(12/05/2015) FC Bayern München 3:2 FC Barcelona

Teme s utakmicama Lige Prvaka 2014./2015.

Re: (12/05/2015) FC Bayern München 3:2 FC Barcelona

PostPostao/la effe__sa » 13 svi 2015, 13:28

TiLe napisao:Možda bi mogli ići po nekog backup stopera jer Dante više nije za ozbiljnog nogometa, a i Badstuberova budućnost je upitna.
Međutim ne bih kupovao nekog samo iz razloga da se Benatia izbaci iz prve postave.
Po meni uopće nije odigrao lošu prvu sezonu.
Naš problem je u mekoj vezi, a ne u stoperima.

Ovdje se slažem.
Problem nije u stoperima ili generalno našim defanzivnim igračima, problem je što je odbrana bila kriminalno postavljena i u prvom susretu (naročito), a i u ovom drugom susretu. U tom segmentu je Pep napravio neobješnjive, amaterske greške.
Pa Barca je prolazila par puta po ustaljenom šablonu, dugom loptom prema središtu igrališta zaobiđu naš presing, Barcin igrač prebaci loptu na tom mjestu glavom dalje, ona stigne npr. do Suareza koji se sjuri prema našem golu. A Suarez taj prostor ima, jer naša dva igrača idu na ovog Barcinog na centru. Presmiješne situacije.
Sinoć se do pobjede došlo zbog htijenja i volje igrača i njihovog mentaliteta, a za mene je pravo razočarenje što Pep u ove dvije utakmice nikakvu taktičku majstoriju nije napravio. Nije bilo niti jednog velikog , značajnog takičkog poteza, a počinio je par amaterskih grešaka, koje ne mogu vjerovati da su mu se mogle opšte desiti.... ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Miki » 13 svi 2015, 13:34

panda napisao:
Miki napisao:Činjenica je da nam treba novi štoper i to svjetske klase.

Kao na primjer?
Jedini koji bi pasao uz tvoje kriterije je Silva. Ali šanse da njega potpišemo su ravne šansama da dobiješ onih 90mil € na eurojackpotu lol.
Kad se sjetim samo prošlog proljeća kad sam govorio da je Luiz nikakav stoper pa su me svi od reda kritizirali.
A on zapravo i je čista prevara od igrača...

Ne znam zašto meni pominješ Luiza? Ne sjećam se da sam pisao kako bi nam on dobro došao. :idk: Možemo pokušati sa Varanom. Mlad je igrač, a ima određenog iskustva.

panda napisao:
Miki napisao:Niko ne komentariše kriminalno postavljanje odbrane kod skoro svih Barseloninih golova. U prvom meču kod prvog gola, Bernat griješi i umjesto da neko uleti klizeći Mesiju, ovaj elegantno šutira i daje gol.

Kreneš post sa kritiziranjem stopera i onda ti je prvi primjer katastrofalna pogreška lijevog beka / golmana
Kod prvog gola prošli tjedan nije bilo kriminalno postavljanje obrane već kriminalno ispucavanje Neuera i još kriminalniji dribl Bernata.
Što su tu točno skrivili Benatia i Boateng meni nije jasno.

Napisao sam "kriminalno postavljanje odbrane"! Nisam rekao da su Boateng i Benatija krivi za svaki gol. U svakom slučaju, kod drugog gola u prvoj utakmici Boateng je prelako ispao u duelu sa Mesijem, bez obzira što je Mesi Mesi, a kod trećeg gola šta ima Benatija da traži na centru?! Kod jučerašnja oba gola Barselone, štoperi su ponovo "plivali" u prazno.

panda napisao:
Miki napisao:Kod trećeg gola odbrana postavljena previsoko, pitam se čija li je to sumanuta ideja bila da se kod 2:0 napada Barselona. :pep:

Glavno da si prošli tjedan kritizirao što nismo uputili nijedan udarac u gol, a sada pitanje zašto se išlo naprijed.
Koja pila naopako. Glavno da se Guardioli moze prisrat zbog nečega, je li?

Naravno da sam kritikovao što u napadu ništa konkretnije nije urađeno osim one poluprilike Levandovskog, ali kad smo već primili 2 gola, naravno da smo trebali da se povučemo. Ali ne, pravimo se pametni i "idemo svi u napad". :doh:
panda napisao:
Miki napisao:Sve u svemu, čisto sumnjam da bi Čelzijeva odbrana dozvolila Mesiju da ih onoliko voza.

Kruzu si prije koju stranicu prisrao zbog ŠBBKBB, a sad to i sam radiš.
Ja ne znam je li to tebi prodrijelo u glavu, ali ČELZI JE ISPAO PRIJE DVA MJESECA. Primili su ne jdan nego dva gola od PSGa sa igračem manje lol

Ali glavno da bi oni zaustavili Barcelonu...

Nisam rekao da bi ih u eventualnom susretu Čelzi prošao, ali čak i u doba najveće dominacije Barselone, Čelzijeva odbrana se nije obrukala u tim duelima. Bili su dosta oštri, a Boateng i Benatija su suviše mekano ulazili u duele sa Barseloninim igračima, usput im ostavljajući mnogo praznog prostora.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Gerd Muller » 13 svi 2015, 14:16

:bravo:

nismo samo pobjedili na terenu i tribini(osim ako ga nisu dobrovoljno predali :mrgreen: )

Sto se tice tekme igrali smo srcem i zasluzeno pobjedili :naprijed:
“Tko se god uzvisuje, bit će ponižen, a tko se ponizuje, bit će uzvišen.”
Gerd Muller
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la The Scarface » 13 svi 2015, 15:23

effe__sa napisao:
TiLe napisao:Možda bi mogli ići po nekog backup stopera jer Dante više nije za ozbiljnog nogometa, a i Badstuberova budućnost je upitna.
Međutim ne bih kupovao nekog samo iz razloga da se Benatia izbaci iz prve postave.
Po meni uopće nije odigrao lošu prvu sezonu.
Naš problem je u mekoj vezi, a ne u stoperima.

Ovdje se slažem.
Problem nije u stoperima ili generalno našim defanzivnim igračima, problem je što je odbrana bila kriminalno postavljena i u prvom susretu (naročito), a i u ovom drugom susretu. U tom segmentu je Pep napravio neobješnjive, amaterske greške.
Pa Barca je prolazila par puta po ustaljenom šablonu, dugom loptom prema središtu igrališta zaobiđu naš presing, Barcin igrač prebaci loptu na tom mjestu glavom dalje, ona stigne npr. do Suareza koji se sjuri prema našem golu. A Suarez taj prostor ima, jer naša dva igrača idu na ovog Barcinog na centru. Presmiješne situacije.
Sinoć se do pobjede došlo zbog htijenja i volje igrača i njihovog mentaliteta, a za mene je pravo razočarenje što Pep u ove dvije utakmice nikakvu taktičku majstoriju nije napravio. Nije bilo niti jednog velikog , značajnog takičkog poteza, a počinio je par amaterskih grešaka, koje ne mogu vjerovati da su mu se mogle opšte desiti.... ;)

Pogreška je bilo početi s 3 igrača od zada (koji k u našem jeziku nema neki izraz za dreierkette itd...) u prvih 20 minuta prve utakmice.

Ali isto tako valja napomenuti da su kod obje situacije (Suarezova šansa u prvoj utakmici i prvi gol sinoć) naši obrambeni počinili velike greške.

Benatia u prvoj utakmici ne prati Boatenga te tako poništava zaleđe, a u drugoj radi kiks u rangu onih iz prve utakmice protiv Porta gdje ostavlja svog igrača (Suareza) te napada Messija kojeg već čuva jedan od naših igrača. Šlag na torti je što ne stiže dobiti taj zračni dvoboj protiv gorostasa Messija koji proslijeđuje loptu na slobodnog Suareza.

To su jednostavno nedopustivi propusti u zadnjoj liniji.

Standardna spika, kad se pobjedi onda je to zbog htijenja momčadi, kad se izgubi trener je kriv.

Ne znam šta su pojedinci očekivali, ali ne može trener igrati za igrače kojih ima i nema. Probao je igrački dobiti Barcu s osakaćenim Bayernom. nije uspjelo, osobno mu samo zamjeram početnih 20 minuta na Nou Campu.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la effe__sa » 13 svi 2015, 19:06

Ja nisam od onih koji od starta bio Pepomrzac.... :)
Branio sam ga i kada smo znali kiksat, jer ne treba ni mišljenje o treneru mijenjat iz dana u dan.
Ali jednostavno smatram, pa i siguran sam , da je totalno pogriješio s postavkom odbrane. Pogrešno je postavio odbranu i protiv samog Messija, a da ne idem dalje. On je puštao da Messi primi loptu pa je onda pokrivao prostor (tačnije tako je ekipa postupala po njegovim uputama). A u Barceloni je postavka igre i postavka odbrane mogla biti kao ona u Dortmundu, u prvenstvu kada smo dobili Borussiju... ;) A o toj utakmici u Barceloni sam ranije, opširnije pisao...
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la The Scarface » 13 svi 2015, 19:09

effe__sa napisao:Ja nisam od onih koji od starta bio Pepomrzac.... :)
Branio sam ga i kada smo znali kiksat, jer ne treba ni mišljenje o treneru mijenjat iz dana u dan.
Ali jednostavno smatram, pa i siguran sam , da je totalno pogriješio s postavkom odbrane. Pogrešno je postavio odbranu i protiv samog Messija, a da ne idem dalje. On je puštao da Messi primi loptu pa je onda pokrivao prostor (tačnije tako je ekipa postupala po njegovim uputama). A u Barceloni je postavka igre i postavka odbrane mogla biti kao ona u Dortmundu, u prvenstvu kada smo dobili Borussiju... ;) A o toj utakmici u Barceloni sam ranije, opširnije pisao...

Samo postoji jedna bitna razlika u tome što BVB ne zna što bi s loptom (ova sezona to posebno pokazuje) dok je Barca naviknuta na igranje protiv bunkera jer joj 80% protivnika igra na taj način.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Miki » 13 svi 2015, 19:38

The Scarface napisao:Benatia u prvoj utakmici ne prati Boatenga te tako poništava zaleđe, a u drugoj radi kiks u rangu onih iz prve utakmice protiv Porta gdje ostavlja svog igrača (Suareza) te napada Messija kojeg već čuva jedan od naših igrača. Šlag na torti je što ne stiže dobiti taj zračni dvoboj protiv gorostasa Messija koji proslijeđuje loptu na slobodnog Suareza.

To su jednostavno nedopustivi propusti u zadnjoj liniji.

I poslije se neko nađe da me kritikuje kad kažem da moramo tražiti novog startnog štopera. :a045: Benatija (ni)je pokazao upravo ono o čemu sam pričao. Igrač sa 27 godina, koji prvi put igra Ligu šampion,a ne može biti Bog zna kakvo pojačanje. Ne kažem da nije kvalitetan, ali za borbe na najjačem nivou svakako nije adekvatno rješenje. :bravo:
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la doro » 13 svi 2015, 22:32

Dečkima svaka čast na borbi i srcu..danas pogledal na miru uzvrat po meni nama čisti gol nije priznat a barca dala gol iz offside stoga ispada reza 4:1 za nas..nedovoljno za prolaz al dovoljno da pokažemo da smo i osakačeni bili suparnik po mjeri..sad se vidi da smo ispali zbog ozljeda koje su nedopustive kao i zbog loših transfera jer nemamo sistemske zamjene za krila...
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la ivan » 13 svi 2015, 22:40

doro napisao:Dečkima svaka čast na borbi i srcu..danas pogledal na miru uzvrat po meni nama čisti gol nije priznat a barca dala gol iz offside stoga ispada reza 4:1 za nas..nedovoljno za prolaz al dovoljno da pokažemo da smo i osakačeni bili suparnik po mjeri..sad se vidi da smo ispali zbog ozljeda koje su nedopustive kao i zbog loših transfera jer nemamo sistemske zamjene za krila...

Podržavam riječi hvale za ekipu, ali moram te nažalost ispravit - po pravilima UEFA-e nije bio gol za nas (jer lopta nije potpuno prošla crtu), a gol Barce je regularan jer se ono broji kao "pasivno zaleđe" iako je meni to debilno s obzirom da nikako nisi pasivan ako daješ gol 3 sekunde kasnije. Međutim UEFA misli drugačije tako da je sve regularno...
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Gerd Muller » 13 svi 2015, 22:43

Miki napisao:I poslije se neko nađe da me kritikuje kad kažem da moramo tražiti novog startnog štopera. :a045: Benatija (ni)je pokazao upravo ono o čemu sam pričao. Igrač sa 27 godina, koji prvi put igra Ligu šampion,a ne može biti Bog zna kakvo pojačanje. Ne kažem da nije kvalitetan, ali za borbe na najjačem nivou svakako nije adekvatno rješenje. :bravo:

:facepalm:
“Tko se god uzvisuje, bit će ponižen, a tko se ponizuje, bit će uzvišen.”
Gerd Muller
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la effe__sa » 13 svi 2015, 22:47

The Scarface napisao:Samo postoji jedna bitna razlika u tome što BVB ne zna što bi s loptom (ova sezona to posebno pokazuje) dok je Barca naviknuta na igranje protiv bunkera jer joj 80% protivnika igra na taj način.

To svakako stoji i naravno da Dortmund puno manje zna s loptom kada mu daš posjed u odnosu na Barcu.
Ali sa stilom igre kao u toj utakmici u Dortmundu mi ne bi upadali u neke Barcine zamke, zaobilazili bi mi njihov pritisak i presing i gore bi lopte išle prema Lewi i Mulleru, koji bi već s njima nešto napravili. A Barca ne bi imala toliko prostora da ugrozi naš gol. Eventualno bi primili jedan gol, ali vrlo moguće da bi i zabili bar jedan. Prije bi dolazili do njihovog gola. Otprilike je trebalo igrati kao sinoć, gdje je bilo više dugih lopti prema naprijed.
Miki napisao:I poslije se neko nađe da me kritikuje kad kažem da moramo tražiti novog startnog štopera. :a045: Benatija (ni)je pokazao upravo ono o čemu sam pričao. Igrač sa 27 godina, koji prvi put igra Ligu šampion,a ne može biti Bog zna kakvo pojačanje. Ne kažem da nije kvalitetan, ali za borbe na najjačem nivou svakako nije adekvatno rješenje. :bravo:

Jesi se ti navalio na Benatiju...Šta je sad, kakav je pravi razlog za mržnju prema Benatiji? Meni opet pada jedan razlog, koji se samo kod tebe može pronaći, a zbog kojeg bi ga mogao mrziti... :D Ispade Benatia za sve kriv.
I već odavno je razjašnjeno, da argument da igrač prvi put igra LP sa 27 godina i nije neki argument. Ma nije nikakav relevantan, ako ćeš iskreno.... ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Prethodni

Vrati se na: Liga Prvaka 2014./2015.