To je njemački apsurd. Veliki i jaki gradovi, bogate regije, ali klubovi svi redom loši za takve standarde. I onda ne otpustiti Kellera... Ma napucaj ga da mu facu više ne vidim nikad u 1. ligi.
U Stuttgartu već godinama stvari nikako nisu na svojem mjestu, a nakon toliko godina je to sad i došlo na naplatu. Ono prošlogodišnje finale s Bayernom je u neku ruku i iznenađujuće, ali bubat ću i reći onda kako su vrlo vjerojatno imali dobre ždrijebove i lakše protivnike do finala Pokala.
Istina, otkako je Erwin Staudt napustio Stuttgart, a Heldt prešao u Schalke, klub je u silaznoj putanji. Po nastupima u eurokupovima se to vidi. Sad su se doveli u situaciju tamo iz perioda 2000-2001. kad su bili pred ispadanjem iz lige i onda se pojavio Felix Magath koji je stvari doveo u red i uveo dosta njihovih klinaca u 1. momčad i već nakon jedne-dvije sezone su skočili jako visoko i završili 2. plasirani tamo 2002/2003. i direktno se plasirali u LP ispred Sammerove Borussije D.
Bobić nije čovjek za sportskog direktora(barem ne takvog kluba), a predsjednik mi je tolika nepoznanica da ga nije na portalima ne mogu ni vidjeti ni čuti, to mi čak i dovoljno govori koliko god ne pratio ligu kao tamo do 2007.
O HSV-u sam već sve najgore rekao jer su oni teški drlog koji je utukao hrpu novaca s kojom bi klubovi poput Mainza, Augsburga i Freiburga se s godinama tek narugali istima.
Werder je klub koji je meni još uvijek neobjašnjivo potonuo. Samo opet mislim kako znam zašto, ali ne mora biti; Likovi nikad nisu potrošili 10-11 mil. € za jednog igrača na prijelaznom roku, oni nakon 2010. s takvom filozofijom nisu uopće zreli za bilo što veliko, a domaća škola nogometa ne znam kad je izbacila nešto veliko njemačkom nogometu. Ni kad je Allofs bio još direktor, nije jednostavno išlo i već su navijači negodovali oko Schaafa za kojeg su smatrali kako je dosta nakon 13-14 godina.
Lova, lova i samo lova kad je u pitanju Werder, dok kod Stuttgarta ni trunka love nikad nema, što je apsurdno za jednu bogatu regiju koja ima Mercedes, Porsche i dosta toga. Ne znam...
Dortmund je jedini klub koji je pokazao kako bi svaki 8-znamenkasti broj znao maksimalno iskoristiti kad bi ga puno više imao za transfere i plaće, svi ostali se nisu istaknuli bilo sa strukom, bilo sa lovom, bilo s talentima.
Stuttgartu je i onaj mali Merkel otišao u Milan prije 3-4 godine, Gnabry u Arsenal, Schiebera su prodali, Rudy i Beck u susjedni Hoffenheim... Dosta su tu izgubili igrača, rekao bih isključivo svojom krivicom jer neke su mogli bez problema zadržati.

Čudno kad se pogledaju vrijednosti igrača HSV-a i Stuttgarta, ali eto... Ne mora se sve nužno ni kroz brojke gledati, već kroz strategiju i (ne)rad pojedinih klubova