Roy Makaay, stroj za golove. Imao je onu krizu od 10 prvenstvenih utakmica bez gola, no kad gledam kako je igrao prve 2-3 sezone, pa to je divota. Njegov veliki fan sam bio, a kad sam 2003. vidio jednog dana na satelitskoj na jednom programu kako je za nas potpisala Zlatna kopačka 2002., bio sam presretan. Roy me oduševljavao, jedino se može žaliti što ga nismo otkrili 2-3 sezone ranije. Fantastičan igrač, rasni strijelac koji je zabijao za nas brutalne golove, znao i sa loptom igrati, podijeliti loptu. Nešto poput Cavanija danas, to je on bio u Deportivu uz Diega Tristana i Waltera Pandianija.
Giovanne Elber je recimo isto jedna ikona koja je obilježila naš klub i ostavila traga. Imao je veliki utjecaj na momčad, jedna od figura, vođa na terenu. Ono što je Kahn na golu bio, Matthäus u zadnjoj liniji, Effenberg u sredini terena, to je on bio u vrhu napada. Po statistikama on nije bio mašina ala Makaay, jer tek je jednom bio najstrijelac BuLi i to dijeleći titulu sa Christiansenom iz Hannovera u svojoj zadnjoj 02/03. sezoni. No njegovi golovi se pamte jer su znali lomiti i odlučivati utakmice, voditi u polufinala i finala CL i sl. Uhvatio sam se za glavu kada su ga prodali tog ljeta 2003. Lyonu(a još nam je 03/04. u skupini CL pokazao sa 2-3 gola u 2 susreta da nije bio nikako za odbaciti), a doveli Makaayja. Htio sam obojicu da imamo u vrhu, što bi stvarno brutala bila uz Pizarra i Santa Cruza kao zamjene, no očito je uprava tu dala tada još 4-5 godina mlađem Pizarru(negdje oko 24 god. je tada imao, za razliku od 30 Elberovih).
Makaay uvjerljivo br. 1, jer je u Bayernu konačno postojao jedan pravi killer koji zabija po 30 i više golova u jednoj sezoni, a onda Elber.
Od ostalih tu dolaze Luca Toni(koji je puno dao u svoje prve 2 sezone), Pizarro, a onda Klose, Paulo Sergio. Za Brazilca moram reći da je pravi genijalac u vrhu napada, atraktivan i idealan partner svakom pravom strikeru u vrhu napada u sustavu s 2 napadača.
Carsten Jancker... ŽIVOTINJA, KRALJ! Najveći radnik, a gotovo svaki gol mu je velemajstorija. Brojke isto ne govore da je nešto veliko i kvalitetno, no ti golovi i ta njegova borbenost i strast u igri, jaooooooooooooo.

Rekao bi jedan igrač koji je vidno u 90-ima mogao biti dobar, solidan napadač, a nakon 2002. se vidjelo da je za njega nogomet postao neka druga dimenzija i da ne može zadovoljiti kriterijima koji su vladali u prošlom tisućeljeću.