Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

Sve o svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu...

Dalje prolaze:

Brazil
4
50%
Hrvatska
3
38%
Meksiko
1
13%
Kamerun
0
Nema glasova

Ukupno glasova : 8

Re: Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun)

PostPostao/la anton 1983 » 24 lip 2014, 11:15

Lennon napisao: Štancaš postove u chat temi na temu igrice i sl.

:hehe:

:bravo:

Inače šteta što nam na forumu nema največe Hrvatine u Hrvata da nas malo pohrvati! :mrgreen:

No mora se reč da je panda jedini bio pravi u prognozi HR. Sad dal se u toj prognozi skrumpo ili stvarno ima neke argumente ne znam...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Lennon » 24 lip 2014, 11:16

A di sam ja napiso da je on odigro okej, ili dobro? Ajde.

ANALIZA!!!!!!!!! I ne samo u toj temi, nek općenito.

Stalno neš sereš, ovo ono, a v životu nisi konstruktivan post napiso o tome što misliš, što bi trebalo, što nebi, što očekuješ. Ništ. Nula. Zero.

Sve dokle sam nešt ne napišeš, otvoriš neku temu, potakneš na razmišljanje, dotle neću s tobom komunicirat na forumu.
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la panda » 24 lip 2014, 11:36

Lennon napisao:A di sam ja napiso da je on odigro okej, ili dobro? Ajde.

Nisi napisao da je odigrao okej, napisao si ovo:

Lennon napisao:Njemu čak i sveukupno ne zamjeram kad gledam repku, uvijek je daval neke glavne golove i bil tu. Isto ko i Ola.

Znači, vezni red odigra katastrofalno, to ti nije svejedno. Mandžukić odigra katastrofalno, koga boli briga, ne zamjera mu se ništa. Nema tu neke osobite logike :idk:

Lennon napisao:ANALIZA!!!!!!!!! I ne samo u toj temi, nek općenito.

Ako si ti nekaj hoćeš analizirati, slobodno, ja ti nem branil, uostalom, k'o si ti da bi ja tebi trebal ispunjavati neke posebne zahtjeve :idk:

Lennon napisao:Stalno neš sereš, ovo ono,

isto bi se moglo i za tebe reći :a045:

Lennon napisao:a v životu nisi konstruktivan post napiso

Pa nije ni da su tvoji "pep je sranje, tika tika je propala i gadi mi se i bla bla bla" puno konstruktivniji :lol:

Lennon napisao:o tome što misliš, što bi trebalo, što nebi, što očekuješ. Ništ. Nula. Zero.

napisao sam ja već više puta što mislim i očekujem. To što ti imaš nešto slabije pamćenje stvarno ni moja frka. Probaj piti Ginkgo Forte, možda budeš bolje pamtil

Lennon napisao:Sve dokle sam nešt ne napišeš, otvoriš neku temu, potakneš na razmišljanje, dotle neću s tobom komunicirat na forumu.

:like:
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Lennon » 24 lip 2014, 11:39

panda napisao:
Lennon napisao:Njemu čak i sveukupno ne zamjeram kad gledam repku, uvijek je daval neke glavne golove i bil tu. Isto ko i Ola.

Znači, vezni red odigra katastrofalno, to ti nije svejedno. Mandžukić odigra katastrofalno, koga boli briga, ne zamjera mu se ništa. Nema tu neke osobite logike :idk:

:haha:

Funny guy!

Znači, njemu sveukupno ne zamjeram, sveukupno ti znači sve utakmice dosad odigrane za repku. Sve dosad.

A Raketi i Modriću da, jer nisu odigral skoro pa niš za repku, sveukupno dosad.

I dalje čekam da mi navedeš di sam reko da je jučer odigrao dobro? Ili okej?

Stvarno ti moram crtat, jebote. Daj malo pažljivije čitaj.

ANALIZA!!!!!!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la TiLe » 24 lip 2014, 13:28

Hrvatska je nažalost postala poligon za izučavanje mladim i neiskusnim trenerima i to je činjenica koju se mora prihvatiti i protiv koje se ne može boriti.
Bilić je bio solidan, naročito u prvom mandatu, i pokazao je barem neke naznake talenta. Zašto je kasnije odustao od svog stila i okrenuo se defanzivnijoj taktici za mene ostaje misterija.
Štimac je toliki redikul da je čak i u poslu sa kladionicom uspio propasti, a za to zbilja trebaš biti maher. O njegovom trenerskom znanju ne treba trošiti ni riječi.
Niko je na početku. Odradio je tek 7-8 utakmica na klupi i valjda bi bilo OK dati mu još vremena prije nego se pođe srati sa svih strana. ;)
Priča se o nekoj velikoj studioznosti, njemačkoj discipilni i pristupu radu, a to su stvari koje nam mogu biti utjeha u ovom trenutku. Iskreno se nadam da će uspjeti jer ova zlatna hrvatska generacija je zaslužila da napokon dobije trenera koji zna što radi i što želi.

Mislim da se prvenstveno treba zahvaliti Pletikosi, Srni, Oliću, Pranjiću i Jelaviću i početi gurati mlađe igrače koji su dokazali da znaju igrati. Biliću se takav pristup isplatio.
Subašić već u idućoj utakmici mora na gol i mislim da je to sad svima jasno.
Stoperski par je dobar i nema potrebe za promjenama. Vrsaljka bih stavio desno, al onda se opet javlja problem tog lijevog beka. Jedino što je sigurno je da Pranjić više ne smije ni prsmrditi toj poziciji. Milić dobiva dobre ocjene tamo po Rusiji i bilo bi korektno da mu se barem da prilika da pokaže što zna. Naravno i Strinić je tu. Ako ništa, barem je defanzivno dobar.

E sad dolazi taj famozni vezni red. Ono što mrzim kod nekih trenera je tvrdoglavost i guranje nekih ideja iako vidiš da ne funkcioniraju. U našem slučaju je to par Modrić – Rakitić.
Mislim da je svakom jasno da njih dvojica ne mogu igrati u liniji i nadam se da Niko od danas odustaje od takve postavke. Nema pravog nogometa bez defanzivnog veznog i nema pravih Lukice i Rakete bez igrača koji im čuva leđa. Ako Vukojeviću ne vjeruje onda neka proba sa Badeljom. Ako Badelj ne funkcionira onda neka se potrude dovesti Sertića u reprezentaciju... Ma neka proba i sa Brozovićem, Pašalićem, nebitno. Uglavnom mora se naći nekoga tko to može odigrati.
Vezni red mora biti glavni forte ove ekipe i Niko je valjda i sam toga svjestan.

Perišić i Rebić imaju strašan potencijal i čini se da je s njima napokon riješen taj problematični, krilni dio ekipe.
I naravno još Đilkoš u napadu.

Volio bih vidjeti ovo u kvalifikacijama za Euro:

-----------------Subašić----------------------

--Vrsaljko---Ćorluka----Lovren---Milić----

-----------Modrić---------DM----------------

-----Perišić------Rakitić-------Rebić-------

----------------Mandžo----------------------

Kad se tu pridoda još par odličnih igrača na klupi onda je očito da ova reprezentacija ima strašan potencijal.
Samo je na Niki da dokaže da li je pravi trener ili još jedan prodavač magle.
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Lennon » 24 lip 2014, 13:36

Sehr gut Tile.

Slažem se skoro u svemu napisano, jedino mislim da ni ovaj Milić ne može odigrat lijevog beka. Mi lijevog beka nemamo, nažalost, i mislim da se mora novi Alaba smislit u našoj repki. Kad kažem Alaba, mislim na nekog veznjaka, ultrabrzog da se prebaci na bok i da bude pun pogodak. Sad dal u nekom klubu to sprobat, ili u samoj repki, tu pametan nisam. I naravno da je to brutalno teško, ali, mi lijevog beka nemamo. I što nam je drugo za činit?

Tu sa smjenom generacije, tu se itekako slažem. Mislim da je Ogi još uvijek dovoljno dobar da bude DM, a ionako, zadnji vezni se uvijek lakše nađe nego bok.

E sad, koga na bok?
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 24 lip 2014, 15:04

Murta napisao:
FCB_general napisao:Niko Kovač je apsolutno trebao ostati izbornik U-21 repke i tamo početi mijenjati stvari, ovdje se jednostavno ne može.

Nije baš da imamo nogometnih trenera osim Kranjčara i Bilića. Ja sam za ostanak Kovača. Ako loše krene u sljedeće kvalifikacije, uvijek se može napraviti ono s Ćirom i Jozićem 2002.
Stranac neće imati najbolju radnu okolinu. Čim napravi prvu pogrešku, slijedi masovna pljuvačina.

Pa nemamo, moramo se pogledati u oči i to reći. Kakve mi rezultate imamo sa svim mladim selekcijama zadnjih 20 godina?

Ja sam doslovno bio protiv Nikinog angažmana u seniorskoj repki. Čovjek prvo nema nikakvog iskustva, a drugo što sam u njega gledao više kao čovjeka koji bi trebao naučiti koju životnu i karakternu onim umišljenim balavcima s hrvatskih pašnjaka.

Kovač je čovjek kojeg danas neki gledaju istim očima kao što gledaju čovjeka od 7 il 15 sezona u profi nogometu na klupi nogometnih klubova. Mislim ono... Čovjek 10 mrtvih utakmica nema u karijeri sa seniorima, a neki su očekivali nekakvog Guardiolu, Hiddinka, Simeonea i čega već ne nakon skoro 2 izgubljene godine pod Štimcem. :?

Mi moramo prvo sebi priznati kako ne znamo igrati nogomet i kako je svaki odlazak na veliko natjecanje ogroman uspjeh za ovakvu zemlju koja nema nikakve nogometne klubove.
Ako kažemo da znamo igrati, ajmo svi lijepo svatko u svojem dijelu Hrvatske na utakmice HNL-a i pogledati istinu u oči kakav mi to 'PROFESIONALAN' nogomet imamo.

Meni su se ljudi čudili i skoro nekad otvoreno vrijeđali kako mogu veličati strani nogomet, u prvom redu Bundesligu, a onda posebno Primeru i Premier ligu tamo 2005. Što to ja imam gledati u Hrvatskoj i čemu se nadati?

Naš nogomet i klubove vode ljudi koji apsolutno veze nemaju s nogometom osim kako zaraditi od njega. Blage veze oni o menadžmentu, trenerskim poslovima, inovacijama, trening metodama i sl. Što će to gazda vinarije Josić na Gradskom vrtu znati o nogometu? Ma daj...

Murta napisao:Mislim da su samo Lovren i Ćorluka odigrali jako dobru utakmicu, a na cijelom SP-u možemo dodati još samo Perišića.

Nisu mi se svidjeli kod oba prekida. Potpuno mekani, lijeni, strpali nam golove prelako. Pogledam Rakitića na korneru kod gola, čovjek nema pojma da mu protivnički igrač sam ko duh ulazi iza leđa i lagano poentira. :roll:

Ne znam što bih rekao... Nema tu lidera. Nema tu Šimunića koji je svojim suigračima bio noćna mora, doslovno što su rekli neki su ga se bojali jer je utjeravao strah u kosti i nije dopuštao nikome bilo kakvo opuštanje.

Nisu naši igrači takav karakter. Trkački segment igre je kako smo na svim prijašnjim natjecanjima u podređenom položaju. Ubili su nas Mexicosi na čisti timski duh i rad, trku, snagu i ono individualnih kvaliteta što imaju i znaju prezentirati na terenu.

I sad zamisli... Jedini čovjek koji je nešto napravio u HR nogometu je ni manje ni više :arrow: Zdravko Mamić!

Čovjek je jedini nešto okrenuo u Hrvatskoj u zadnjih 12 godina što se može tumačiti uzlaznom krivuljom ili plusom u nogometu. Svi ostali jedno veliko ništa.

Nijemci nisu savršeni, imaju svoje minuse, ali ono što su oni napravili 2000. godine i kakav su stav zauzeli po pitanju svog klupskog i reprezentativnog nogometa... Već za 10 godina su polučili rezultate i danas se to vidi, jedino zlato fali, ali o tome smo svi već pričali mnogo puta zadnje 4 godine.

A što mi? Mi smo 2000. u Čatežu se pripremali, a nekakve kamen-temeljce svoga nogometnog centra reprezentacije ala Säbner Strasse, onaj mini grad od Real Madrida, La Masia ili Unitedov Carrington?

Meksička liga bi našim igračima u HNL-u je nedosanjani san za igrati i zarađivati kako se tamo igra i kolika se lova zarađuje.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 24 lip 2014, 19:33

Meksikanci polivali Hrvate, oni uzvratili pesnicama - pogledajte

https://www.youtube.com/watch?v=LMjn5AueRYc

:clapping:
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 24 lip 2014, 20:49

TiLe napisao:Hrvatska je nažalost postala poligon za izučavanje mladim i neiskusnim trenerima i to je činjenica koju se mora prihvatiti i protiv koje se ne može boriti.

Kao što se to mora prestati isticati kao činjenicu da je to nešto loše i kao da se ima drugog izbora. Ko kaže stranac sa njim odma u streljanu. Neke stvari se jednostavno moraju prestat govorit. Neiskusan izbornik i nemamo lijevog beka moraju postati tabu teme u HR ako želimo napredak. Svoju limitiranost prihvačamo na način da se zbog nje ne plačemo već o njoj šutimo i delamo kao da ona ne postoji. ziher sam da MExico nema baš idealno rješenje u obliku pojedinca za svaku poziciju pa dečki djeluju kao tim.

TiLe napisao:Bilić je bio solidan, naročito u prvom mandatu, i pokazao je barem neke naznake talenta. Zašto je kasnije odustao od svog stila i okrenuo se defanzivnijoj taktici za mene ostaje misterija.

Pa vidio je što svijet voli. Svima se počela gaditi Barca pa se i on odlučio na defanzivan i ružan nogomet :D

TiLe napisao:Niko je na početku. Odradio je tek 7-8 utakmica na klupi i valjda bi bilo OK dati mu još vremena prije nego se pođe srati sa svih strana. ;)

Pa naravno, uopče je deplasirano raspravljati o treneru. Lik mora dobiti ciklus da odradi pa da vidimo di smo i u tom ciklusu pronaći neki prepoznatljivi stil, pa makar bio Grčki! Ne nadam se d aje sada taktički sazrio, nego DA ĆE za dvije godine. Isto tako nadam se da je sada naučio di je pogriješio u pripremama za TURNIR što je nešto specifično i da zna što drugi puta mora drugačije.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la anton 1983 » 26 lip 2014, 09:15

Nije im dugo trebalo da se nekako za ovaj neuspjeh okrivi mamića i da se opet sve okrene u tom smjeru. Ako niš drugo bar imamo kvalitetu dosljednosti! :D
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Lennon » 26 lip 2014, 09:29

Okej, ni ja ne volim Mamića al ljudi, moram priznat, okreću teze kako njima paše u vezi njega.

Ajmo realno. On je uništio HR repku mafijaškim načinom vođenja. Ali niko ne želi reći da su se preko čuvene agencije njegove lansirali najbolji igrači HR repke koje trenutno imamo. Da Maminjo ih je izmislio, forsiro i lansirao dalje, di su oni postali jedni od najboljih na svijetu.

Pa da nije kupio Modrića, slao na posudbu, vratio i naredio Kužeu da ga forsira, di je Modrić rastao ko cvijet, danas bi taj Luka igro najviše u Željezničaru. Tottenham i Real samo je logičan slijed svega. Druga stvar Mandzo. Pa da nije bilo Maminja i Dinama danas bi ovaj "mozak" bio u kaznionici Lepoglava, i igro za Marsoniju. Lovren, o najboljem strijelcu Eduardu kojeg je ozlijeda sjebala da ni ne govorim. Pa jel ga Šahtor il Wenger možda doveo iz Brazila ili Mamić. Itd itd. Više od pola repke je iz te čuvene agencije o kojoj svi seru i kad čuju za nju im se bljuje.

Naravno, zlobnici će reć sad, nije ih lansirao Mamić nego Dinamo, a kad Dinamo popljuga 6 komada od Ludogoreca, onda je to Mamić a ne Dinamo. Ljudi nisu realni. Ja ne velim da je Mamić svetinja ili što, al realno, da nema njega, vjeroatno bi nam repka bila slabija dosta nego sad.
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 26 lip 2014, 10:28

Mamić je kad se sve zbroji i oduzme učinio najbolje što je mogao za Dinamo, a samim time i za Hrvatsku.

Reprezentacija je puna igrača iz Dinamovih omladinskih kategorija, dignuo Dinamovu školu nogometa u rang Barcelone, Ajaxa i ostalih velikih klubova koji učestalo štancaju talente.

Druga stvar je što je on kolovođa onih što gledaju ujedno i privatne interese, jer nije Mamić jedini u hrvatskom nogometu koji ima takav stil rada, već je tu i preostalih 10-15 ljudi u 1. HNL i 2. HNL.

Kad bolje promislim, cijeli nogomet je na svim razinama takav, ali Mamić je glavna zvijezda i nenadmašni no. 1 jer on može napraviti ono što Hajduk ne može od Nike Kranjčara i Nikole Kalinića - prodavati igrače za 5 i više milijuna eura.

Hajduk kad bi mogao prodati 2-3 igrača za SAMO 15 mil. eura u jednom prijelaznom roku, sve svoje trenutne dugove koje ima za goli opstanak bi riješio.

Ne može se Zdravka kriviti za sve kad je jednako tako cijelo hrvatsko društvo iskvareno. Doslovno možeš čuti za ljude koji ne mogu prihvatiti nekoga tko ima uspješno poduzeće ili obrt u ovoj nakazi od države, a takvima je duša na mjestu kad taj propadne.

60-70% repke je došlo u zadnjih 10 godina iz Dinama. Dovoljno govori tko je nešto radio, a tko je malo ili nije ništa.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 01 srp 2014, 22:41

Možda je Pletikosa branio solidno (ja tvrdim da nije niti to, ali OK), ali sve momčadi koje su prošle dalje su imale odlične golmane.
Kolumbija bi primila 2 gola od Urugvaja na kraju utakmice da Ospina nije spasio, Nigeriju i Alžir je spašavao golman, Njemačku Neuer, a ovo što danas radi Howard je nenormalno.

Po meni, Pletikosa je kriv za prve golove Brazila i Meksika koji su usmjerili utakmice. Velika šteta s obzirom da je bio bolji kandidat na klupi.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la TiLe » 01 srp 2014, 22:49

Murta napisao:Možda je Pletikosa branio solidno...

Skoro sve što je išlo prema golu je i ušlo u gol tako da sigurno nije branio solidno.
Ako Niko nema muda da ga skine sa gola onda bi sam trebao biti dovoljno pošten i prepustiti mjesto mlađem i boljem.
Nije on više za ozbiljnog nogometa.
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

Prethodni

Vrati se na: SP 2014. Brazil