Hamburger SV

Teme o bundesligaškim klubovima

Re: Hamburger SV

PostPostao/la The Scarface » 15 vel 2014, 21:57

Murta napisao:Prema Sky Sportu Nizozemac dobio otkaz.

Slika

Bild javlja da je Slomka novi trener.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la panda » 15 vel 2014, 22:00

Sumnjam da će Slomka napraviti puno više nego Bert. Ali ajde, možda ipak uspije.
Teško je, ali moguće.
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la effe__sa » 16 vel 2014, 00:16

panda napisao:Sumnjam da će Slomka napraviti puno više nego Bert. Ali ajde, možda ipak uspije.
Teško je, ali moguće.

Slomka je i Hannover spasio od ispadanja pa ga u sezonama poslije odveo do Evrope, a znamo da su to onda bile uspješne i evropske epizode. Slomka je jedan od najboljih taktičara u Njemačkoj, samo što je on opet fin, blag karakter i pitanje je jedino kako će se sa silnim budaletinama u ovom klubu nositi. A sa svojim trenerskim potencijalom (ako samo to gledamo) definitivno može spasiti HSV.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la doro » 16 vel 2014, 14:28

effe__sa napisao:
panda napisao:Sumnjam da će Slomka napraviti puno više nego Bert. Ali ajde, možda ipak uspije.
Teško je, ali moguće.

Slomka je i Hannover spasio od ispadanja pa ga u sezonama poslije odveo do Evrope, a znamo da su to onda bile uspješne i evropske epizode. Slomka je jedan od najboljih taktičara u Njemačkoj, samo što je on opet fin, blag karakter i pitanje je jedino kako će se sa silnim budaletinama u ovom klubu nositi. A sa svojim trenerskim potencijalom (ako samo to gledamo) definitivno može spasiti HSV.

Tu se slažem u potpunosti...a i mislim da bude ih spasio u najgorem slučaju budu išli u razigravanje i ostali u ligi.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 16 vel 2014, 15:09

HSV 2. liga, nemaju oni što više tražiti u Bundesligi. Propali klub koji od Braunschweiga dobije 4 gola... Istog trena bi trebali napustiti ligu, a ne ostati u njoj.

Očajna, preočajna ekipa, a klub debelo veći nered od onog crtanog "Joj kakav nered, nered svud". cool0044
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la panda » 17 vel 2014, 14:33

http://www.bild.de/sport/fussball/mirko ... .bild.html

Slomka i službeno predstavljen. Nadam se da će uspjet spasiti ih od ispadanja u 2. ligu, iako, skeptičan sam :a045:
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Miki » 17 vel 2014, 15:07

panda napisao:http://www.bild.de/sport/fussball/mirko-slomka/als-neuer-hsv-trainer-vorgestellt-34713032.bild.html

Slomka i službeno predstavljen. Nadam se da će uspjet spasiti ih od ispadanja u 2. ligu, iako, skeptičan sam :a045:

Slomka je dobar trener. Ja vjerujem da on to može. Jadna su mi skandiranja Bajernove tribine "2. liga HSV". Ne valja se radovati tuđoj nesreći ma koliki rivalitet bio. To mi je baš jadno, jer se npr. može desiti da Bajern nesrećno ispadne od Arsenala. Da li bi im se i tada to pjevalo? Navijački pacijenti. :neee:

HSV je tradicionalan klub, 1 od 3 iz Njemačke koji ima trofej LŠ. Nikada ranije nisu ispali iz BL, imaju odličan stadion, nalaze se u velikom gradu (mislim da je Hamburg 3. najveći njemački grad poslije Berlina i Minhena).
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la panda » 17 vel 2014, 15:31

Miki napisao:Jadna su mi skandiranja Bajernove tribine "2. liga HSV". Ne valja se radovati tuđoj nesreći ma koliki rivalitet bio.

Teško da se to može nazvati nesreća. Ono kad je Manchester 1958. izgubio pola ekipe, to je bila nesreća.
Ovo je teški zajeb glavih figura u klubu. Nemaju dobrog menadžera još od Netzera (to ti je sad već 30 godina). Stalne gluposti sa nadzornim odborom, predsjednicima, trenerima itd. itd.

I tu se slažem, tu ih netreba žaliti.

Miki napisao:To mi je baš jadno, jer se npr. može desiti da Bajern nesrećno ispadne od Arsenala. Da li bi im se i tada to pjevalo? Navijački pacijenti. :neee:

Ne vidim zašto ti je to jadno. To je sport i sportski rivalitet. I to sve spada u to. Barem dok se igra nacionalno. Internacionalno podržavaš svoje. Pa sam tak i ja recimo gledao utakmicu BVB-Arsenal sa frendovima. Oni navijali za Arsenal ja za Dortmund :mig:

Hoće li pjevati ako ispadnemo od Arsenala? Sigurno. Ali stvarno ne vidim problem u tome.

Miki napisao:HSV je tradicionalan klub, 1 od 3 iz Njemačke koji ima trofej LŠ. Nikada ranije nisu ispali iz BL, imaju odličan stadion, nalaze se u velikom gradu (mislim da je Hamburg 3. najveći njemački grad poslije Berlina i Minhena).

Pa dobro, to sam sve i ja rekao. I slažem se, trebali bi ostati u prvoj ligi. Ali šta će dobiti sa tim?
Sumnjam da će se neke velike reforme desiti ako se uspiju spasiti već će sve i dalje biti po istom.
Jedina stvar zbog koje zagovaram ispadanje je jer mislim da bi onda možda i njima došlo iz dupeta u glavu i da bi više sredili stvari u klubu kak se i spada, a ne da stalno pokušavaju popraviti nešto što se više popraviti neda.

btw. Hamburg je 2. najveći njemački grad. (1. Berlin, 2. Hamburg, 3. München, 4. Köln, 5. Frankfurt)
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Murta » 22 vel 2014, 15:47

Kažu komentatori da je u zadnjih 15 godina svaki put ispala momčad s najgorim rezultatima doma. Ove godine je to HSV.
Zadnji koji nisu ispali je - pogodite tko - HSV.

Konačno sam dočekao defenzivnog spcijalista u Hamburgu. Ako ispadnu i sa Slomkom na čelu, onda su u potpunosti zaslužili.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la melodyne » 22 vel 2014, 16:13

HSV vodi!
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la CroCHEF » 22 vel 2014, 16:48

melodyne napisao:HSV vodi!

i to 2-0
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la melodyne » 22 vel 2014, 17:03

CroCHEF napisao:
melodyne napisao:HSV vodi!

i to 2-0

Ko ih jebe, mnogo su se digli.
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la panda » 22 vel 2014, 17:04

Neće HSV ipak ispast, TO TO TO! :smajl007:
panda
Admin
Admin

PostPostao/la melodyne » 22 vel 2014, 17:19

panda napisao:Neće HSV ipak ispast, TO TO TO! :smajl007:

Dobra ti je slika :lol: Polako ima jos dosta do kraja. Gol Hakana iz slobodnjaka sa 40 metara! :mrgreen:
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 22 vel 2014, 17:33

Slomka je čarobnjak, trenerski majstor, a uz ono što ističem kod njega da je taktički majstro treba dodati da je i fantastični psiholog. Kako je on samo ovu ekipu stabilizovao, dao joj samopouzdanje, podigao je, postavio igru sjajno, vidjeli smo veliki napredak, sjajno pokrivanje terena.
Kada takvog trenera dovedete onda ne možete više ispasti.
HSV-ovi igrači su orali teren, ginuli i na kraju zasluženo došli do velike i značajne pobjede.
Zbog Slomke a i toga što želim da se HSV spasi bio sam danas svakako na strani HSV-a.
Situacija se tako za jedno kolo drastično poboljšala...

Još treba dodati da je bitno što je Slomka vratio u ekipu Jiraceka i Rajkovića koji su danas bili odlični..
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Bundesligaški klubovi