CHAT

Sve i svašta...

Re: CHAT

PostPostao/la melodyne » 29 stu 2013, 16:16

melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la The Scarface » 30 stu 2013, 20:46

Inače nisam ni Za ni Protiv, ali me ova medijska hajka u zadnje vrijeme skoro natjerala da odem na jebeni referendum i čisto iz prkosti prema "učenim" ljudima glasam za.

Drago mi je da se bar netko kvalitetno dotakao ove medijse manipulacije :
http://www.croative.net/index.php/vijes ... Dnom-paklu

Žalosno je da će ovu kolumnu rijetko tko vidjeti, dok će Jergovići,Tomići i slična bagra narod trovati svojim stavovima u "popularnim" medijima.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 30 stu 2013, 21:38

Samo u bijednoj i mentalno siromašnoj državi Hrvatskoj se mogu takve gluposti prezentirati na sva usta, praviti histerija i izazivati revolt. Zato će to sutra biti trajno okončano, pa neka kukuriče tko hoće. Bit će još tih promjena zakona, a politička oligarhija će kapitulirati i neće to moći zaustaviti. Sad se boje i grčevito hvataju za svašta jer im nitko dosad ovo nije napravio.

A brojka od 360 tisuća nezaposlenih će biti uskoro premašena(po nekima je već i godinu dana), pa će triježnjenje ljudi biti brutalno. :| Podjela u društvu je uvijek bilo i bit će, to mora svima biti jasno na ovom planetu jer to je jednostavno život. Prodavači magle poput tih političara u saboru i kojekakvih pravnika, zakona itd. mogu pričati priče i nadmetati zakone ljudima, a stanje na terenu je poznato kroz cijelu povijest civilizacija.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 30 stu 2013, 21:50

:smile10: :smile10: :smile10: :smile10: :smile10: :smile10: :smile10: :smile10: :smile10: :smile10: :smile10: :smile10: :smile10: :smile10:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 30 stu 2013, 22:16

Za mene je to sve sramota. Ko da se svađaju SA i Ministarstvo propagande. Na kraju je sve to potpuno beznačajno jer nigdje ne piše "isključivo" i sl. Tko brani Saboru da tu ustavnu odredbu braka dodefinira zakonom? I jedina je razlika što jedno može promijeniti 66%+1 zastupnik, a drugo 50%+1. Nek me isprave pravnici ako sam u krivu, ali mislim da nisam.

Ja ću ostat doma. Ne pada mi na pamet davati legitimaciju ikojoj skupini. Moja je jedina želja da izlaznost bude ispod 20%.

Iako me ovo strašno nervira, donekle mi je drago što se događa. Da pokaže svima onima koji zazivaju izravnu demokraciju kakva bi ona sranje bila.

Ovo je promocija jedne marginalne političke stranke koja nikada prije nije ništa postigla, a vjerojatno nikada niti neće.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la HolgerBadstuber » 01 pro 2013, 00:23

Murta napisao:Za mene je to sve sramota. Ko da se svađaju SA i Ministarstvo propagande. Na kraju je sve to potpuno beznačajno jer nigdje ne piše "isključivo" i sl. Tko brani Saboru da tu ustavnu odredbu braka dodefinira zakonom? I jedina je razlika što jedno može promijeniti 66%+1 zastupnik, a drugo 50%+1. Nek me isprave pravnici ako sam u krivu, ali mislim da nisam.

Ja ću ostat doma. Ne pada mi na pamet davati legitimaciju ikojoj skupini. Moja je jedina želja da izlaznost bude ispod 20%.

Iako me ovo strašno nervira, donekle mi je drago što se događa. Da pokaže svima onima koji zazivaju izravnu demokraciju kakva bi ona sranje bila.

Ovo je promocija jedne marginalne političke stranke koja nikada prije nije ništa postigla, a vjerojatno nikada niti neće.

A nisi bas u pravu, ako referendum prodje onda se definicija braka iz OZ unosi i u Ustav a ako udje u Ustav kao posljedica volje vecine naroda onda se moze mijenjati iskljucivo ponovnim referendumom, tako da Sabor ne moze sa 66%+1 zastupnik to mijenjati. Znaci samo novim referendumom.

Sta se mene tice ja sigurno izlazim i glasam ZA.

Sta se tice samog referenduma, to je pozitivna stvar i to jako. Ne mislim iskljucivo na ovaj referendum nego opcenito da su ljudi pokazali vladi da ne moze raditi bas sta zele. Sami su se zeznuli tako sto su mijenjali pravilo o izlaznosti prilikom izbora za EU.

I da, istina je ovo sto je Scarface napisao, ta medijska hajka nije normalna. Zato mi je i drago sta to sutra, tj sad vec danas zavrsava jer je ovo bilo monstruozno citati svaki dan.
HolgerBadstuber
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la Murta » 01 pro 2013, 01:00

Da, ali to nigdje službeno ne piše u Ustavu. Možda u zakonima, ali oni se promijene. Jasno da treba drskosti to saborski izmijeniti na svoju ruku, ali smije se.

Ali čak nisam mislio na to kad sam pitao jesam li u pravu. Nego može li se dodefinirati zakonom? Jer ja u ovoj njihovoj rečenici vidim premalo isključivosti da se ne bi moglo. Čak i kao brak. A o drugim imenima da ne govorim.

Po meni je onda sve beznačajno.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la HolgerBadstuber » 01 pro 2013, 01:25

Ne moze se, iskljucivo referendumom. U slucaju da je vlada to unijela u Ustav onda bi mogli promijeniti zakon, no s obzirom da je referendum izravna volja naroda onda se ta odluka moze promijeniti iskljucivo voljom naroda, tj ponovnim referendumom. Znaci promijeniti jednom u buducnosti moze iskljucivo narod, a ne posrednik tog naroda.

Ako se ne varam to je prije par dana potvrdila i Sanja Baric koja je predstojnica katedre za ustavno pravo koja je cak trazila da sabor zatrazi ocjenu ustavnosti referenduma. Vjeruj mi, da postoji i 1% sanse ona bi pricu okrenula na svoju stranu.
HolgerBadstuber
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la HolgerBadstuber » 01 pro 2013, 01:30

Teoretski, cak i kad bi postojala mogucnost, cak se ni onda ne bi usudili nista dirat mimo naroda jer ne moze se ignorirat volja gradjana, pogotovo ne kad se skupi vise od 750 000 potpisa, da je trebalo skupilo bi se i vise.
HolgerBadstuber
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la HolgerBadstuber » 01 pro 2013, 14:40

Evo, obavljena gradjanska duznost.
HolgerBadstuber
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la panda » 01 pro 2013, 17:32

HolgerBadstuber napisao:A nisi bas u pravu, ako referendum prodje onda se definicija braka iz OZ unosi i u Ustav a ako udje u Ustav kao posljedica volje vecine naroda onda se moze mijenjati iskljucivo ponovnim referendumom, tako da Sabor ne moze sa 66%+1 zastupnik to mijenjati. Znaci samo novim referendumom.

Sta se tice samog referenduma, to je pozitivna stvar i to jako. Ne mislim iskljucivo na ovaj referendum nego opcenito da su ljudi pokazali vladi da ne moze raditi bas sta zele. Sami su se zeznuli tako sto su mijenjali pravilo o izlaznosti prilikom izbora za EU.

I da, istina je ovo sto je Scarface napisao, ta medijska hajka nije normalna. Zato mi je i drago sta to sutra, tj sad vec danas zavrsava jer je ovo bilo monstruozno citati svaki dan.

Na koji je način pozitivno baciti 48 mil. kn u vjetar za nešto što već imaš u obiteljskom zakonu ? :shock: :shock: :shock:

Neovisno o tome kako sam ja sad glasao (u usporedbi na tvoj stav), ali ne vidim način na koji pozitivno tražiti referendum koji košta 48 mil. kn dok je država u teškoj banani, nezaposlenost nikad veća itd.

jebote, da se svakom nezaposlenom dao jednak dio od tih 48 milja bilo bi bolje nego ovo raditi

što se tiče scarova posta, s time se slažem, ali na drugu stranu opet, znam ljude koji su ispali "pederčine, lezbe" itd. samo zato jer su se javno izrazili protiv, tak da ono

vrijedi za obje strane :roll:
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Red passion » 01 pro 2013, 18:11

panda napisao:Na koji je način pozitivno baciti 48 mil. kn u vjetar za nešto što već imaš u obiteljskom zakonu ?

Na koji način je pozitivno razmišljati o oprostu EPH i Paviću 600 mil. kn duga na teret svih građana RH, a privatne firme i obrti odlaze u blokadu za samo 3000, 10 000 ili 100 000 kn? On da bi i sada cijelo vrijeme mogao srati na sva usta s Dežulovićem, Jergovićem Tomićem, etc., a mnogi ljudi i obitelji ostati bez posla? Ili primjerice politika koja će ceste prodati za 3 milijarde, a 10 milijardi gubitka i to je ono, ok? :D Ma daj, narod ima pravo trošiti novac na što želi. Zakonski je sve legalno. Ovi troše kako im se svidi i nikad ništa nisu vratili nego su dobili nagrade u vidu visokih plaća, imuniteta, automobila i saborskih mirovina.

Motivi referenduma su bitni, a ne lova. Bit će love kad se nakon zadnjih 20 godina ukine silna birokracija u prvom redu, onda spusti PDV i maknu silni apsurdni nameti. Onda će biti dobro, prije toga ništa. No ova Vlada sa Vesnom i Jovom se bavi svjetonazorskim pitanjima. Paralela, socijalist Zapatero kad je došao na vlast u Španjolskoj, bavio se sa razno raznim cirkusima, tim pederskim "brakovima" i nekakvim paradama, glupostima po ulicama Španjolske i doveo zemlju u bankrot pa sad eto svima je danas veselo u Španjolskoj. :)
Hollande kad je došao isto je u Francuskoj nadmetnuo i to su u Hrvatskoj vidjeli kako se taj zakon samo jednim potpisom ili glasanjem izmjeni bez dozvole ljudi jer su to krucijalna životna pitanja. A da ne pričam o tome kako je digao na 70% poreze kako bi svojim biračima sa alžirskim simbolima na zastavama Francuske se uvukao u šupak kako bi imali socijale, poligamiju itd., time otjerao tajkune i sve milijaredere u Rusiju, Belgiju, Švicarsku, etc. gdje su porezne oaze jer ne misle ta sranja financirati. Pa ti reci je li to sve normalno zbog nekakvih precijenjenih 'ljudskih' prava. A to će sve popucati po šavovima u tim zemljama.
Vidjet ćeš pizdarija ako tako bude i u Njemačkoj kako će zemlja isto s vremenom otići u pm. SPD je mislio uvesti već cirkuse sa njemačkim autobahnovima što su mnogi poludjeli kad su čuli. Mafija je to, živi od kaosa.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la HolgerBadstuber » 01 pro 2013, 18:16

panda napisao:
HolgerBadstuber napisao:A nisi bas u pravu, ako referendum prodje onda se definicija braka iz OZ unosi i u Ustav a ako udje u Ustav kao posljedica volje vecine naroda onda se moze mijenjati iskljucivo ponovnim referendumom, tako da Sabor ne moze sa 66%+1 zastupnik to mijenjati. Znaci samo novim referendumom.

Na koji je način pozitivno baciti 48 mil. kn u vjetar za nešto što već imaš u obiteljskom zakonu ? :shock: :shock: :shock:

Neovisno o tome kako sam ja sad glasao (u usporedbi na tvoj stav), ali ne vidim način na koji pozitivno tražiti referendum koji košta 48 mil. kn dok je država u teškoj banani, nezaposlenost nikad veća itd.

jebote, da se svakom nezaposlenom dao jednak dio od tih 48 milja bilo bi bolje nego ovo raditi

što se tiče scarova posta, s time se slažem, ali na drugu stranu opet, znam ljude koji su ispali "pederčine, lezbe" itd. samo zato jer su se javno izrazili protiv, tak da ono

vrijedi za obje strane :roll:

Napisao sam duzi post ali mi nije prihvatilo pa da skratim. Vlada trosi 50 M kuna na nove ajfone, 250 M kuna na nove automobile, razdvajaju europske izbore i time bacaju 80 M kuna u bunar bez ikakvog razloga, da ne pricamo o raznoraznim multimedijalnim dvoranama, placenim letovima i jos o miljun stvari.

Smatras da volja gradjana ne vrijedi 50 M kuna u ovoj drzavi a novi ajfoni vrijede?

Da se razumijemo, da je ovo normalna drzava bio bi protiv referenduma mozda jer je to puno novaca no u ovakvim okolnostima s ovakvom vladom tih 50 M kn je nista u odnosu na to na sta se i kako trose novci.

Edit - ovo sam potpuno zaboravio, oprastanja poreza i slicno... Kad to sve zajedno stavimo na kup onda je ovo nista.
HolgerBadstuber
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la panda » 01 pro 2013, 18:21

FCB_general napisao:
panda napisao:Na koji je način pozitivno baciti 48 mil. kn u vjetar za nešto što već imaš u obiteljskom zakonu ?

Na koji način je pozitivno razmišljati o oprostu EPH i Paviću 600 mil. kn duga na teret svih građana RH, a privatne firme i obrti odlaze u blokadu za samo 3000, 10 000 ili 100 000 kn? On da bi i sada cijelo vrijeme mogao srati na sva usta s Dežulovićem, Jergovićem Tomićem, etc., a mnogi ljudi i obitelji ostati bez posla? Ili primjerice politika koja će ceste prodati za 3 milijarde, a 10 milijardi gubitka i to je ono, ok? :D Ma daj, narod ima pravo trošiti novac na što želi. Zakonski je sve legalno. Ovi troše kako im se svidi i nikad ništa nisu vratili nego su dobili nagrade u vidu visokih plaća, imuniteta, automobila i saborskih mirovina.

Motivi referenduma su bitni, a ne lova. Bit će love kad se nakon zadnjih 20 godina ukine silna birokracija u prvom redu, onda spusti PDV i maknu silni apsurdni nameti. Onda će biti dobro, prije toga ništa. No ova Vlada sa Vesnom i Jovom se bavi svjetonazorskim pitanjima. Paralela, socijalist Zapatero kad je došao na vlast u Španjolskoj, bavio se sa razno raznim cirkusima, tim pederskim "brakovima" i nekakvim paradama, glupostima po ulicama Španjolske i doveo zemlju u bankrot pa sad eto svima je danas veselo u Španjolskoj. :)
Hollande kad je došao isto je u Francuskoj nadmetnuo i to su u Hrvatskoj vidjeli kako se taj zakon samo jednim potpisom ili glasanjem izmjeni bez dozvole ljudi jer su to krucijalna životna pitanja. A da ne pričam o tome kako je digao na 70% poreze kako bi svojim biračima sa alžirskim simbolima na zastavama Francuske se uvukao u šupak kako bi imali socijale, poligamiju itd., time otjerao tajkune i sve milijaredere u Rusiju, Belgiju, Švicarsku, etc. gdje su porezne oaze jer ne misle ta sranja financirati. Pa ti reci je li to sve normalno zbog nekakvih precijenjenih 'ljudskih' prava. A to će sve popucati po šavovima u tim zemljama.
Vidjet ćeš pizdarija ako tako bude i u Njemačkoj kako će zemlja isto s vremenom otići u pm. SPD je mislio uvesti već cirkuse sa njemačkim autobahnovima što su mnogi poludjeli kad su čuli. Mafija je to, živi od kaosa.

Vidim ima još zagovornika na forumu, neloše

Brak je po zakonu već i jučer i dugo vremena prije toga bio zajednica muškarca i žene. Prošao referendum ili ne prošao i sutra će biti ista stvar (s jednom razlikom, a to je da ako prođe bit će u ustavu), ali u suštini, ne mjenja se ništa.

tak da je ovo čisto bacanje kinte u vjetar, kinte koja se mogla i puno bolje potrošiti, štoviše, bilo bi mi draže da ih je nadan pospremio u džep nego da se bacilo na Markiću i njenu propagandu
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Red passion » 01 pro 2013, 18:44

panda napisao:Vidim ima još zagovornika na forumu, neloše

Brak je po zakonu već i jučer i dugo vremena prije toga bio zajednica muškarca i žene. Prošao referendum ili ne prošao i sutra će biti ista stvar (s jednom razlikom, a to je da ako prođe bit će u ustavu), ali u suštini, ne mjenja se ništa.

tak da je ovo čisto bacanje kinte u vjetar, kinte koja se mogla i puno bolje potrošiti, štoviše, bilo bi mi draže da ih je nadan pospremio u džep nego da se bacilo na Markiću i njenu propagandu

Naravno da zagovaram da komunističku mafiju i navike treba smrskati. Pogledaj samo te cirkuse sa referendumom za EU, pa 4 dana prije ulaska s Lexom Perkovićem. O čemu mi pričamo? Oni smiju sve, narod može gladovati i trpiti otimačinu svoje love kako bi banda grijala guzice u Audiju S8 od 700k kuna?! Ma ya, super kako ne! :mrgreen:

Ti nisi uopće svjestan da sutra može Krčma promijeniti taj zakon kako joj se svidi i kako ćeš onda reagirati? Samo pustiti i ko ga jebe neka stoji, jel? Može i tako. I onda imamo baš problem u zemlji.

Tebi taj novac ništa ne predstavlja jer nisi ni svjestan koliko su novaca oni ulupali i koliko će ulupati i zadužiti se s obzirom kako su najavili nova zaduženja. Sam Vidošević i njegova ekipa je izvukla 40 mil. kuna, čijih? Pa naših, naravno. Koliko je samo takvih bilo, onda se zapitaš tko će tu lovu vratiti. Naravno, neće nitko. Manje čitaj teško smeće od portala i novina i više se uhvati matematike i vrti film unazad 22 godine.

I ja kažem da je ovo čisto bacanje love jer je ustav i zakone trebalo odavno napraviti takvima da se oko nekih važnijih stvari ne može nikad raspravljati i mijenjati, nego su univerzalne vrijednosti za sve.
No važno je kako smo naučili političku oligarhiju da im se noge mogu zatresti opasno i da se s pravom organizacijom može stvoriti nevolje dosad nedodirljivima, pokvarenima, arogantnima, bezobraznim političarima koji su samo doveli do ovakvog glupog razmišljanja o bacanju love, a tvoji, moji i svačiji roditelji, prijatelji itd. ih svaki mjesec bacaju u jedno veliko ništa.

Ti slobodno možeš misliti, ali ta lova je pravi, smiješni sitniš za mene, ko 5 kuna za svu tu saborsku i ostalu bivšu političku bandu jer su je prebili na svim razinama vlasti za milijun puta u ništa diljem Hrvatske. I sad narod potrošio 50 mil. kuna, problem. A neka je. :D

Eto investirat će saborska ekipa silnu lovu i pokrenuti u roku 8 godina Hrvatsku kao balkanskog ekonomskog i gospodarskog diva i primjer cijelom svijetu. Mark my words! ;) :zivio:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Svaštara