Bayern München - VfL Wolfsburg

Re: Bayern München - VfL Wolfsburg

PostPostao/la anton 1983 » 25 lis 2008, 16:34

Frank Ribery napisao:ne znam šta ja to moram prestat

Pa ko ide u REMONT ekipe u zimskom prelaznom roku - pa brijem da to moja mama koja nema pojma o nogometu - jedino zna ko je beckham - to nebi napravila...

Zaboravi na remont, nemoj ga spominjat. :mig:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Francky boy » 25 lis 2008, 16:37

Ako sam spomenuo remont, to znači da treba prodati podolskog, dovesti lijevog beka, dovesti zadnjeg veznog kojeg nemamo i naravno napadača. Na to sam ja mislio.
Lijevog beka uopšte nemamo.Lahm povređen moglo bi biti problema.
Pravu 6 nemamo . Pa ljudi moji primili smo 14 golova.
Podolski jednostavno nije iskoristio svoju šansu , a u oskudici smo sa napadačima.
Zadnja izmjena: Francky boy; 25 lis 2008, 16:38; ukupno mijenjano 1 put/a.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la Speedy » 25 lis 2008, 16:37

anton 1983 napisao:
Frank Ribery napisao:ne znam šta ja to moram prestat

Pa ko ide u REMONT ekipe u zimskom prelaznom roku - pa brijem da to moja mama koja nema pojma o nogometu - jedino zna ko je beckham - to nebi napravila...

Zaboravi na remont, nemoj ga spominjat. :mig:

Ma koji crni remont, u ovom trenutku je i promjena trenera vrlo osjetljivo pitanje a ne nekakav remont ekipe. Iako bi ja osobno Klinsmanna volio sto dalje vidjeti od Munchena!
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la anton 1983 » 25 lis 2008, 16:38

Frank Ribery napisao:Ako sam spomenuo remont, to znači da treba prodati podolskog, dovesti lijevog beka, dovesti zadnjeg veznog kojeg nemamo i naravno napadača. Na to sam ja mislio.
Lijevog beka uopšte nemamo.Lahm povređen moglo bi biti problema.
Pravu 6 nemamo . Pa ljudi moji primili smo 14 golova.
Podolski jednostavno nije iskoristio svoju šansu , a u oskudici smo sa napadaćima.

Pa to je remont - pa ko bu kupoval 4 igrača! To nebumo delali i okani se te ideje , sam živciraš ljude. Nije da ja velim da to netreba napravit nego se to neradi na zimu....
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Haris » 25 lis 2008, 16:39

Uh, od 0-2 u zaostatku na 4-2. Nema šta, što se tiče napadačkih akcija i toga, iako nismo dovoljno kvalitetno kontrolirali loptu i imali kvalitetan posjed, bilo je lijepih akcija i lijepih 4 gola u mreži Benaglia.

Naravno, o odbrani ne treba trošiti puno riječi. Lell izgubljen slučaj i lijevo i desno, Lucio ekstremno slab, Demichelis također ,ali malo bolji od Lucija. Onaj penal je bio čista gluma našeg Džeke, ali svejedno je Wolfsburg prije toga imao čistu 100% šansu, u drugom poluvremenu također jednu 100% i onu prečku pa eto nekako se i izravnalo sve to...

Ajmo probat nastavit ovim tempom i stilu Werdera. Mene ne bi smetalo da mi dobijamo ovako utakmice i da igramo uvijek za gol više, ali jako smeta taj ekstremni propuh u odbrani. Nije sramota kad ti ekipa složi sjajnu akciju i jednostavno primiš gol, ali je sramota da svaki napad Wolfsburga ide direktna prijetnja po naš gol. Totalno amaterski i neorganizovano djeluje odbrana. Prošle godine je također djelovala nesigurno u slučajevima protiv jačih ekipa ili jednostavno protiv ljudi koji su znali nešto iskombinovat i stvorit sebi prilike. To je ok. Ali zato nam prošle godine nije moglo pasti na pamet primit 2-3 gola po utakmici od ekipa poput Wolfsburga ili Bochuma. Čistili smo ih ko' malu djecu. Eto, ne potrošij puno riječi na odbranu. :haha:
Haris
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Francky boy » 25 lis 2008, 16:43

Samo budala nije vidjela da smo danas pobjedili sretno. Ako ćemo realno trebali smo gubiti 0:4 do 40 minute.Protiv Fiorentine smo trebali primiti najmanje tri komada.
I ti kažeš kako Bayernu nisu potrebna pojačanja.Pa ovo je smješno.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la anton 1983 » 25 lis 2008, 16:44

Haris napisao:Ajmo probat nastavit ovim tempom i stilu Werdera. Mene ne bi smetalo da mi dobijamo ovako utakmice i da igramo uvijek za gol više, ali jako smeta taj ekstremni propuh u odbrani.

Al ja brijem da je to gotovo i da mi tak sad igramo, nema tu izlaska! to je nekaj na kaj bumo se trebali naviknut i shvatit pod normalno nema nam druge!
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la anton 1983 » 25 lis 2008, 16:51

Frank Ribery napisao:Samo budala nije vidjela da smo danas pobjedili sretno. Ako ćemo realno trebali smo gubiti 0:4 do 40 minute.Protiv Fiorentine smo trebali primiti najmanje tri komada.
I ti kažeš kako Bayernu nisu potrebna pojačanja.Pa ovo je smješno.

Wow! A ti tvrdiš da si bosanski intelektualac - pa daj pročitaj kaj sam napiso

anton 1983 napisao:Pa to je remont - pa ko bu kupoval 4 igrača! To nebumo delali i okani se te ideje , sam živciraš ljude. Nije da ja velim da to netreba napravit nego se to neradi na zimu....

I opet se vrijeđaš po starom dobrom običaju - kultura na nivou! :mig:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Francky boy » 25 lis 2008, 17:03

Ne ide sa tobom diskutovati.Slijepac vidi neke stvari, ali ti ne. Ovo nije uvreda.Ne znam kad bi ti htio da dovedemo ove igrače. Na kraju godine kad zijanimo i ovu godinu. Lično danas nisam baš bio impresioniran igrom. Bolje ekipe nam neće dozvoliti da se vratimo nakon minusa od 2:0.
Mi u ekipi nemamo lijevog beka po tebi on nam nije potreban.Lahm nam igra lijevog beka iako to nije njegova prirodna pozicija. Još je i povrijeđen.
Ekipa koja nema klasičnu 6 prima puno golova. Ta ekipa smo mi ( 14 golova u 9 kola). Što je mnogo mnogo je.
Toni je sklon povredama, Podolski je u nikakvoj formi.Imamo tri špica i po tebi napadač nam nije potreban.
Realno sa ovom ekipom imat ćemo ogromnih problema da osvojimo Bundesligu, a u LP će neka od engleskih ekipa znati iskoristiti sve naše slabosti.
I ti idalje tvrdiš da nam nisu potrebna pojačanja na zimu.
Pravo smo se pojačali ovog ljeta pa nam nisu potrebna pojačanja na zimu.
Ma čisto čovjek da pukne od smjeha.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la anton 1983 » 25 lis 2008, 17:09

Ti doslovce neznaš ćitat - još da nam barem to treba- ufff al ti pričaš neviđene glupostu! Znaš zašto NEVIĐENE gluposti? jer to nikad niko nije vidio - pa kad si ti vidio da neki klub tak nešto veliko radi na zimu - možemo mi to napravit al dovest 4 smeća od igrača!

Evo moje želje su takve da sam ja prezadovoljan da na zimu samo Tymoschucka dovedemo na zimu ali on nemre igrat u LP - jako su rijetki igrači koji nas na zimu mogu pojačat a da valjaju i da mogu igrat u LP!

Ti moraš malo više čitat kaj ljudi piše da se naučiš kak neko misli a ne srat i izmišlajt da neko nekaj govori. Ak nekaj mrzim onda mrzim kad neko izokreće moje riječi i govori neke stvari koje ja nikad nisam reko - inače to smatram najvećom uvredom i za to se u Zagrabu kolje isto kak se u bosni kolje kad ti neko opsuje mater....
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Speedy » 25 lis 2008, 17:57

Frank Ribery napisao:Pošto si rekao da niko ne dovodi na zimu pojačanja, evo za primjer prošle godine:
Chelsea, Totenham, Man City

A tko su ti klubovi? Najobicnija smeca koja se razbacuju s lovom i ulazu u momcad bez imalo mozga! A zasto to mogu raditi? Zato sto im ima tko pokriti dugove te si mogu priustiti promasene transfere! Ocito to tebi nije jasno ili ne zelis shvatiti! Dokaz ti je i trenutno "sjajna" situacija u Tottenhamu! Uglavnom dosta o ovom jer nema smisla vise raspravljati i spamati temu! :neee:
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la bavarac » 25 lis 2008, 19:58

:navijac: :cool: :naprijed: :logo: :fcb: ....ajde ljudi nemojte bit tako loše raspoloženi zbog propuha u našoj obrani...to tako mora biti,valjda je i slijepcu to jasno...jer Klinsmann ima drugačiju filozofiju poimanja nogometa od ziheraša Ottmara,Felixa i Trappa...ja sam zbog toga neizmjerno sretan i morate se naviknuti na ovu :buhhaa: " Los hollywood " ekipu...u kojoj su Lellovi i zvijezde.... :hehe: :hehe:

da smo bili precizniji nabili bi ovako isto i Lyon,Bochum...a sigurno ćemo nabit Eintracht za 4 dana... :cool: :navijac: :naprijed: :fcb: :logo:

i kaj do maloprije smo bili u banani ,a sad kad zabijemo 4 (ČETIRI) gola a da nije strijelac napadač opet ne valja...zapitajte se kako će izgledati mreža protivnika kad i napadači zabiju ponešto... :yes: :cool: :navijac: :fcb: :naprijed: :logo:

eh Klinsmanna za predsjednika.... :legendo:

a što se tiče tih "strašnih" engleza ( i tako skoro nitko ne očekuje da Bayern dogura u LP-a s ovakom igrom u obrani ) a do maloprije su nam takmaci bili i španjolci,rusi,talijani...sad su već spali na engleze...cccc. e moj Frank nemoj tako razmišljat...nakraju cijele balade ti si rekao da nam je Wolfsburg takmac za vrh bundeslige... :hehe: :hehe: ...ili da će ići u LP-a... :haha: :haha: ...

zašto se nepotrebno prepirete kad je danas tako lijep dan... :navijac: :cool: :fcb: :naprijed: :logo: :zivio:
bavarac
Vječiti optimist

PostPostao/la Francky boy » 25 lis 2008, 21:55

I ostajem pri tome da će Wolfsburg biti u vrhu.Morate se složiti da smo danas sretno pobjedili, i da po meni nismo zaslužili pobjedu. Jer u čitavoj utakmici smo imali 4 prilike, a do 40 minute smo trebali gubiti sa 0:4.Recimo da je umjesto Santane danas u šansama bio Misimović druga bi se priča sada pričala.
Znam ja da vi neshvatate moju filozofiju fudbala. Vama je normalno da ti neko da dva gola na domaćem terenu, to meni nije.
Mi smo u 9 kola primili 14 golova, a prošle sezone u svim kolima 21.Ako ćemo pratiti logiku mi bi ove godine trebali primiti 50 golova.
Neki ovdje ne žele jači i bolji Bayern.Bayernu su potrebna pojačanja na pozicijama koje sam spomenuo.Šta smo danas imali jednog kriminalno lošeg Lella na poziciji lijevog krila , zato što nemamo igrača na toj poziciji.Volio bih da mi neko kaže ko to u Bayernu igra poziciju zadnjeg veznog jer Van Bomel nije šestica.
Podolski definitivno nije igrač za Bayern to se i danas potvrdilo.
Toni se povrijedio imamo dva napadača, od kojih je jedan u nikakvoj formi.
I zamolio bih Antoana i Speedyja da prestanu omalovažavati Bayern predstavljajući Bayern kao siromaha i puku sirotinju. Mislim da svi znaju da Bayern ima dovoljno novca da dovedu prava pojačanja.A još jedan primjer da nam trebaju pojačanja je to što nikog nismo doveli u ljetnom prelaznom roku.I vjerujte mi nebi ja toliko kukao da Bayernu nisu potrebna pojačanja. Mi imamo mnogo problema koji se guraju pod tepih. Morate da shvatite da mi još nismo odigrali utakmicu sa jakom ekipom. Jer Lyon i Fiorentina su drugi razred evropskog nogometa.Šta će se desiti kad naletimo na Barsu, Chelsi ili Arsenal.Šta tad.Imat ćemo situaciju kao protiv Werdera.Mislim neki su ovdje samouvjereni da ćemo mi lako osvojiti ligu.To se ipak neće desiti i do zadnjeg kola se neće znati ko će biti prvak. Možda neki ne shvataju , ali mi smo limitirana ekipa. Naši limiti su 1/4 finale LP, Ligu nadam se da ćemo osvojiti ali sa malom bodovnom prednosti.Ekipa koja nema lijevog beka, zadnjeg veznog i najmanje četiri napadača nije ozbiljna ekipa.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la bavarac » 26 lis 2008, 10:34

Frank Ribery napisao:I ostajem pri tome da će Wolfsburg biti u vrhu.Morate se složiti da smo danas sretno pobjedili, i da po meni nismo zaslužili pobjedu. Jer u čitavoj utakmici smo imali 4 prilike, a do 40 minute smo trebali gubiti sa 0:4.Recimo da je umjesto Santane danas u šansama bio Misimović druga bi se priča sada pričala.
Znam ja da vi neshvatate moju filozofiju fudbala. Vama je normalno da ti neko da dva gola na domaćem terenu, to meni nije.
Mi smo u 9 kola primili 14 golova, a prošle sezone u svim kolima 21.Ako ćemo pratiti logiku mi bi ove godine trebali primiti 50 golova.
Mi imamo mnogo problema koji se guraju pod tepih. Morate da shvatite da mi još nismo odigrali utakmicu sa jakom ekipom. Jer Lyon i Fiorentina su drugi razred evropskog nogometa.Šta će se desiti kad naletimo na Barsu, Chelsi ili Arsenal.Šta tad.Imat ćemo situaciju kao protiv Werdera.Mislim neki su ovdje samouvjereni da ćemo mi lako osvojiti ligu.To se ipak neće desiti i do zadnjeg kola se neće znati ko će biti prvak. Možda neki ne shvataju , ali mi smo limitirana ekipa. Naši limiti su 1/4 finale LP, Ligu nadam se da ćemo osvojiti ali sa malom bodovnom prednosti.Ekipa koja nema lijevog beka, zadnjeg veznog i najmanje četiri napadača nije ozbiljna ekipa.

ej kaj bi ja trebao normalno raspravljat s nekim koji tvrdi "da će Wolfsburg biti među 3 u bundesligi ove sezone,Hoffenhaim prvak LP-a 2012,Bayern će od Arsenala,Barce izgubit 5-1...jer ga je Werder (ozbiljna ekipa :hehe: ) nadigrao u toj tekmi... :haha:
pun si "gluposti" i kritika koje ti ne drže vodu Frank..imali smo 4prilike na jučerašnjoj tekmi... :legendo: ...da je ... :roll: ...mi bismo nabili Bochuma na poluvremenu da smo zabili...kao što bi nabili Lyon da je sudac svirao penal na Kloseu u petoj minuti.. sve je to ono zbog čega je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu... :navijac: :cool: :fcb: :naprijed: :logo: .Barca i Arsenal su sve samo ne "ozbiljne" ekipe...ajde za Chelsea se slažem da bi bili tvrd orah za Bayern... :bravo:

i da jel bio sinoć penal ili se "bosanac" bacio na glavu...što bi bilo da nije svirao 11m.. :roll: ..nikad nećemo znati jer mi je ovaj scenarij bio mnogo slađi...

od kad je to Lyon (sedmerostruki prvak Francuske i stalni sudionik LP-a,najbogatiji klub u Francuskoj...drugi razred Europskog nogometa...bitno da je Zenit sami vrh...barem je bio prošle sezone... :hehe: :hehe: :hehe: ...cccc.kako ti mijenjaš razmišljanja od tekme do tekme...nebu to dobro...

Bolje ti je priznaj da Bayern svima može zabit 3komada :cool: :navijac: :fcb: :naprijed: :logo: ali isto tako može primit toliko i tako će i biti dokle bude Klinsi na klupi... :D

čak i da kupimo Gattusa i Tymoschuka na zimu i Mexesa opet bi primali golove (jučer Wolfsburg napada a nama nazad Lucio i Micho kao na streljani )... :zivio: ...jedino kaj bi njihovim kupnjama još manje zabijali... :mig:
bavarac
Vječiti optimist

PostPostao/la Francky boy » 26 lis 2008, 11:20

Da ti pojasnim neke stvari. Prvi razred evropskog fudbala su ekipe tipa ( Liverpool, Manchester, Chelsea, Inter , Milan,Barsa, Real, Arsenal)
Lyon je stalni učesnik LP, ali i ekipa čiji maksimum je 1/8 finala.
meni je jučerašnja utakmica ličila na onu protiv Werdera.Samo što wolfsburg nije znao da kazni naše greške.
Kad je sve tako bajno zašto Bayern nije prvi na tabeli,zašto primamo ovoliko golova.
Ogovor je jasan da bi ekipa bila dobra i ponašala se dobro na terenu treba da ima na svakoj poziciji dobrog igrača. Mi to nemamamo.Glavni uzrok primanja previše golova je nedostatak prave šestice koja bi opstruirala igru protivnika.Naš probleme je što toga nema pa protivnici lahko dolaze u šanse.Ne znam šta je vaš cilj ove godine:
1/4 finale LP ili želite da odemo do kraja.Ako se tu ne pojačamo nemamo šta tražiti na proljeće.Neki kažu pa sad je teško naći dobru šesticu. E pa ko je kriv za to. Zašto se ekipa nije pojačala ljetos pa sad nebi kukali.Onda niz nelogičnih poteza prodaja jedinog lijevog beka ( Jansena) i dovođenje desnog.Sjajan logički potez.Imamo tri napadača i zna se da je sezona duga i da će se neko povrijediti. Šta mi sad imamo situaciju da napadači moraju da igraju cjelu utakmicu zato što nemamo zamjenu.
A ovo da Barselona i Arsenal nisu ozbljne ekipe. Primjera radi u posljednje tri godine Barsa je bila prvak, Arsenal je igrao finale, a šta smo mi igrali u posljednji sedam godina.Nekoliko puta ispali u grupnoj fazi, a kad bi prošli većinom smo ispadali u 1/8 finala. A vrhunac je igranje Cup Uefa. Toliko o ozbiljnim ekipama.
Francky boy
akademski građanin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Bundesliga i DFB Pokal - utakmice 2008.-2010.