Transferi ljeto 2015.

Arhivirane teme...

Re: Transferi ljeto 2015.

PostPostao/la Murta » 04 kol 2015, 23:19

Jedini BL klub čijim sam transferima zadovoljan je Schalke. Rješavaju se skupih govana i čekaju rast mladih. Plus su doveli Di Santa.

Leverkusen radi solidan posao, malo me brinu bekovi, ali ostatak kadra je apsolutno po mom ukusu. Kramer, Tah i Mehmedi su baš idealni igrači za njihovu situaciju.

BMG isto ima solidan prijelazni rok, ali još nisu adekvatno reagirali na starenje obrane. Ako bi doveli jedno obrambeno pojačanje Dominguezovog ranga, mogao bi biti u potpunosti zadovoljan.

Wolfsburg je meh, njihov kadar mora proći još prirodni tok jedne godine da se može odlučno čistiti, zato je to OK. Fali jedan dvosmjerni srednji vezni na kojeg trebaju iskrcati brdo novaca. Ali takvi su u pravilu skupi ko vrag.

BVB-u se mora priznati dobar posao s Castrom i da će igrači gotovo sigurno biti bolji nego prošle godine, ali tanko je to. Vezni red je odličan. Napad ima Spidermana koji je također i krilo, neprilagođenog Ramosa i ništa više. Obrana ima potencijala biti fantastična, ali se isto može raspasti. Idealno bi bilo prodati Schmeltzera i kupiti beka za 50 utakmica, a ne 30 u bolnici.

Hoffenheim nastavlja sa svojim transferima tako da tu nema smisla špekulirati i analizirati kad većinu ne znam. Augsburg radi kontinuirano, malo se pojačao.

Suma potreba:
Leverkusen: bek(ovi)
Wolfsburg: srednji vezni
BMG: obrambeni špek
BVB: napadač i bek
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la effe__sa » 04 kol 2015, 23:46

Murta napisao:Jedini BL klub čijim sam transferima zadovoljan je Schalke. Rješavaju se skupih govana i čekaju rast mladih. Plus su doveli Di Santa.

Doveli i Geisa i s njim su pogodili (bar bi trebalo tako biti).
Ako definitivno zadrže Draxlera, onda će potvrditi da ipak uspjevaju zadržat svoje glavne igrače, jer dugo odolijevaju i napadima na Howedesa pa i Huntelaara, a dugo su odolijevali i po pitanju Farfana (on je svoje dao, pa ovo što su ga sada prodali je više korist za njih, pogotovo zbog njegove visoke plate koju je imao).
Murta napisao:Leverkusen radi solidan posao, malo me brinu bekovi, ali ostatak kadra je apsolutno po mom ukusu. Kramer, Tah i Mehmedi su baš idealni igrači za njihovu situaciju.

Solidno, još plus ako stigne Aranguiz bit će to dobro. Ipak mana im je što se olako i jeftino rješavaju dobrih igrača. Zadnji primjer Castro. Isto tako vrijeme je da i jednu bombetinu dovedu.
Murta napisao:BMG isto ima solidan prijelazni rok, ali još nisu adekvatno reagirali na starenje obrane. Ako bi doveli jedno obrambeno pojačanje Dominguezovog ranga, mogao bi biti u potpunosti zadovoljan.

Oni su po meni malo uradili, jer otišli su im Kramer i Kruse a došli Stindl i Drmić. Pitanje je ako ova dvojica ne pruže maksimum potencijala, da Gladbach ne bude nešto i slabiji nego prošle sezone. A igraju još CL.
U odbrani bi se pogotovo trebali pojačati, čak i jedan solidan napadač ne bi bio na odmet.
Murta napisao:Wolfsburg je meh, njihov kadar mora proći još prirodni tok jedne godine da se može odlučno čistiti, zato je to OK. Fali jedan dvosmjerni srednji vezni na kojeg trebaju iskrcati brdo novaca. Ali takvi su u pravilu skupi ko vrag.

Oni su sačuvali glavne igrače i to je najbitnije. Sada pojedini igrači moraju rasti , napredovati (Schurlle bi se trebao uklopiti i pokazati svoje pravo umijeće), a i kao tim rastu i sazrijevaju dalje. Taj njihov proces je bitniji od pojačanja. A pored Schurllea , ako bi i Bendtner pokazao par jedan dio svog pravog repertoara, bili bi onda jači faktički za dvojicu. A možda još nešto i dopeljaju do kraja roka. Ipak najbitnije sačuvati postojeći kadar.
Murta napisao:BVB-u se mora priznati dobar posao s Castrom i da će igrači gotovo sigurno biti bolji nego prošle godine, ali tanko je to. Vezni red je odličan. Napad ima Spidermana koji je također i krilo, neprilagođenog Ramosa i ništa više. Obrana ima potencijala biti fantastična, ali se isto može raspasti. Idealno bi bilo prodati Schmeltzera i kupiti beka za 50 utakmica, a ne 30 u bolnici.

S Castrom su doveli fudbalera sa potencijalom, a i pravog univerzalca i to za "male" pare.
U napadu bi trebali nekog solidnog napadača još dovest ili se nadati da Ramos proradi, što pod Tuchelom nije isključeno.
Murta napisao:Hoffenheim nastavlja sa svojim transferima tako da tu nema smisla špekulirati i analizirati kad većinu ne znam. Augsburg radi kontinuirano, malo se pojačao.

Hoffenheim masno naplatio Firmina, a niti dijelić sume nije reinvestirao. Čudno se ponašaju i previše su pasivni na tržištu ovog ljeta. Schaer im je doduše dobro pojačanje, s njim će stabilizovati odbranu.

Za Augsburg se slažem.

Mora se spomenuti Darmstadt, koji je odradio spektakularan posao, doveli Abdellaouea, Vrančića, Caldirolu....Za njih je ovo i previše. RESPEKT.

A i Koeln je odradio dobar posao. Modeste, Jojić i još par interesantnih imena su doveli...
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 05 kol 2015, 07:38

Meni je sve to katagnojno. Nisam si htio priznat ali ispada da sam fakat nakon preticanja Serie Gnoj i 2012/13, zabrijao po pitanju BUNDESLIGE.

Sve je to ok, da se razumijemo, al ta neka explozija, rivalstvo, osječaj da se ima više novaca, još jedan korak napred, sve je to nekako izostalo, svega toga nema.

Mogu ljudi govoriti kaj oće, al opet će BUNDESLIGA Bayernu postat problem! Ljudi moraju shvatiti da nije sve samo u rezultatima, već u sexualnosti, atraktivnosti i nadasve trošenju novaca i dojma da ga imaš!
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la ivan » 05 kol 2015, 09:29

Godine prolaze, top klubovi u BuLi i dalje uglavnom kupuju igrače od 10-15 milja. Ja ne znam kako recimo taj jedan Levekusen ne može pljunut neke poštene novce i pojačat se kak spada. Pa svake godine igraju Lp
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 05 kol 2015, 09:38

BMG zbog svih ovih talentiranih ofenziavca vjerojatno prijeći na 4-2-3-1, a onda će biti lakše nadokaditi Kramera Stindlom i Nordtveitom. A onda se niti izostanak Krusea neće toliko osjetiti. Zato sam miran što se tiće Kamera i Krusea.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la anton 1983 » 05 kol 2015, 09:39

ivan napisao:Godine prolaze, top klubovi u BuLi i dalje uglavnom kupuju igrače od 10-15 milja. Ja ne znam kako recimo taj jedan Levekusen ne može pljunut neke poštene novce i pojačat se kak spada. Pa svake godine igraju Lp

Al šta je najgore i ja sam tu kriv, jer se grozim oće li Kusen dat 12 ili 14 milja za onog nekog Čileanca :lol: Gaće mi se tresu kad švabi troše novac :haha: Sve mi je to nekako nenormalno :oops:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Miki » 05 kol 2015, 09:43

Osim Bajerna i donekle Volfsburga, ostali jači klubovi u BL su jadni po pitanju transfera. PL ima sve predispozicije da se ponovo digne i bilježi dobre rezultate. Italijani su se, takođe, počeli pomalo dizati. Ne bi me čudilo da se za 2-3 godine BL ponovo vrati na mjesto koje joj pripada, tj. da bude 4. liga po kvalitetu u Evropi. Jednostavno, premalo se ulaže na uspjeh koji je postignut, a to se tako ne radi. :bravo:

p.s. Jedna Valensija, koja godinama nije igrala LŠ, je u stanju da potroši 100 miliona evra na pojačanja, a npr. Šalke i Leverkuzen zajedno nisu u stanju ni pola od toga.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Murta » 05 kol 2015, 10:09

Miki napisao:p.s. Jedna Valensija, koja godinama nije igrala LŠ, je u stanju da potroši 100 miliona evra na pojačanja, a npr. Šalke i Leverkuzen zajedno nisu u stanju ni pola od toga.

:no:
Peter Lim ownership

In May 2014, Singapore businessman Peter Lim was designated by the Fundación Valencia CF as the buyer of 70.4% of the shares owned by the club's foundation.[4][5] After months of negotiations between Lim and Bankia (the main creditor of the club) an agreement was reached in August 2014.[6]

Peter Lim Eng Hock (Chinese: 林榮福; pinyin: Lín Róngfú; Pe̍h-ōe-jī: Lîm Êng-hok; born 1953) is a Singaporean businessman and investor. In April 2015, Forbes magazine rated eighth amongst Singapore's 50 richest people with an estimated net worth of $2.0 billion.[3] In April 2015, he was tied for #949 amongst the world's billionaires, with an estimated net worth of $2.0 billion.[1]
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la anton 1983 » 05 kol 2015, 10:14

Watzke je neki dan dobro rekao da je problem u mentalitetu. Nogomet se jako brzo razvio i dogodilo se baš ono što se dogodilo i u svijetu - financijska kriza koje je neke gurnula a neke sjebala. Il si bezobrazno bogat il si propo.

Njemci se još uvijek ko pijani plota drže starog ponosa, no neće to moči ako žele napredovati. Današnji svijet jednostavno traži nov način rada i švapski model je zatario. Bez "gubljenja njemačkog identiteta", dopuštanje prodaje klubova, dizanje cijene karata i ONEMOGUĆIT švabima da je nogomet i dalje "sport za narod", BUNDESLIGA će nepotrebno poćet kaskat.

Ja tu nevidim spasa. Vidio sam ga nakratko u BVB-u te mojoj zamisli kako će se sve ostalo nadovezat, ali to ne ide...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 05 kol 2015, 10:43

Švapski mentalitet povlači za sobom švapski način poslovanja.

Nemaju švabi džaba najbolju ekonomiju u Europi.

Ali nogomet traži druga pravila, ponajviše povećanje zarade, ito proširenjem izvora zarade.

Ne može mi nitko reći da liga s najvećim prosjekom gledatelja u Europi nije u stanju trošiti kao neke manje atraktivne lige (po posjetiteljima stadiona).

Unovči prčeni interes. Ako treba prodaj prava još jednoj televizijskoj kući u Njemačkoj, da ne bude isključivo Sky sport.

povećaj cijene ulaznica. traži sugar daddy među njemcima (ne mora biti nužno arap, rus ili amerikanac), samo treba povećati izvore zarade
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la panda » 05 kol 2015, 11:13

cruz napisao:Švapski mentalitet povlači za sobom švapski način poslovanja.

Ali nogomet traži druga pravila, ponajviše povećanje zarade, ito proširenjem izvora zarade.

Ne može mi nitko reći da liga s najvećim prosjekom gledatelja u Europi nije u stanju trošiti kao neke manje atraktivne lige (po posjetiteljima stadiona).

Unovči prčeni interes. Ako treba prodaj prava još jednoj televizijskoj kući u Njemačkoj, da ne bude isključivo Sky sport.

povećaj cijene ulaznica. traži sugar daddy među njemcima (ne mora biti nužno arap, rus ili amerikanac), samo treba povećati izvore zarade

To je dobra "utopijska" ideja cruz, ali u stvarnosti ne funkcionira.
Liga je najposjećenija - to stoji - ali već je odavno rečeno da se ne želi izrabljivati malog čovjeka i da se zato cijene ulaznica neće povečavati - što je dobro za mene, tebe i sve ostale navijače, ali klubovi samim tim imaju manji profit.

Kao i ovo sa TV pravima. Kojoj drugoj TV kući u Njemačkoj će prodati prava ? Nitko ili nema tol'ke pare ili ih ne želi uložiti - sky je jedini.
Suggar daddyje se također ne želi.

Ponovio sam to već XY puta. Neke stvari se ne mogu isforsirati. U Njemačkoj je taj cijeli proces spor i samim time dugotrajan - ali se barem odvija.

Treba pustit stvarima svoj tok i to je to...
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la anton 1983 » 05 kol 2015, 11:24

O majku ti jebem, pa ovaj KPB nije prošo lječnički! Ma znao sam isti tren kad su ga dovodili da je to govno i da će uništit schalke! :neee:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la anton 1983 » 05 kol 2015, 11:34

panda napisao:Treba pustit stvarima svoj tok i to je to...

Ne treba. Treba stisnut,uzjebat ljude, objasnit im situaciju, dignut par stotina miljona eura kredita i bar probat!
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Murta » 05 kol 2015, 11:34

panda napisao:Kao i ovo sa TV pravima. Kojoj drugoj TV kući u Njemačkoj će prodati prava ? Nitko ili nema tol'ke pare ili ih ne želi uložiti - sky je jedini.

Razlog zašto je Premier liga ovako skupo prodala domaća prava je međusobna konkurencija Skyja i BT Sportsa koji su nabijali cijenu dok nije došla do maksimuma. U Njemačkoj DT i Sky praktički surađuju, a ne da su si konkurencija.
U konačnici će sve to platiti gledatelji, cijena pretplata će sigurno skočiti. Možda ne odmah da se ne razljuti navijače, ali dogodine vrlo vjerojatno.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la cruz » 05 kol 2015, 11:44

panda napisao:
cruz napisao:Švapski mentalitet povlači za sobom švapski način poslovanja.

To je dobra "utopijska" ideja cruz, ali u stvarnosti ne funkcionira.
Liga je najposjećenija - to stoji - ali već je odavno rečeno da se ne želi izrabljivati malog čovjeka i da se zato cijene ulaznica neće povečavati - što je dobro za mene, tebe i sve ostale navijače, ali klubovi samim tim imaju manji profit.

Kao i ovo sa TV pravima. Kojoj drugoj TV kući u Njemačkoj će prodati prava ? Nitko ili nema tol'ke pare ili ih ne želi uložiti - sky je jedini.
Suggar daddyje se također ne želi.

Ponovio sam to već XY puta. Neke stvari se ne mogu isforsirati. U Njemačkoj je taj cijeli proces spor i samim time dugotrajan - ali se barem odvija.

Treba pustit stvarima svoj tok i to je to...

Svjestan sam toga, njemačka je specifična u tom pogledu. Ali sad je pravo vrijeme da se ubrzaju te promjene, da se počinju dešavati.
Zašto? Imaju momentum svjetskog prvaka, najbolje posjećenosti, sve je BL popularnija abroad. Bayernovi uspjesi u zadnjih 5 godina (potpomognut onom dortmundovom sezonom u LP) tek sada pokazuju plod. Sad su oči svijeta okrenute ka njemačkoj BL više nego ikada.

Pljuni te milijunčeke jebemu mater!

Sada se treba impresionirati nogometni svijet sa HAMMER-transfers, ne može samo Bayern dovoditi igrače od 30-40 mil.

ne mogu 17 od 18 klubova biti "Ausbildungs-Vereine", kupovat jeftine talente i prodavati ih u englesku, španjolsku i Bayern
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva