina, koji su nastupali ili nastupaju za Bayern.
Znači ko vas je oduševljavao i bio vam najbolji? Ko je bio obična kanta i smeće za vas? Ko je unapređivao igru Bayerna, koji je bio simpatičan, koji manje simpatičan? O Gomezu se pričalo, a kakvi su vam danas i koliko doprinose, mogu još više doprinijet ili slično, Petersen i Olić?? Da li je Elber naš najbolji napadač ovog novijeg razdoblja? Sjetite se i ostalih poput Janckera, Zicklera, Tonija, Makaaya, Papina.......Uspoređujte, iznosite argumente.....
Pljujte koje ste mrzili, hvalite koje ste volili ili danas volite :)

Šta dalje da vam pričam? :) Samo nek bude zdrave diskusije , dobrih argumenata, priče o što više napadača, što više usporedbi, nek bude veselo, pakleno i žestokooooo :)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Re: Napadači Bayerna u novijem razdoblju

PostPostao/la Titan » 06 ožu 2012, 16:53

Svaki bolji od Gomeza. Da je transfermarkt nešto drugo osim de možda bi i realna cijena pisala a ne 42 milion euro za tarabu . Pokazao je sve svoje neznanje. Jedno vrijeme ga je krenulu u Bayernu i onda kada je najpotrebnije on je disappear. Mintal ? .

Nije za Bayerna, samo stoji u napadu i čeka da mu neko doda u petercu da postavi nogu, a i kad je postavi nekad dođe do promašaja. Koliko je samo prilika fulio ove sezone, kao da mu je 18 godina.

Gomez nije ni do koljena Makaary, Elberu i raji. Ogromna greška je bilo što se odmah taj polovnjak doveo u Bayernu. Samo ga brane oni koji ne žele priznati da je flop.

Nadam se da ćemo aBd opet imati napadača nešto poput Elbera koji je znao pogoditi i van 16 metara, pa i u Kiew u Madridu sa 30-tak ;)
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la cruz » 06 ožu 2012, 16:54

Meni osobno su Roy Makaay, Giovane Elber i Paulo Sergio najdraži, a sad ko je bolji o tome se da raspravljat!

što se tiče tih "trutova" poput Tonija, Gomeza, Janckera, itd. nekako mi je Jancker bio najdraži zbog snalažljivosti, i zato što je izgledao ko boksač kojeg se svaki protivnik boji :hehe: ĆAĆA!
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 06 ožu 2012, 16:56

cruz napisao:
što se tiče tih "trutova" poput Tonija, Gomeza, Janckera, itd. nekako mi je Jancker bio najdraži zbog snalažljivosti, i zato što je izgledao ko boksač kojeg se svaki protivnik boji :hehe: ĆAĆA!

Nezaboravne škarice protiv bochuma izvan 16 terca! :lol:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la anton 1983 » 06 ožu 2012, 17:20

http://www.youtube.com/watch?v=sqcA3SlNQxA

Tu na ovom klipu su Makaayevi golovi i njegov najbolji, gol, bar meni čak nije onaj protiv Ajaxa nego protiv freiburga. Na ovom klipu ga se slabo vidi, tamo negdje oko 1:55, pa ako ima bolji klipič slobodnoga denite...

Kada je Elber odlazio iz Bayerna mislio sam da to neću moči prežaliti i da mi nemremo imati boljeg napadača i tada smo dofurali Roya Makaaya. To je čudo od napadača. Kad smo njega ubili, a što je najzanimljivije on je propo kad je počeo trčat i gibat se po terenu u zadnjoj sezoni - Mutavi Magath! :lol: Kad je on otišo, mislio sam da se to nemre nadoknaditi, bar ne duševno. Onda je došao šugavi Talijan, koji mi se uvukao ispod kože...Reko jer moguće da baš on kod nas tako razara i da je uspio nadomjestiti Makaaya? Dvije duge godine, melodija na mobitelu mi je bila Bello Immposibile! :mrgreen: Onda je došao Gomez i opet ista stvar, a nakon Gomeza došao bu neko drugi...To su nekako 4 najbolja napadača Bayerna, moje generacije. Od njih 4 uvijek ću na prvo mjesto staviti:

Roya Makaaya.

Meni najbolji napadač povjesti nogometa ikada poslije, Ronalda kojeg nesvrstavam u grupu nogometaša ili napadača već vanzemaljca. Roy Makaay je bio jedinstveni napadač zbog toga što je bio neumoljiv trpač, sa toliko Sexualnim golovima da je to nemoguće za opisati. Takav stroj više se nikada nebu sklopio u jednom napadaču, a kamoli čovjeku. Njegov Šustehnik, nos za gol se spaja samo jedanput u 150 godina i od svih napadač bayerna niko nikada nije imao SEXUALNIJI nadimak, koji mu ja nisam moro dat.

Tor Haj ROY MAKAAY! 8-)

Kolko ti moraš bit dobar da sa ovakvom kljukom ti ne dobiješ nadimak pelikan il tak neki kurac, nego morski pes!

Slika

Da njega mogu sada dovesti sa 27 godina, dao bi Gomeza i Riberya u paketu...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Effenberg23 » 06 ožu 2012, 17:25

Meni osobo na prvom mjestu u novije vrijeme je Giovane Elber to je definitivno, najviše je bayernu dao, jedini mu je promašaj što je Brenu preporučio i hvalio :lol: no dobro to mu mogu oprostit :lol:
a na drugom mjestu mi je naš Olinho....on nije puno dao Bayernu ali meni je srce bilo vraćeno na mjesto kada je u zadnjoj sekundi dao man.Utd. za 2-1 pobjedu gol i na neki način osvetio ružnu 1999.g. tada sam skakao kao kengur i bio najsretniji čovjek na svijetu...šta drugo reći nego danke Ivica :legendo: :legendo: :legendo: :legendo: :legendo: :legendo: :legendo: :legendo: :legendo: :legendo: :legendo: :legendo: :legendo:

a ostali šta ja znam onako...Janker, Pizzaro su mi bili ok, Maakaj isto ok, Toni također ok....i tako ali prema njima nemam neke posebne osijećaje, a Podolski mi je bio bezveze, Gomez bezveze, Klose bezveze, Zikler onako....
Santa Cruz također bezveze...
Effenberg23
TORero

PostPostao/la Red passion » 06 ožu 2012, 18:30

Roy Makaay, stroj za golove. Imao je onu krizu od 10 prvenstvenih utakmica bez gola, no kad gledam kako je igrao prve 2-3 sezone, pa to je divota. Njegov veliki fan sam bio, a kad sam 2003. vidio jednog dana na satelitskoj na jednom programu kako je za nas potpisala Zlatna kopačka 2002., bio sam presretan. Roy me oduševljavao, jedino se može žaliti što ga nismo otkrili 2-3 sezone ranije. Fantastičan igrač, rasni strijelac koji je zabijao za nas brutalne golove, znao i sa loptom igrati, podijeliti loptu. Nešto poput Cavanija danas, to je on bio u Deportivu uz Diega Tristana i Waltera Pandianija.

Giovanne Elber je recimo isto jedna ikona koja je obilježila naš klub i ostavila traga. Imao je veliki utjecaj na momčad, jedna od figura, vođa na terenu. Ono što je Kahn na golu bio, Matthäus u zadnjoj liniji, Effenberg u sredini terena, to je on bio u vrhu napada. Po statistikama on nije bio mašina ala Makaay, jer tek je jednom bio najstrijelac BuLi i to dijeleći titulu sa Christiansenom iz Hannovera u svojoj zadnjoj 02/03. sezoni. No njegovi golovi se pamte jer su znali lomiti i odlučivati utakmice, voditi u polufinala i finala CL i sl. Uhvatio sam se za glavu kada su ga prodali tog ljeta 2003. Lyonu(a još nam je 03/04. u skupini CL pokazao sa 2-3 gola u 2 susreta da nije bio nikako za odbaciti), a doveli Makaayja. Htio sam obojicu da imamo u vrhu, što bi stvarno brutala bila uz Pizarra i Santa Cruza kao zamjene, no očito je uprava tu dala tada još 4-5 godina mlađem Pizarru(negdje oko 24 god. je tada imao, za razliku od 30 Elberovih).

Makaay uvjerljivo br. 1, jer je u Bayernu konačno postojao jedan pravi killer koji zabija po 30 i više golova u jednoj sezoni, a onda Elber. :bravo:

Od ostalih tu dolaze Luca Toni(koji je puno dao u svoje prve 2 sezone), Pizarro, a onda Klose, Paulo Sergio. Za Brazilca moram reći da je pravi genijalac u vrhu napada, atraktivan i idealan partner svakom pravom strikeru u vrhu napada u sustavu s 2 napadača.

Carsten Jancker... ŽIVOTINJA, KRALJ! Najveći radnik, a gotovo svaki gol mu je velemajstorija. Brojke isto ne govore da je nešto veliko i kvalitetno, no ti golovi i ta njegova borbenost i strast u igri, jaooooooooooooo. :legendo: Rekao bi jedan igrač koji je vidno u 90-ima mogao biti dobar, solidan napadač, a nakon 2002. se vidjelo da je za njega nogomet postao neka druga dimenzija i da ne može zadovoljiti kriterijima koji su vladali u prošlom tisućeljeću.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la FCB m@niac » 06 ožu 2012, 19:12

In memory of Neutral napisao:

Gomez nije ni do koljena Makaary, Elberu i raji. Ogromna greška je bilo što se odmah taj polovnjak doveo u Bayernu. Samo ga brane oni koji ne žele priznati da je flop.

zamisli da sad dođu vanzemaljci, sa neznam koliko svjetlosnih godina ispred nas, sa tehnologiom neusporedivo naprednijom i boljom od naše...između ostalog imaju i vremeplov naravno.
E, sad....u vremeplov uđe Gomez i bacaju ga u vrjeme kad je Elber bio najbolji u Bayernu....znači Gomez je potpuno isti ko i sad...(da te podsjetim, fizička snaga, izdržljivost je mnogo bolja sad nego onda, zbog napredka tehnologije, pa tako i poznavanja ljudskog organizma, pomiču se granice...bla bla)
Ti tvrdiš da Gomez nebi bio bolji napadač od Elbera?

:mrgreen:
FC Bayern, Stern des Sudens,
du wirst niemals untergehen, weil wir in guten
wie in schlechten Zeiten zu einander stehen

http://www.bayern-cro.com/

Hare_bvb napisao: Ribery nas je redovno silovao.
FCB m@niac
Tazmanian Devil

PostPostao/la UltrasMentalita » 06 ožu 2012, 20:06

Makaay i Elber ubojice teško je reći koji je bolji zatim dolazi Toni , Sergio , Olić , Janker pa i Pizza
UltrasMentalita
Apostol

PostPostao/la Titan » 06 ožu 2012, 20:12

Nikad .

Nego u vezi Roy-a. Kako je samo umjetnik pucao penale, kako se ja sjećam samo je 1 promašio a ostalo je sve išlo 10 na sat i lagano golman u jednu lopta u drugu stranu. :)
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la FCB m@niac » 06 ožu 2012, 20:35

Najbolji napadač koji je ikad igrao u Bayernu je jedan jedini IVICA OLIĆ :legendo:

.....i još igra.... :yes: :yeee:
FC Bayern, Stern des Sudens,
du wirst niemals untergehen, weil wir in guten
wie in schlechten Zeiten zu einander stehen

http://www.bayern-cro.com/

Hare_bvb napisao: Ribery nas je redovno silovao.
FCB m@niac
Tazmanian Devil

PostPostao/la Lucimar » 06 ožu 2012, 22:01

roy makay je bog kojeg se ja sjecam, kazu da je i neki gerd bio dobar al ne mogu tvrdit ne sjecam se
elber je bio nevjerovatno koristan igrac ali nikada se nije proslavio u svijetu koliko je bio dobar u bayernu
licno mislim da on nigdje drugo i nebi uspio

u brazilu je imao par prilika i nije se nametnuo, lyon takodje
covjek je bio stvoren za bayern i mislim da je igrao daleko bolje od svojih nekih realnih mogucnosti

ovo ostalo su uglavnom trutovi koje nikad nisam volio, ali nema sumnje da je toni dao dosta bitnih golova, gomez isto tako (pazi antone ima razlike izmedju ovog i onog na temi o njemu)...
Lucimar
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la effe__sa » 07 ožu 2012, 00:44

Elber i Makaay su ostavili dosta traga...Elber je bio rasni strijelac, čovjek koji je dizao atmosferu, simpatični lik koji je palio stadion i odlično sarađivao sa Kahnom. Kad se samo sjetim Oli degažira, gore Elber trči fino pređe par metara onda s loptom i gol.....

Makaay je imao taj sjajni ulaz u prostor i zvali su ga fantom a to je i bio u pravom smislu riječi, čovjeka nekad ne vidite svo vrijeme i odjednom se ukaže pred protivničkim golom. Imao je i jak šut pa znao zabit sa distance, a i odličan hladnokrivni egzekutor penala je bio isto.

Toni meni nije baš takva trutina ko što neki kažu, jer on je imao i tehnike, nije bio sad on neki dribler, ali je imao u smislu neki lijepih tehnički poteza, prijem lopte, lijepo potkopavanje i elegantni golovi, a imao je golova gdje samo ugura nekako loptu u gol, na nevjerovatan način....Svojom korpulentnošću je stvarao u napadu uvijek pometnju i otvarao prostor i za druge igrače. Jako uporan igrač...

A Janckerovi golovi su često bili bizarni. Jedan bilijar gol u Ligi prvaka u njemačkom četvrtfinalu protiv K'lauterna 1999. god. mi je ostao u pamčenju posebno. Čovjek opali loptu a ona se odbi od 2 igrača Lauterna, pravi bilijar i završi u golu. Pa onda gol kad se prišunjao golmanu s leđa, a golman već bio spustio loptu na zemlju i Jancker je samo onako lagano lukavo pospremi u gol. On je sve u napadu razgrtao, bio razbijač i borac :)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la doro » 07 ožu 2012, 16:35

Marcel Witeczek i adolfo valencia...alfa i omega Bayerna u u sredini 90-tih :lol:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Paja Patak » 08 ožu 2012, 08:52

Nije valjda da smo toliko očajni da nam sada i onaj papak Valencia izgleda kao dobar napadač. Gomez, koga svi sada pljuju, je u jesenjem delu dao 50% više golova nego Valencia za dve godine u Bajernu (ukupno 11).

Kanda sam ja najstariji na forumu kad se starog Gerharda niko ne seća. On je za mene ne najbolji napadač Bajerna, nego najbolji svetski centarfor svih vremena.
Paja Patak

Sljedeće

Vrati se na: Arhiva