Evo moje analize
Da se malo samo bacim na politiku.
Dakle, tobože su neredi u Bahreinu, ne zna se ništa šta i kako, i evo ga, utrka se održala, princ Bahreina i njegovi <<pajdaši>> veseli, ne vidi se uopće nikakav strah u očima, zajebancija prije utrke, šetnja gridom i slično.
Mnogi su rekli da neće biti gledatelja, jer tobože je stanje tamo katastrofalno.
I šta se moglo danas lijepo vidjeti ?
Na startnoj ciljnoj ravnini, koja je i najvažnija, gdje ima nekakve civilizacije, tribine pune.
Pune, a nemiri.

Neki su očekivali da starta ne bude, no kita labudova.
Dakle, ovo što se dešava tamo, je čista medijska propaganda velikih igrača. Toliko o politici, a sada o sportu.
Staza je bila topla, standardno u ovoj zemlji u ovo doba godine. Pošto nitko nije znao kako će izdržati ključni dijelovi današnje F1 ( bljuje mi se dok sam ovo pisao, vratite se unazad par postova, shvatit će te o čemu pišem ) - GUME, ova utrka je bila nepoznanica za sve ekipe.
Neki su rekli da će se ići 3X u boks, neki pak 2. Danas u ovakvoj Formuli kakvu gledamo, ovo je postalo najvažnije.
Utrka samo po sebi je bila odlična, puno borbe za sve pozicije, bilo to za sredinu poretka, za sami vrh, za začelje.
Analizirati ću neke vozače, samo da još ovo napišem...
Dakle, neki se čude, kako to da nakon tri utrke, ( poprilično blijede za Red Bull ) Red Bull ovako dominira. Razlog tomu su visoke temperature staze, i (zraka naravno) i same činjenice da njihov bolid bolje ide kako utrka ide prema svome kraju.
Vettel je pobjedio i prije starta utrke, dakle u kvalifikacijama. Razlog gore napisan.
Da, vidim kolega
nele je napisao kako to da je Lotus bio ovako dobar.
Pa evo, gledam pa da odgovorim. Razlog tomu je taj, što je Raikkonen ispao u Q2, i time je uštedio dva ( ili tri, nisam sad siguran, jbg.) seta guma, startao je na svježim gumama, za razliku od ovih koji su u rasponu 1-10. I eto, dobiješ to što dobiješ. Sačuvaš setove guma, ako ti se poklopi, ti si na konju.
Njegov kolega je mislim odvozio samo jedan krug sa gumama na koje je startao, dakle isto je uštedio setove guma, i eto ga na postolju.
Naravno, Lotus je tijekom ovih zadnjih utrka imao ogroman potencijal, nema govora, pratili su ih pehovi, ali gume su bile ključne.
Idem se baciti malo na analizu nekih vozača.
Vettel- dominirao je utrkom, start odličan, Raikkonen ga je u jednom periodu utrke bio stisnuo, ali vožnja na nož je uzela danak njegovim gumama, tako da ga nije mogao kasnije napadati.
Odlična kontrola utrke, pobjeda zaslužena.
Kimi- kockao se sa gumama u kvalifikacijama, i kao što se vidi po rezultatu, pogodio je. Čovjek i dalje ima svoje brzine, auto ima jako puno potencijala, ponavljam se, gume je sačuvao, i uz neka lijepa pretjecanja, zasluženo do drugoga mjesta.
Grosjean- Odvezao mirnu utrku, spram prve dvije kada je kupio sve pred sobom, sačuvao je gume, imao je lijepi race-pace, i on zasluženo do postolja.
Webber- može biti sretan što je završio na četvrtom mjestu, nevidljiv skroz cijelu utrku.
Rosbegr- BISER - nabrijavao se prije utrke, KURČINA u utrci. Koliko vidim, suci su mu progledali kroz prste one dvije obrambene pozicije, za koje nije pobrao nikakvu kaznu, dok je recimo Schumacher prije dvije godine u Mađarskoj dobio nakon što je zatvorio Barichella.

( a nije da mu nije ostavio prostora ) Spretno do petog mjesta.
di Resta- Ako se ne varam, dvaputa išao u boks, i završio na vrlo dobrom šestom mjestu. Nisam ga previše gledao u prijenosu, tako da nije radio nikakve pizdarije.
Alonso- čovjek realan, kaže otprilike kakvo je stanje, i šta ekipa može na utrci. Tako je bilo i ovoga puta. Zadržavao Lewisa i Massu iza sebe, vozio ok-utrku, izvukao trenutno maximum iz trulog Ferrarija.
Hamilton- vjerovatno najveći pehist uz Schumachera. Start prošao ok, ma da sam očekivao da će prestići Vettela, i onda ulazak u boks. Borio bi se sigurno za postolje, da ga DVA PUTA nije zajebao mehaničar, odnosno " pištolj " za gume. I sam Lewis je u jednom trenutku samo odmahnuo glavom. PEHISTA. Jebiga, kasnije zapeo u promet, i možes se jebat.
Massa- Prvi bodovi za njega ove sezone. Startao je kao 14-ti, fino se probijao naprijed, imao odličan dvoboj sa Kimijem, no Ferrari je trenutno pre-trul za bilo šta više. On i Schumi su najbolji starteri, ne znam da li je tko ulovio snimku starta Masse, ono je bila milina za gledati.
Schumacher- najveći pehist ovog vikenda, startao kao 22-i, probijao se naprijed, i on je zapeo u promet, i drž-nedaj, došao do jednog boda. Danas je tijekom prijenosa, bila i onboard kamera na Schumijevom autu, i definitivno je auto bolji nego prošle dvije sezone, ne mora raditi tolike korekcije, kao prije. Sada dolazi Europa, standardno je Schumi bio dobar, tako da se nadam da je ispucao sve svoje pehove ove sezone, te da VELIKANA ovog sporta gledamo na postoljima.
Eto, ovo je ukratko za prvih deset, ne da mi se za cijeli grid pisati.
I za kraj, ocjena utkre 9.5 / 10
Jebiga, nije čista 10-tka, jer moji puleni nisu bili baš toliko dobro pozicionirani.