Formula 1

Sve i svašta...

Re: Formula 1

PostPostao/la Titan » 22 tra 2012, 18:43

Kakvo je to prestizanje Luisa bilo nad Nicom. Čuo sam da je epic bilo :lol:

Tražio sam na yt, nisam našao, valjda će neko upload to.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la nele-BHF » 22 tra 2012, 18:50

Nisam bio kući, tako da nisam gledao. Imao sam nekih obaveza. :/ Baš me interesuje kako je mog'o sa drugog mjesta završiti osmi. I kako je Lotus ovako bio dobar danas.
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Titan » 22 tra 2012, 20:31

Zato što su ukenjali sve u boksu, a i pace Mclarena je u utrci bila jako loša.

Očekujemo kolegu Lahma da baci analizu na ovu današnju utrku koja je najavljivana kao world war 3.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la nele-BHF » 22 tra 2012, 21:18

In memory of Neutral napisao:Zato što su ukenjali sve u boksu, a i pace Mclarena je u utrci bila jako loša.

Očekujemo kolegu Lahma da baci analizu na ovu današnju utrku koja je najavljivana kao world war 3.

Jel' Mclarenov boks svaki put mora usrati utrku ?
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Titan » 22 tra 2012, 21:24

Da :mrgreen:
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la nele-BHF » 22 tra 2012, 22:59

In memory of Neutral napisao:Da :mrgreen:

A vidim i ja... :|
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Lahm » 22 tra 2012, 23:01

Evo moje analize :mrgreen:

Da se malo samo bacim na politiku.

Dakle, tobože su neredi u Bahreinu, ne zna se ništa šta i kako, i evo ga, utrka se održala, princ Bahreina i njegovi <<pajdaši>> veseli, ne vidi se uopće nikakav strah u očima, zajebancija prije utrke, šetnja gridom i slično.

Mnogi su rekli da neće biti gledatelja, jer tobože je stanje tamo katastrofalno.

I šta se moglo danas lijepo vidjeti ?

Na startnoj ciljnoj ravnini, koja je i najvažnija, gdje ima nekakve civilizacije, tribine pune.

Pune, a nemiri. :shock: :roll: :) Neki su očekivali da starta ne bude, no kita labudova.

Dakle, ovo što se dešava tamo, je čista medijska propaganda velikih igrača. Toliko o politici, a sada o sportu.

Staza je bila topla, standardno u ovoj zemlji u ovo doba godine. Pošto nitko nije znao kako će izdržati ključni dijelovi današnje F1 ( bljuje mi se dok sam ovo pisao, vratite se unazad par postova, shvatit će te o čemu pišem ) - GUME, ova utrka je bila nepoznanica za sve ekipe.

Neki su rekli da će se ići 3X u boks, neki pak 2. Danas u ovakvoj Formuli kakvu gledamo, ovo je postalo najvažnije. :neee:

Utrka samo po sebi je bila odlična, puno borbe za sve pozicije, bilo to za sredinu poretka, za sami vrh, za začelje.

Analizirati ću neke vozače, samo da još ovo napišem...

Dakle, neki se čude, kako to da nakon tri utrke, ( poprilično blijede za Red Bull ) Red Bull ovako dominira. Razlog tomu su visoke temperature staze, i (zraka naravno) i same činjenice da njihov bolid bolje ide kako utrka ide prema svome kraju.

Vettel je pobjedio i prije starta utrke, dakle u kvalifikacijama. Razlog gore napisan.

Da, vidim kolega nele je napisao kako to da je Lotus bio ovako dobar.

Pa evo, gledam pa da odgovorim. Razlog tomu je taj, što je Raikkonen ispao u Q2, i time je uštedio dva ( ili tri, nisam sad siguran, jbg.) seta guma, startao je na svježim gumama, za razliku od ovih koji su u rasponu 1-10. I eto, dobiješ to što dobiješ. Sačuvaš setove guma, ako ti se poklopi, ti si na konju. ;)

Njegov kolega je mislim odvozio samo jedan krug sa gumama na koje je startao, dakle isto je uštedio setove guma, i eto ga na postolju.

Naravno, Lotus je tijekom ovih zadnjih utrka imao ogroman potencijal, nema govora, pratili su ih pehovi, ali gume su bile ključne.

Idem se baciti malo na analizu nekih vozača.

Vettel- dominirao je utrkom, start odličan, Raikkonen ga je u jednom periodu utrke bio stisnuo, ali vožnja na nož je uzela danak njegovim gumama, tako da ga nije mogao kasnije napadati.

Odlična kontrola utrke, pobjeda zaslužena.

Kimi- kockao se sa gumama u kvalifikacijama, i kao što se vidi po rezultatu, pogodio je. Čovjek i dalje ima svoje brzine, auto ima jako puno potencijala, ponavljam se, gume je sačuvao, i uz neka lijepa pretjecanja, zasluženo do drugoga mjesta.

Grosjean- Odvezao mirnu utrku, spram prve dvije kada je kupio sve pred sobom, sačuvao je gume, imao je lijepi race-pace, i on zasluženo do postolja.

Webber- može biti sretan što je završio na četvrtom mjestu, nevidljiv skroz cijelu utrku.

Rosbegr- BISER - nabrijavao se prije utrke, KURČINA u utrci. Koliko vidim, suci su mu progledali kroz prste one dvije obrambene pozicije, za koje nije pobrao nikakvu kaznu, dok je recimo Schumacher prije dvije godine u Mađarskoj dobio nakon što je zatvorio Barichella. :roll: ( a nije da mu nije ostavio prostora ) Spretno do petog mjesta.

di Resta- Ako se ne varam, dvaputa išao u boks, i završio na vrlo dobrom šestom mjestu. Nisam ga previše gledao u prijenosu, tako da nije radio nikakve pizdarije.

Alonso- čovjek realan, kaže otprilike kakvo je stanje, i šta ekipa može na utrci. Tako je bilo i ovoga puta. Zadržavao Lewisa i Massu iza sebe, vozio ok-utrku, izvukao trenutno maximum iz trulog Ferrarija.

Hamilton- vjerovatno najveći pehist uz Schumachera. Start prošao ok, ma da sam očekivao da će prestići Vettela, i onda ulazak u boks. Borio bi se sigurno za postolje, da ga DVA PUTA nije zajebao mehaničar, odnosno " pištolj " za gume. I sam Lewis je u jednom trenutku samo odmahnuo glavom. PEHISTA. Jebiga, kasnije zapeo u promet, i možes se jebat.

Massa- Prvi bodovi za njega ove sezone. Startao je kao 14-ti, fino se probijao naprijed, imao odličan dvoboj sa Kimijem, no Ferrari je trenutno pre-trul za bilo šta više. On i Schumi su najbolji starteri, ne znam da li je tko ulovio snimku starta Masse, ono je bila milina za gledati.

Schumacher- najveći pehist ovog vikenda, startao kao 22-i, probijao se naprijed, i on je zapeo u promet, i drž-nedaj, došao do jednog boda. Danas je tijekom prijenosa, bila i onboard kamera na Schumijevom autu, i definitivno je auto bolji nego prošle dvije sezone, ne mora raditi tolike korekcije, kao prije. Sada dolazi Europa, standardno je Schumi bio dobar, tako da se nadam da je ispucao sve svoje pehove ove sezone, te da VELIKANA ovog sporta gledamo na postoljima.

Eto, ovo je ukratko za prvih deset, ne da mi se za cijeli grid pisati.

I za kraj, ocjena utkre 9.5 / 10

Jebiga, nije čista 10-tka, jer moji puleni nisu bili baš toliko dobro pozicionirani. :mrgreen: :geek:
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la nele-BHF » 22 tra 2012, 23:10

Jedno blic pitanje. Pretpostavljam da su mehaničari Mclarena debelo plačeni, eh, zašto onda skoro svaku utrku moraju popišati svog čovjeka?
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Lahm » 23 tra 2012, 00:27

Evo i blic odgovora, ne znam šta mi je, u formi sam. :mrgreen:

Kolega, dešavale su se te stvari i u prošlosti ali definitivno manje, nego što je to danas.

Zašto je to tako ?

Pa evo, imam spremna dva odgovora. Jedna kratka i jedna malo duža varijanta.

a.) Kako se gorivo više ne smije točiti tijekom utrke, mehaničari su (ajd da tako to nazovem) " izgubili nekih 4 sekunde u odnosu na prije kada se smijelo točiti.

Danas boks traje oko 3. sec, sa tankanjem je trajao oko 7-8.

Mehaničari moraju biti jako brzi kada bolid " uplovi " u box, jer je danas ključan faktor guma. Što brže obaviš izmjenu, veće su šanse da ti se posreći kasnije. Meni osobno, to je idiotizam, ali nažalost ne krojim ja pravila. ;) Naravno kada nešto radiš pod brzinom, i pod adrenalinom, greške se mogu pojaviti.

Eto, to je kratka verzija. Idemo na dužu verziju.

Duža verzija.
b.) Također jedan od razloga zbog grešaka u boxu je ovaj :

Slika

Semafor.
Prvi ga je <<izmislio>> Ferrari, sa kobnim posljedicama prije 4 godine, kada je semafor pokazao zeleno, Massa krenuo, a crijevo za gorivo ostalo u bolidu. Ostalo je povijest.

Dakle taj semafor, napravljen je da se dobije koja tisućinka, jer ima brže djelovanje od onog čovjeka sa "lizalicom" . E sada, kako živimo u takvom dobu, gdje tehnika svako malo napreduje, tako je i ovo napredovalo, i to strašno.

Taj semafor je povezan sa svim mogućim elementima što se koriste, i tako i sa "pištoljima" za gume. Baš je to Lauda dananas, odnosno jučer objašnjavao.

Dakle, mehaničar ima taj pištolj, bolid dođe da promjeni gumu, mehaničar taj pištolj gura i vadi, i kada sve to obavi, ima kao mali gumbić koji stisne, i pojavi se zeleno, što znači da je sve prošlo u redu. Tako kada i ostala trojica naprave, na onom glavnom semaforu se pojavi zeleno, i vozač može krenuti.

Isto tako, može se desiti, da mehaničar nehotice uključi gumb za zeleno, nije napravio sve što treba, na semaforu je zeleno, auto odlazi, a guma " visi " , kao što se desilo Schumacheru u Kini.

Hamiltonu se desila ova ( moja ) A varijanta. Dakle pod pritiskom, mehaničaru se zaglavio pištolj, i dok je to on ponovno namjestio, Hamilton je izgubio dragocjene sekunde.

Sreća u nesreći, nije se desila B varijanta, jer bi ga u suprotnom morao parkirati izvan staze. ;)
Dakle pritisak mehaničara, brzina, i rjetko zakazivanje tehnike dovode do ovakvih sranja u boxu. (evima).

@ Neutral
-Vidim napisao si, da si imao problema sa prijenosom.

Da li možeš hvatati ove hr. lokalne ? Ako ništa, prebaci se na njemački rtl, oni su mi odlični. Uvijek su na mjestu događanja, rjetko im šta promakne. :bravo:

Ja gledam kombinirano- pola na rtlu, pola na lokalnoj. ;)
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Titan » 23 tra 2012, 12:02

Umjetnik na djelu

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_iQurrE15bA&feature=player_embedded[/youtube]

U ovom paketu što ga koristim imam od njemačkih kanala samo Pro7, Rtl 2 i Vox. Imao sam satelitsku prije ali je još nisam prenjeo na novu kuću gdje sam hvatao sve Njemačke kanale. Rtl je nešto najbolje ako ne i najbolje što postoji kada je F1 u pitanju. Prave se posebne emisije uvijek, Niki Lauda pravi odlične analize i tu je uvijek razgovor sa vozačima prije samog starta. Baš ono profesionalno do bola. Čuo sam da su i produžili ugovor sa F1 do neke 2016 .

Od hrvatskih kanala imam Hrt1 i Hrt2, Rtl, Nova. Bilo je tu i Doma, Jadran na kojem su bili prenosi ali i tu imamo problema ove godine od hvatanja slike , duga priča , može se naći, ali lijeno mi okretati antenu da to digitalnu uhvati :lol:

Razočaran sam s lažima oko f1 i rai1. Kanal koji prenosi formulu 1 i koji je upravo ubačen u ovaj moj paket digitalne tv nestane dok je utrka. Kada završi pojavi se , nema šta, profesionalno i to odrađeno.

Ipak, koga briga, imaju live linkovi na kojima mogu pratiti formulu 1. Vidiš nisam se sjetio sada u Bahreinu već sam pratio tekstualni prenos na sport.de.

A oko Bahreina, rekao sam i ranije sve je to mind-control, gdje mediji mogu raditi šta hoće. Neka prikažu u Americi da na cnn ili takvim čudima da je atomska pala na balkan svi bi povjerovali. Tako to ide. Nešto slično kao svaki bombaški napad na svijetu Al-Qaida preuzima odgovornost lol. Isto da kažem da sam član Al- Bayerna. Neko ima saobraćajno nesreću i javim se kao Al-Bayern je kriv za to :lol:

Glupost , američko smeće
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lahm » 24 tra 2012, 09:54

I za onakve akcije, Rosberg nije dobio nikakvu kaznu, a nije ostavio ni milimetar prostora, dok je Schumacher prije dvije godine zbog ovakve akcije, dobio kaznu od + 10 mjesta

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Yo971KDXsbI[/youtube]

:roll: :roll:

Živjeli " pravedni suci " . :roll:
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Titan » 24 tra 2012, 16:22

Ako se ne varam onda mislim da je i Luis dvaput kažnajvan radi sličnih situacija ili je to bilo kada je prestizao. Uglavnom s Massom
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lahm » 25 tra 2012, 23:14

Da je on bio umjesto Rosberga, budi siguran da bi popio kaznu.
FIA ga toliko voli da jedva čekaju nekakav potez Hamiltona, pa da ga pozovu na časicu razgovora. ;)
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Titan » 25 tra 2012, 23:52

Indeed , to se poklazalo istinito mnogo puta do sada :D
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lahm » 26 tra 2012, 00:18

Svi veliki dečki završe kod sudaca, jer su igrali drugačiju igru ( čitaj : PRAVU ), suprotnu od one za koju se zalaže FiA ( čitaj : RETARDIRANU, ljigavu-kako god ti je drago)

Sada je stanka od tri tjedna, imaju neko mini testiranje, čitam, Hamilton i Button će se pojaviti u Italiji, na testiranjima, bilo je planirano da to odrade test-vozači, ali pošto nisu zadovoljni rezultatima iz Bahreina, odgodili su slikavanje sa medijima i sl. pizdarije , te se bacili na posao.

Što se tiče samog nastavka sezone, Red Bullu dajem prednost na još 3 staze ( Španjolska, Mađarska, Italija ) zbog visokih temperatura koje će biti u tim zemljama kada se bude održavao Grand Prix vikend. ;)
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Svaštara