(22.02.2012.) FC Basel - FC Bayern München

Bundesliga, DFB Pokal, Liga Prvaka

Re: Liga prvaka: Bayern protiv Basela u osmini finala!

PostPostao/la Titan » 16 pro 2011, 23:52

Lagani protivnik, ustvari svi su bili lagani osim Milana kao drugoplasirane ekipe.

Očekujem prolaz i to poprilično uvjerljiv, te da im se osvetimo za United :mrgreen:

Bayern i liga prvaka, tako zanimljiva priča. Toliko se toga diže euforije jer se igra na Allianz areni , a ništa se ne radi povodom toga istoga. Dovedeni su Rafinha i Boateng , te Neuer. Očigledno da se svi previše oslanjaju na Gomeza. Šta ako se on kojim slučajem povrijedi (ne daj Bože).

Evo melo kritike od mene.

Prvo kolo , gubi se od Gladbacha, okej, mogu to razumjeti jer je bilo 1 kolo, opuštenosti, uvjerenje u pobjedu itd, dešava se.
0:0 protiv Hoffenheima, okej i to.
Izgubili od Hannovera, taj poraz je bio bez veze, nadigrali smo ih , a primili tako glupe golove, tu se već vidjela Bayernova slabost.
Poraz od Mainza, koja to ozbiljna ekipa gubi od protivnika koga tamo neki Metalisti nabijaju.
Gubi se od BvB usred Munchena. Dobro je što se izgubilo, nego odigrala katastrofalnu utakmicu, kada je pobjeda bila više nego potrebna.

Svi će reći Bastian se povrijedio, radi toga je, ali ako se oslanjamo na 1-2 igrača onda nema potreba gajiti iluzije od nekom osvajanju LP. Doveli pojačanje u odbrani, a i dalje igra u pojedinim utakmicama rupa zvana Van Buyten. Bayern je dobar dok ima loptu, tj. ima je uvijek više uvijek od svojih protivnika, ali opet se primaju nepotrebni golovi. Mi smo dobili City 2:0, ali prvih 5-10 munita se vidjelo kolika smo truba u odbrani, gdje je Aguero bez imalo savjetsi bacao našu odbranu , te su ispadali pojedinci kao amateri.
Šta će biti ako igramo protiv ekipa koja će imati protiv nas 70:30 posjeda kao Barcelona. Namjerno uvijek pišem Barcelona, jer je po meni favorit broj 1 u LP. S Realom bi se namučili isto tako, ali šminkere bi "nabili" kao što to i uvijek radimo. Gori je po meni Milan nama nego Real.

Mislim da bez pravih pojačanja po 1 u odbranu jer je Holger i Van Buyten katastrofalni igrači, dosta mi je hvaljenja Badstubera koji se gura jer je Nijemac a nema veze. Prespor igrač, Van Buyten je u godinama i sad vidim Milita kako ga baca , možda i jedinog igrača kojeg je Milito ikada predriblao. Konstanta su Boateng koji može napraviti po 3 penala po utakmici sa svojim startovima, neprikosovni Lahm, te Rafinha koji ispašta jer Boateng MORA igrati na beku . Znači odbrana Neuer, Lahm, Boaten , ?, Rafinha mogu proći, fali vrhunski štoper jedan još (Breno ima za to potencijal, siguran sam). Vezni red ipak drugačija priča, ali očigledno da se bez Bastiana ne može, tu fali trke kada njega nema. Luis Gustava, evidentan promašaj, odličan igrač, ali nama trebaju vrhunski igrači. Anatoli je solidan igrač, ali ne igramo takav stil gdje se njegove najbolje sposobnosti daju vidjeti, Pranjića ne želim spominjati, ruku na srce, možda i najslabiji igrač koji je ikada igrao u Bayernu. Kroos kao "10" još fali dosta iskustva, djeluje premekano u pojedinim utakmica, a Muller je čisti primjer kako bi SVI trebali igrati u Bayernu, da se gine, nebitno na kojoj poziciji igrao, on gine svaku utakmicu iako se u mnogim utakmicama pokazalo da nije na krilu toliki "killer". RIbery najbolji igrač Bayerna, to je definitivno. Gomez trpa kao što i treba, kada igramo s jednim napadačem, no očekujem od njega još bolje nastupe.

E sada posebna priča, Arjen Robben, sigurno jedan od najboljih igrača svijeta, top 3 ali kada igra. Yupp želi da se produži ugovor s njim, no šta će nam igrač koji je stalno povrijeđen, da se čuva samo za LP. :nono:

Volim njega kao igrača, vidi se ogroman kvalitet, ali Bayern kao ozbiljna ekipa ne bi trebala praviti banalne greške oko igrača koji se povrijedi kada "kihne". Kada igra, Bayern je ubitačan po krilima, ali opet, nisam baš siguran da se možemo osloniti na njegovu konstantnost što se igranja tiče. Prijeko nam je potreban u Lp, bez njega se ne može osvojiti, ali oko produženja ugovra bi realno trebalo zavsiti ovo proljeće, tj. hoće li se ozljediti opet ili će da igra kao što zna igrati.

Lagani rezime .
Imamo vrhunskog golmana, najboljeg na svijetu. Imamo i najboljeg beka na svijetu, bilo da igra lijevo ili desno, Lahm je vrh što se tiče te pozicije. Rafinha može proći kao bek, Boateng kao štoper, fali nam još jedan vrhunski štoper , Holger i Buyten to nisu. Vezni redi odličan da u fudbalu nema povreda. Za Robbena upitno može li bez povreda. Fali nam još jedan napadač, Olića ne bi trebalo nikako prodavati, strašan igrač, ali bolji je na krilu, gdje igra sada Ribery. Znači, 1 štoper, 1 krilo i još jedan napadač i Bayern bi bio creme de la creme. :smajl007:
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la FCB m@niac » 17 pro 2011, 00:21

svaka čast majstore!
FC Bayern, Stern des Sudens,
du wirst niemals untergehen, weil wir in guten
wie in schlechten Zeiten zu einander stehen

http://www.bayern-cro.com/

Hare_bvb napisao: Ribery nas je redovno silovao.
FCB m@niac
Tazmanian Devil

PostPostao/la Lizarazu » 17 pro 2011, 01:14

Neutral, pa gdje si ti? Nisi se nista promijenio. :)
Znao sam tvoje poglede od ranije, ali posto te dugo nema a Bayern doveo (ili su dosli iz naseg pogona - Truba) par novih igraca i za iste nisi imao prilike dati komentar gdje bih ja mogao procitati, ovdje se u mnogo cemu poklapamo sa misljenjem.
Necu dalje, jer je tema tekma protiv Svicaraca, ali imamo gdje nastaviti druzenje i ovo polemisanje. 8-)
geronimo
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la The Scarface » 17 pro 2011, 01:46

Malo si se zajebao što se tiče Lahma. Nije on više tako dobar igrač kao i prije, je da pruža konstantno solidne partije ali nije to to. U obrani je sve šupljiji što je posebno primjetno otkad je ponovo prešao na lijevu stranu.

I ne vidim odakle ti to da mi gajimo iluzije da osvojimo LP. Realno gledajući smo trenutačno treća momčad u Europi iza Barce i Reala. Koliko ja znam naš cilj je konstantno biti među osam najboljih klubova u Europi, e sad ako se koji put slučajno zalomi da odemo dalje možemo bit sretni.

Čisto sumnjam da bi i sa ta 2-3 igrača bili konkurentni jednoj Barci u dvije utakmice. Mi smo Bayern i znamo gdje nam je mjesto, nikad nismo planirali osvajanje LP-a i po mom mišljenju u skorijoj budućnosti niti nećemo.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Titan » 17 pro 2011, 04:28

Pošto je ovo tema o utakmici s Baselom, ipak spada u LP, pa kao takvu je i gledam.

Oi Geronimo :smajl007:

@Danke Manijače :)

@The Scarface

Možda djelujem subjektivno, ali svakako je za mene Lahm to. Ja rijetko pišem da je neko "najbolji" na nekoj poziciji, ali u ovom slučaju sam to i napisao.

Bayern Munchen je veliki klub, kao takav želi sve trofeje osvojiti. Što Bayern ikako igra LP ako je ne želi osvojiti. Finale je u Munchenu, svakako da gaje nade da će oni igrati u datome. Imaju pare, u to nema sumnje. Svi znamo "škrtosti" Bayernove uprave, ali ipak s tom "škrtosti" se uvijek posluje u plusu, no mislim da svakako ovaj put žele otići do kraja. Na početku sezone su igrali lijepo, sjajno, fenomenlano, no kako je odmicala sezona ta ista igra je padala i padala. Uglavnom razlozi tog padanje svakako leže u neadekvatnim zamjenama kojima raspolaže trener Yupp.

Ja sam aludirao samo na činjenice da sve "velike" ekipe ulaze u lp da je osvoje, a pitanje je koliko je to moguće. A upravo Bayern želi ovogodišnju više nego neke prije. Ako su mogli one sezone završiti u finalu sa Interom, što ne bi i ove uz "sreću" pri ždrijebanju. Samo što je "htjenje" jedno , a realnost drugo.

Ja vidim Bayerna kao drugu ekipu u Evropi , odmah iza Barcelone( uzimam u obzir sve igrače, tj. da nema povrijeđenih), no poneke ekipe ne leže nekima. Recimo, napisao sam i prije, nama bi više odgovaralo da igramo protiv Reala nego recimo Milan, zato i uvijek pišem "sreće pri ždrijebu" , to je sastavno dio fudbala.

Poštovanje.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 17 pro 2011, 09:37

Moram priznati da baš nisam razumio tvoju kritiku i to zbog Robbena. S jedne strane ti tražiš podizanje kvalitete našeg kadra dok sa druge strane nisi ziher dal sa Robbenom treba produžiti ugovor. Tu se sam sa sobom boriš. Na kraju posta si napisao da Bayern treba štopera, krilo i napadača, s čim se ja slažem, no govoriš da nam centralna veza nije dovoljno dobra sa Lusi Gustavom (koji je po tebi promašaj) i Tymom, ali ne navodiš da bayern trab uzeti još jednog boljeg centralnog veznog. Što se tiće dovođenja štopera i krila sa tobom se slažem dok za dovođenje napadača još uvijek nisam ziher...

Već sam puno puta rekao da mi sada imamo idealan kadar za nadograđivanje. Da bi se približili Barci i realu, a i ovim gnojevima iz EPL-a mi moramo kupovati ŠPEK igrače za rotaciju no to mora biti za te pozicije di je rotacija primjenjiva. Kaj to znači? Pa kod nas postoje igrači koji su nedoditljivi, a to su Lahm, Schweini, Ribery i Gomez, a i Robben kad je pravi nije predmet rotacije s tim da već svi znamo da je Badgnjili nezamjeniv. S jedne strane to je dobro dok je sa druge loše jer nedaj Bog da ti igrači tu i tamo sijede na klupi ako su fit. To znači da je nemoguće dovesti neku dobru zamjenu za lijevog beka, što možda i netreba ili za Schweinia što isto tako možda i ne treba, no sigurno je problem kada je u pitanju napadač ili krilo koji i ako dođu buju se najvjerojatnije morali zicnuti na klupu...

Sve u svemu ovo bu bila sezona u kojoj ćemo možda otkriti neke slabosti pa se to na ljeto, a možda već i na ovu zimu riješi. Za LP smo "preslabi" samo iz razloga što ima jačih, a tak bu uvijek bilo tako da se sa tim nemoramo zamarati...Mi tak i onak kad smo zadnji puta osvojili LP nismo imali najjači kadar i ja nemam neke iluzije da bumo zbog najjačeg kadra mi slijedeći puta osvojili LP.

Tvoje kritike su dobre. ali ima i loših strana kod njih...Sad koliko novih igrača treba kupiti to ne znam, no ak se mene pita ja bi ih kupio dvojicu koji konkuriraju za prvih 11...

I opet vidi se da je Scar od mene učio nogomet i uoptpunosti se slažem sa tim kaj je napisao za Lahma. Jedino zakaj ja njega "volim" je to što je Njemac, ali da nam neko ponudi 30 milja za njega nisam baš ziher da ga nebi prodao...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Titan » 17 pro 2011, 16:46

Ja nisam siguran što se tiče Arjena radi povreda. Gledaj ovo, a siguran sam da to znaš više i napamet.

Arjen Robben je odigrao za Bayern 46 utakmica u Bundesligi postigavši impozantnih 32 gola i 18 asistencija, ali u 3 sezone. U kupu je postigao 4 gola u 5 utakmica. U ligi prvaka je za Bayern odigrao 14 utakmica, postigao je 4 gola . Igrao je i jedne kvalifikacije lige prvaka , tj. jednu utakmicu na kojoj je postigao jedan gol.

Zašto ova statistika. Evo recimo, jedan Muller je u 2 sezone odigrao 68 utakmica, 22 više od Robbena i to u samo 2 sezone. O čemu je to pričam, jesam li ja poludio ili nešto ? . Ne , hvala Bogu da nisam. Rekao sam da želim da Bayern napreduje, da budemo elita , najbolja ekipa u Evropi, na svijetu. Igrač koji je sklon povredama kao Arjen je plutajuća bomba, ja bi njemu produžio ugovor, ali da se drastično smanji plaća . Nije Bayern kindergarten, pa da se u sezoni odigraju u svim takmičenjima samo 20 utakmica. Njegov bilans kada igra je fenomenalan, no Bayern je pokazao da može i bez njega. Jednostavno, po meni je bolje tražiti alternativu umjesto njega, prerizično bi bilo da opet nade polažemo u njegove "staklene" noge.

Vidiš Antone, u vezi veznoga reda. Zašto ne igrati Kroos i Bastian, a kao "10" Muller koji se može pridodavati Gomezu svaki put kao drugi napadač. Igrao je par puta tu "10" , nije se iskazao, nije kreativan toliko, nije toliko tehnički potkovan, ali opet je brz, snalažljiv i može updati kao drugi napadač , gdje bi upravo Kroos mogao biti onaj ofenzivniji vezni igrač, a Bastian defenzivniji u pojedinim situacijama. Jednostavno ne vidim pravog protivnika u Bundesligi, neka mi ne zamjere navijači BvB, Schalkea te ostalih, ali to je moje mišljenje.

Lahm je kapiten, možda se ne dere kao Effenberg ili Kahn, ali ipak je kapiten i to se treba respektirati. Da se proda kapiten je mission impossible. Ko je to bolji bek od Lahma, Maicon ?, i sada je povrijeđen što mu je Bale radi. Jedino u rangu s Lahmom je Alves. Jednostavno, nema igrača izuzev ovog dvojca, koji je dobar i u defenzivi , ali i u ofenzivi, nekada je to i Evra moga, ali godine čine svoje.

Luis Gustava je prespor igrač. Elegantan je, tehnički potkovan, ima i kreativnosti, ali uspoređujući njega i recimo igrača koji bi nam trebao (stil sličan Ze Roberta koji bi nam došao kao tačka na i) je neminovno velik . Nije on taj kalibar vrhunskog igrača. Anatoli je čisti razarač koji je po meni bolji od Gustava zavisno od protivnika gdje je njegov stil igranja potreban.

Ipak, ne vidim veznog igrača koji bi nama "passao" , Gotze je premlad još. Reus na krilu je lijepo, ali koliko bi bio konstantan na 3 fronta.

Podiči kvalitetu treba svake godine, igrom smo se popravili u svim segmentima koje postoje, no ipak odbrana nam je najveći deficit . Jedan klasni štoper bi bio idealno riješenje, ali gdje ga naći .
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lahm » 17 pro 2011, 19:29

Fifa zaprijetila da će suspendirati švicarski savez ako se ne riješi slučaj Sion

Konkretno, to znači da Basel neće dobiti priliku za nastup u osmini finala Lige prvaka protiv Bayerna. Isto tako, reprezentacija Švicarske, koja bi u veljači trebala ugostiti Argentinu, neće moći igrati međunarodne utakmice, pa tako niti spomenutu protiv Argentine…
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la CroCHEF » 17 pro 2011, 19:33

Lahm napisao:Fifa zaprijetila da će suspendirati švicarski savez ako se ne riješi slučaj Sion

Konkretno, to znači da Basel neće dobiti priliku za nastup u osmini finala Lige prvaka protiv Bayerna. Isto tako, reprezentacija Švicarske, koja bi u veljači trebala ugostiti Argentinu, neće moći igrati međunarodne utakmice, pa tako niti spomenutu protiv Argentine…

Da, pricalo se da bi ManUtd mogao uletit umjesto Basela.
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Titan » 18 pro 2011, 00:06

Dajte nam United da se igramo. :bravo:
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la cruz » 18 pro 2011, 21:29

taman sam to pročito negdje pa sam doletio na forum

ukoliko ZAISTA dođe do kazne (u što nikako ne vjerujem.......) postoje dvije opcije

Bayern prolazi u 1/4 finale bez igranja
ili
Bayern mora igrati protiv ManU

realnija je naravno ova druga opcija (sjetimo se da su tako radili s turcima na početku LP..)

međutim ne valja se uopće s tim opterećivati, mislim da bi to bilo skandalozno kad bi se to napravilo, plus Bayern ima jak lobby u Rummenigge-u... ;)
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 18 pro 2011, 22:34

Celtic je ispao od Siona pa igrao EL ove sezone. I skoro prošao dalje. ;)

Ali za mene (i čitav razumni svijet) bi ovo natjecanje bilo strašno neregularno kada bi se UEFA osvećivala klubu koji je svojim zaslugama prošao dalje zbog njima konkurentskog kluba.
Ako bi se tako nešto dogodilo, onda ja vjerujem da bi ECA za dvije godine nakon isteka ugovora s UEFA-om o LP izglasao tzv."nogometni NBA".
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la FCB m@niac » 18 pro 2011, 23:10

CroCHEF napisao:
Lahm napisao:Fifa zaprijetila da će suspendirati švicarski savez ako se ne riješi slučaj Sion

Da, pricalo se da bi ManUtd mogao uletit umjesto Basela.

tjekom povjesti se znalo pokazati da takvi onda uzmu naslov prvaka.... :neee:

FCB m@niac
Tazmanian Devil

PostPostao/la Lizarazu » 18 pro 2011, 23:14

Aludiras na Dansku i EP 1992?

Nema od toga nista.......
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la FCB m@niac » 18 pro 2011, 23:22

vidim da se antun i "in memory of neutral" malo oko Robbena rječkaju....dal bi trebo produzit ugovor ili ne....

recimo kak ja nato gledam....slično kak je i Lahm izjavio na samom početku dolaska nizozemca; Robben je vrhunski igrač, to niko nemože osporiti, al on nije igrač koji je prijeko potreban Bayernu...

Imamo Alabu, imamo Mullera, imamo još par igrača koji mogu odigrati na toj poziciji i prema tome opcija da se Robben proda može drzati vodu, pošto znamo da je sklon povredama...

Al to sve nije bitno po mom mišljenju, jer gledajući npr. jednu vrhunsku momčad, trenutno najbolju ekipu svjeta, Barcelonu, vidi se da igraju totalni nogomet. U napadu cjela momčad sudjeluje, a kad izgube loptu, svi se povlače iza odnosno svi sudjeluju u obrani. To mi moramo raditi i imamo šanse za osvojit ligu prvaka.
Sve u svemu, mi smo to i radili sve do dortmunda, nakon toga smo jednostavno opet počeli igrat nekek na silu..... :nono:

FCB m@niac
Tazmanian Devil

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva Bayernovih tekmi 2011/2012