Momčad i sve vezano za ekipu 2023/24

Arhivirane teme...

Re: Momčad i sve vezano za ekipu 2023/24

PostPostao/la anton 1983 » 14 kol 2023, 16:59

Lennon napisao:Kolka je vjeroatnost da damo otkaz Tuchelu i vratimo Juliana ? :mrgreen:

Ravna nuli il bar jedan posto ?

A zas mislis da bi to bilo bolje?
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 14 kol 2023, 17:50

Lennon napisao:Kolka je vjeroatnost da damo otkaz Tuchelu i vratimo Juliana ? :mrgreen:

Ravna nuli il bar jedan posto ?

Lakše je vratiti iz mirovine Ottmara Generala Hitzfelda nego ovo. :lol:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 14 kol 2023, 17:57

Ja stvarno ne vidim da je problem u Tuchelu.
Možda se ne razumim, ne znam.

Igrači imaju baš sve uvjete, jednostavno nema više opravdanja.
Ne znam šta im više treba?
Još više milijuna? Pozlaćen travnjak? Kavijar prije tekme? Pep?
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 14 kol 2023, 18:15

Mi smo u takvu neku dimenziju upali da ti realno više ne možeš onaj glavni i primarni problem detektirati pa da onda poslije možeš svaki ostali čvor zasebno raspetljati.

2 ljeta smo dovodili sve i svašta osim napadača kojeg smo sada doveli i opet neće stvari štimati.

Ja ću reći da je problem u postojećoj generaciji nogometaša koja si dopušta baš sve i baš je briga za osobni razvoj. Što je Schürrle rekao pred svoje umirovljenje, nogomet je postao robotiziran. Ne ide to tako, treba u njemu uživati, imati sportski izazov u prvom redu, a ovo što ja gledam zadnjih 13-14 godina je prvenstveno financijski izazov pa onda ako se nekome da, malo sportskog izazova.

U Bayernu igrači imaju apsolutno sve i jedino ne igraju u top konkurentnoj ligi gdje imaš još 3-4 jednako kvalitetna kluba i još 2-3 vrlo dobra koja te uvijek mogu dobiti, a naslov i vrh grebati 300% i ulagati da nekako do toga dođu.

Ne možeš ti s dječacima koji u sebi možda imaju ajme kemije, testosteron, a zapravo karakterno ne odskaču puno od nas kad smo imali 17-18 godina, derali Colu, pivo, udarali igrice i nabijali loptu na igralištima par sati dnevno.
Ne uživaju, treneri im nisu autoritet, očevi, gazde, robovlasnici, strah i trepet... ne ide to tako da ga jebeš.

Takvi mene hlade od nogometa. Navijačima trebaju heroji ulice, ljudi s kojima se nekad i mogu asocirati, a ne pozeri, elita iza 2,5m visokih zidova koji nose suknje, roze LV torbe, ne znaju se ni potući za svoj klub s protivničkim igračima već se s njima maze. Koja rivalstva, neprijateljstva i koje sve ne pičke ,materine... trebaš otići 2 razreda niže da doživiš te borbe i igre prijestolja. :)

Uzmeš Vinnie Jonesa, Roya Keanea, Stefana Effenberga, Matthäusa, Kahna, Baslera, Gattusa, Gilberta Silvu, Štimca, Bilića, Ibrahimovića, Davidsa, Cannavara i stotine takvih drugih na svim pozicijama pa staviš ove danas pored. Laku noć odmah sebi kažem. :mrgreen:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 14 kol 2023, 18:40

cruz napisao:Ja stvarno ne vidim da je problem u Tuchelu.

Igrači imaju baš sve uvjete, jednostavno nema više opravdanja.
Ne znam šta im više treba?
Još više milijuna? Pozlaćen travnjak? Kavijar prije tekme? Pep?

Problem tek treba potvrditi, a ja kazem da je problem u 4 3 3. Da problem je u treneru ziher, ali i jos nekim stvarima kod ekipe. Pa recimo Kovac Flick; isti kadar drugaciji rezultati.

Ma mogo bi srat do sutra, al jos uvijek zelim dat sansu ovoj kombinaciji trenera i igraca. Nadama se van Gaal fenomenu, ali Tuchel ne radi nista revolucionarno.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la effe__sa » 14 kol 2023, 19:00

cruz napisao:Ja stvarno ne vidim da je problem u Tuchelu.

Tuchel ništa nije posebno, pa ama baš ništa napravio kako je došao. Tu odmah mora biti problem (ali donekle).

A treba malo poslušat i Baslera ili pročitat šta priča u zadnje vrijeme. Shvate njega neki ko budaletinu, ali dosta toga ono iskreno i tačno kaže. Pa on govori o Kimmichu kao problemu, jer Kimmich sve hoće da radi, hoće da u vezi da diriguje, hoće da se nagurava, hoće da je na svim dijelovima terena, hoće sve kornere da izvodi.

I kako Basler kaže malo su mu se korneri promijenili, nije više da idu u gol aut, nego ravno u ruke golmanu.... :lol:

E sada drugi problem koji svi uviđamo, ali na momente nekad ne možemo ni povjerovat da je to stvarno toliki problem: NEUER. Zamisli čovjek toliko dugo povrijeđen, gotovo nemoguće da će se vratiti na teren približno svojim ranijim kvalitetima i formi, ali mi tražimo golmana koji će samo biti prijelazno rješenje dok se Neuer ne vrati.... :D
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la doro » 14 kol 2023, 22:47

Trener je apsolutno kriv al zajedno sa upravom sto se nisu riješili još nekih igraca koji se predugo vade na ime a ništa ne daju kao i prilagodbi sistema.
Mi nemamo vezu posloženu kak spada i imamo loša krila u praksi a jaka na papiru,taj problem sa napadacom i onda još nicim izazvani napravili sprdacinu sa golmanom a to je tuchelovo djelo.

Tuchela nitko ne doživljava i on je slucajni izgubljeni trener to se vidi od prvog dana pa sve dosad.Ovakve amaterske izjave poslje tekme ne može dati jedan ozbiljan trener koji zna sta radi i ima karakter.
Dugo vec upozoravam da je tuchel brutalno puno veca greška nego se mislilo.
Dofurali smo 2 igraca sa karakterom sto je premalo a nijednog bezkicmenjaka se nismo riješili.
Uz minimalno još 3 nova igraca cak i 4(golman,stoper,6tica i krilo) mi nemamo kaj tražit u smislu progresa takodjer i promjeni sistema na 433 gdje bi dao šansu Musiali i Telu onda nebi trebalo novo krilo dok pavarad,rupamecano i sane pod mus moraju proc iz kluba ovo ljeto.
De gea i onog malog iz kusena u obrani uzet e sad koju 6cu stvarno neznam a debili se prestali tim bavit jer Uli reko da je Laimer dobar za to :lol:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 16 kol 2023, 10:32

Ok, svi mislite da je u Tuchelu problem, sve legitimno i slažem se s dosta stvari koje ste napisali.

Ali steko sam dojam da se s stalno žuga na igrače ali u isto vrijeme.... "za sve je kriv trener".

Pa jeli onda ekipa problem ili trener? Prije nego što kažete "i ekipa i trener i uprava i braco i uli i svi" :lol: :roll: moram napomenit da je skoro ista ekipa (bez Kane-a i Kim-a) izgledala dobro prije SP, u svim natjecanjima je bila dobra.

---

Moj dojam je da je Kimmich glavni problem! Tj. njegova uloga.
Tuchel ga stavlja na 6icu jer nema izbora. Nema pre pre velike razlike igra li kraj njega Laimer, Goretzka ili Gravenberg. Ako me razumite.
Kimmich je uvik govorio da mu je Xabi Alonso uzor. E pa onda bi se trebao malo ugledati na njega.

---

Ja vam tvrdim da je ova ekipa sposobna za sve naslove - kad bi se doveo Javi Martinez....
Zna se da je Tuchelu 6ica prioritet broj 1. No uprava je sve odrađivala osim 6ice.
Pa ako taj željeni trener, zbog kojeg se dalo otkaz Nagelsmannu, kaže to i to je najbitnije, zašto se čudimo što se "ništa nije promijenilo" od kraja prošle sezone? Zašto se čudimo porazu doma od dobre momčadi?

Dakle, prije nego što mene vidite da grmim na Tuchela, prvo nek se uradi što on želi.
I novi štoper i napadač i golman i veznjak i bek - to su sve reaktivni potezi koji su se svakako morali učinit.
Ali dajte riješite gorući problem na kojeg trener upozorava otkad je došao.
Ako ni tada Bayern ne bude kako triba - šalji Tuchela kući. Do tada, ja neću o njemu ništa loše pričat.

Svak vidi da je u sredini glavni problem.

Ovaj Bayern je ko bodybuilder koji ima ogromne bicepse, trbušnjake, kvadricepse ali ima srčanu manu.
Ugradi stent ili bypass za srce-centar tijela, i onda reci valja li trener ili ne.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 16 kol 2023, 11:07

Sve su to kompleksne stvari i uzrocno posljedicne pizdarije gdje je tesko izuzet jednu stvar kao nes sto ce rijesiti sve.

Cak su i navijaci ogromni problem jer s jedne strane govori se, daj para koliko god treba za Kanea al isto tolko para pripremi za 6icu. Pa nije Bayern bez veze nudio manje. Nudili smo manje da bi ostalo vise para kako bi se rjesili neki drugi problemi.

Sad je ostao problem veznog reda i desnog beka, cini mi se. Nes se mozda cak i rijesi. No ako se stvari nemogu rjesiti s transferom onda ocekujem da ga trener rjesi sa taktikom. Ako je preveliki propuh u sredini s dvije sestice koje sad imamo, onda ga jebi pa stavi 3 u sredinu i schluss. Stabiliziraj ekipu. Cak je i mutavi Kovac to skuzio.

Ja iskreno Tuchela nevolim. Jednostavno mi nije drag i tu nemislim na njegove trenerske sposobnosti.

Vidim da svi povlacite paralelu s 2013 i tu zaboravljate dvije stvari. Prvo, orginalna ideja Juppa je bila da se igra s 3 u sredini, znaci s Kroosom u sredini. Zbog slucajnosti poklapanja se igralo s Mullerom i Robbenom. Isto tako ta cijela momcad je bila borbena i jebeno je odradivala obrambene zadatke i tu prvenstveno mislim na Robbena Riberya Mullera i Mandu. Znaci taj prednji dio. Musiala, Sane, Gnabry; kaj to igra obranu? I onda se sa Schweinijom i Martinezom koji su bili trkacki strojevi dalo igrati.

Dodatno, svaki trener Bayerna mora znat igrat sMullerom.sve dok je on tu. Tek kad ode, domina se nece tako posloziti da on mora igrati. To je bayernova karma.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 16 kol 2023, 12:26

Slažem se u dost stvari tu sa antonom no mi imamo para za 6 cu ali koga uzet i dal bude Uli presto srat sa Laimerom?!
150 milja imali plus prodaja oko 120-130 milja ami potrošili 150 milja tih koji bili u kasici za Kane i Kima.

Ako prodamo pavarda a budemo tu je najmanje 120 milja za golmana i jebenu 6cu.Beka ak hocemo novog onda treba mazru prodat a po meni je sane višak a za njega mutavog možemo dobit najmanje 45-50 milja itd.
Znaci molim sve da prestanu srat da su novci u pitanju i neki problem!
Nabavi 6cu,golmana i beka ta 3 igraca ne mogu koštat više od 140 milja koja bi nam ostala +još prodaja sanea za 40-50 milja koji su višak!
Goman se bude našo i bek ak necemo Stanišića ili Mazru u prvoj ekipi jedino nemam ideju za 6 cu koju uzet i da stavit 3 vezna.
Kimmich sad igra neku hibridnu 8cu a ne 6cu to je i Lothar reko neki dan.To je štimalo dok je Leon dobro igrao a sad je izgubljeno do bola jbg.

Mjenjat taktiku ..i ja ne volim tuchela iz više razloga a sad vidim i zasto.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 16 kol 2023, 12:40

Spoiler:
:lol: nađite mi nekoga kome je Tuchel simpatičan ko tip. Ali to je nebitno, nije radi toga doveden.

Ako trener kaže treba mi nešto, onda nije bez razloga valjda.

Nije Antone da naši ofanzivci baš nikako ne igraju obranu, razumim šta želiš reć, ali u konačnici nije njihova ni zadaća da rade Kimmichev posao, da njega pokrivaju kad on zaluta: nego da on njih i bekove pokriva. Ne želim ja pojednostaviti problematiku, ali se sve svodi na basics.

Evo jedan članak od sinoć npr. Tuchel osobno kritizirao Kimmicha.
Rekao je i prije još - da Kimmich (iako u principu može sve ali da) treba agirati kao normalna šestica, a ne ići svugdje pa iza njega rupetine di nas svaki protivnik kontrira ko da sredina ne postoji.

Kako će ekipa imat sigurnost ako zna da svaka kontra može itkekako bit gol za protivnika, kad sredina nije posložena. Ko je odgovoran za taj dio momčadi? Kimmich.
Nema potrebe komplicirat, ja mislim da Kimmich mora samo raditi ono što mu trener kaže. A ako ne može onda treba netko drugi.
A ona arogantna izjava Kimmicha nakon pripremne tekme protiv Liverpoola je dno.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 16 kol 2023, 13:48

@cruz Sad nisam skuzio sto zelis rec :D

@doro otkud tebi podatak da smo imali 150 milja za transfere? Di te cifre izlaze? Ko je to rekao i di je to objavljeno?
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 16 kol 2023, 13:57

anton 1983 napisao:@cruz Sad nisam skuzio sto zelis rec :D

@doro otkud tebi podatak da smo imali 150 milja za transfere? Di te cifre izlaze? Ko je to rekao i di je to objavljeno?

Predsednik reko a objavljeno nekoliko puta da žive nove love 150 milja plus kaj prodamo pa to je stara vijest.

Cek falimo se rekordnom zaradom sve financije super sad problem 150 milja zdrobit?!
Za tu lovu smo uboli 2 kapitalca sad je na njima i treneru sa se cim brže i bolje uklope u tim.

Za trošit ima još 96 milja i to bez prodaje pavarda možda mazre il sanea.

Lucas 45,mane navodno 25,sabitzer 20 i sommer 6.6 milja.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 16 kol 2023, 14:04

Di je to reko?

Ovo je najkonkretnije kaj ja imam o transferbudgetu :D

https://sport.sky.de/fussball/artikel/f ... 9216/34826
anton 1983
Uli Hoeneß