Novi trener - da ili ne?

Arhivirane teme...

Re: Novi trener - da ili ne?

PostPostao/la effe__sa » 13 tra 2012, 21:41

Ako osvojimo Ligu prvaka , a možda i samo Kup, tada će Jupp možda sam od sebe reči da napušta mjesto trenera, jer tada bi časno , sa uspjehom završio svoju trenersku karijeru.
Ja sam na primjer u periodu one naše krize rekao da ga ne treba mijenjat barem do kraja sezone, nekako sam po malo očekivao pozitivni obrat i on se i desio....

Međutim, nekako protiv Bvb-a , nakon odgledane utakmice, mogao sam zaključit, kao i ostali uglavnom, da on nekako nema puno pravih ideja, modernih ideja da tako kažem, previše je krut, nekako ne odstupa od pravila. On radi dobru stvar što individualce pokušava ojačat, u razgovorima, davanjem im povjerenja, tako što uvijek stane ispred njih, u njihovu odbranu, ali zato u igri kod njega nema puno efekta iznenađenja. Zbog toga naša igra, naš uspjeh u utakmicama zavisi od Tagesform naših ključnih igrača.

A sad će biti zanimljivo vidjet, i sutra, a i pogotov protiv Reala koliko će uspjeti ekipu vratit na pravi kolosijek, on je u stanju da osvoji s ovom ekipom i Ligu prvaka, ima iskustvo, ima on i trenerskog znanja, ali pojedini treneri ga nadmudre modernim idejama, te time što nekako nalože ekipu više....Zato i jesam rekao da ću sud dati o njemu na kraju sezone, ali mislim da će se on u ovoj sezoni suviše potrošit, u godinama je, pa bi zato novi trener naredne sezone bio bolje rješenje. U ono vrijeme pokretanja teme, rekao sam znači bolje ne mijenjat pustit ga da radi svoj posao, ali za novu sezonu ne bi loše bilo neko novo ime, koje će unijet svježinu.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la doro » 13 tra 2012, 21:45

Slažem se al nemreš očekivat da deda bude i moderan ;)
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 16 tra 2012, 11:56

effe__sa napisao:Međutim, nekako protiv Bvb-a , nakon odgledane utakmice, mogao sam zaključit, kao i ostali uglavnom, da on nekako nema puno pravih ideja, modernih ideja da tako kažem, previše je krut, nekako ne odstupa od pravila. On radi dobru stvar što individualce pokušava ojačat, u razgovorima, davanjem im povjerenja, tako što uvijek stane ispred njih, u njihovu odbranu, ali zato u igri kod njega nema puno efekta iznenađenja. Zbog toga naša igra, naš uspjeh u utakmicama zavisi od Tagesform naših ključnih igrača.

A sad će biti zanimljivo vidjet, i sutra, a i pogotov protiv Reala koliko će uspjeti ekipu vratit na pravi kolosijek, on je u stanju da osvoji s ovom ekipom i Ligu prvaka, ima iskustvo, ima on i trenerskog znanja, ali pojedini treneri ga nadmudre modernim idejama, te time što nekako nalože ekipu više....Zato i jesam rekao da ću sud dati o njemu na kraju sezone, ali mislim da će se on u ovoj sezoni suviše potrošit, u godinama je, pa bi zato novi trener naredne sezone bio bolje rješenje. U ono vrijeme pokretanja teme, rekao sam znači bolje ne mijenjat pustit ga da radi svoj posao, ali za novu sezonu ne bi loše bilo neko novo ime, koje će unijet svježinu.

ovo što sam podvukao, s tim ti se apsolutno slažem

NADAM SE DA ĆE NETKO PROČITATI OVO JER ĆU NAPISATI DOSTA TOGA :)

na osnovu toga što si napisao ja bi otišo dublje u naš "problem":

nama smeta pasivnost, zato i spominjemo kako nam se igra zasniva na naša extremno jaka krila, zato i spominjemo 10ku novu, zato i spominjemo "nemoderan" rad trenera, itd. spominjemo sve...

ne možemo se isključivo žaliti na Heynckesa jer je pod van Gaalom izgledalo još pasivnije, ito ne samo protiv jakih protivnika

Moderna igra se zasniva na mnogo trke i MIJENJANJA POZICIJA!!!! pošto toga uglavnom nema previše, mi uočavamo da nismo opasni preko 10ke, koju igraju Müller i Kroos.

ali ja bi uključio i naš ziheraški vezni red koji nije kreativan. slušaj, Gustavo i Švajni su po meni vrhunski igrači, ali od njih se premalo vidi prema naprijed, nema ulaska u prostor, nema napuštanja pozicije kako bi se ušlo u prostor ispred protivniče obrane...... ovo je jako važno. jer što god više opcija imaš u napadu to ćeš više koristi imati i od krila a bome i od Gomeza.

Ribery i Robben su PREOPTEREĆENI u ovakvom sustavu i momci rade stvarno čudesa s obzirom kako ih protivnici čuvaju!

Müller je klasičan kontra igrač koji je najbolje iskorišten na krilu i čiju brzinu i snalažljivost treba maximalno koristiti, za ovu poziciju 10ke njemu jednostavno fali kreativnosti i tehnike (što ne znači da je loš tehničar, ali nije vrhunski kao rib rob i kroos)

Kroos ima sve predispozicije da bude klasa igrač ali trebao bi više ulagati u igru, treba hrabrosti i prgavosti, jer on nestaje u teškim utakmicama, a trebao bi biti ključni katalizator između krila i Gomeza...

Kroos/Müller, Ribery, Robben i Schweinsteiger bi trebali stalno biti busy switching positions and mixxing things up

pogledajmo evo naše konkurente: barca, real, manu, dortmund, city, chelsea, itd.

gdje su oni najopasniji????

da, kada protivniku dođu ispred 16erca imaju doslovno 6 igrača u toj liniji...

da ne spominjem njihove bekove koji su stalno na raspolaganju i koji uvijek nude dodatnu opciju kada se ne može kroz sredinu

messi, özil, kaka, silva, rooney, götze, kagawa, mata, ti igrači su najopasniji kada dobiju loptu na 20-25m od gola ito u sredini, e tu oni naprave prevagu, ili pasom ka napadaču, ili na krila ili sami završavaju ili suddenly a wild midfielder appears :D

teško da se ti igrači cijelu tekmu zadrže na istom mjestu, oni su stalno busy moving into space...

sad da se vratimo našoj ekipi, kod nas se to također radi, ali ne dovoljno često, prvenstveno zbog manjka kreativnosti od strane 6ica....

zato stalno spominjem igrače poput Banege, Modrića, Sahina, ... ili evo Gündogan.. mali turčin je ODLIČAN igrač iako je još dosta mlad, radi odličan posao, samo što dosta ljudi to ne vidi jer ne završava akcije :lol:

da zaključim:

ja sam ZA Heynckesa, i smatram da čovjek sigurno dobro zna posao, iako se čini da je krut dosta, ali mislim mu samo treba pojačanja.......

ja sam za dovođenje kreativnih i svestranih igrača, prvenstveno igrača koji je ofenzivno orijentiran

tu se dolazi do teme da li uz Schweinsteiger može igrati još jedan ofenzivno orijentiran igrač umjesto defanzivnih gustava i tymoščuka.... ja mislim da može!
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 16 tra 2012, 16:05

Slažem se cruz s ovime što si rekao, to je i više nego očito.

cruz napisao:gdje su oni najopasniji????

da, kada protivniku dođu ispred 16erca imaju doslovno 6 igrača u toj liniji...

da ne spominjem njihove bekove koji su stalno na raspolaganju i koji uvijek nude dodatnu opciju kada se ne može kroz sredinu

messi, özil, kaka, silva, rooney, götze, kagawa, mata, ti igrači su najopasniji kada dobiju loptu na 20-25m od gola ito u sredini, e tu oni naprave prevagu, ili pasom ka napadaču, ili na krila ili sami završavaju ili suddenly a wild midfielder appears :D

cruz napisao:sad da se vratimo našoj ekipi, kod nas se to također radi, ali ne dovoljno često, prvenstveno zbog manjka kreativnosti od strane 6ica....

zato stalno spominjem igrače poput Banege, Modrića, Sahina, ... ili evo Gündogan.. mali turčin je ODLIČAN igrač iako je još dosta mlad, radi odličan posao, samo što dosta ljudi to ne vidi jer ne završava akcije :lol:

Ovo posebno. :good:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Lizarazu » 16 tra 2012, 16:24

cruz, kao i vecinom, mudro zbori. 8-)
Nije se on tu puno osvrtao na trenera (ili ja nisam dobro procitao, posto sam u groznici :D ) nego na nas sistem i probleme koje imamo.
Ako Jupp ostane i ne iskoristi pametno prijelazni rok (ne, nece njemu Uli nista braniti) ne znam koga onda kriviti? :?
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la CroCHEF » 18 lip 2012, 22:00

Slika
http://www.bild.de/sport/fussball/guard ... .bild.html

Opa, nesto se kuha za Guardiolu i Bayern od 2013... da se sad sve sredi i da mirno uci Njemacki
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 18 lip 2012, 23:03

Mislite da je istina ak dobro zvuči? :lol:

Baš bu Gurdiola čeko godinu dana da preuzme Bayern, moš misit...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Murta » 18 lip 2012, 23:09

Za mene jedini od trenera tog tipa nogometa kod kojeg vidim jasne akcije i taktičku inovativnost. Akcije koje je njegova Barca igrala su stvarno djelo umjetnika.

Možete reći da su to zaslužni Xavi i Iniesta, ali ja u četiri godine Del Bosqueovog mandata nisam vidio ništa što imalo sliči Guardiolinim akcijama u Barci. A o njeogovom zonskom presingu neću niti govoriti.

anton 1983 napisao:Baš bu Gurdiola čeko godinu dana da preuzme Bayern, moš misit...

Pa sam Guardiola je rekao da želi godinu dana odmora. Ovo je sretna slučajnost. :mrgreen:
A i meni on ne izgleda kao tip koji bi vodio Shitty, Inter, Chelsea i slične, već kao trener za Barcelonu, Bayern, Bilbao, Dortmund, Ajax...
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la anton 1983 » 18 lip 2012, 23:16

Kao što veim i mi moremo biti novinari i puštati vodi na naš mlin ako to oćemo ;)
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Murta » 18 lip 2012, 23:22

Ja sam već prek 6 mjeseci uvjeren da bu naš novi trener Guardiola, tako da meni to zvuči normalno. Ali, vjerojatno si u pravu.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Red passion » 18 lip 2012, 23:25

Živi bili pa vidjeli. Njemački on neće tek tako naučiti, a uostalom... 'Umara' se učenjem. :mrgreen:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Lizarazu » 19 lip 2012, 21:25

FCB_general napisao:Živi bili pa vidjeli. Njemački on neće tek tako naučiti, a uostalom... 'Umara' se učenjem. :mrgreen:

:D

A sta ce raditi godinu dana, sprcim mu gospoju. :mrgreen:
"Knjigu u sake" (tesko je tako nauciti strani jezik, ali et`) i obilazak svih mogucih plaza diljem mediterana. :D

Ne vjerujem u to, ali godra mi je da se neko drugi spominje pored raznih Slomki, Favreova ili takvih slicnih trenera koji gledaju LP kao i ja (preko telke). :lol:
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la cruz » 20 lip 2012, 09:43

Lizarazu napisao:godra mi je da se neko drugi spominje pored raznih Slomki, Favreova ili takvih slicnih trenera koji gledaju LP kao i ja (preko telke). :lol:

tako je.
nije da ne cijenim trenere poput tih navedenih, dapače, ali ipak svom Bayernu želim nekog trenera koji je prošao sve i koji je sigurno stručan za svaku situaciju....

Pep bi bio jackpot, iako je to punim nerealno da budem iskren...

Vidit ćemo šta će bit dogodine, možda nam "ispane" neki drugi "maher",
a možda se ipak odlučimo za domaćeg stručnjaka koji će se punim afirmirat ove godine (Slomka) :roll:
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la CroCHEF » 20 lip 2012, 12:19

Favrea cu smatrat kvalitetom ako uspije uci u LP s Gladbachom i ostvari barem trevce mjesto
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la cruz » 20 lip 2012, 13:10

Süddeutsche Zeitung su iz arhive izvadili izjavu Guardiole na nekom PR-u prošle jeseni

"Ich mag die deutsche Liga, wegen des Landes, der Stadien und weil ich eine neue Sprache lernen würde."

"volim njemačku ligu, zbog države, zbog stadiona i (.....) zato što bi volio naučiti novi jezik"

tz se malo pozabavio opcijama Guardiole.

http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern/zwei-optionen-pep-guardiola-eine-davons-bayern-2360265.html?cmp=fb&site=fcbayern-news&action=autopost

dvije su top opcije: Bayern i španjolska repka
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva