Murta napisao:Za mene je to sve sramota. Ko da se svađaju SA i Ministarstvo propagande. Na kraju je sve to potpuno beznačajno jer nigdje ne piše "isključivo" i sl. Tko brani Saboru da tu ustavnu odredbu braka dodefinira zakonom? I jedina je razlika što jedno može promijeniti 66%+1 zastupnik, a drugo 50%+1. Nek me isprave pravnici ako sam u krivu, ali mislim da nisam.
Ja ću ostat doma. Ne pada mi na pamet davati legitimaciju ikojoj skupini. Moja je jedina želja da izlaznost bude ispod 20%.
Iako me ovo strašno nervira, donekle mi je drago što se događa. Da pokaže svima onima koji zazivaju izravnu demokraciju kakva bi ona sranje bila.
Ovo je promocija jedne marginalne političke stranke koja nikada prije nije ništa postigla, a vjerojatno nikada niti neće.

HolgerBadstuber napisao:A nisi bas u pravu, ako referendum prodje onda se definicija braka iz OZ unosi i u Ustav a ako udje u Ustav kao posljedica volje vecine naroda onda se moze mijenjati iskljucivo ponovnim referendumom, tako da Sabor ne moze sa 66%+1 zastupnik to mijenjati. Znaci samo novim referendumom.
Sta se mene tice ja sigurno izlazim i glasam ZA.
Sta se tice samog referenduma, to je pozitivna stvar i to jako. Ne mislim iskljucivo na ovaj referendum nego opcenito da su ljudi pokazali vladi da ne moze raditi bas sta zele. Sami su se zeznuli tako sto su mijenjali pravilo o izlaznosti prilikom izbora za EU.
I da, istina je ovo sto je Scarface napisao, ta medijska hajka nije normalna. Zato mi je i drago sta to sutra, tj sad vec danas zavrsava jer je ovo bilo monstruozno citati svaki dan.

panda napisao:Na koji je način pozitivno baciti 48 mil. kn u vjetar za nešto što već imaš u obiteljskom zakonu ?

panda napisao:HolgerBadstuber napisao:A nisi bas u pravu, ako referendum prodje onda se definicija braka iz OZ unosi i u Ustav a ako udje u Ustav kao posljedica volje vecine naroda onda se moze mijenjati iskljucivo ponovnim referendumom, tako da Sabor ne moze sa 66%+1 zastupnik to mijenjati. Znaci samo novim referendumom.
Sta se mene tice ja sigurno izlazim i glasam ZA.
Sta se tice samog referenduma, to je pozitivna stvar i to jako. Ne mislim iskljucivo na ovaj referendum nego opcenito da su ljudi pokazali vladi da ne moze raditi bas sta zele. Sami su se zeznuli tako sto su mijenjali pravilo o izlaznosti prilikom izbora za EU.
I da, istina je ovo sto je Scarface napisao, ta medijska hajka nije normalna. Zato mi je i drago sta to sutra, tj sad vec danas zavrsava jer je ovo bilo monstruozno citati svaki dan.
Na koji je način pozitivno baciti 48 mil. kn u vjetar za nešto što već imaš u obiteljskom zakonu ?![]()
![]()
![]()
Neovisno o tome kako sam ja sad glasao (u usporedbi na tvoj stav), ali ne vidim način na koji pozitivno tražiti referendum koji košta 48 mil. kn dok je država u teškoj banani, nezaposlenost nikad veća itd.
jebote, da se svakom nezaposlenom dao jednak dio od tih 48 milja bilo bi bolje nego ovo raditi
što se tiče scarova posta, s time se slažem, ali na drugu stranu opet, znam ljude koji su ispali "pederčine, lezbe" itd. samo zato jer su se javno izrazili protiv, tak da ono
vrijedi za obje strane

FCB_general napisao:panda napisao:Na koji je način pozitivno baciti 48 mil. kn u vjetar za nešto što već imaš u obiteljskom zakonu ?
Na koji način je pozitivno razmišljati o oprostu EPH i Paviću 600 mil. kn duga na teret svih građana RH, a privatne firme i obrti odlaze u blokadu za samo 3000, 10 000 ili 100 000 kn? On da bi i sada cijelo vrijeme mogao srati na sva usta s Dežulovićem, Jergovićem Tomićem, etc., a mnogi ljudi i obitelji ostati bez posla? Ili primjerice politika koja će ceste prodati za 3 milijarde, a 10 milijardi gubitka i to je ono, ok?Ma daj, narod ima pravo trošiti novac na što želi. Zakonski je sve legalno. Ovi troše kako im se svidi i nikad ništa nisu vratili nego su dobili nagrade u vidu visokih plaća, imuniteta, automobila i saborskih mirovina.
Motivi referenduma su bitni, a ne lova. Bit će love kad se nakon zadnjih 20 godina ukine silna birokracija u prvom redu, onda spusti PDV i maknu silni apsurdni nameti. Onda će biti dobro, prije toga ništa. No ova Vlada sa Vesnom i Jovom se bavi svjetonazorskim pitanjima. Paralela, socijalist Zapatero kad je došao na vlast u Španjolskoj, bavio se sa razno raznim cirkusima, tim pederskim "brakovima" i nekakvim paradama, glupostima po ulicama Španjolske i doveo zemlju u bankrot pa sad eto svima je danas veselo u Španjolskoj.![]()
Hollande kad je došao isto je u Francuskoj nadmetnuo i to su u Hrvatskoj vidjeli kako se taj zakon samo jednim potpisom ili glasanjem izmjeni bez dozvole ljudi jer su to krucijalna životna pitanja. A da ne pričam o tome kako je digao na 70% poreze kako bi svojim biračima sa alžirskim simbolima na zastavama Francuske se uvukao u šupak kako bi imali socijale, poligamiju itd., time otjerao tajkune i sve milijaredere u Rusiju, Belgiju, Švicarsku, etc. gdje su porezne oaze jer ne misle ta sranja financirati. Pa ti reci je li to sve normalno zbog nekakvih precijenjenih 'ljudskih' prava. A to će sve popucati po šavovima u tim zemljama.
Vidjet ćeš pizdarija ako tako bude i u Njemačkoj kako će zemlja isto s vremenom otići u pm. SPD je mislio uvesti već cirkuse sa njemačkim autobahnovima što su mnogi poludjeli kad su čuli. Mafija je to, živi od kaosa.

panda napisao:Vidim ima još zagovornika na forumu, neloše
Brak je po zakonu već i jučer i dugo vremena prije toga bio zajednica muškarca i žene. Prošao referendum ili ne prošao i sutra će biti ista stvar (s jednom razlikom, a to je da ako prođe bit će u ustavu), ali u suštini, ne mjenja se ništa.
tak da je ovo čisto bacanje kinte u vjetar, kinte koja se mogla i puno bolje potrošiti, štoviše, bilo bi mi draže da ih je nadan pospremio u džep nego da se bacilo na Markiću i njenu propagandu

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 0 gostiju