WWII

Sve i svašta...

Re: CHAT

PostPostao/la Lahm » 08 tra 2014, 22:10

panda napisao:
Protupitanje
Zašto ne?
Kvalitativno gledano u svakom slučaju zaslužuje toliku ocjenu

Odgovor cu ti dati tako da cu spomenuti dvije scene iz serije koje mi trenutno padaju na pamet.

Prva scena porucnik onaj ( mislim da se zvao Winters, ispravi me ako grijesim ) trci kroz onu francusku njivu, ubija onog malog SSovca, minutu kasnije naidje na jednu cijelu SS postrojbu, koja se odmarala od bitke koja se desavala jucer. Iza njega trce par Amerikanaca, i skidaju SSovce kao muhe. SSovci potpuno dezorjentirani, ne znaju sta ce.

Kako se zavrsi scena ?

Zna se,Amerikenjac izlazi kao veliki pobjednik, nije se ni " umorio " .

WTF ?

Druga scena ( po meni jos bolja ) . Ulazak Amerikanaca u Belgiju, tocnije Bastogne / Foy. Ako me sjecane sluzi, samo je onaj pricao kako su zauzeli polozaje, nista o ofenzivi ( kasnije samo eto onako usputno ) Svaba.

:smajl007:
-5. :nono:

Pricao sam ti jos one scene na onoj njivi u Francuskoj i zauzimanje Carentana. Ima ih jos, samo sto se ne mogu sjetiti 100% svega, posto ima pun K otkako sam to zadnji puta pogledao. Ako ponovno pogledam, samo cu se nazivcirati.
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Lennon » 08 tra 2014, 22:14

A fora je da su preuveličavali te scene.

Tipa Bastogne il Market Garden, di su oni imali ogromne gubitke. Nadalje slabo je prikazan proboj u Ardenima (naravno jer su ih na početku Švabe pregazili). Slažem se.

Al opet s druge strane - oni su došli u Berlin iz Normandije za 10 mjeseci i porazili Njemce. Znači oni su ipak pobjednici i imali su pobjeda iza sebe.

Na kraju krajeva, kolko ih je ostalo živih iz satnije, oko 20%? Tako nešto. Pa eto tu ima nekih realnosti.

edit: Zaboravih. Sad se sjetih da sam gledao onaj dokumentarac o "Proboju iz Ardena", i nakon kaj su se Švabe počele povlačit, nakon Bastognea, vele da su najviše problema radili Amerima baš prilikom povlačenja. Jer su Ameri jurili na njih misleć da je gotovo, a nije. I tu su imali puno gubitaka. Što opet, naravno, nije prikazano u seriji.
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Lahm » 08 tra 2014, 22:20

Lennon napisao:A fora je da su preuveličavali te scene.

Tipa Bastogne il Market Garden, di su oni imali ogromne gubitke. Nadalje slabo je prikazan proboj u Ardenima (naravno jer su ih na početku Švabe pregazili). Slažem se.

Al opet s druge strane - oni su došli u Berlin iz Normandije za 10 mjeseci i porazili Njemce. Znači oni su ipak pobjednici i imali su pobjeda iza sebe.

Na kraju krajeva, kolko ih je ostalo živih iz satnije, oko 20%? Tako nešto. Pa eto tu ima nekih realnosti.

Nakon Belgije su operirali na jugu Njemacke, te u Austriji nesto sitno, ako se ne varam. Nisu isli prema Berlinu.
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Lennon » 08 tra 2014, 22:21

Lahm napisao:
Lennon napisao:A fora je da su preuveličavali te scene.

Nakon Belgije su operirali na jugu Njemacke, te u Austriji nesto sitno, ako se ne varam. Nisu isli prema Berlinu.

Da, satnija E.

Al ja sam mislio globalno, na sve saveznike koji su se iskrcali.
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Lahm » 08 tra 2014, 22:26

Lennon napisao:
Da, satnija E.

Nakon sto su Svabe izgubili suludu i zadnju ofenzivu, poceli su sa predajom Saveznicima.Tako da i nije bio prevelik problem doci do Berlina.
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Lennon » 08 tra 2014, 22:29

Lahm napisao:
Lennon napisao:
Da, satnija E.

Nakon sto su Svabe izgubili suludu i zadnju ofenzivu, poceli su sa predajom Saveznicima.Tako da i nije bio prevelik problem doci do Berlina.

Al i nije bila tolko jako suluda. Zapravo - oni su se fanatično odborili i da su ih uspjeli dobit u kliješta što je malo nedostajalo - saveznici bi se našli u velikim,velikim problemima.
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Lahm » 08 tra 2014, 22:36

Lennon napisao:
Al i nije bila tolko jako suluda. Zapravo - oni su se fanatično odborili i da su ih uspjeli dobit u kliješta što je malo nedostajalo - saveznici bi se našli u velikim,velikim problemima.

Suluda je bila, jer nisu imali nafte da dodju o zamisljenog cilja, a taj je bio sasjeci koridor Saveznika u Francuskoj, Nizozemskoj i Belgiji.Takodjer nije im islo u prilog cinjenica, da su Saveznici bili brojcano nenadjebivo u boljoj situaciji nego Svabe. Za tu ofenzivu su morali prikljuciti i " strane " SS divizije ", onda znas koliko je bilo sati.

Na kraju, poginulo je masu ljudi, za sto ? Za nista. Kao i u svakom ratu.
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Lennon » 08 tra 2014, 22:39

Ma otkako je izgubio Kavkaz i naftu ispod Stalingrada, i otkako je počelo povlačenje, od tada je sve bilo gotovo.

Saveznici su se iskrcali u ljeto 1944. kad je Crvena armija već protjerala Njemce skoro do Njemačke. Najveću bitku je tu odigrao Staljin a ne Ameri kako si vole pripisivat.
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Lahm » 08 tra 2014, 22:45

Lennon napisao:Ma otkako je izgubio Kavkaz i naftu ispod Stalingrada, i otkako je počelo povlačenje, od tada je sve bilo gotovo.

Saveznici su se iskrcali u ljeto 1944. kad je Crvena armija već protjerala Njemce skoro do Njemačke. Najveću bitku je tu odigrao Staljin a ne Ameri kako si vole pripisivat.

Kraj rata na zapadnom bojistu je poceo 41 sa Enigmom, da bi dosao do izrazaja 43 padom Italije, i zauzimanjem Rima.
Kraj rata na istocnom bojistu je poceo 41 napadom na Ruse ( iako je dogovor o nenapadanju potpisan ), a na zapadu i u Africi se jos ratovalo.

Dosao je do izrazaja kada je jedna cijela divizija ostala zarobljena 43 ( ako me moj mozgic jos sluzi), pustena na milost i nemilost Rusa.
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la anton 1983 » 09 tra 2014, 13:23

Lahm napisao:

Odgovor cu ti dati tako da cu spomenuti dvije scene iz serije koje mi trenutno padaju na pamet.

Prva scena porucnik onaj ( mislim da se zvao Winters, ispravi me ako grijesim ) trci kroz onu francusku njivu, ubija onog malog SSovca, minutu kasnije naidje na jednu cijelu SS postrojbu, koja se odmarala od bitke koja se desavala jucer. Iza njega trce par Amerikanaca, i skidaju SSovce kao muhe. SSovci potpuno dezorjentirani, ne znaju sta ce.

Kako se zavrsi scena ?

Zna se,Amerikenjac izlazi kao veliki pobjednik, nije se ni " umorio " .

WTF ?

Druga scena ( po meni jos bolja ) . Ulazak Amerikanaca u Belgiju, tocnije Bastogne / Foy. Ako me sjecane sluzi, samo je onaj pricao kako su zauzeli polozaje, nista o ofenzivi ( kasnije samo eto onako usputno ) Svaba.

:smajl007:
-5. :nono:

Pricao sam ti jos one scene na onoj njivi u Francuskoj i zauzimanje Carentana. Ima ih jos, samo sto se ne mogu sjetiti 100% svega, posto ima pun K otkako sam to zadnji puta pogledao. Ako ponovno pogledam, samo cu se nazivcirati.

Kao prvo moraš znati da je ovo bila serija a ne dokumentarac i da baš sad nemaš vremena u 10 serija ili ti 10 sati pokazati ono što se dogodilo u 10 mjeseci. U dokumentarnim serijama ti pokažeš neku snimku od 5 minuta i u tih 5 minuta ti ispričaš brda i doline. Ovdje je cilj bio "prodati " seriju i prikazati čovjeku kako se vodi rat na najbolji mogući način. Iz te perspektive serija je jebeno uspješna i jebeno odrađena. E sad što neke stvari nisu prikazane niti su realno prikazane to je druga stvar jer tu je Holivud došao na svoje. U seriji naši očevi naše majke ne vidi se baš toliko borbi koje gube Njemci, to je više izrečeno, a ne baš prikazano. Kada u seriji kolko tolko postoje glavni glumci i kada se srija oko njih koncentrira onda se moraš potruditi da oni i prežive.

NPR Satnija E ide prema ardenima i tam se veli kak nemaju opreme što je istina, no tebe ta istina ne zadovoljava, kao što te ne zadovoljava onaj marš vojnika iz Ardena natrag koji su izgledali kao da su vidjeli duha :mrgreen: Jebiga ti bi malo htio vidjeti kak su to švabi silovali, ali onda serija ne bi bila takva kakva je i za to nema vremena.

Fora bi bilo da postoji neka serija sa jedno 10 sezona u svakoj po 10 serija u kojima se rat odrađuje od početka do kraja sa puno bojišta i pizdarija. Samo to jejako komplicirano i pitanje je kak bi se to uspješno odradilo i pokazalo.

Mene recimo nerviraju te pizdarije sa židovima i logorima, jer me zanima samo onaj ratni dio, al da ga jebeš to se navek ubacuje...

PS neš ti gledati američku seriju u kojoj su ameri sjebali Japance u Americi...

S tim da sam ja BoB dosta zaboravio a neam volje g ponovo gledat kad znam da švabi gube. Zato mi je 4. serija najbolja jer tu se ameri moraju povuć :D
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Lennon » 09 tra 2014, 13:35

Da, fakat bi mogli otvorit WW2 temu jer nas je ovdje par fanatika koji volimo o tome raspravljat.

Budem ja.

Pa onda nastavak slijedi dolje.
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

WWII

PostPostao/la Lennon » 09 tra 2014, 13:36

Eto sad imamo i svoju temu. Da ljude ne zamaramo u chatu, pa eksperti i fanatici pišite ovdje o Adolfu, Staljinu, Wehrmachtu, Stukama, Pancerima itd :bravo:
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

Re: WWII

PostPostao/la Lennon » 09 tra 2014, 13:41

anton 1983 napisao:
S tim da sam ja BoB dosta zaboravio a neam volje g ponovo gledat kad znam da švabi gube. Zato mi je 4. serija najbolja jer tu se ameri moraju povuć :D

Da, i ja bi volio više filmova o periodu 1939.-1942. kad Švabe razvaljuju.

Npr. neki film o Barbarossi, al poludokumentarni. Jer živo me zanima kak su uspjevali prolazit po 40 km na dan i kakvom silinom su to udarili.

Na Našim majkama i očevima je to dost slabo izraženo, malo borbe u onoj utvrdi di je par Rusa, i već dolazi zima uskoro.
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

Re: WWII

PostPostao/la anton 1983 » 09 tra 2014, 14:37

E sad još kad bi neki pimpek sve te postoje spojio i prebacio sim. Ti mater, mam kunu dobije!
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Lahm » 11 tra 2014, 09:35

anton 1983 napisao:

NPR Satnija E ide prema ardenima i tam se veli kak nemaju opreme što je istina, no tebe ta istina ne zadovoljava, kao što te ne zadovoljava onaj marš vojnika iz Ardena natrag koji su izgledali kao da su vidjeli duha :mrgreen: Jebiga ti bi malo htio vidjeti kak su to švabi silovali, ali onda serija ne bi bila takva kakva je i za to nema vremena.

Fora bi bilo da postoji neka serija sa jedno 10 sezona u svakoj po 10 serija u kojima se rat odrađuje od početka do kraja sa puno bojišta i pizdarija. Samo to jejako komplicirano i pitanje je kak bi se to uspješno odradilo i pokazalo.

Povijest mi je kao druga struka, i zato je moja reakcija na seriju, takva kakva jest.
Svatko tko se i ne zanima toliko za povijest zna, da su ovi bili kratki s opremom.

Sta mislis zasto su se morali povuci, tj. koji je razlog bio da su se morali povuc ?
Tko ih je jebavao ? ( u seriji nije spomenuto, a bolje bi bilo da jest )

U onoj sumi , jedan maleni dio moram slusati kako je netko za dan zahvalnosti radio neke petardice. :roll: Koga to zanima ? - iskreno
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

Sljedeće

Vrati se na: Svaštara