cruz napisao:Novi trener Bayerna mora imat muda da učini nešto što je drastično ali nužno.
kada se Guardiola iz omladinskog pogona prebacio u prvu momčad Barce, znaš šta je prvo uradio?
izbacio zvijezde koje su se zasitile i koje nisu tile trčat kako on kaže: Ronaldinho i Deco. Najbolji igrači Barce kada su 2003. osvojili LP. Ishod 14 naslova u 4 godine
Možda nam baš zato treba arogantan i svojeglav trener. Mora na prvom sastanku s ekipom reći "svi ste na istom položaju, nikome mjesto nije zagarantirano, ja postavljam ko se pokaže najkorisnijim za momčad" ... i nema priče.
Ali si svjestan da za takav potez trener mora imat apsolutnu 100% podrške uprave? Baš si me s ovim potaknuo na razmišljanje i došao sam do zaključka da mi imamo jednu jako čudnu situaciju sada. Dok su prije svi igrali za ekipu i svatko je bio zamjenjiv ("rugali" smo se ekipima poput Barcelone i Reala koji su ovisili o jednom igraču), danas imamo situaciju da očito pola ekipe nije zamjenjivo. Dakle pola igrača misli da je iznad ekipe.
Treneru uprava može reć gradi ekipu oko Messija ili Ronalda, on mora uvijek igrat. Jer to su takvi kalibri igrača. Nažalost mi u ekipi (više) nemamo takvog igrača, a pola ih očito misli da jesu takvi. I zato i imamo neke od trenutačnih problema. Jer očito Ribery misli da je još 2013., Robben misli da je 2013., tako misle i Alaba i Boateng i da ne nabrajamo dalje
Da se nadovežem na nešto što je napisano u drugoj temi, ne znam točno gdje: mi stvarno moramo naučit prodavat igrače kad su na vrhu. Do sada smo se uvijek ponosili činjenicom da "Bayern ne prodaje nikoga koga ne želi prodat". Sve super, sve pet. Ali vidimo iz priloženog da ključ uspjeha nije ni u zadržavanju svih igrača koji su ti dobri. Treba mijenjat čisto radi promjene. Ili smo jednostavno zakasnili s izmjenama, iako sad kad su otišli Lahm i Alonso, u našoj ekipi su stariji od 30 godina samo Ribery i Robben.
Ali da se vratim na prvi problem - vidimo da uprava ne daje treneru odriješene ruke oko transfera, klub ima svoju filozofiju i politku. I to je super dok ide - sad kad više ne ide ajmo svi srat po njima
PS: to Pep u Minhenu? S kime? Vjerojatno malo došao obić svoj stan ako je kupio dok je bio
EDIT: zašto nisam pročitao niti jedan članak o tome kako je Uli sasuo drvlje i kamenje po ekipi? Zar je i on omekanio? Vratite nam Sammera