RB Leipzig

Teme o bundesligaškim klubovima

Re: RB Leipzig

PostPostao/la cruz » 05 lip 2019, 09:03

Kao prvo - Kako će Leipzig biti još rastrošniji kada ne mogu zaradit ni približno toliko?
Imat će probleme sa Financial Fair Playom ako i ovako nastave.

Facts:
Kroz zadnje 4 godine oni imaju DALEKO najveći minus u odnosu kupljenih i prodanih igrača u BL gdje su 4. u BL po potrošnji.

Kao drugo - grade momčad, investiraju i to se pokazuje kroz ovogodišnji perverzni uspjeh za tako mladi klub: 3.mjesto=izborili ligu prvaka i došli do finala kupa. Može se reći da su u rangu s Dortmundom a možda i uspješniji, u ovoj sezoni.

Kao treće - trebali su ovo trebali su ono. Kažeš nisu ispunili tvoja očekivanja, a činjenice pokazuju da su nadmašili očekivanja mnogih. Pazi, postoje tek od 5mj/2009. kada su morali krenuti od najniže lokalne lige. Naravno da nisu do sada mogli paroli bieten Bayernu, a gdje su ostali klubovi?

To dovodi do četvrtog - njihova budućnost je svijetla, upamti šta sam ti napisao, oni će se (za razliku od HOPPenheima) zadržati tu gdje jesu. dvije pozicije gore, dvije dolje.. Neozbiljno je od njih očekivati dortmundov uspjeh, atleticov i slično kada su tek počeli.

Ne možeš od djeteta iz osnovne škole očekivati da vodi poduzeće...
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 05 lip 2019, 09:29

Mislio sam na Red Bull Lepizig kao one arapske, ruske, američke i kineske vlasnike u Engleskoj, PSG-u i drugdje.

Ne mislim da će se oni tako ponašati ni kad prođe to razdoblje o kojem ti govoriš. Strategija im je potpuno drugačija, a to će dosta potrajati iako su dogurali do finala Pokala u 3. sezoni Bundeslige što me ne čudi koliko su određeni klubovi očajni, a oni po tome daleko bolji s puno manje godina postojanja.

Chelsea je dolaskom Abramoviča već imao prvenstvene titule i kupove u Premier Ligi u 2. i 3. sezoni i jaka svjetska nogometna imena, a City odmah nakon što je Shinawatra otišao i došli ovi iz Dubaija.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 20 sij 2020, 20:58

Werner razara ovu sezunu 19 golova zadnju tekmu 2 gola a prvi hebena golcina.....Kaj s njim dal ga hapit il ne skup nije?!
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la ivan » 20 sij 2020, 21:29

doro napisao:Werner razara ovu sezunu 19 golova zadnju tekmu 2 gola a prvi hebena golcina.....Kaj s njim dal ga hapit il ne skup nije?!

20 golova baš kao i Lewy. Ali ima više asistencija. Ni sam vjerojatno ne zna od kud izvlači sve te golove ove sezone jer to nitko nije očekivao od njega.

Teško je bit pametan - sad baš trpa golove, a argument protiv kupnje je bio to što zapravo nije pravi golgeter. Dok je Lewy tu i igra kako igra, teško možemo imat takva 2 igrača u momčadi. A sad se nešto i piše da želi kod Kloppa u Pool... klasika
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 20 sij 2020, 22:48

Pa to je dobro za Liverpool, posebice ako Werner na ljeto tamo ode i to u novog engleskog prvaka. Njegova klauzula koliko sam negdje vidio je 50 milijuna eura. Sad ako je Bayern spreman to platiti...

Dečko igra sve i bolje i bolje u Leipzigu kako se mijenjaju treneri s dobrog na boljeg i još boljeg. Od Hasenhüttla preko Rangnicka sve do Nagelsmanna. To se od Wernera i tražilo, zar ne... Ono što i dalje je konstanta je da igra i dalje pretežito u sustavu s 2 napadača, nešto što organski mrzimo ko i prave zadnje vezne i stopere. :mrgreen:

A ja sam više za dovođenje Piateka i to otkako sam ga u Genoi vidio prošle sezone, pa onda i u Milanu.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 20 sij 2020, 23:56

Ali mislim da od Piateka ove sezone nisi imao što puno vidjet
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 21 sij 2020, 09:24

Nisi ni od Milana. :) Nije to nikad 1D.

Uzeti Piateka za samo 33 mil. € je ajme!
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 21 sij 2020, 09:54

FCB_general napisao:Nisi ni od Milana. :) Nije to nikad 1D.

Uzeti Piateka za samo 33 mil. € je ajme!

Skeptičan sam prema svemu iz Italije :D
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 21 sij 2020, 15:51

FCB_general napisao:Pa to je dobro za Liverpool, posebice ako Werner na ljeto tamo ode i to u novog engleskog prvaka. Njegova klauzula koliko sam negdje vidio je 50 milijuna eura. Sad ako je Bayern spreman to platiti...

Dečko igra sve i bolje i bolje u Leipzigu kako se mijenjaju treneri s dobrog na boljeg i još boljeg. Od Hasenhüttla preko Rangnicka sve do Nagelsmanna. To se od Wernera i tražilo, zar ne... Ono što i dalje je konstanta je da igra i dalje pretežito u sustavu s 2 napadača, nešto što organski mrzimo ko i prave zadnje vezne i stopere. :mrgreen:

A ja sam više za dovođenje Piateka i to otkako sam ga u Genoi vidio prošle sezone, pa onda i u Milanu.

Kaj nije otkup 25-30 milja?!
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la ivan » 21 sij 2020, 18:15

Bilo do potpisivanja novog ugovora ove sezone
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 21 sij 2020, 20:56

Ovo ljeto je trebalo biti besplatno potpisivanje, ali je zadnju jesen to Werner promijenio. Sad izbaci 50 najmanje tko ga želi, a jako malo je onih koji ga žele. :D
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 21 sij 2020, 23:41

Leipzig se navodno zanima za Olma. To bi im bio jeben ulov u ovom trenutku, možda čak i presudno za osvajanje prvenstva. Iako čitam da je prva ponuda bila 16 milja plus bonusi što mi se čini duplo manje od potrebnog...
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 22 sij 2020, 07:23

Leipzig mi nikada nije bio opcija za Olma. Sad kad vidim da su nutra bio bi to prejeben transfer.

Očito Olmo nije toliko tražena roba jer niko nenudi bogatstvo za njega ili svi bi ga na đemdo. 16 milja je ponuda ali s tim bonusima bi se očito moglo dobiti pol kile novaca...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 22 sij 2020, 17:16

Dovedu li Olma onda je RBL još ozbiljniji kandidat za naslov. Ali nekako sam septičkan. Mislim da bi Olmo najrađe u Španjolsku ili Englesku...
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 22 sij 2020, 17:46

ivan napisao:Leipzig se navodno zanima za Olma. To bi im bio jeben ulov u ovom trenutku, možda čak i presudno za osvajanje prvenstva. Iako čitam da je prva ponuda bila 16 milja plus bonusi što mi se čini duplo manje od potrebnog...

Ako je Olmo spao na Leipzig, Dinamo neće na Španjolcu apsolutno ništa zaraditi, a toliko se oko njega trudilo prošle i ove sezone kako bi najmanje 30 milijuna dobio pa naviše. :lol:
Svijet je baš pokvaren prema ovakvim državama kad pogledaš Brazilca Reiniera koji nema ni 25 utakmica u profesionalnom nogometu i koštat će 70 milijuna €, a Dinamo zadnjih 4 godine stvarao i brusio jednog igrača s najmanje 110 utakmica koji se pokazao u klubu i reprezentaciji da bi dobio tek pišljivih 16-20 milijuna €. :haha:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Bundesligaški klubovi