(22.02.2012.) FC Basel - FC Bayern München

Bundesliga, DFB Pokal, Liga Prvaka

Re: (22.02.2012.) FC Basel - FC Bayern München

PostPostao/la Murta » 23 vel 2012, 16:08

Ja fakat ne znam kaj bih rekao, najradije bi sam sebe zašamarao. smile44

Jedino do čega sam došao je, ono što je anton već napisao, da bi trebalo pitati Hitzfelda oće li biti trener do kraja sezone.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la CroCHEF » 23 vel 2012, 17:41

Poslije kiše uvijek dolazi sunce
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la CroCHEF » 23 vel 2012, 17:45

Holger Badstuber: world class stats against Basel
Holger Badstuber’s stats in Basel last night where Bayern lost 0-1:
Shots: 0
Distance run: 9858m
Passes: 45
Passes completed: 39 (87%)
Passes received: 36
Crosses: 0
Tackles: 4
Tackles won: 4 (100%)
Interceptions: 2
Clearances: 7
Successful clearances: 3 (43%)
As always Badstuber was one of the best Bayern players on the pitch. He wasn’t offensively-minded at all, wasn’t even present by corners even though he has been one of the Bavarians’ most dangerous players recently. He was defensively pretty precious for his team though.
100% of won tackles are an amazing rate in the Champions League. Not to forget his two crucial interceptions of which one in the 51st minute without which Basel would have lead even earlier.
His 7 clearances of which only 3 were successful have been important as well among which is the clearance from the line in the 16th minute was crucial as well. (that clearance isn’t counted as successful but we all know it was his most successful one)
His passes were reliable again, 87% of completed passes aren’t an outstanding rate but still a very good one.

Slika
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la doro » 23 vel 2012, 17:59

Viš a meni je sinula bolja ideja da na ljeto damo ribery-a realu za ozila + da nam daju još nekog svog ofenzivca da nam služi za klupu te da damo robbena interu za maicona(+ još neki njihov igrač nama za rezervu).

Btw truba je bio dobar čak i pregrub protiv basela dok je rafihna uz tymu te rib roba(kroosa) bio daleko najlošiji....

Ribery je papak jer one 2 šanse bi i ja zabil a on nije iz jednostavnog razloga jel mu fali pomankanje intelegencije te pomješano sa ego-nonšalantnosti...ako malo bolje pogledaš te 2 šanse znal buš u čemu govorim ;) kod prve trebao je raznest loptu u zrak da ju golman i ne vidi a kod 2 šanse je baš pravi debil ispao i pucao je mlako u kut koji je golman zatvorio a cjela desna strana ostala prazna za plasirat loptu ;) jednostavno frajer sebe preozbiljno shvača a pičkica je osjetljiva te nije osoba a takav nemre bit naš vođa(za robbena isti kurac vredi)! to su igrači momenta,nekog driblinga i slično..lako je davat golove s petom i lobat nonšalatno kao npr.protiv freiburga doma(7:0) da je pravi bogom dan igrač pogodio bi bar 1 gol a on je usrao i to baš sad kad je najpotrebnije to govori kakva je on klasa kad je najpotrebnije i na kraju se onako ponese i debil kobasičar(ga još brani pred novinarima) :neee:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la effe__sa » 23 vel 2012, 18:10

doro napisao:
Btw truba je bio dobar čak i pregrub protiv basela dok je rafihna uz tymu te rib roba(kroosa) bio daleko najlošiji....

Al ta Holgerova grubost se meni svidjela, ja to kod njega volim, jer on je bezkompromisan. I on u tim nekim trenucima ispadne kao taj agressive leader, samo je malo čudno da on to mora biti pored toliko drugih iskusni igrača u ekipi. Kako ti drugi igrači ne skapiraju da se mora pokazat agresivnost, protivnik mora znati ko je gazda na terenu.
doro napisao:Ribery je papak jer one 2 šanse bi i ja zabil a on nije iz jednostavnog razloga jel mu fali pomankanje intelegencije te pomješano sa ego-nonšalantnosti...ako malo bolje pogledaš te 2 šanse znal buš u čemu govorim ;)

Jasno mi je da si bijesan na Riberyja, svi smo to po malo, trener se mora poštovat, ako su Effenberg, Basler, Kahn poštovali trenera, tada Hitzfelda, onda to mora i Ribery radit, to je bez daljnjeg, ali mnogo puta nam je Ribery donio radost i mnogo puta će je još donijeti. Ali jednostavno, ni on, ni Robben ne smiju da se ponašaju kao mala djeca. To ne ide.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la doro » 23 vel 2012, 18:17

Sve 5 al nisi skužil poantu..ako hočemo slagat novu ekipu,novu igru,momčadski duh..stvarno neki novitet ribery nam ne treba više(nitko ne osporava kakve je asistencije i golove imal te driblinge) poanta je u tom da je on prošlost za Bayern ako čemu tim smjerom stvaranja isto ti vredi za robbena ;)
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Miki » 23 vel 2012, 18:32

@jozotg, Mancester je veci klub od Bajerna i to ja, kao navijac Bajerna, priznajem. Imaju slavnu istoriju, kao i Bajern, ali su mnogo poznatiji sirom svijeta i imaju mnogo vise navijaca od Bajerna. Uostalom, oni su dominantni u ligi koja je mnogo jaca od Bundesa. Tu igraju slavni Liverpul, Arsenal, jaki City, Tottenham, Chelsea, prosjecni Everton, Aton Villa itd. Uporedi imena tih klubova sa imenima kakva su BvB, Leverkuzen, Menhengladbah, Salke, Verder, HSV. Ali, da ne skrecem sa teme. Dakle, po mom misljenju, MU je veci klub od Bajerna.
Kao drugo, Bazel nema jaku klupu, nema ni u prvoj postavi neke extra poznate igrace, ali su zato vrlo uigrani sto je mnogo bitnije nego da imas samo skup individualaca bez timskog duha, kao sto je kod nas slucaj. Nisam ja uporedjivao jacinu Bazelove i Bajernove klupe, vec je poenta da je kod nas razlika izmedju prvih 11 i rezervi mnogo veca nego sto je to kod Bazela i mnogih drugih klubova. U Bazelu ima igraca na klupi koji mogu da zamijene neke iz prvih 11, a da se to ne osjeti. Kod nas to nije slucaj, toga su pojedinci svjesni (Riberi, Roben i slicni) i njih bas boli kurac, igraju kako im se hoce, a Jup nema muda da ih zamijeni, jer je ta rezerva duplo slabija, cak i kada Riberi odigra lose. Jednostavno, kada nam fali bar 1 igrac iz prvih 11 (sada Svajni) kod nas nastaje totalni raspad sistema. I to je tacno.
Nevolje su krenule jos od onda kad smo pobijedili Napoli 3:2, a Svajni se povrijedio. Bas od tog momenta pocela je ova patnja nasih fudbalera. Bajern sa Svajnijem i bez Svajnija nije ni priblizno ista ekipa. Isto bi bilo da nema Gomeza, Lama i slicno. Pojacanja za klupu su vise nego neophodna. O tome sam ja trubio 500 puta, ali ste svi vi govorili kako sam idiot, kako mi imamo dobar kadar. Ma imamo kurac. Nismo u stanju ni jebeni Frajburg dobiti u gostima, Menhegladbah nas tukao 2x, BvB nas dobija u sred Minhena. Sramota. Ako smo finansijski nastabilniji u Evropi, zasto se u skladu sa tim ne dovode pojacanja? Necu poluigrace kao sto je Rafinja, Usami, Petersen. Ja mislim da su svi zaboravili na tog lika. Doveden je kao najbolji strijelac 2.lige, a sada ga vise niko ne pominje. Proci ce kao Poldi kod nas. Zasto se dovode polovnjaci??? E, to je moje pitanje. Bajern ima pare, a potrebna su mu dobra pojacanja. Ja ne znam zasto se onda na pravi nacin ne ulaze u klub. Ko je nama zamjena kada se povrijedi Riberi? Alaba (razvija se, moze biti dobar, ali je jos daleko od Riberija u svakom smislu), Roben (ko je zamjena?), Lam (ko je zamjena?), Svajni (ko je zamjena?), Gomez (ko je zamjena? Olic ne moze biti, jeste koristan, ali je u godinama i nije trpac kao Gomez), Boateng (ko je zamjena? Van Bujten i da je spreman to ne moze da bude).
Da sumiram. Pojedinici iz prvih 11 su se previse osilili i umislili da su bogovi i da ih niko ne moze zamijeniti, da imaju zacementirano mjesto u prvih 11 ( i ja bih to mislio pored ovakvog mutavog trenera kakav je Jup). Nemamo adekvatnu zamjenu ni za jednog iz prvih 11, izuzev mozda loseg Rafinje. Uvodjenjem zamjene nista se ne postize, moze samo gore da bude. E, to je zalosno. Nema nikog sa klupe ko bi mogao da unese promjenu na terenu i slicno.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Francky boy » 23 vel 2012, 18:48

NAčin da se ekipa prodrma jesu drstične promjene pozicija i igrača u prvih jedanest.JA bi lično skupio muda i izveo sljedeći sastav protiv Schalkea:

---------------------------Neuer---------------------------

Boateng-------Gustavo-----------BAdstuber------LAhm

-------------------Can-----------Kroos------------------
-------------------------Ribery----------------------------

Alaba(Pranjić)---------------------------------------------Muller

--------------------------Olić-------------------------------

Jebote mi 4 godine igramo u istoj formaciji i niko se nije usudio da nesto promjeni.ZAsto gospon Ribery ne bi igrao u sredini i zasto pasivni Gomez ne bi provjerio temperaturu na klupi.Upravo zbog cinjenice da su nekim igračima zagarantovane pozicije u prvih jedanest mi smo u belaju.Ne treba ni da se trude kad znaju da će opet igrati.Sa ovim sastavom malo bi prodrmao ekipu, a Robbena, Gomeza i TYmu ubacio u drugom poluvremenu.CAnu bi dao sansu jer ne moze odigrati gore od pojedinih igrača.Mislim da Jupp pojedine igrače forsira na pogrešnim pozicijama.

Oduvijek mi se ova formacija sviđala i zbog činjenice da kad se u odbranu vrate Muller i Alaba koji nisu losi defanzivno stvara se bedem koji je teško probiti.Ova tri igrača u sredini poput Barselonine trojke Iniesta-Xavi- Busquets
Zadnja izmjena: Francky boy; 23 vel 2012, 18:56; ukupno mijenjano 2 put/a.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la Murta » 23 vel 2012, 18:49

Sad sam se sjetio nečega od sinoć. Basel je jučer kopirao Hitzfelda, baš ono kopirao. Skoro da su Baselovi igrači svojim kretnjama pisali Hitzfeld po terenu. :mrgreen:
Ono je totalno njegova taktika: plitko postavljanje, puštanje krila, a zbijenost u sredini te stvaranje rupe između obrane i srednjeg reda kako bi se navukao protvinik, a onda zbijanje redova i oduzimanje lopte.

btw. Mislim da je uzrok našeg pada premalo rotacije. Jupp je došao kao "rotacijski" trener u Bayern, ali on je upravo suprotno. On konstantno mijenja dva-tri igrača, a ostali igraju stalno. To nije politika rotacije.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la cruz » 23 vel 2012, 19:25

cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la nele-BHF » 23 vel 2012, 20:18

:a045: :a045:
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Red passion » 23 vel 2012, 20:19

Nele, samo polako s kaficom, da je ne prospeš po sebi. ;)
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la nele-BHF » 23 vel 2012, 20:28

FCB_general napisao:Nele, samo polako s kaficom, da je ne prospeš po sebi. ;)

Biž', sinoć sam plak'o, nisam spavo, od 7 ujutru do 19h naveče na fakultetu, 44 kilometra vožnje autobusom, i evo sada kahvenišem da dođem sebi. Zar nisam zaslužio?

Valjda neću prosuti...
Zadnja izmjena: nele-BHF; 23 vel 2012, 20:32; ukupno mijenjano 1 put/a.
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la nele-BHF » 23 vel 2012, 20:31

A što se komentara tiče, nije potrebno zaista. ;)

Opušteno momci, jedva sigo forum očistiti.
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la doro » 23 vel 2012, 20:37

nele-BHF napisao:A što se komentara tiče, nije potrebno zaista. ;)

Opušteno momci, jedva sigo forum očistiti.

Mislim da bu uskoro odpušteno a ne opušteno :lol:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva Bayernovih tekmi 2011/2012