Financije

Sve vezano uz Bayern što nije obuhvaćeno forumima gore...

Re: Financije

PostPostao/la Lucimar » 11 vel 2014, 19:46

izvinjavam se nisam vidio, poceo sam radit, pa se jako tesko snalazim :)
tako i forum ne pratim detaljno nego samo preletim
Lucimar
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Lahm » 11 vel 2014, 20:18

Ima li netko info, koliko nam je ( bilo ) ostalo za otplatiti stadion ?
Da vidimo, koliko ide za mladez.
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la panda » 11 vel 2014, 20:29

Mislim da je ostalo još 70-75 milja za otplatu AA. Ostane ti onda još 30-40 milja za gradnju novog trening centra
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Miki » 12 vel 2014, 09:35

panda napisao:Mislim da je ostalo još 70-75 milja za otplatu AA. Ostane ti onda još 30-40 milja za gradnju novog trening centra

Za 8,33% akcija 110 miliona eura. Znači, 100% mu dođe milijarda i 320 miliona eura. A npr. Inter-ovih 70% akcija je prodato za 350 miliona eura, Liverpul je kupljen za 431 milion dolara. Mislim da su neke stvari jasne. :D
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Lahm » 12 vel 2014, 09:55

Miki napisao:
Za 8,33% akcija 110 miliona eura. Znači, 100% mu dođe milijarda i 320 miliona eura. A npr. Inter-ovih 70% akcija je prodato za 350 miliona eura, Liverpul je kupljen za 431 milion dolara. Mislim da su neke stvari jasne. :D

Koje to tocno ?
Objasni.
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Miki » 12 vel 2014, 10:20

Lahm napisao:
Miki napisao:

Koje to tocno ?
Objasni.

Jasno je da smo za 3 koplja ispred pomenutih klubova i po kvalitetu i po vrijednosti. Bajernu su finansije stalno išle od ruke. :D
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la The Scarface » 12 vel 2014, 10:51

panda napisao:Mislim da je ostalo još 70-75 milja za otplatu AA. Ostane ti onda još 30-40 milja za gradnju novog trening centra

2012. je ostalo oko 120 milja za otplatiti tako da nema šanse da je sadašnje stanje 70-75 milja.

Prodalo se 6.8 posto kluba i za to dobilo 110 milijuna eura, iako nisam ljubitelj prodavanja udjela u klubu treba priznati da je to lijep iznos koji Bayernu omogućuje nove investicije.

Allianz je dobio opciju produženja naming rightsa AA do 2041. (dosadašnji ugovor je trajao do 2030 i neke)
Produžen je i sponzorski ugovor s Allianzom do 2023.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la panda » 12 vel 2014, 11:00

The Scarface napisao:

2012. je ostalo oko 120 milja za otplatiti tako da nema šanse da je sadašnje stanje 70-75 milja.

Prodalo se 6.8 posto kluba i za to dobilo 110 milijuna eura, iako nisam ljubitelj prodavanja udjela u klubu treba priznati da je to lijep iznos koji Bayernu omogućuje nove investicije.

Allianz je dobio opciju produženja naming rightsa AA do 2041. (dosadašnji ugovor je trajao do 2030 i neke)

Ma nisam bio siguran, 75 milja je jednostavno bila informacija na koju sam naletio na najviše siteova. Ovisno o tome koliko se godišnje otplaćivalo trebalo bi biti ispod 100 milja onda.

U svakom slučaju veliki plus, jer će se sad onih cca. 2 milje € kojih se zaradi po domaćoj tekmi slijevati direkt u kasu :bravo:

btw. prodalo se baš 8.33%, a ne 6.8. Samo se radi follow-on offering (ne znam koji je termin na hrvatskom, znam da je na njemačkom kapitalerhöhung), pa će onda sva 3 investitora na kraju imati 8.33% (sve skupa 24.99%).

Pa i dalje investitori nemaju nikakvu riječ po pitanju donošenja odluka :bravo:
panda
Admin
Admin

PostPostao/la The Scarface » 12 vel 2014, 11:10

panda napisao:
The Scarface napisao:

Ma nisam bio siguran, 75 milja je jednostavno bila informacija na koju sam naletio na najviše siteova. Ovisno o tome koliko se godišnje otplaćivalo trebalo bi biti ispod 100 milja onda.

U svakom slučaju veliki plus, jer će se sad onih cca. 2 milje € kojih se zaradi po domaćoj tekmi slijevati direkt u kasu :bravo:

btw. prodalo se baš 8.33%, a ne 6.8. Samo se radi follow-on offering (ne znam koji je termin na hrvatskom, znam da je na njemačkom kapitalerhöhung), pa će onda sva 3 investitora na kraju imati 8.33% (sve skupa 24.99%).

Pa i dalje investitori nemaju nikakvu riječ po pitanju donošenja odluka :bravo:

Prodalo se 8.33 posto Allianzu koji je dao 110 milja, adidas i Audi su imali mogućnost dodatno nadoplatiti da bi njihov udio u klubu ostao isti kao i prije (9.1 posto). Pošto nisu pratili kapitalerhohung(nisu nadoplatili) njihov udio u klubu se smanjio tako da svi imaju po 8.333 posto. Ergo je Bayern e.v. efektivno izgubio samo 6.8 posto jer su prije adidas i Audi držali 18.2 posto.

adidas 2002. plaća 77 milja za 10 posto
Audi 2010. plaća 90 milja za oko 9.09 posto ---> adidas pada na 9.09 isto
Allianz 2014. plaća 110 milja za 8,33 posto ---> svi imaju po 8.333 posto

Tako sam barem ja to kao ekonomski laik razumio.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la panda » 12 vel 2014, 11:19

Previše mi je to ekonomije :|

U svakom slučaju E.V. još uvijek ima kontrolu od 75.01% i vodi glavnu riječ o svemu

Sad me najviše interesira kad će počet graditi ovaj centar za mladež, znam da su rekli da će se raditi u blizini stadiona, ali ništa o tome kad bi se trebalo započeti sa time
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Red passion » 12 vel 2014, 20:22

Što god značilo sve to, ove godine će izvješće s generalne skupštine Bayerna biti u još većem plusu. :logo:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la marac » 13 vel 2014, 17:23

Objava Club Nr. 12 o ulasku Alianza u vlasnicku strukturu sa njihovog FB pagea (https://www.facebook.com/clubnr12/posts/667421739982936):

Mit Überraschung und gemischten Gefühlen haben die Mitglieder des Club Nr.12 die Kapitalerhöhung des FC Bayern zu Kenntnis genommen. Aufgrund der ausgezeichneten sportlichen und somit auch wirtschaftlichen Aussichten hätten viele Fans erwartet, dass der Schuldenabbau wie geplant und somit ohne Kapitalerhöhung fortgesetzt werden würde. Durch die Beteiligung der Allianz wird der FC Bayern nun der wohl einzige schuldenfreie Großclub in Europa, worauf Vereinsführung und Fans zu Recht stolz sein dürfen. Die Entscheidung, die Erlöse nicht in den Spielerkader, sondern zur Schuldentilgung sowie zum Bau eines Jugendzentrums zu verwenden, stößt bei den Fans auf sehr breite Zustimmung.

Trotzdem ist es aus Sicht vieler Fans bedauerlich, dass es offensichtlich notwendig war, zur Finanzierung des neuen Stadions nicht - wie ursprünglich geplant - 10% der Anteile, sondern nun 25% der Aktien der FC Bayern München AG an Dritte zu verkaufen. Wir begrüßen es, dass die Beteiligung durch ein in München ansässiges Unternehmen erfolgt. Man sollte jedoch nicht übersehen, dass ein Weiterverkauf der Anteile bei keiner der drei beteiligten Gesellschaften auszuschließen ist und der FC Bayern darauf nur begrenzt Einfluss hat.

Aus unserer Sicht sollten die in den nächsten Jahren zusätzlich zur Verfügung stehenden Mittel nicht ausschließlich für den Spielerkader verwendet, sondern zu einem erheblichen Teil auch zur Bildung von Rücklagen genutzt werden. So könnte gewährleistet werden, dass man in 10 oder 20 Jahren in der Lage zu ist, dann fällige und heute noch nicht absehbare umfangreiche Sanierungsmaßnahmen oder notwendige Umbauten des Stadions finanzieren zu können, ohne sich dafür in erheblichem Maß verschulden zu müssen oder - wie es beim Bau der Arena der Fall war - gezwungen zu sein, weitere Anteile der FCBM AG an Investoren abgeben zu müssen. Auch einen Rückkauf von Anteilen sehen wir langfristig als erstrebenswertes Ziel, das gerade in einer sportlich erfolgreichen Phase nicht aus den Augen verloren werden sollte.

Da der Verlust der Dreiviertel-Mehrheit aktienrechtlich erhebliche Auswirkungen hätte, würden wir es sehr begrüßen, wenn das Präsidium im Vorfeld einer Entscheidung über eine weitere Reduzierung der eigenen Anteile an der FCBM AG das Votum der Vereinsmitglieder einholen würde, auch wenn dies nach der Satzung des FC Bayern München e.V. erst bei einem Absinken des Anteils auf unter 70% erforderlich ist.

Wie der Pressemitteilung der Allianz zu entnehmen ist, soll die "Präsenz der Allianz in der Arena verstärkt" werden. Gerade die vergleichsweise zurückhaltende Markenpräsenz der Allianz in den vergangen Jahren wurde von vielen Fans als sehr angenehm empfunden. Wir hoffen u.a., dass die vor einigen Jahren im direkten Dialog zwischen aktiven Fans und der Marketing-Abteilung der Allianz vereinbarte Regelung, nach der Fanclubs ihre Fanclubfahnen auch über die fest installierten Werbebanden der Allianz aufhängen dürfen, nicht zugunsten der verstärkten Präsenz aufgegeben wird.

Club Nr.12
Vorstand

Ovo je i prijevod - doduse s Binga (na FBu):

Surprise with mixed feelings, the members of the Club have Nr. 12 the capital increase of the FC Bayern taken note. Due to the excellent sporting and hence economic prospects, many fans would have expected that the debt reduction as planned and without any capital increase would be continued. By joining the Alliance, the FC Bayern is now the probably only debt-free big club in Europe, club management and fans should be rightly proud. The decision to use the proceeds not in the squad of players, but to pay off debt, as well as to the construction of a youth center, encounters very broad approval among fans.

Nevertheless, it is regrettable that it was obviously necessary to sell 10% of the shares, but now 25% of the shares of the FC Bayern Munich AG for the financing of the new stadium not - as originally planned - to third parties from the perspective of many fans. We welcome the fact that the participation is carried out by a company based in Munich. You should not overlooked, that has a resale to exclude shares none of the three companies involved and FC only limited influence on Bavaria.

From our point of view you should in the next few years available in addition be used funds not only for the player Squad, but used to a significant extent also to the formation of reserves. To so could be guaranteed that in 10 or 20 years in the position to be, then due and not foreseeable substantial remedial measures or necessary modifications of the stadium Fund can borrow without being in considerable measure to must or - as in the construction of the arena was the case - to be forced further shares give the FCBM AG to investors. We see also a redemption of shares in the long term as a desirable goal, which should be lost in a sporty successful phase out of the sight.

Since the loss of the three-quarter majority would share legally significant, we would like it, if the Bureau in advance of a decision on a further reduction of the own shares in OJSC FCBM would get the vote of the members of the Association, even if this is only required under the statutes of the FC Bayern München e.V. with a decrease in the proportion to less than 70%.

According to the press release of the Alliance is to the "Presence of the Alliance in the arena be strengthened". Just to the comparatively restrained brand presence in the Alliance in the past years was perceived by many fans as very pleasant. Among other things, we hope that she agreed scheme, according to the fan club may hang their Fanclub flags over the fixed advertising boards of Allianz, is not on the Alliance some time ago in the direct dialogue between active fans and the Marketing Department for the benefit of the increased presence.

Club Nr. 12 Board of Directors
Bundesliga - posljednja šansa za spas nogometa!!!

Hier ist Leben, hier ist Liebe, hier ist Feuer und drum bleibt München Deutschlands bester bis in alle Ewigkeit!
marac
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la The Scarface » 31 ožu 2014, 14:09

The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 31 ožu 2014, 14:53

Da mi je sam znat koja PM se dogodila da nam je Umsatz od 2006 - 2008, znači samo u dvije godine skočio za 100 miliona eura ili ti maltene 50%.

Zastrašujuće fenomenalno djeluje činjenica da smo u sezoni 2005/06 imali umsatz od 217 milja a već u sezoni 2007/08 328 milja! Još kad se na kraju ispostavi da je Uli ulupao nofce u klub! :neee:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Miki » 31 ožu 2014, 15:54

anton 1983 napisao:Još kad se na kraju ispostavi da je Uli ulupao nofce u klub! :neee:

Svi ponavljaju kako klub nema veze sa tim malverzacijama, ali smo vidjeli da je Uli namazan. Ako se nekad ispostavi da su njegovi prljavi novci ušli u klub, od sramote nas neće oprati ni Atlantski okean. :lol:
Miki
Don Quijote

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Općenito o Bayernu