Formula 1

Sve i svašta...

Re: Formula 1

PostPostao/la nele-BHF » 13 svi 2012, 15:52

E šta sve neće uraditi mehaničari McLarena... :roll: Šteta što ga obiđe Vettel, sad već kasni bodovno. Narednu utrku moramo pobjediti.
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Lahm » 13 svi 2012, 16:13

Kratka analiza.

Utrka za mene dosadna, pretpostavljam da ima ljudi koji su svršavali na onaj dvoboj Maldonado-Alonso, iako se vidjelo da od toga neće biti ništa.

Zajeb u boksu Ferrarija kada su išli pokrivati ulazak u boks Maldonada. Da su ostali duže na stazi, slavio bi Alonso domaću pobjedu.
Ni 18 bodova nije loše koliko je dobio, ali vjerujem da bi mogao biti komontno prvi.

Najveći tragičari : Schumacher + Hamilton, Massa

Button-ziheraška vožnja, bez imalo pokazivanja agresivnosti, kao nekakav penzioner
Rosberg-nije ga se uopće vidjelo, tj. pardon, da, vidjelo ga se kada su ga drugi obilazili.
Red Bull - promašena taktika odmah na poćetku prvog stinta.

Meni ne ide u glavu tko sastavlja taktike u momčadima, evo uzeti ću Mercedes kao primjer. Schumacher jučer nije odvozio Q3, imao je svježi set mekanih guma od ovih ispred njega i svejedno je morao ući u boks kao i ovi koji su imali iskorišteni set. :roll:

Dobrovoljno se javljam da im sastavim taktiku. Imam iskustva u sastavljanju taktke ipak sam nekad igrao managera, COH i AOE :mrgreen:

Čestitke Maldonadu na prvoj pobjedi, čestitke i ekipi Williamsu, iako Engleze ne volim. Nakon osam godina, ponovno pobjeda. :smajl007:

5 utrka-5 različtih pobjednika.

A za dva tjedna... spektakl. 8-)
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Titan » 13 svi 2012, 16:35

Da, tu se slažem haha. Taktičari ko da mi je glavni neki kloc sličan Manciniju u City-u :roll: :lol:
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lahm » 13 svi 2012, 17:00

Mene je iznenadila smirenost Maldonada nakon što je prešao startno-ciljnu ravninu. Nikakve emocije, ništa, kao da je Norvežanin ili Finac. :D

Ipak je to prva pobjeda, očekivao sam vrištanje, slavlje, kad ono ništa. :?
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Titan » 13 svi 2012, 17:14

Hladan kao Antartik. :lol:
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lahm » 14 svi 2012, 13:57

Ti vrapca :shock:
Slika

Slika

Slika

Bude Maldonado "dobro" zapamtio svoju prvu pobjedu u F1. :?
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Titan » 14 svi 2012, 14:13

Gorilo u boksu ko se Etna aktivirala.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lahm » 18 svi 2012, 18:56

Za nešto manje od tjedan dana prvi slobodni trening za Veliku Nagradu Monte Carla ( jedna od mojih omiljenih staza) 8-)

Najviše pobjeda - Ayrton Senna ( 6 ) / McLaren ( 15 )

Staza koja ne prašta pogreške, staza na kojoj je najbolje gledati utrku uživo ako se ima love, pogotovo tamo gdje je Cassino. :)

Jedan krug stazom.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=U6H9HtL-AzA[/youtube]
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Titan » 18 svi 2012, 18:58

Kad skupimo aBd idemo da je gledamo. :D

Lijepo nema šta, čovjek se poželi mora kada gleda utrku. To je baš best of od formule 1. Mnoga poznata lica se pojavljuju tu i nadam se da će doći Kim Kardeshian :oops: :lol: .

Ehh, upravo ovdje ko starta prvi ima veliku prednost, no sada s ovim gumama i ne znam baš .

hmmmmmmmmmm, ne da mi se misliti na F1 ovako blizu nečega što čekamo ima par dana :D
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lahm » 18 svi 2012, 19:03

Haha, naravno da ćemo otići. Baš gledam krug od Vettela, i kod onog Casina, najmanje je išao 50 kmh, a zidovi su sasvim blizu. 8-)

Evo ovdje sa Schumacherom, gdje nije borba samo sa vremenom, vec i borba sa autom koji je jako nemiran.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WyCIEe6B6aw&feature=related[/youtube]

Mislim da ću ići sad nabacit drkicu. :a045: :mrgreen:

1-4 na ovoj stazi ima šanse, ovi ostali jako jako teško, skoro je ne moguće ponoviti ono što je Panis ponovio 96-te kada je skoro sa začelja došao do pobjede.

Ma znam, eto da otvorim ovu raspravu, bolje na vrijeme... :mrgreen: a i da razbijem nervozu. :)
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Titan » 18 svi 2012, 19:10

Hehe, čim vidim ovaj znak s prijeda sjetim se Jordana i Fisicelle ili kako mu se već piše prezime. Također se sjetim Schumija i kada se "igrom" slučaja na treninga malkice zabio u zid da ne bi mislim iz Mclarena mogli da odvoze posljedni krug. Dobio je onda kaznu.

Također se sjećam utrke kada je Coulthardu malkice dimilo iz Mclarena na onom jednom dijelu staze i to u svakom krugu. "Objektivni" komentatori su se ponadali da će ispasti jer su onda ama baš svi navijali za Ferrari. Zanimljivo je kakva je ta ljudska svijest. RIjetki su znali za Chelsea meni bio najdraži gore radi Zole i plavih dresova, a danas kao popularan. Evo isto Barca, imala je uvijek mnogo navijača ali od dolaska Ronaldinha puno više. Sada su na redu City-ijevi :lol:

Kako god, Kim come to Monaco. Stroj od 1.57cm bio zasjenio i bolid F1 od par stotina ps-a :smile10:
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lahm » 18 svi 2012, 19:21

Fisichella.

Ovo sa Schumijem, misliš vjerovatno na ovo ?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OcRUM2w2CVY[/youtube]

Nikako nije za kaznu koju je dobio ( start sa zadnjeg mjesta ) , po meni, nije za kaznu uopće. Malo se zeznuo prije ovog zadnjeg zavoja, otišao je preblizu zidu, i dok ga je ispravio, našao se na drugom.

Za Coultharda
Vjerovatno su mu kočnice bile preopterećene, i zato mu se dimilo, što nije neobično na takvoj stazi. ;)

Kaznili su ga i prije dvije godine jer je pretekao Alonsa pod ZELENIM svjetlom. :|

Kaznili su ga i za ovu utrku, dobit će +5 na svoje vrijeme, jer je isključivo on krivac za sudar sa Sennom.
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Titan » 18 svi 2012, 19:28

Da Fissichela, blizu sam bio samo u dva slova, ovo posljednje sam pogriješio zbog brzine.

Sjećam se toga kao da je jučer bilo. Baš sam na rtl-u. gledao i Nikki Lauda je govorio mesečini da je ovo namjerno uradio :D

Btw, odo gledati ovu neku glupost na pro 7 . :D
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Haris » 19 svi 2012, 09:24

Naravno da je namjerno uradio i kazna potpuno zaslužena. :)
Haris
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lahm » 19 svi 2012, 12:26

Haris napisao:Naravno da je namjerno uradio i kazna potpuno zaslužena. :)

Da je namjerno htio to napraviti, našao bi puno " bolje " mjesto za takve manerve. ;)
A i telemetrija je bila " čista ". ;)

@Neutral
Kada Lauda kaže nešto, to je obično kontra toga što je rekao. ;)
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Svaštara