panda napisao:Miki napisao:Činjenica je da nam treba novi štoper i to svjetske klase.
Kao na primjer?
Jedini koji bi pasao uz tvoje kriterije je Silva. Ali šanse da njega potpišemo su ravne šansama da dobiješ onih 90mil € na eurojackpotu lol.
Kad se sjetim samo prošlog proljeća kad sam govorio da je Luiz nikakav stoper pa su me svi od reda kritizirali.
A on zapravo i je čista prevara od igrača...
Ne znam zašto meni pominješ Luiza? Ne sjećam se da sam pisao kako bi nam on dobro došao.

Možemo pokušati sa Varanom. Mlad je igrač, a ima određenog iskustva.
panda napisao:Miki napisao:Niko ne komentariše kriminalno postavljanje odbrane kod skoro svih Barseloninih golova. U prvom meču kod prvog gola, Bernat griješi i umjesto da neko uleti klizeći Mesiju, ovaj elegantno šutira i daje gol.
Kreneš post sa kritiziranjem stopera i onda ti je prvi primjer katastrofalna pogreška lijevog beka / golmana

Kod prvog gola prošli tjedan nije bilo kriminalno postavljanje obrane već kriminalno ispucavanje Neuera i još kriminalniji dribl Bernata.
Što su tu točno skrivili Benatia i Boateng meni nije jasno.
Napisao sam
"kriminalno postavljanje odbrane"! Nisam rekao da su Boateng i Benatija krivi za svaki gol. U svakom slučaju, kod drugog gola u prvoj utakmici Boateng je prelako ispao u duelu sa Mesijem, bez obzira što je Mesi Mesi, a kod trećeg gola šta ima Benatija da traži na centru?! Kod jučerašnja oba gola Barselone, štoperi su ponovo "plivali" u prazno.
panda napisao:Miki napisao:Kod trećeg gola odbrana postavljena previsoko, pitam se čija li je to sumanuta ideja bila da se kod 2:0 napada Barselona.
Glavno da si prošli tjedan kritizirao što nismo uputili nijedan udarac u gol, a sada pitanje zašto se išlo naprijed.
Koja pila naopako. Glavno da se Guardioli moze prisrat zbog nečega, je li?

Naravno da sam kritikovao što u napadu ništa konkretnije nije urađeno osim one poluprilike Levandovskog, ali kad smo već primili 2 gola, naravno da smo trebali da se povučemo. Ali ne, pravimo se pametni i "idemo svi u napad".
panda napisao:Miki napisao:Sve u svemu, čisto sumnjam da bi Čelzijeva odbrana dozvolila Mesiju da ih onoliko voza.
Kruzu si prije koju stranicu prisrao zbog ŠBBKBB, a sad to i sam radiš.
Ja ne znam je li to tebi prodrijelo u glavu, ali ČELZI JE ISPAO PRIJE DVA MJESECA. Primili su ne jdan nego dva gola od PSGa sa igračem manje lol
Ali glavno da bi oni zaustavili Barcelonu...
Nisam rekao da bi ih u eventualnom susretu Čelzi prošao, ali čak i u doba najveće dominacije Barselone, Čelzijeva odbrana se nije obrukala u tim duelima. Bili su dosta oštri, a Boateng i Benatija su suviše mekano ulazili u duele sa Barseloninim igračima, usput im ostavljajući mnogo praznog prostora.