(17/04/2012) FC Bayern München -:- Real Madrid CF

Bundesliga, DFB Pokal, Liga Prvaka

Re: (17/04/2012) FC Bayern München -:- Real Madrid CF

PostPostao/la doro » 13 tra 2012, 11:11

cruz napisao:
doro napisao:
Lahm napisao:Za Schustera, Real je u prednosti spram Bayerna.
Vezni red i napad su na istom levelu / nivou, ali obrana nije, i tu vidi prednost za Real.

Priča gluposti i obrana je podjednake kvalitete ;)

skoro, realova obrana je iskusTnija od naše, u tome je razlika, a iskustvo u ovakvim utakmicama znači jako puno!

ali njihova obrana ZNA kiksati, ito ne rijetko...

mi ćemo dolaziti do prilika, ali nam realizacija tih prilika mora biti 100% :a045:

ključ protiv reala u 2 utakmice je REALIZACIJA! amen!

Tu se slažem iz minimalno šansi trebamo zabit a lahm da kristinu primi za jajćeka :D
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 13 tra 2012, 11:20

i još se nešto mora uzeti u obzir: CIGANLUK

ljudi pa to je španjolski klub, tu je mourinho, tu je pepe, ramos, itd. bit će cigančenja uf uf uf :twisted:

sad ćemo i mi Bayernovi navijači vidit šta to znači igrati važnu tekmu Vs. reala, pa kad počnu skakati na svaku odluku suca, pa kad počnu prigovori, provokacije, lupetanje, niski udarci, simuliranje, idiotizam na press konferencijama, show...

a mourinho će naše igrače (u slučaju poraza reala) optuživati za isto.... :roll: same ol shit, just a different day

e to je real madrid! the REAL real madrid!
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Lennon » 13 tra 2012, 15:23

dobro je Schuster rekao, napad i veza tu negdje, a obrana od reala ipak bolje. zapravo to bi opisao ovako - od dvije loše obrane, naša je lošija... mislim da će ipak real postić gol više u munchenu. daj bože da griješim! možda čak i prognoza 2-3. AL DAJ BOŽE DA GRIJEŠIM!
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Titan » 13 tra 2012, 17:52

Realno Real nema šta tražiti u Munchenu. Jedina ekipa koja nam može parirati u LP na domaćem terenu je Barcelona. Ne vidim ja što se toliko ovaj Real diže u medijima lol. Khedira i Ozil im standarni , redovne mušterija od Bayerna. :roll:

Imaju Ronalda, pa šta, imamo mi Ribery-a i Robbena koji će se naložiti i radi BvB i radi dokazivanja nekog u inat Realu. Casillas u padu forme, a Neuer se diže.

Ako ih Barca može uvijek izdominirati , što to ne bi mogao i Bayern. Arbeloa i Marcelo, defenzivno ne znaš ko je gori.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la UltrasMentalita » 13 tra 2012, 20:23

Slažem se kolega ....eto trebali bi naši igrači spustiti gaće kad Realovci istrče na teren .....Treba im razbit pičku odmah u prvoj tekmi onda ih zlostavljati kontra napadima u M,adridu moj priželjkivani rezultat u Munchenu je 2-0
UltrasMentalita
Apostol

PostPostao/la nele-BHF » 13 tra 2012, 20:36

Što se kladionice tiče, ja sam jaranu predložio "oba daju". :D A veliki sam optimista šte se tiče ove tekme. Mislim da će se ipak igrači urazumiti i odigrati kako znaju. Moramo držati loptu što duže u nogama, pa pod cijenu i da stvorimo samo 2-3 prilike tokom cijele tekme. ;) I naravno, apsolutno svaka, ama baš svaka prilika se mora iskoristiti! Jednostavno, ne smijemo sebi dopustit da fulamo zicere, kojih neće biti puno, sigurno.
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la doro » 13 tra 2012, 21:27

Bilo kakva pobjeda me zadovoljava u prvoj tekmu...drugu ni nemoramo dobit može remi pa čak i poraz od 1:2 ak u minkenu dobimo 1:0 :mrgreen:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la effe__sa » 13 tra 2012, 21:55

doro napisao:Bilo kakva pobjeda me zadovoljava u prvoj tekmu...

I mene isto, jer mi ako odemo tamo sa prednošću, onda smo u dobroj situaciji, situaciji koju volimo, imamo rezultat, nas ganja protivnik, a možemo im zabit iz kontre, a to smo uvijek u stanju....

Inače psiha će igrati veliku ulogu u duelu s Realom, mi smo nakon utakmice s Bvb-om ipak poljuljani, a oni imaju pred sobom El clasico. U revanš susretu možda će biti poljuljani tom utakmicom, a u svakom slučaju bi trebali biti potrošeniji i fiziči i psihički. Onda sad tu zaista ti psihički elementi igraju značajnu ulogu i zato je bitno ući hladne glave i oštro u prvi susret.

Ako Kroos i Muller budu igrali kao protiv Bvb-a onda su nam šanse za 30 % manje, jer Mourinho će se potrudit da maksimalno nam isključi krila. Sad je pitanje dal on s Realovom ekipom, to toliko dobro može uradit kao sa Interom? Moguće je donekle, ali u Interu je imao drugu vrstu igrača. Naša krila bi mogla vrlo lako zapuhat iza leđa Marcela i Arbeloa-e. Prvi je dobar igrač, ali je ofanzivno orijentisan, a Arbeloa i nije toliki nivo. Gomez bi trebao razgrnut malo njihove stopere, Ramosa i Pepea. Njih dvojica mogu biti šansa za nas isto, jer imaju i oni ispade, jer su igrači kod kojih nije definisano koja je zapravo njihova prava pozicija, jer obojica su nekako nekad bolji na drugim pozicijama, Pepe posebno u defanzivnom veznom redu, Ramos može i na beka.

Međutim, naša odbrana zna biti jako dobra, a zna biti i pacerska. Posebno su tu predstave Boatenga u zadnje vrijeme zabrinjavajuće, malo je u padu forme, a ako se sabere i odigra dobro, a Holger bude na visini, ko stalno skoro ove sezone, onda tu ne bi trebalo biti zime. Znači nadat se da će Boa pokazat ono što zna u ovoj utakmici, a da neće imati ovih black outa, koji mu nalete s vremena na vrijeme.

Ronalda mora maksimalno uštopat Lahm, ali i ostali igrači, jer Portugalac je varijabilan, mijenja pozicije, kreče se i treba se pazit njegovog ubojitog šuta. Tu se nadam da će Neuer bolje odradit posao, nego pojedini drugi golmani u Primeri u zadnje vrijeme, koji su često bili nemoćni kada Ronaldo šutira.

Gore sam rekao da Muller i Kroos moraju biti bolji. Posebno se nadam da će Muller opet eksplodirat, jer neki dan neko reče, taj čovjek odigra loše, pa odjednom u narednoj utakmici 2 puta zabije, tako da valjda će u utorak biti na nivou i tako rasteritit krila i trebamo onda i kroz sredinu biti ubojitiji.

Puno više oštrine, puno više borbe i trke očekujem isto. Mora se od starta ići u duele, inače će nas pregazit vrlo brzo. Mlitavo i jadno je to bilo po pitanju duela u prvom poluvremenu protiv Bvb-a, ono je bilo ispod svih nivoa jednog Bayerna, to mora biti bolje protiv Reala i onda smo već na pola puta.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la CroCHEF » 13 tra 2012, 22:21

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RZMDQE4nOCM[/youtube]
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lizarazu » 13 tra 2012, 23:17

Effe, odlicno analiziranje. :bravo: Sad kad nesto gledam, mislim da bi prvi mec (kod nas) trebao imati vecu vaznost nego revans. Sto? Oni ce uci kao favoriti, kako god to mi gledali, mi smo vec prvenstvo prokockali, osjecamo se ranjeno i taj mec bi mogao biti iskupljenje. Nekako probati doci do pobjede (bilo kakve, idealno sa nulom) stjerati ih dotle da ne misle kako ce lako izaci u kraj sa nama, onda idu na megdan Barci, pa ako tu popuse (a, trebalo bi :lol: ) onda je sav pritisak na njihovoj strani. Mou nece moci toliko taktizirati, nama borba "prsa u prsa" odgovara i onda bi nam sanse uveliko porasle.

Jako, jako ce biti bitan prvi mec. I po nas, povoljan rezultat. Smrt ce nam znaciti poraz na AA-i. Revans bi znacio turisticko putovanje.
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la Lahm » 14 tra 2012, 12:04

DIEGO MARADONA, jedan od najboljih svjetskih nogometaš svih vremena, a danas trener Al-Wasle, smatra kako će u nadolazećem polufinalnom dvoboju Lige prvaka minhenski Bayern savladati madridski Real.

"Bayern je klub u kojem devet posto vlasništva ima Adidas, a isto toliko Audi. Ostatak otpada na partnere i dioničare. Bayern je klub u kojem su navijači pravi šefovi i zbog toga momčad može trošiti koliko zaradi, a takav uspjeh proizlazi iz uspjeha na travnjaku i marketinških operacija", rekao je Maradona za Times of India.

"Bayern je primjer dobro vođenog demokratskog kluba za kojeg osobno mislim da će pobijediti Real i dogurati do finala Lige prvaka protiv Barcelone. Finale će se igrati na Allianz Areni, domu Bayerna, što onda ide u prilog Nijemcima", dodao je "mali zeleni".

Bayern i Real prvu utakmicu polufinala igrat će 17. travanja u Munchenu, a uzvrat na Santiago Bernabeu je osam dana kasnije.

Izvor: index
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Titan » 14 tra 2012, 12:12

Ko da gledam Bayernovi igrači će biti osakaćeni sa žutim kartonima :lol:

Ne daj Bože da naslučujem.

Ako Gomez postigne gola, eto ti hattrick od njega. Dobro je to Effe objasnio, ali kakva je god ta odbrana Bayerna, ni Realova nije loše. Imaju Pepe-a koji očigledno može u isti džep sa igračem tipa Balloteli po nekim psihičkim problemima tokom utakmice, pogotovo kada se ne može proći pola. Ramos :roll: , Arbelou sam spominjao i ranije i Marcela koji bi trebali nastradati od naših krila.

Da, također se slažem da ako Kroos i Muller odigraju loše Bayern nema šanse. Kaka se vraća nakon 10 godina upravo protiv Bayerna u neku formicu, a Di Maria je najskeltaviji igrač kojeg sam ikada gledao. Svaka njemu čast, ali na terenu izgleda ko da ne zna hodati .

Benzema je ghost player isto Higuan , takmiče se ko će više promašivati nego dati. Ronaldo može sve sam, to će im i biti problem protiv Bayerna, jedan igrač invidualno ne može dobiti timsku igru Bayerna. ;)

Kad nisu mogli sa Carlosom, Figom i rajom da pobjede Bayerna, neće ni sa šminkerima koji nosaju punu tašnu gela i to Nivea (njemački) .
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la effe__sa » 14 tra 2012, 12:37

Slika

Realova legenda iz 70-tih, plaši se duela s Bayernom. Kaže radije bi da Real igra polufinale protiv Barce, jer finale je u Munchenu i zato ima čudan osjećaj. A isto tako kaže da je uvijek nerado igrao protiv Bayern, ali smo ih svaki put izvlačili kaže on dalje. :lol:

Mullera (Gerda) hvali kao nevjerovatnog napadača, koji u to vrijeme kada je god loptu dotakao ona je u golu završila.

Ističe da je Bayern uvijek dobivao utakmice snagom i upravo snagom se suprostvaljao tehničkoj moći Reala.

@Neutral: Ovo gore za timsku igru stoji, samo što zaista opet moramo pokazat timsku igru kao što smo mi navikli, a i kako nas drugi poznaju po tome, ako bude timska igra i borba kao protiv Bvb-a, crno se piše...
Ali moje nade i uzdanice su da će pristup biti drugačiji... ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Titan » 14 tra 2012, 13:19

Dobro, momci će sigurno imati drugačiji pristup. Lahko se "naložiti" protiv šminkera , zato sam i optimističan :mrgreen:
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Effenberg23 » 14 tra 2012, 13:27

Ja se ovdje užasno plašim jedne stvari tj.jednog čovjeka a to je David Alaba...mali je ekstra, igra odlično napreduje ali bojim se da je još zelen za ovakvu utakmicu, i bojim se da će to Mourinho znati iskoristiti :doh:
Effenberg23
TORero

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva Bayernovih tekmi 2011/2012