Očekujem prolaz i to poprilično uvjerljiv, te da im se osvetimo za United
Bayern i liga prvaka, tako zanimljiva priča. Toliko se toga diže euforije jer se igra na Allianz areni , a ništa se ne radi povodom toga istoga. Dovedeni su Rafinha i Boateng , te Neuer. Očigledno da se svi previše oslanjaju na Gomeza. Šta ako se on kojim slučajem povrijedi (ne daj Bože).
Evo melo kritike od mene.
Prvo kolo , gubi se od Gladbacha, okej, mogu to razumjeti jer je bilo 1 kolo, opuštenosti, uvjerenje u pobjedu itd, dešava se.
0:0 protiv Hoffenheima, okej i to.
Izgubili od Hannovera, taj poraz je bio bez veze, nadigrali smo ih , a primili tako glupe golove, tu se već vidjela Bayernova slabost.
Poraz od Mainza, koja to ozbiljna ekipa gubi od protivnika koga tamo neki Metalisti nabijaju.
Gubi se od BvB usred Munchena. Dobro je što se izgubilo, nego odigrala katastrofalnu utakmicu, kada je pobjeda bila više nego potrebna.
Svi će reći Bastian se povrijedio, radi toga je, ali ako se oslanjamo na 1-2 igrača onda nema potreba gajiti iluzije od nekom osvajanju LP. Doveli pojačanje u odbrani, a i dalje igra u pojedinim utakmicama rupa zvana Van Buyten. Bayern je dobar dok ima loptu, tj. ima je uvijek više uvijek od svojih protivnika, ali opet se primaju nepotrebni golovi. Mi smo dobili City 2:0, ali prvih 5-10 munita se vidjelo kolika smo truba u odbrani, gdje je Aguero bez imalo savjetsi bacao našu odbranu , te su ispadali pojedinci kao amateri.
Šta će biti ako igramo protiv ekipa koja će imati protiv nas 70:30 posjeda kao Barcelona. Namjerno uvijek pišem Barcelona, jer je po meni favorit broj 1 u LP. S Realom bi se namučili isto tako, ali šminkere bi "nabili" kao što to i uvijek radimo. Gori je po meni Milan nama nego Real.
Mislim da bez pravih pojačanja po 1 u odbranu jer je Holger i Van Buyten katastrofalni igrači, dosta mi je hvaljenja Badstubera koji se gura jer je Nijemac a nema veze. Prespor igrač, Van Buyten je u godinama i sad vidim Milita kako ga baca , možda i jedinog igrača kojeg je Milito ikada predriblao. Konstanta su Boateng koji može napraviti po 3 penala po utakmici sa svojim startovima, neprikosovni Lahm, te Rafinha koji ispašta jer Boateng MORA igrati na beku . Znači odbrana Neuer, Lahm, Boaten , ?, Rafinha mogu proći, fali vrhunski štoper jedan još (Breno ima za to potencijal, siguran sam). Vezni red ipak drugačija priča, ali očigledno da se bez Bastiana ne može, tu fali trke kada njega nema. Luis Gustava, evidentan promašaj, odličan igrač, ali nama trebaju vrhunski igrači. Anatoli je solidan igrač, ali ne igramo takav stil gdje se njegove najbolje sposobnosti daju vidjeti, Pranjića ne želim spominjati, ruku na srce, možda i najslabiji igrač koji je ikada igrao u Bayernu. Kroos kao "10" još fali dosta iskustva, djeluje premekano u pojedinim utakmica, a Muller je čisti primjer kako bi SVI trebali igrati u Bayernu, da se gine, nebitno na kojoj poziciji igrao, on gine svaku utakmicu iako se u mnogim utakmicama pokazalo da nije na krilu toliki "killer". RIbery najbolji igrač Bayerna, to je definitivno. Gomez trpa kao što i treba, kada igramo s jednim napadačem, no očekujem od njega još bolje nastupe.
E sada posebna priča, Arjen Robben, sigurno jedan od najboljih igrača svijeta, top 3 ali kada igra. Yupp želi da se produži ugovor s njim, no šta će nam igrač koji je stalno povrijeđen, da se čuva samo za LP.
Volim njega kao igrača, vidi se ogroman kvalitet, ali Bayern kao ozbiljna ekipa ne bi trebala praviti banalne greške oko igrača koji se povrijedi kada "kihne". Kada igra, Bayern je ubitačan po krilima, ali opet, nisam baš siguran da se možemo osloniti na njegovu konstantnost što se igranja tiče. Prijeko nam je potreban u Lp, bez njega se ne može osvojiti, ali oko produženja ugovra bi realno trebalo zavsiti ovo proljeće, tj. hoće li se ozljediti opet ili će da igra kao što zna igrati.
Lagani rezime .
Imamo vrhunskog golmana, najboljeg na svijetu. Imamo i najboljeg beka na svijetu, bilo da igra lijevo ili desno, Lahm je vrh što se tiče te pozicije. Rafinha može proći kao bek, Boateng kao štoper, fali nam još jedan vrhunski štoper , Holger i Buyten to nisu. Vezni redi odličan da u fudbalu nema povreda. Za Robbena upitno može li bez povreda. Fali nam još jedan napadač, Olića ne bi trebalo nikako prodavati, strašan igrač, ali bolji je na krilu, gdje igra sada Ribery. Znači, 1 štoper, 1 krilo i još jedan napadač i Bayern bi bio creme de la creme.

width="960"