Bundesliga Saison 2013./2014.

Arhivirane teme...

Re: Bundesliga Saison 2013./2014.

PostPostao/la effe__sa » 03 ožu 2014, 21:26

Ma Wolfsburgu je ove sezone izborena EL realnost. Mislim mogli su oni nekim slučajem i do LP, sada će biti teško, nisu se jednostavno dovoljno stabilizovali kao ekipa. EL je za njih napredak i vidi se generalno u ovoj ekipi napredak. Vidi se koncept, plan, napredovali su na tabeli, u igri....Ovaj poraz protiv Hoffenheima neće na to sve značajno uticati.
I nisu oni izgubili protiv Hoffe zbog odlaska Diegoa, nego što im se desio tako loš dan i brojne greške pozada. Ova ekipa se razvija i vremenom će postati top ekipa koja će se boriti za sami vrh.
Sada je bitno da osiguraju EL i da idu korak po korak.

Nije naravno još ni LP za njih skroz izvan dometa, ali ipak bi to bilo prebrzo.....
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la panda » 06 ožu 2014, 12:21

Die genauen Termine für die Bundesliga-Spieltage 29 und 30:

29. SPIELTAG:

Freitag, 04.04.2014:

Hamburger SV - Bayer Leverkusen 20.30

Samstag, 05.04.2014:

VfB Stuttgart - SC Freiburg 15.30
Werder Bremen - FC Schalke 04 15.30
FC Augsburg - Bayern München 15.30
Eintracht Frankfurt - FSV Mainz 05 15.30
1. FC Nürnberg - Bor. Mönchengladbach 15.30
Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 18.30

Sonntag, 06.04.2014:

Eintracht Braunschweig - Hannover 96 15.30
Hertha BSC - 1899 Hoffenheim 17.30

30. SPIELTAG:

Freitag, 11.04.2014:

FC Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 20.30

Samstag, 12.04.2014:

VfL Wolfsburg - 1. FC Nürnberg 15.30
Hannover 96 - Hamburger SV 15.30
FSV Mainz 05 - Werder Bremen 15.30
Bor. Mönchengladbach - VfB Stuttgart 15.30
SC Freiburg - Eintracht Braunschweig 15.30
Bayern München - Borussia Dortmund 18.30

Sonntag, 13.04.2014:

Bayer Leverkusen - Hertha BSC 15.30
1899 Hoffenheim - FC Augsburg 17.30
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Red passion » 07 ožu 2014, 16:20

effe__sa napisao:Ma Wolfsburgu je ove sezone izborena EL realnost. Mislim mogli su oni nekim slučajem i do LP, sada će biti teško, nisu se jednostavno dovoljno stabilizovali kao ekipa. EL je za njih napredak i vidi se generalno u ovoj ekipi napredak. Vidi se koncept, plan, napredovali su na tabeli, u igri....Ovaj poraz protiv Hoffenheima neće na to sve značajno uticati.
I nisu oni izgubili protiv Hoffe zbog odlaska Diegoa, nego što im se desio tako loš dan i brojne greške pozada. Ova ekipa se razvija i vremenom će postati top ekipa koja će se boriti za sami vrh.
Sada je bitno da osiguraju EL i da idu korak po korak.

Nije naravno još ni LP za njih skroz izvan dometa, ali ipak bi to bilo prebrzo.....

Istina, prebrzo je. Samo ukoliko uhvate tu poziciju, morat će jako puno potrošiti kako bi pokušali ući u taj rang(koeficijenti su im nikakvi), a prolazak grupe ili odlazak u EL nakon odigrane skupine nešto o čemu moraju razmišljati.

Nisu zreli za CL u svakom slučaju i 5. mjesto bi njima trebao biti prioritet.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la The Scarface » 08 ožu 2014, 17:42

Bolesnik Leno obranio 5. penal ove sezone, samo je jednog primio. :shock:
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la UltrasMentalita » 09 ožu 2014, 11:49

Jao jao ova Bundesliga i njezinine smjene trenera samo se mjenjaju iz kluba u klub bez ikakvog efekta Njemačka žudi za jednom novom kvalitetnom pleyadom trenera ili stranih ili domaćih
UltrasMentalita
Apostol

PostPostao/la panda » 09 ožu 2014, 12:29

Sad kak na doppelpassu govore o Frankfurtu brijem da je veza Veh - Schalke moguca. I sjelo bi ko budali samar.

Schalke do polufinala LP sa Vehom :mrgreen:
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Red passion » 09 ožu 2014, 14:07

UltrasMentalita napisao:Jao jao ova Bundesliga i njezinine smjene trenera samo se mjenjaju iz kluba u klub bez ikakvog efekta Njemačka žudi za jednom novom kvalitetnom pleyadom trenera ili stranih ili domaćih

:bravo:

To je preočito zadnjih 5-6 godina kad se pogleda Schalke, HSV, Stuttgart, Wolfsburg... Treneri(zapravo krajnje nesposobne uprave) su zadnjih 7-8 godina postali kamen spoticaja razvoja Bundeslige, tj. klubova koji nemaju konstantnost u rezultatima i ulaganjima.

Zato je Bayern zadnje 3 godine to prerastao pod van Gaalom, Heynckesom i Guardiolom. Nevjerojatna imena kad se pogledaju zadnje 4 godine i ništa čudno zašto smo tu gdje jesmo, posebice od 2012/2013.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la UltrasMentalita » 09 ožu 2014, 14:43

Njemačka nema 3 trenera da vrijede nešto ...a klubova je puno kakav Veh kakav li Schneider ili još gore Magath , Keller to su sve polovnjaci bez koncepta ....Jedino što vrijedi od trenera u Bundesu su Tuchel , Pep i Klopp i Thomas Schaff koji je radio odlične stvari s prosječnim Werderom i znao pogoditi s pravim igračem ovo ostalo sve je karina teška .....Bayer , Wolf , Schalke trebaju prvo naći kvalitetna i s vizijom trenera a ne nekakve Kellere , Hechinge , Vehove i pičke materine ostale to je jedan od glavnih problema Bundesa ......A onaj Bayer i Stuttgart ovaj prvi je kanta za napucavanje u Europi ovi drugi su zreli za Zweite i onda krenuti ispočetka potjerati upravu i pola igrača uložiti malo u ekipu tako isto i Bayer ne može se živjeti samo od lijepih stadiona i atmosfere
UltrasMentalita
Apostol

PostPostao/la effe__sa » 09 ožu 2014, 20:16

UltrasMentalita napisao:Njemačka nema 3 trenera da vrijede nešto ...a klubova je puno kakav Veh kakav li Schneider ili još gore Magath , Keller to su sve polovnjaci bez koncepta ....Jedino što vrijedi od trenera u Bundesu su Tuchel , Pep i Klopp i Thomas Schaff koji je radio odlične stvari s prosječnim Werderom i znao pogoditi s pravim igračem ovo ostalo sve je karina teška .....Bayer , Wolf , Schalke trebaju prvo naći kvalitetna i s vizijom trenera a ne nekakve Kellere , Hechinge , Vehove i pičke materine ostale to je jedan od glavnih problema Bundesa ......

Većinu jesi u pravu, ali za Heckinga nisi. On je kvalitetan trener, Nurnberg je vodio uspješno, a digao je on i Wolfsburg ove sezone. Znamo u kojim je rejonima prethodnih sezona tavorio ovaj klub. Od trenera je solidan i Luhukay, dobar strateg i taktičar, te nisi pobrojao Favrea. Samo Favre ima tu neku manu da se gubi u nekim svojim šablonima, često djeluje i previše tvrdoglav pa se previše drži tih šablona.....
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 09 ožu 2014, 20:27

Hecking zasad sasvim solidan, a veću mrlju su mu bacila ova rasturanja od Hoffića i Megameistera.

Inače bi on mogao s kvalitetnim pojačanjima i nešto napraviti. Ako ga uprava bude financijski podržavala i dala strpljenja, možda ispadne jako dobar trener. Mana svakom njem. treneru je što jedino u Bayernu treniraš velik klub i u velikoj si sredini, pa ajde sad i u Dortmundu. Sve ostalo nije vrijedno spomena jer je trulo.

Hecking je u Nürnbergu radio jako dobar posao i zato ga je uprava ciljano odabrala. Na određene stvari ne može utjecati a i Wolfsburg je u fazi razvoja. No za 2 godine, tj. sezone bi u Wolfsburgu morao pokazivati puno bolje stvari s puno boljom ekipom.

@effe, Ultras je isključivo mislio na NIJEMCE, ne strane trenere u njemačkim klubovima. No kad se to proširi na strance, onda to i dođe tako, Favre i stari Nizozemac. No to je jako malo, 5 od 18 trenera(Guardiola, Klopp, Favre, Hecking, Luhukay).

Veh mi je i dalje mačak u vreći. Prosrao se žešće u 2009/10. s Wolfsburgom nakon onakve 2008/09. jer kostur ekipe je ostao i naredne sezone.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 09 ožu 2014, 20:33

Evo ga. Oni imaju baš namjere pomrsiti Bundesligi stvari. E sad tobože netko ih namjerava zaustaviti... Ma ok. Iako se piše kako bi klubovi mogli porušiti 50+1, što za neke i ne bi možda bilo loše, možda... A možda bi se još više svi prosrali s potrošnjom love i tek pokazali teškim nesposobnjakovićima.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la panda » 09 ožu 2014, 21:50

FCB_general napisao:Hecking zasad sasvim solidan, a veću mrlju su mu bacila ova rasturanja od Hoffića i Megameistera.

Dva poraza nikako nemogu baciti mrlju na čovjeka koji se ovim bavi 15 godina, a još će se toliko sigurno i baviti.

FCB_general napisao:Inače bi on mogao s kvalitetnim pojačanjima i nešto napraviti. Ako ga uprava bude financijski podržavala i dala strpljenja, možda ispadne jako dobar trener. Mana svakom njem. treneru je što jedino u Bayernu treniraš velik klub i u velikoj si sredini, pa ajde sad i u Dortmundu. Sve ostalo nije vrijedno spomena jer je trulo.

:bravo: :bravo:

Treba im jedan kreativan u vezi, jedan killer naprijed i nešto za defenzivu i mogu ciljati visoko.

FCB_general napisao:Na određene stvari ne može utjecati a i Wolfsburg je u fazi razvoja. No za 2 godine, tj. sezone bi u Wolfsburgu morao pokazivati puno bolje stvari s puno boljom ekipom.

mislim si kak si pogodio sa ovim o fazi razvoja i onda opet Heckinga posereš :lol:

Od kad su on i Allofs došli u klub, izbacilo se dosta nepotrebne gabre iz kadra i krenulo se čak prema naprijed.
Ono što sam ja Mikiju pokušavao dočarati više puta da se bilo kakav uspjeh neće proizvest u roku godinu, dvije, tri. Treba tu neka konstanta. Na kraju krajeva, nije ni Bayern preko noći skoči od igranja kupa UEFAe do triplea :D

Treba i Heckingu i Allofsu dati još vremena. Tek sad kreću u pravu izgradnju momčadi. De Bruyne je već tu, sad treba samo još dalje tražiti i dovesti igrače koji su bitni i raditi na tome da se gluposti na terenu svedu na minimum

FCB_general napisao:@effe, Ultras je isključivo mislio na NIJEMCE, ne strane trenere u njemačkim klubovima. No kad se to proširi na strance, onda to i dođe tako, Favre i stari Nizozemac. No to je jako malo, 5 od 18 trenera(Guardiola, Klopp, Favre, Hecking, Luhukay).

Teško da je mislio samo na Nijemce kad odmah u drugoj rečenici nakon pljuvanja trenera spomene Pepa (a koliko ja barem znam, on je katalonac :lol: )

FCB_general napisao:Veh mi je i dalje mačak u vreći. Prosrao se žešće u 2009/10. s Wolfsburgom nakon onakve 2008/09. jer kostur ekipe je ostao i naredne sezone.

ne znam koliko mu se tu mora krivnja dati, previše se tu njega tražilo - bio je sve od trenera, general menagera, sportskog direktora i ne znam što još sve ne.
Nije se tamo proslavio, ali ne znam, to njegovo razdoblje mi i ne upada tak u oči.
U svakom slučaju ono što je napravio u Stuttgartu, i ovo što sad radi u Frankfurtu je bilo predivno, bajka za sve navijače Frankfurta.

Meni bi sad najbolje bilo kad bi preuzeo Schalke da se vidi što može sa ekipom malo većeg kalibra i kad igra LP.

Ali najviše mi u oči upada da Ultras u trenere koji valjaju ubraja samo Tuchela i Schaffa, koji iako je imao jebačkih sezona, ali kraj mu je svakak neslavan.

Po nekom mom mjerilu ipak ima više kvalitetnijih trenera u Njemačkoj. Streich je meni dobar. Iako ove godine baš i neide najbolje, ali kad se uzme u obzir da je otišlo 4 najbolja igrača u jednom ljetu, ne ćudi (barem mene ne).

Weinzeirl, Luhukay. Ima dobrih trenera u Njemačkoj, samo što nemaju svi tolika neograničena sredstva i slobodu da rade što žele.

FCB_general napisao:

Evo ga. Oni imaju baš namjere pomrsiti Bundesligi stvari. E sad tobože netko ih namjerava zaustaviti... Ma ok. Iako se piše kako bi klubovi mogli porušiti 50+1, što za neke i ne bi možda bilo loše, možda... A možda bi se još više svi prosrali s potrošnjom love i tek pokazali teškim nesposobnjakovićima.

E njihov dolazak u prvu ligu baš sa znatiželjom očekujem
panda
Admin
Admin

PostPostao/la effe__sa » 09 ožu 2014, 21:50

FCB_general napisao:
@effe, Ultras je isključivo mislio na NIJEMCE, ne strane trenere u njemačkim klubovima. No kad se to proširi na strance, onda to i dođe tako, Favre i stari Nizozemac. No to je jako malo, 5 od 18 trenera(Guardiola, Klopp, Favre, Hecking, Luhukay).

U pravu si. Proletio sam u brzini..... :D

EDIT: Ipak nisam proletio, kako obratih pažnju na pandin post, skontah ovo za Pepa..... :lol:
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la effe__sa » 09 ožu 2014, 22:28

FCB_general napisao:
Mana svakom njem. treneru je što jedino u Bayernu treniraš velik klub i u velikoj si sredini, pa ajde sad i u Dortmundu. Sve ostalo nije vrijedno spomena jer je trulo.

U Njemačkoj je više velikih klubova ali koji su u fazi spavanja i koji se trenutno samo po tradiciji mogu nazvati velikim.

Gladbach je nekad bio veliki i bio je žestok rival Bayernu, osvajali su trofeje, bili značajno ime u Evropi. Sada se dižu, ali to ide postepeno.

HSV nekad isto gigant, osvajao Kup šampiona, a sada na rubu ponora. Stuttgart kad se sjetim 90-tih godina igrao finale tadašnjeg Kupa kupova sa Chelseajem, utakmice se sjećam, knap izgubljena. Stuttgart danas - ponor, propast, tuga, sivilo, borba za opstanak.

Bayern sada možda i jači od onih slavnih 70-tih godina, ali eto recimo u najmanju ruku u toj ravni. Znači klub koji je napredovao i koji je vječita konstanta.
E sad Bayernova konstantnost je ubistvo za ostale njemačke klubove, jer Bayern nikad u zadnjih dvadesetak godina pa i duže nije imao ozbiljniju dužu krizu. Kriza faktički najduže traje dvije godine. To je problem. Onda često ispadne da su drugi klubovi truhli, a u suštini je rad naše uprave predobar.
Samo navodio sam i one negativne strane drugih klubova i šta oni rade pogrešno.
Ali prvo još da se dotaknem Dortmunda, s njima se može i biti zadovoljan. U devedesetim su uzeli LP (1997. god), pa onda na početku stoljeća 2002. opet skočili došli do titule njemačkog prvaka, finale Kupa UEFA, pa par godina stagnacije, onda dvije ove zadnje titule prvaka Njemačke te ovo finale LP prošle sezone. Dortmund ima male faze spavanja, a oni su zapravo se izdigli kao velik klub tek na kraju prošlog vijeka, u tim devedesetim.
Zato klubovi poput Gladbacha, pa i Koelna, koji je čak sada više u drugoj ligi predugo spavaju.

HSV isto dugo spava, s tim da opet oni su imali ta četvrtfinala, polufinala Kupa Uefa. Ja bi s njima bio zadovoljan kada bi za koju godinu opet na tom bar nivou mogli igrati.
Schalke je npr 1997. godine osvojio Kup UEFA, prije par godina je imao polufinale LP. Znači nije da oni baš stagniraju, ali oni nemaju konstantnosti prave. Previše je kod njih tih varijacija.

Interesantno je to, kako kod njemačkih klubova najviše tih varijacija ima. Npr evo u ovoj sezoni četiri prođu grupu, djeluje sve brilijantno, a onda dva dožive fijasko. Između velikog uspjeha i blamaže kod pojedinih njemački klubova je tanka nit. Nekako su jedino Bayern (gotovo stalno) te sada Dortmund konstantni.

Ali šta je ključni problem u zadnje vrijeme kod njemačkih klubova , njemačkog fudbala generalno? pošto sam iznosio malo gore i pozitivne i negativne stvari, hajd da se baziram sada samo na negativne.

Prvo navedeno je ta nekonstantnost. Klubovi se brzo zadovolje ostvarenom dobiti, poslovanjem u plusu i nekako se popusti udica i sve naredne godine krene propadat. Primjer Schalke koji je par godina znao igrati stalno u ritmu EL pa naredna godina LP, pa onda opet EL pa opet LP. Sada su bar zaredali LP.

Problem veliki broj ključnih ljudi su mlitonje, amateri ili hajmo bar reći nedorasle osobe velikim ciljevima. Jedan Keller prije se nikad ne bi mogao zadržati u jednom takvom klubu kakav je Schalke, a to je ipak njemački top klub. Jedan Heldt iako dosta dobrih poteza napravi, napravi i niz gluposti ali niko ga ne poziva na odgovornost. On čvrsto stoji još iza svog prijatelja Kellera koji Schalke čini sigurno 20-25 % slabijim. Stuttgart vode isto tako nesposobni ljudi. Bobić mi bio drag ko igrač, ali nedorastao je poziciji sportskog direktora u tom klubu. On je trebao početi od nekog kluba iz niže lige.
Suviše se lako dolazi do pozicije sportskog direktora.

Problem je i u tome što su u mnogim klubovima poželjni treneri bez mišljenja i stava, ne gotive se više Alphatiere. Na pozicijama i nisu baš poželjni ljudi poput Kahna, Effenberga i sl. Pojedinim upravama su draži Kelleri i njima slični.

Mnoge ekipe , sve njemačke ekipe, bilo klubske a i reprezentacija, su se razvile u smjeru ofanzivnog fudbala. Prije je Nijemcima na prvom mjestu bila defanziva, čvrsta odbrana, sada mnogi igraju lepršav, dopadljiv fudbal. Samo to je sve ok ako tu postigneš balans, pa spretno i organizovano igraš presing i tako reći naprijed već počneš s odbranom (slučaj Bayern i Dortmund) ali ako to nije slučaj onda ti se uz dozu nesreće dese debakli poput ovih koji su se desili Leverkusenu i Schalkeu.

Sve je manje igrača koji su lideri, prznice, žestoki i koji znaju razdrmat ekipu. Takve opet imaju Bayern i Dortmund, ali u drugim klubovima je takve sve teže pronaći. Treba reći da smo i mi bili u tom problemu pomalo, nekako je takav jedino bio Schweini, pa je i to razlog bio izgubljenih finala. Ipak stvari su se promjenile, pogotovo kako nam je jedan lik sa stavom došao na mjesto sportskog direktora (Sammer), a i neki igrači poput Dantea, Martineza, Mandže....A i sam Neuer je izrastao u takvog jednog lidera, sa stavom. Njemu je trebalo da se aklimatizira, s obzirom na nezgodnu situaicju u kojoj se našao prelaskom iz Schalkea.

Sve u svemu, u BuLi i nema puno truleži, klubovi zapravo nisu truhli, reklo bi se da su potentni, imaju ogroman potencijal, ali previše se ukorijenilo mlakonja, ne toliko sposobnih ljudi i drugim klubovima trebaju prvo na pozicijama sportskih direktora Sammeri, Effenberzi, Kahnovi, da sve to razdrmaju, protresu i da se onda krene naprijed.

Prije su njemačke ekipe dosta toga dobivale zahvaljući takvim osobama, te na osnovu trke, borbenosti....Drugi su sada naučili da trče, da se bore, Španci su učili dugo tu lekciju i naučili su je, pa su postali i robusni. Znači Nijemce su drugi sustigli u tim elementima, a možda su Nijemci pomalo na tim elementima ofalili. E onda ti igrački razvoj, igra kao igra koja je unaprijeđena ne bude sama dovoljna....
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la panda » 09 ožu 2014, 22:44

effe__sa napisao:Sve u svemu, u BuLi i nema puno truleži, klubovi zapravo nisu truhli, reklo bi se da su potentni, imaju ogroman potencijal, ali previše se ukorijenilo mlakonja, ne toliko sposobnih ljudi i drugim klubovima trebaju prvo na pozicijama sportskih direktora Sammeri, Effenberzi, Kahnovi, da sve to razdrmaju, protresu i da se onda krene naprijed.

Dotakao si se tu u suštini dobre stvari effe.

Danas sam baš ujutro pratio doppelpass i vodila se rasprava oko onoga što je Sammer nedavno rekao kad su ga intervjuirali i Kloppove replike. I od njih 6 koji su tamo bili (btw. bila je jebena skupina ljudi - Wonti, Beckmann - ARD Sportschau, Allofs - Wolfsburg, Bruchhagen - Frankfurt, Draxler - SportBild, Helmer) svi su bili različitog mišljenja o tome koliko je Sammer zapravo važan u Bayernu i što to točno radi.

I moram reć da sam ostao iznenađen nekim komentarima tamo, ali i komentarima na twitteru.

Mora se priznat da je Sammer baš taj tip koji nam je prošle godine dao ono posebno nešto. Uvijek imao nešto za prigovoriti, pa makar bili pobjedili i stalno tjerao i tjerao dalje.

Mislim da bez njega prošla godina nikad ne bi bila onak uspješna kak je bila :bravo:

#MotzkiMatthias 8-)
panda
Admin
Admin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva