Bundesliga Saison 2013./2014.

Arhivirane teme...

Re: Bundesliga Saison 2013./2014.

PostPostao/la panda » 06 tra 2014, 21:03

melodyne napisao:Zasto bi onda hteo da ispadnu? :bigeyes:

Zato što je cijela uprava nesposobna. Ljudi imaju predispozicije (iz velikog su grada, imaju veliki fan base, odličan stadion, financije) da budu u prvoj polovici ljestvice i redovno prolaze skupine u EL, a eto oni se bore za opstanak u ligi.
Pa jebote ljudi su u 2012. bili među 20 ili 30 financijski najjačih klubova u EUROPI!

Tak da, mišljenja sam da bi im jedan pad u drugu ligu došao baš dobro da se napokon opamete što se tiče vodstva i da od tog šlamperaja naprave reda. Bilo bi mi s druge strane i jako žao, ali ako ovak misle nastaviti, neće daleko dogurati.

Ta misao mi kruži po glavi i za HSV, iako bi kod njih to bio totalni kolaps jer imaju brutalno velike plaće (veće nego što bi trebali za drugu ligu), velika dugovanja, a i u ligi su od osnutka pa za HSV baš i ne bih da ispadnu, ali i kod njih se dugoročno sa ovim načinom poslovanja neće moći nastaviti.
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Lizarazu » 06 tra 2014, 21:05

Kako stvari stoje, Nurnberg će napraviti rekord (neslavni) i ponovo ispasti.
Da muka bude veća, manji komšija će (izgleda) ponovo upasti. :mrgreen:

panda, bobić je velika smetnja. nije on dorastao ovom zadatku. nisam neki insider po tom pitanju niti pratim BuLi kao nekad, ali od lajavca nema ništa.
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la panda » 06 tra 2014, 21:14

Lizarazu napisao:Kako stvari stoje, Nurnberg će napraviti rekord (neslavni) i ponovo ispasti.
Da muka bude veća, manji komšija će (izgleda) ponovo upasti. :mrgreen:

Ja ne znam što je gore, to što bi Fürth mogao ponovno u prvu ligu, ili to što bi Paderborn po prvi puta mogao u prvu ligu :doh: :doh:

Lizarazu napisao:panda, bobić je velika smetnja. nije on dorastao ovom zadatku. nisam neki insider po tom pitanju niti pratim BuLi kao nekad, ali od lajavca nema ništa.

Ma ne samo on već cijeli odbor i predsjednik. Wahler i Ruf su goli kurac, skupa sa Bobićem :harakiri:
panda
Admin
Admin

PostPostao/la The Scarface » 06 tra 2014, 21:31

Općenito se konjine iz Hamburga i Stuttgarta moraju zapitati kako to da su po umsatzu i plaćama u vrhu lige a bore se za goli život. Kako to da seoski klubovi poput Mainza i Augsburga uspijevaju igrati odličan nogomet i raditi dar mar u ligi s puno manjim sredstvima.

Kao što je Panda napisao možda i ne bi bilo loše da se malo opeku jer očito da drugačije neće naučiti.

Jedan od glavnih razloga zaostajanja BL je što pojedini klubovi trate potencijal koji nudi veliki grad. (Berlin,Hamburg,Stuttgart).
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la melodyne » 07 tra 2014, 00:30

panda napisao:
melodyne napisao:Zasto bi onda hteo da ispadnu? :bigeyes:

Zato što je cijela uprava nesposobna. Ljudi imaju predispozicije (iz velikog su grada, imaju veliki fan base, odličan stadion, financije) da budu u prvoj polovici ljestvice i redovno prolaze skupine u EL, a eto oni se bore za opstanak u ligi.
Pa jebote ljudi su u 2012. bili među 20 ili 30 financijski najjačih klubova u EUROPI!

Tak da, mišljenja sam da bi im jedan pad u drugu ligu došao baš dobro da se napokon opamete što se tiče vodstva i da od tog šlamperaja naprave reda. Bilo bi mi s druge strane i jako žao, ali ako ovak misle nastaviti, neće daleko dogurati.

Ta misao mi kruži po glavi i za HSV, iako bi kod njih to bio totalni kolaps jer imaju brutalno velike plaće (veće nego što bi trebali za drugu ligu), velika dugovanja, a i u ligi su od osnutka pa za HSV baš i ne bih da ispadnu, ali i kod njih se dugoročno sa ovim načinom poslovanja neće moći nastaviti.

:dobarpost: Bobic je neznalica koliko je samo igraca otislo o kad je on tu? Leno, Kolasinac, Gnabry, Rudy, Holzhauser, Schieber itd... Sa tim igracima bi ladno mogli da se bore za Evropu. Werder i HSV bi jos trebali da ispadnu. Sta su oni radili zadnjih godina je stvarno :thumbsdown:
Voleo sam kako je Werder zato sto su igrali napadacki fudbal. Zao mi je sto su se raspali. Micould, Diego, Klose, Frings, Ismael uff. Taj Werder je bio einfach nur Geil!
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la panda » 07 tra 2014, 01:11

The Scarface napisao:Općenito se konjine iz Hamburga i Stuttgarta moraju zapitati kako to da su po umsatzu i plaćama u vrhu lige a bore se za goli život. Kako to da seoski klubovi poput Mainza i Augsburga uspijevaju igrati odličan nogomet i raditi dar mar u ligi s puno manjim sredstvima.

Dobro, nemojmo se lagati da je u slučaju Augsburga puno pomogao bogatunčić Seinsch (ne u tolikom omjeru kao Hopp u Hoppenheimu, ali opet), iako, treba mu se skinuti kapa. Nije samo došao sa lovom i rekao trošite, nego trošite pametno, i za sad im je poslovanje čisto OK (barem kad se izuzme prošlogodišnja borba za opstanak :lol: )

The Scarface napisao:Kao što je Panda napisao možda i ne bi bilo loše da se malo opeku jer očito da drugačije neće naučiti.

Da pojasnim, bilo bi mi žao da klubovi poput Stuttgarta, HSVa ili Werdera ispadnu. HSV je ipak tu jedini u društvu koji je od osnutka lige pa do dan danas tu (a i iz drugog največeg njemačkog grada je), dok su Werder i Stuttgart isto u ligi koliko i Bayern (mislim da je Werder čak jednu sezonu i više). Ali nekad treba stat na loptu i reći dosta.

Recimo HSV. Iz godine u godinu ista priča. Prvo se bore za opstanak, onda se hitno mjenjaju ti spasonosni treneri, uspije se ostati u prvoj ligi i kreće se u "rekonstrukciju". Iduća sezona se završava na nekom višem mjestu van borbe za opstanak, sanja se o igranju u europi no od toga krasan kurac, a sezonu kasnije opet isto sranje. Dokle više ?
Jel' je bolje da zbog nesposobne uprave gledamo isti scenarij svake dvije godine ili da se pošteno opeću i fino završe u drugoj ligi pa da krenu u prijeko potrebnu rekonstrukciju, ali ovaj puta za ozbiljno?

melodyne napisao: :dobarpost: Bobic je neznalica koliko je samo igraca otislo o kad je on tu? Leno, Kolasinac, Gnabry, Rudy, Holzhauser, Schieber itd... Sa tim igracima bi ladno mogli da se bore za Evropu. Werder i HSV bi jos trebali da ispadnu. Sta su oni radili zadnjih godina je stvarno :thumbsdown:
Voleo sam kako je Werder zato sto su igrali napadacki fudbal. Zao mi je sto su se raspali. Micould, Diego, Klose, Frings, Ismael uff. Taj Werder je bio einfach nur Geil!

Dobro, za odlaske svih igrača sad ga se kriviti nemože. Snosi naravno i on kao sportski direktor svoj dio krivice, ali sve na njga baciti je već previše. No i dalje stoji da nema pojma (pogotovo kad pogledaš ovu priču sa Schneiderom sad nedavno).

Za HSV sam već napisao što mislim. E sad, Werder je slična priča, ali za sad još nešto dalje od toga. Bio je to jeben projekt kad se zadnjih 15ak godina uzme u obzir, ali kako se to razjebalo, to je nešto neshvatljivo. Od ekipe koja se borila za titulu i učestvovala u ligi prvaka prije 3 godine, oni su se uspjeli sjebati do te mjere da moraju misliti hoće li imati dovoljno bodova za opstanak!
Odlazak Allofsa je za njih isto bio jebeni gubitak, ali nisam očekivao da će ih to tak jako sjebati.

Meni je svijetla točka u svemu tome crnilu jebeni Dortmund. Istinabog da su imali dosta sreće sa kupnjom nekih igrača koji su se na kraju krajeva ispostavili kao odlične kupovine (Lewa i Gündo recimo). Ali čisto iz poslovnog aspekta gledajući, oni su napravili jebeno čudo. Od kluba koji se prije 10 godina borio sa jebenom insolvencijom oni su dogurali do osvajanja prvenstva back-to-back i finala lige prvaka. Matere ti, da Watzke/Zorc/Kloppo imaju love koliko ovi kreteni troše pokorili bi sve što se pokoriti da.
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Red passion » 07 tra 2014, 14:50

To je njemački apsurd. Veliki i jaki gradovi, bogate regije, ali klubovi svi redom loši za takve standarde. I onda ne otpustiti Kellera... Ma napucaj ga da mu facu više ne vidim nikad u 1. ligi. :roll:

U Stuttgartu već godinama stvari nikako nisu na svojem mjestu, a nakon toliko godina je to sad i došlo na naplatu. Ono prošlogodišnje finale s Bayernom je u neku ruku i iznenađujuće, ali bubat ću i reći onda kako su vrlo vjerojatno imali dobre ždrijebove i lakše protivnike do finala Pokala.

Istina, otkako je Erwin Staudt napustio Stuttgart, a Heldt prešao u Schalke, klub je u silaznoj putanji. Po nastupima u eurokupovima se to vidi. Sad su se doveli u situaciju tamo iz perioda 2000-2001. kad su bili pred ispadanjem iz lige i onda se pojavio Felix Magath koji je stvari doveo u red i uveo dosta njihovih klinaca u 1. momčad i već nakon jedne-dvije sezone su skočili jako visoko i završili 2. plasirani tamo 2002/2003. i direktno se plasirali u LP ispred Sammerove Borussije D.

Bobić nije čovjek za sportskog direktora(barem ne takvog kluba), a predsjednik mi je tolika nepoznanica da ga nije na portalima ne mogu ni vidjeti ni čuti, to mi čak i dovoljno govori koliko god ne pratio ligu kao tamo do 2007.

O HSV-u sam već sve najgore rekao jer su oni teški drlog koji je utukao hrpu novaca s kojom bi klubovi poput Mainza, Augsburga i Freiburga se s godinama tek narugali istima.

Werder je klub koji je meni još uvijek neobjašnjivo potonuo. Samo opet mislim kako znam zašto, ali ne mora biti; Likovi nikad nisu potrošili 10-11 mil. € za jednog igrača na prijelaznom roku, oni nakon 2010. s takvom filozofijom nisu uopće zreli za bilo što veliko, a domaća škola nogometa ne znam kad je izbacila nešto veliko njemačkom nogometu. Ni kad je Allofs bio još direktor, nije jednostavno išlo i već su navijači negodovali oko Schaafa za kojeg su smatrali kako je dosta nakon 13-14 godina.
Lova, lova i samo lova kad je u pitanju Werder, dok kod Stuttgarta ni trunka love nikad nema, što je apsurdno za jednu bogatu regiju koja ima Mercedes, Porsche i dosta toga. Ne znam...

Dortmund je jedini klub koji je pokazao kako bi svaki 8-znamenkasti broj znao maksimalno iskoristiti kad bi ga puno više imao za transfere i plaće, svi ostali se nisu istaknuli bilo sa strukom, bilo sa lovom, bilo s talentima.

Stuttgartu je i onaj mali Merkel otišao u Milan prije 3-4 godine, Gnabry u Arsenal, Schiebera su prodali, Rudy i Beck u susjedni Hoffenheim... Dosta su tu izgubili igrača, rekao bih isključivo svojom krivicom jer neke su mogli bez problema zadržati.

Image

Čudno kad se pogledaju vrijednosti igrača HSV-a i Stuttgarta, ali eto... Ne mora se sve nužno ni kroz brojke gledati, već kroz strategiju i (ne)rad pojedinih klubova
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 21 tra 2014, 15:03

Dragi moji, 3 kola je još ostalo. Previše smo 'samodopadni', ne pričamo puno o ostalim pozicijama u ligi.

Tko će biti 4. na tablici i tko sve ide u Europu iduće sezone te završni show program prvenstva u vidu ostanka u 1. ligi.

S jedne strane Leverkusen i Wolfsburg do zadnjeg kola bi trebali odlučivati o 4. poziciji, Gladbach se pokazao slabim za taj rang i prosipao je na par utakmica dosta važnih bodova za 4. mjesto, a opet Gladbach u takvoj situaciji može završiti i na 7. mjestu, jer tu je i Mainz koji će s Tuchelom gristi, no tko god bude ide u Europu jer su Bayern i Dortmund finalisti kupa.

Na začelju ostanu Braunschweig, Nürnberg, HSV, Stuttgart, pa i Hannover i Freiburg. Eintracht bi trebao ostati u ligi, ali sve se kroz 2 kola može znatno promijeniti.

Stuttgart je jučer upisao vrlo važnu pobjedu za ostanak, dobro su čak izgledali, ali su mogli tako lagano popljugati 3 gola i sve uprskati.

Iduće kolo Stuttgart ide u Hannover, HSV ide Augsburgu, Freiburg mora u Wolfsburg koji grize za 4. mjesto, Nürnberg kod Tuchela u Mainz, dok Braunschweig ide u Berlin.

Eintracht ima isto gostuje kod Hoffenheima.

Zadnja 2 kola se igraju u isto vrijeme:

Braunschweig: doma s Augsburg, gostovanje kod Hoffenheima

Nürnberg: doma Hannover, gostovanje kod Schalkea

HSV: doma Bayern, gostovanje u Mainzu

Stuttgart: doma Wolfsburg i gostovanje u Münchenu

Freiburg: doma Schalke, gostovanje u Hannoveru

Hannover: u gostima Nürnberg, doma Freiburg

Prilično buran završetak prvenstva. Neizvjesnost do zadnjeg kola. Mislim kako Braunschweig i Nürnberg ispadaju. Nürnberg je stvarno jesenski dio katastrofa odigrao, bez ijedne pobjede i to će ih vrlo vjerojatno stajati ostanka u ligi.

A 3. pozicija je otvorena za HSV, Stuttgart, Freiburg i Hannover.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la panda » 22 tra 2014, 11:26

FCB_general napisao:Dragi moji, 3 kola je još ostalo. Previše smo 'samodopadni', ne pričamo puno o ostalim pozicijama u ligi.
Tko će biti 4. na tablici i tko sve ide u Europu iduće sezone te završni show program prvenstva u vidu ostanka u 1. ligi.
S jedne strane Leverkusen i Wolfsburg do zadnjeg kola bi trebali odlučivati o 4. poziciji, Gladbach se pokazao slabim za taj rang i prosipao je na par utakmica dosta važnih bodova za 4. mjesto, a opet Gladbach u takvoj situaciji može završiti i na 7. mjestu, jer tu je i Mainz koji će s Tuchelom gristi, no tko god bude ide u Europu jer su Bayern i Dortmund finalisti kupa.

Ja još uvijek stojim iza onoga što sam već rekao.

Bayern, BVB i Schalke direkt u LP, a Leverkusen u play-off. Samo što je Schalkeu i Leverkusenu pod hitno potrebna smjena trenera. Inače će opet biti 1-6 i slični rezultati.

FCB_general napisao:Na začelju ostanu Braunschweig, Nürnberg, HSV, Stuttgart, pa i Hannover i Freiburg. Eintracht bi trebao ostati u ligi, ali sve se kroz 2 kola može znatno promijeniti.
Stuttgart je jučer upisao vrlo važnu pobjedu za ostanak, dobro su čak izgledali, ali su mogli tako lagano popljugati 3 gola i sve uprskati.
Iduće kolo Stuttgart ide u Hannover, HSV ide Augsburgu, Freiburg mora u Wolfsburg koji grize za 4. mjesto, Nürnberg kod Tuchela u Mainz, dok Braunschweig ide u Berlin.
Eintracht ima isto gostuje kod Hoffenheima.
Zadnja 2 kola se igraju u isto vrijeme:
Prilično buran završetak prvenstva. Neizvjesnost do zadnjeg kola. Mislim kako Braunschweig i Nürnberg ispadaju. Nürnberg je stvarno jesenski dio katastrofa odigrao, bez ijedne pobjede i to će ih vrlo vjerojatno stajati ostanka u ligi.
A 3. pozicija je otvorena za HSV, Stuttgart, Freiburg i Hannover.

I to sam već pisao. Živcira me to vođenje HSVa i VfBa, i s te strane mislim da bi im pad u 2. ligu došao k'o budali šamar, ali s druge strane opet ih i ne bi htio vidjet u 2. ligi, HSV pogotovo.

Moram zato priznat da mi je drago da su se Freiburg / Frankfurt praktički osigurali, lijepo je vidjet što su Streicht / Veh radili prošle i ove godine sa njima. Bilo bi lijepo iduće godine opet vidjeti da se oba kluba bore za ulazak u europu, a pošto Veh ide iz Frankfurta da preuzme Schalke :smile30:
panda
Admin
Admin

PostPostao/la effe__sa » 22 tra 2014, 17:29

Wolfsburg je definitivno izborio Evropu (Evropsku ligu više ne mogu izgubit, tačnije plasman u istu). I definitvno je da će dovesti par pojačanja. Bild spominje nekih 5 pojačanja, jedno od mugućih je Diouf. Bit će tu još interesantnih imena. Volio bi da oni dovedu i po neku još internacionalnu zvijezdu, nekog iz inostranstva, nešto poput De Bruyne, ili nešto i jače.

E sad u dilemi sam koga bi više volio vidjet u LP. Kao prvo ova trojka je gore bitna, neka su se Dortmund i Schalke ustalili, jer od njih se uvijek može mnogo očekivat. Leverkusen je opet sposoban proći grupu, ali dugo taj iskorak nisu napravili (tačnije od 2002. godine).Možda mogu uskoro napraviti nešto više, samo da bolje poslože kadar, da sponzor Bayer odriješi kesu i da se riješi problem s trenerom. Iako bi Sascha Lewandowski ih mogao vodit dobro i naredne sezone, nekako je ekipa opet pod njim procvijetala.
Wolfsburgu bi s druge strane bilo zajebano proći pretkolo, ali ako to učine mogu imati solidan nastup u LP. E sada da li će isto uložiti s plasmanom u EL i plasmanom u CL to je pitanje. Ako će baš granate dovest onda bi ih volio vidjet u CL.
Opet u EL bi oni mogli otići daleko, ako se stvari poslože i uz dozu sreće. Igra im je stvarno doživjela napredak i vidi se da ova ekipa znatno napreduje pod Heckingom i Allofsom.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 22 tra 2014, 18:15

panda napisao:Bayern, BVB i Schalke direkt u LP, a Leverkusen u play-off. Samo što je Schalkeu i Leverkusenu pod hitno potrebna smjena trenera. Inače će opet biti 1-6 i slični rezultati.

Ne znam kakve su namjere u Wolfsburgu i koliko će potrošiti za narednu sezonu, ali pokazali su kako im nešto fali za elitno natjecanje iako smatram kako to opet ne može biti prepreka velikoj potrošnji i ambicijama.

Oni svoje ambicije moraju prvenstveno iskazivati na domaćem planu, moraju trošiti na Bundesligu, a ne euro kupove tj. LP. Nekad vi kolege a i sam sebi djelujem kako oni bi trebali biti nekakav Leverkusen, a zapravo im treba cilj biti Dortmund koji hoće težiti Bayernu i njegovom rangu ma koliko god bio on daleko od prva 2 spomenuta.

Imam osjećaj kako će oni Kellera zadržati i naredne sezone, a tu mi se odmah upali lampica i zgadi ta stvar ukoliko on zasere opet na oba fronta ili ispadne iz kupa u prve dvije runde, slijedi odmah otkaz i slična situacija kao nakon Stevensa.

Zato sam sklon direktnoj smjeni nakon ove sezone jer ipak je to Schalke, a ne Borussia D.

Leverkusen je otpustio svog trenera i vratio staroga Lewandowskog, ali kod njih je politika dok ide - ide. Od njih ništa ne očekujem osim daljnjeg public disgrace.

panda napisao:I to sam već pisao. Živcira me to vođenje HSVa i VfBa, i s te strane mislim da bi im pad u 2. ligu došao k'o budali šamar, ali s druge strane opet ih i ne bi htio vidjet u 2. ligi, HSV pogotovo.

HSV mora u 2. ligu jer nikad nisu bili, propali klub za napucavanje zadnjih 20 godina, danas u Bildu ili Sportbildu na naslovnici vidio kako je jedan navijač već otplakao i otpremio svoj HSV u zweite ligu. Dovoljno govori kako neki uopće nemaju nade, iako dosad niti jedan prvoligaš od uvođenja play-offa za ostanak u ligi nije ispao u 2. ligu(ispravite me ako griješim). Dakle moraju držati 17. poziciju ako hoće instant ispadanje.

A Stuttgart... Uhhhhhh, nekoga treba kamenovati u tom e.V.-u. Klub su pretvorili u cirkus iz kojeg im bježe talenti prije profesionalnog debija što im se nije događalo prije 4-5 godina, ništa se ne želi ulagati, Mercedes samo pljuga na dresu i imenu stadiona, ne bi slučajno nekoga natjerali u klubu da radikalno se mijenjaju stvari.

Bobić mora biti napucan jer je nesposoban, a i predsjednika bi isto trebali otpremiti. Dobili su jedan Schalke koji je bio u kakvoj-takvoj pozitivnoj seriji rezultata što će u slučaju ostanka biti možda i ključna pobjeda, ali sve u svemu... Ostanu li u 1. ligi i ne promijene li nešto značajnije u svojoj klupskoj i transfer politici, iduća sezona bi njima mogla biti put za 2. ligu.

Nije da ne mogu, ali kod njih su oduvijek problemi bili drugačije prirode. Ne možeš tako opstati u elitnom razredu, a kamoli razmišljati o euro kupovima.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 25 tra 2014, 20:44

Gleda li tko Hannover - Stuttgart?
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la TiLe » 27 tra 2014, 16:20

HSV opet popušio.
Preostaje im još jedino borba za 16. mjesto da održe kakve takve nade za ostankom.
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la CroCHEF » 27 tra 2014, 17:10

TiLe napisao:HSV opet popušio.
Preostaje im još jedino borba za 16. mjesto da održe kakve takve nade za ostankom.

iduce kolo igraju s Bayernom
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 27 tra 2014, 17:45

HSV druga liga. Neka barem krvare za taj play-off s trećom ekipom 2. lige.

Stuttgart je sinoć propustio pobjediti, a da je dobio ostao bi sigurno u 1. ligi.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva