Transferi i špekulacije u Bundesligi

Arhivirane teme...

Re: Transferi i špekulacije u Bundesligi

PostPostao/la anton 1983 » 24 lip 2011, 14:43

A serete li ga serete...Jednostavno malo se uložilo i gotovo. Niko ne radi od muhe slona al to je istina kojoj se treba pogledati u oči, a ne se opravdavati. Niko ne veli da Toprak nebu uspio, al ja sam oćekivo igrača za bar 10 milja da će doć u Bayer itd....
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Francky boy » 24 lip 2011, 14:49

anton 1983 napisao:A serete li ga serete...Jednostavno malo se uložilo i gotovo. Niko ne radi od muhe slona al to je istina kojoj se treba pogledati u oči, a ne se opravdavati. Niko ne veli da Toprak nebu uspio, al ja sam oćekivo igrača za bar 10 milja da će doć u Bayer itd....

I ja sam ih očekivao.Mislio sam da će Schalke srubiti bar pare koje je zaradio od prodaje igrača, ali to se neće desiti.Mislio sam d aće Bayern potrošiti bar 70 mil eura , a mi nismo ni blizu te cifre. Toprak je mlad igrač, ali za ambicije i učešće u Lp-u se treba ozbiljnije pojačati.ALi Toprak je dobar igrač ma koliko željeli minimizirati njegove kvalitete.Ne bi se Low borio za njega da je prosjek i bez potencijala.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la anton 1983 » 24 lip 2011, 14:57

Transferi su trenutačno zakurac ako se gledaju prošle sezone. A još mi je manje jasTno zašto je to tako kad bi se sad više njih trebalo boriti da se uđe u LP. Brijem da u cijelom tom BUNDESLIGAŠKOM SEXU je dosta "propalo" i previše se izjednačilo sa ostalima...

Kad hapim vremena morti i detaljnije objasnim.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Francky boy » 24 lip 2011, 15:01

anton 1983 napisao:Transferi su trenutačno zakurac ako se gledaju prošle sezone. A još mi je manje jasTno zašto je to tako kad bi se sad više njih trebalo boriti da se uđe u LP. Brijem da u cijelom tom BUNDESLIGAŠKOM SEXU je dosta "propalo" i previše se izjednačilo sa ostalima...

Kad hapim vremena morti i detaljnije objasnim.

Možda se ljudi boje neuspješnih transfera kojih je bilo i previše u zadnjih par godina.Pa Werderu će trebati 5 godina da se oporavi od transfera C. Alberta.Bolje dati sansu nekom klinji i ako se ofula bar se nista nije dalo.Ali ja sam ogorečen transferima upravo iz razloga koji si spomenu.Četiri ih ide u LP , a oni se ponašaju ko da smo suspendovani iz Evrope.Posebno me Schalke nervira.To smeće neće potrošiti ni pare od Neuerovog transfera, a kamoli 40-50 koliko su zaradili u Lp-u.BVB je priča za sebe.Oni će čak i zaraditi od transfera iako nemaju baš široku klupu za tri fronta.Sa ovakvom politiko ne možemo parirati vodećem dvojcu .Primera i Serija A su bili u minusu 100 mil eura.Ni toliki dobitak nije motivisao pojedine klubove da izađu iz prosječnosti.Mene je strah da ove godine opet neki ili više njih ne zaluta u evropsko takmičenje(Mainz,Hannover).Takvo nešto bi nas dotuklo.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la CroCHEF » 24 lip 2011, 15:20

Pa tek je 24.06. ima jos 68 dana do kraja trasnfer marketa.
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la effe__sa » 24 lip 2011, 15:43

i ja ne kontam što se panika pravi oko transfera kad je još dug prelazni rok...a ne može schalke bez felixa velika imena dovodit, njihov pametnjakovic tonnies zna samo šupljake prosipat....hsv dovodi mladu raju :D werder bez evrope se ne moze rasipat....tako da svi po malo trziste prate, motre, čekaju....vidjet čemo hoče li šta wolfsburg učinit po tom pitanju
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 24 lip 2011, 18:11

effe__sa napisao:i ja ne kontam što se panika pravi oko transfera kad je još dug prelazni rok...

zato što pričamo o onome kaj se dogodilo za sada, a i iz svega ovooga može se vidjet kakva je tendencija za ovaj prelazni rok.

Prodaja određenih igrača, dovođenje, mladih, potencijalnih NESIGURNIH ali jeftinih..

Recimo BvB Je doveo Perišića i Gundogana, ali su ostali bez Sahina, te je pitanje dal su sada jači ili slabiji, jer kolko ja znam Sahin je bio proglašen za najboljeg igrača

Kusenu otišao Hyypia i sad umjesto da se dovede bar neki Dante ak niš drugo (nemojte sad misliti da je on ŠPEK bomba, ali je bar na papiru bolji od Topraka)

Da sad ne nastavljam dalje....
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la CroCHEF » 24 lip 2011, 18:21

Valjda su svi sretni mladima tipa Lever s Schürrleom, ili Scheisse s Holtbyem

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Murta » 24 lip 2011, 18:41

Ja sam za sada zadovoljan samo s onime što radi Mainz. :D Oni bi mogli biti veliko iznenađenje u EL ako budu imali malo sreće. Kupili su najboljeg igrača 2. lige Stiebera kao zamjenu za Holtbyja, kupili su Rissea, Fuchsa i Ivanschitza nakon posudbi, a zatim su skuplje prodali Fuchsa. Jedino sam malo nezadovoljan s napadačkim kupnjama, ali ako Szalai opet proigra i ako Allagui nastavi ovako, oni bi mogli imati jako dobar napad. :bravo: Još je tu i Muller iz Furtha koji bi trebao zamijeniti Schurrlea. On je malo više krilo, ali i Schurrle je najviše igrao lijevo, bar kad su svi bili zdravi. :mrgreen:
Nadam se da će posuditi Sliškovića jer mislim da on ima velik potencijal i šteta bi bilo da trune na klupi.

Bremen bi mogao dobro poslovati, ali zasad je to malo. Ako dovedu igrače koji se spominju (Schmitz, Papa-nešto) i jednog mlađeg napadača (ili da Arnautović dobije novu priliku), mislim da bih bio zadovoljan i s njima. :)

Od HSV-a očekujem jedno bolje pojačanje i još pokojeg mlađeg igrača i bio bih zadovoljan. :bravo:

Schalke treba investirati novce koje su dobili u jednog boljeg igrača (nebitno potencijal ili već stvoren igrač, bitno je da ulože) te prodati nepotrebne da se ovaj transfer period može smatrati uspješnim.

BVB radi super osim što nisu kupili pravog središnjeg veznog. Zato me malo već i ljute. :neee: Teško je očekivati da Perišić, Gundogan ili Goetze mogu pokriti sve ono što je Sahin radio u defenzivni. Goetze zapravo i može, ali nekako je šteta gušiti njegove ofenzivne kvalitete. :roll:

Od Stuttgarta ne znam što bih očekivao, a Wolfsburg predugo čeka. Opet će kupovati pred kraj prijelaznog roka i čuditi se zašto ne mogu stvoriti pravi timski duh. :neee:
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la CroCHEF » 24 lip 2011, 18:56

Sta mislite jel bi bilo dobro uvaliti Alabu u Mainz na posudbu.

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 24 lip 2011, 19:01

CroCHEF napisao:Sta mislite jel bi bilo dobro uvaliti Alabu u Mainz na posudbu.

hm....njega je definitivno dobro uvaliti negdje na posudbu, al točno di to je teško za reč. Tuchel dosta to sve rotira tako da neznam baš....
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Murta » 24 lip 2011, 19:12

Kod Tucela bi sigurno mogao lijepo napredovati, ali oni na l. krilu imaju Stiebera i Mullera pa se on ne bi bas naigrao. Na poziciji srednjeg veznog im trebaju igraci defenzivniji od Alabe.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Francky boy » 25 lip 2011, 11:12

Murta napisao:Ja sam za sada zadovoljan samo s onime što radi Mainz. :D Oni bi mogli biti veliko iznenađenje u EL ako budu imali malo sreće. Kupili su najboljeg igrača 2. lige Stiebera kao zamjenu za Holtbyja, kupili su Rissea, Fuchsa i Ivanschitza nakon posudbi, a zatim su skuplje prodali Fuchsa. Jedino sam malo nezadovoljan s napadačkim kupnjama, ali ako Szalai opet proigra i ako Allagui nastavi ovako, oni bi mogli imati jako dobar napad. :bravo: Još je tu i Muller iz Furtha koji bi trebao zamijeniti Schurrlea. On je malo više krilo, ali i Schurrle je najviše igrao lijevo, bar kad su svi bili zdravi. :mrgreen:
Nadam se da će posuditi Sliškovića jer mislim da on ima velik potencijal i šteta bi bilo da trune na klupi.

MAinz nastavlja da pojačava kadar i ulazi sa velikim ambicijama u novu sezonu.Upravo ondje gdje su mnogi rekli da su najtanji Mainz se pojačao.Doveli su Anthony Ujah za 3 mil eura+ bonus (500hiljada eura) nakon određenog broja tekmi.Ovaj 20godišnjak je prosto oduševio u Lillestrøm SK gdje trpa ko lud.Prvi je strelac lige i u 12 utakmica postigao je 13 golova i imao 4 aistencije.

Napad je iznimno jak :Chupo-Moting, Ujah , Szalai, Deniz Yilmaz i Allagui.Iza njih su Ivanschitz, Nocolai Muller,Stieber, Soto, Polanski, Risse i U-19 reprezentativac Njemačke Junus Malli.Mainz će biti najveća nagazna mina u Euroligi.Sa svim klubovima mogu igrati, a velika prednost ovog tima što isto igra i kući i na strani: 10 pobjeda , 2 remija i 5 poraza bilans su Mainza prošle godine na gostujućim terenima u Bundesligi.Oni su nešto poput Brage i bit će veliki problem svakom timu.Doveli su i Pospecha iz Kopenhagena , odličnog desnog beka gdje su popunili poziciju na kojoj je škripalo.Ostali su bez Holtbya,Schurrlea i Fuchsa , ali su jači nego prošle godine.On nisu završili prelazni rok.U klubu uzurbano rade na pronalasku zamjene za Fuchs, a i odlični vezni igrač Pirmin Schwegler je također na listi želja.Znači jedno eventualno čak i dva pojačanja do kraja prelaznog roka.Inače potrošili su čak i više od prvaka Njemačke BVB dodal se bonus od 500 ooo eura za Ujaha nakon odigranog broja utakmica.Meni lično je ovo poniženje za vodeće klubove, a ujedno i veliki plus za Mainz koji rapidno raste svake godine, a sa novim stadionom koji bi trebao biti gotov do početka sezone i skoro 35 hiljada gledalaca učinit će ovaj klub i finansijski jačim no prethodnih sezona.Možda dobivamo novu ekipu u vrhu njemačkog nogometa samo toga nismo svijesni.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la anton 1983 » 25 lip 2011, 11:56

Mainz dobro dela, al to je Mainz. Za njih je 3 milja eura TI MATER JEBEM, ali kaj je to u današnjem nogometu. Oni tak i onak neće igrati važnu ulogu slijedeće sezone u BL...

Ma jedina dobra stvar kod njih je novi SEXUALNI STADION! :mrgreen:

PS

Oni će biti slabiji nego ove sezone jer Holtbya i Schurrlea najviše, nemogu zamijeniti... ;)
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Francky boy » 25 lip 2011, 12:18

anton 1983 napisao:Mainz dobro dela, al to je Mainz. Za njih je 3 milja eura TI MATER JEBEM, ali kaj je to u današnjem nogometu. Oni tak i onak neće igrati važnu ulogu slijedeće sezone u BL...

Ma jedina dobra stvar kod njih je novi SEXUALNI STADION! :mrgreen:

PS

Oni će biti slabiji nego ove sezone jer Holtbya i Schurrlea najviše, nemogu zamijeniti... ;)

Istina da je Holtbya i Schurrlea jako teško zamjeniti jer su klasni igrači, ali Zoltan Stieber koji je prošle godine bio najbolji igrač druge lige svojim talentom bi svakako mogao nadomsjestiti odlazak Holtbya.Schurrlea će krpiti ovih pet igrača.Ovaj Ujah bi mogao biti njihovo najveće pojačanje i on je isključivo doveden kao zamjena za Schurrlea jer može igrati i po krilu.Slažem se da će na ove dvije pozicije pasti kvalitet.Međutim oni su se značajno pojačali na drugim pozicijama gdje su podigli kvalitetu tako da ti to dođe tu negdje.Imaju širinu što im je nedostajalo prošle godine jer su pali nakon 16-17 kola.Uglavnom ovaj Mainz se sigurno neće boriti za opsatanak.Kako se pojačavaju drugi klubovi ne bi me čudilo da budu 7-8 na kraju.
Francky boy
akademski građanin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva