doro napisao:Bilo kakva pobjeda me zadovoljava u prvoj tekmu...
I mene isto, jer mi ako odemo tamo sa prednošću, onda smo u dobroj situaciji, situaciji koju volimo, imamo rezultat, nas ganja protivnik, a možemo im zabit iz kontre, a to smo uvijek u stanju....
Inače psiha će igrati veliku ulogu u duelu s Realom, mi smo nakon utakmice s Bvb-om ipak poljuljani, a oni imaju pred sobom El clasico. U revanš susretu možda će biti poljuljani tom utakmicom, a u svakom slučaju bi trebali biti potrošeniji i fiziči i psihički. Onda sad tu zaista ti psihički elementi igraju značajnu ulogu i zato je bitno ući hladne glave i oštro u prvi susret.
Ako Kroos i Muller budu igrali kao protiv Bvb-a onda su nam šanse za 30 % manje, jer Mourinho će se potrudit da maksimalno nam isključi krila. Sad je pitanje dal on s Realovom ekipom, to toliko dobro može uradit kao sa Interom? Moguće je donekle, ali u Interu je imao drugu vrstu igrača. Naša krila bi mogla vrlo lako zapuhat iza leđa Marcela i Arbeloa-e. Prvi je dobar igrač, ali je ofanzivno orijentisan, a Arbeloa i nije toliki nivo. Gomez bi trebao razgrnut malo njihove stopere, Ramosa i Pepea. Njih dvojica mogu biti šansa za nas isto, jer imaju i oni ispade, jer su igrači kod kojih nije definisano koja je zapravo njihova prava pozicija, jer obojica su nekako nekad bolji na drugim pozicijama, Pepe posebno u defanzivnom veznom redu, Ramos može i na beka.
Međutim, naša odbrana zna biti jako dobra, a zna biti i pacerska. Posebno su tu predstave Boatenga u zadnje vrijeme zabrinjavajuće, malo je u padu forme, a ako se sabere i odigra dobro, a Holger bude na visini, ko stalno skoro ove sezone, onda tu ne bi trebalo biti zime. Znači nadat se da će Boa pokazat ono što zna u ovoj utakmici, a da neće imati ovih black outa, koji mu nalete s vremena na vrijeme.
Ronalda mora maksimalno uštopat Lahm, ali i ostali igrači, jer Portugalac je varijabilan, mijenja pozicije, kreče se i treba se pazit njegovog ubojitog šuta. Tu se nadam da će Neuer bolje odradit posao, nego pojedini drugi golmani u Primeri u zadnje vrijeme, koji su često bili nemoćni kada Ronaldo šutira.
Gore sam rekao da Muller i Kroos moraju biti bolji. Posebno se nadam da će Muller opet eksplodirat, jer neki dan neko reče, taj čovjek odigra loše, pa odjednom u narednoj utakmici 2 puta zabije, tako da valjda će u utorak biti na nivou i tako rasteritit krila i trebamo onda i kroz sredinu biti ubojitiji.
Puno više oštrine, puno više borbe i trke očekujem isto. Mora se od starta ići u duele, inače će nas pregazit vrlo brzo. Mlitavo i jadno je to bilo po pitanju duela u prvom poluvremenu protiv Bvb-a, ono je bilo ispod svih nivoa jednog Bayerna, to mora biti bolje protiv Reala i onda smo već na pola puta.