Mario Đilkušić - prodaja ili borba s Lewom?

Arhivirane teme...

Mario Mandžukić će :

ostat i sljedeće sezone u Bayernu
9
56%
otić na ljeto iz Bayerna
7
44%

Ukupno glasova : 16

Re: Mario Đilkušić - prodaja ili borba s Lewom?

PostPostao/la effe__sa » 04 svi 2014, 10:53

Ja najveći problem imam s tim što vi Lewu automatski stavljate na prvo mjesto ispred Mandže.
Lewa dolazi i nije se dokazao u Bayernu, znači ja želim borbu između ta dva napadača pa neka igra onaj koji je bolji.

Dobro, i ja sam svjestan uprava dovodi Lewu i na neki način ga Mariju stavlja ispred nosa. Valjao ili ne valjao, on će biti forsiran, ali Mandžo bi trebao ostati i borit se protiv Poljaka. Do sada je dobio velike borbe i smatram da treba opet da se bori. Ako je mogao protiv Gomeza, može i protiv Lewe. Naime ja Lewu ne smatram boljim od Gomeza i da se razumijemo ja Poljaka više vidim kao polušpica, to sam i prije napominjao. A kada igramo pravi presing onda mi je tu Mandžukić bolji.

Lewa dobar napadač, ali nije on meni još toliki vrh da kažem: E došao si , sad si super zvijezda i stalno ćeš igrati.
Nismo mi doveli ni Costu, ni Falcao-a, ni Suareza, mi smo doveli Lewandowskog. A mi možemo sada sebe ložit da je Poljak bolji od ovih nabrojanih, ali to nije tako... ;)

I još nešto.....
Ključno pitanje je, da li je Lewa igrač po volji , želji Pepa? :D Ja nisam baš uvjeren u to.... A znamo da i Mandžo nije sad Pepu neki super izbor i da mu je baš top u njegovoj glavi. Znači mi u napadu možda baš imamo problem. I opet će se sada tu tražiti kompromisi (tako reći) između uprave i Pepa. A Lewa je baš transfer uprave, a ne Pepov.... ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 04 svi 2014, 11:02

effe__sa napisao:Ja najveći problem imam s tim što vi Lewu automatski stavljate na prvo mjesto ispred Mandže.
Lewa dolazi i nije se dokazao u Bayernu, znači ja želim borbu između ta dva napadača pa neka igra onaj koji je bolji.

Mislim da se igrač ne treba dokazati u Bayernu da bi se znalo da je bolji igrač.

effe__sa napisao:Dobro, i ja sam svjestan uprava dovodi Lewu i na neki način ga Mariju stavlja ispred nosa. Valjao ili ne valjao, on će biti forsiran, ali Mandžo bi trebao ostati i borit se protiv Poljaka. Do sada je dobio velike borbe i smatram da treba opet da se bori. Ako je mogao protiv Gomeza, može i protiv Lewe. Naime ja Lewu ne smatram boljim od Gomeza i da se razumijemo ja Poljaka više vidim kao polušpica, to sam i prije napominjao. A kada igramo pravi presing onda mi je tu Mandžukić bolji

Shema ti je kao u Martineza i Luis gustava. Ako nema povreda zna se da će igrati onaj za kojeg je odlučeno da je bolji. I da se razumijemo, Manđa se nije borio protiv Gomeza, jer je Gomea uprava, trener navijači, otpisala. Teške su neke stvari za predvidjeti jer ako se Lewa nakon prvog treninga ozlijedi na 6 mjeseci Bayern bi mogao fasovati ako prije toga proda Manđu. No gledajuči iz perspektive da se takve stvari ne događaju, Manđa niti neće dobiti priliku da se bori protiv Lewe kao što ju niti Gomez nije dobio jer je izbivao previše sa terena a Manđa je to bio iskoristio.

Dal si svjestan rizika kojeg Bayern snosi ako Manđa sjedi na klupi i da li si ti spreman taj rizik sprovesti u djelo?

effe__sa napisao:Lewa dobar napadač, ali nije on meni još toliki vrh da kažem: E došao si , sad si super zvijezda i stalno ćeš igrati.
Nismo mi doveli ni Costu, ni Falcao-a, ni Suareza, mi smo doveli Lewandowskog. A mi možemo sada sebe ložit da je Poljak bolji od ovih nabrojanih, ali to nije tako... ;)

Bolji možda nije, ali će u Bayernu jako brzo imati priliku dokazati da spada u taj krug. Manđa to nije pokazao, a i ruku na srce svi znamo da on to dokazati nemre jer nema takav potencijal.

effe__sa napisao:Ključno pitanje je, da li je Lewa igrač po volji , želji Pepa? :D Ja nisam baš uvjeren u to....

Tako je, ali to je stvar za novu temu :mrgreen:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la effe__sa » 04 svi 2014, 11:09

Gledaj antone, zavisi sve od percepcije.
Mandžo ako bi dobio pravu priliku, da vodi korektnu borbu s Poljakom (a vrlo je upitno dal će je dobit) mogao bi se izboriti za prvu postavu. Znači razlika je u tome što ti ne vidiš kod njega dovoljne potencijale, vidiš ga ograničenim, a ja vidim to drugačije. Dobro ti sada sebe hoćeš i da nafuraš da voliš Poljaka iako ga možda toliko ne voliš.
Generalno ja vjerujem u našu upravu i slažem se s njenim djelovanjem u 90 % slučajeva. Samo mislim da bi sada mogli počiniti veliku grešku ako Mandžu olako otpišu.

I gledaj 100 % sam siguran, da jedan Mandžukić bi kod Juppa i dalje dobio realnu, normalnu priliku da se bori za prvu postavu. I ne treba zaboraviti da je on bio jako bitan element za naše osvajanje svih tih titula. Njegov presing i zbunjivanje protivnika naprijed, te konstantni pritisak naprijed su bili od nevjerovatnog značaja. Ne znam ja baš dal bi mi jedan Juve izbacili ili da li bi protiv jednog BVB-a bili uspješni i u kupu i finalu LP da nije bilo Mandžukića.
Njemu se dovoljno ne priznaju njegove zasluge, a brzo se lupa po njemu kada odigra lošije protiv Reala. A on je jedan od onih koji je najmanje kriv za loša izdanja protiv Reala. Ali svima je lakše lupat po Mandži, nego po jednom Kroosu ili još nekim drugim zvijezdicama....
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lennon » 04 svi 2014, 11:27

Ne vidim u čem je problem ako se Mandžo uspije izborit za prvu špicu prije Lewe?

Pa nebi baš trebao u tome i biti bit, da jedan drugoga čine boljim, gladnijim, da na kraju krajeva igra i bolji? Ili ne mislite valjda vi i sam Lewa da ga mjesto u prvih 11 čeka bez borbe? :roll:
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 04 svi 2014, 16:55

Treći napadač isto mora biti u klubu s Lewyjem i Mandžom, bez trećega se ne računa. ;)

No vidjet ćemo kako će se snaći Lewy pod Guardiolom. Bio je jedan moćni Ibrahimović pod Guardiolom, pa ga se ovaj odjednom riješio i nije mu legao.

Poljak dolazi u Guardiolinu momčad, ne Heynckesovu.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la HolgerBadstuber » 04 svi 2014, 17:15

Ma neka ostane, nek se bori s Lewom pa koga Pep zeli neka igra i gotovo. Po meni je Mandzukic bolji igrac od Lewog.

Mandzukic je zabio vise, odigrao manje minuta i to 753 minute manje sto je 8,5 utakmica a to je ogromna razlika, Mandzukic je osjetno bolji finisher od Lewog (Mandzo 4.1, Lewi 6.3), Mandzukic igra bolje obranu (ako se igra na posjed to je bitno za napadaca), Mandzukic je tu uigran vec.

Naravno da Lewi ima takodjer svoje kvalitete ali brojke govore da je Mandzukic jednostavno puno ucinkovitiji.

Ne znam puca li Lewi slucajno penale? Ako puca to bi bila jos poraznija statistika za njega.

No ni jedan ni drugi nisu bas ono sto Pep treba za ovu tika taku, on tu jednostavno treba kopiju jednog Lea da bi ta tika taka bila ucinkovita kao u Barci a to mu ne mogu ponuditi ni Mandzo, ni Lewi a ni Gotze (bar ne jos).
HolgerBadstuber
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la panda » 04 svi 2014, 17:25

HolgerBadstuber napisao:Ma neka ostane, nek se bori s Lewom pa koga Pep zeli neka igra i gotovo.

Tu se slažem.

HolgerBadstuber napisao:Mandzukic igra bolje obranu (ako se igra na posjed to je bitno za napadaca), Mandzukic je tu uigran vec.

prošle sezone je Mandžo bio puno bitniji za obranu nego ove sezone. Ove sezone njegove defanzivne kvalitete praktički se nisu ni osjetile :idk:

HolgerBadstuber napisao:Naravno da Lewi ima takodjer svoje kvalitete ali brojke govore da je Mandzukic jednostavno puno ucinkovitiji.

Mandžo igra i u puno boljoj ekipi. Ima krila koja mu daju puno više ubačaja nego Lewiju itd.
Ne bih sad ulazio u rasprave tko je bolji jer je to sad fakat teško za reći. Vidjet ćemo sve kad se čovjek pridruži ekipi i kako će to izgledati kroz ljeto :bravo:

HolgerBadstuber napisao:Ne znam puca li Lewi slucajno penale? Ako puca to bi bila jos poraznija statistika za njega.

Puca, a to je onda opet dobro za nas jer općenito loše izvodimo penale u zadnjih šta, 2-3 godine.

HolgerBadstuber napisao:No ni jedan ni drugi nisu bas ono sto Pep treba za ovu tika taku, on tu jednostavno treba kopiju jednog Lea da bi ta tika taka bila ucinkovita kao u Barci a to mu ne mogu ponuditi ni Mandzo, ni Lewi a ni Gotze (bar ne jos).

Lewi je po tehnici za Đilkoša kao Kristina i to bez ikakve dileme kažem. Doći će on Pepu jebeno dobro u napadu pošto je on baš taj stil napadača koji bi nama sad u ovom trenu odgovarao.

Sve u svemu, slažem se sa početnom premisom - nek Đilkoš ostane (barem jednu sezonu), njihova borba u špici = golovi kao na traci :D
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la melodyne » 04 svi 2014, 17:36

Verovatno ce Lewandowski imati prednost zato sto je kompletniji. Ali ko zna. Svi smo mislili da pored Gomeza nema sta traziti pa se izborio za startnu postavu.
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la HolgerBadstuber » 04 svi 2014, 17:39

panda napisao:Mandžo igra i u puno boljoj ekipi. Ima krila koja mu daju puno više ubačaja nego Lewiju itd.
Ne bih sad ulazio u rasprave tko je bolji jer je to sad fakat teško za reći. Vidjet ćemo sve kad se čovjek pridruži ekipi i kako će to izgledati kroz ljeto :bravo:

Samo na ovaj dio moram reagirati. OK, igra Mandzo u boljoj ekipi no Lewi je imao ove godine vise prilika nego Mandzo tako da je Lewi u tome zapravo u dosta povoljnijoj situaciji u odnosu na Mandzukica (Lewi 114, Mandzo 74). Ovo je bas ogromna razlika.

To je vjecita rasprava kad se prica o napadacima jer jedna strana kaze napadac A imao je bolje suigrace, druga strana da napadac B igra u slabijem klubu pa je vise fokus na njemu.

Ja sam sigurno malo nerealan jer je Mandzukic nas no sve moguce statistike govore u korist Mandzukica, s tim da ponavljam ovaj puca penale, igrao je puno vise, imao je puno vise prilika (cak 40)...

Nista, neka ostane pa ako je bolji neka igra. Ako vec kojim slucajem ode onda bi mu idealni bili RM, Chelsea ili Juve.
HolgerBadstuber
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la Red passion » 04 svi 2014, 17:48

Lewy dolazi u ekipu koja igra na dominaciju, a ne brze kontre. Slična stvar je bila s Gomezom koji je u Stuttgartu isto imao što i Lewy, dok u Bayernu ne. Tako nešto je i Mandžukić imao.

Vidjet ćemo kako će se snaći Poljak. No lik je debelo najveći potrošač lopti u Europi. Konkurencija su mu jedino bili Higuain i Benzema kad su skupa u Realu igrali. :)
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 04 svi 2014, 20:17

FCB_general napisao:Lewy dolazi u ekipu koja igra na dominaciju, a ne brze kontre. Slična stvar je bila s Gomezom koji je u Stuttgartu isto imao što i Lewy, dok u Bayernu ne. Tako nešto je i Mandžukić imao.

Vidjet ćemo kako će se snaći Poljak. No lik je debelo najveći potrošač lopti u Europi. Konkurencija su mu jedino bili Higuain i Benzema kad su skupa u Realu igrali. :)

Obrazlozi potrosac.
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la panda » 04 svi 2014, 20:37

melodyne napisao:Obrazlozi potrosac.

Potrošač kao zna potrošiti (profulati) lopte koje bi zabio i Anton sa 3 pive intusa :mrgreen:

Ali s druge strane zna i zabijati golove za koje baš i ne bi rekao da će ih zabiti :lol:
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la HolgerBadstuber » 04 svi 2014, 21:01

Jednostavno receno - Benzema. :lol:
HolgerBadstuber
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la Red passion » 04 svi 2014, 22:16

4-5 stopostotnih šansi - 1 gol. Tako kod Poljaka ide.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 04 svi 2014, 23:48

panda napisao:lopte koje bi zabio i Anton sa 3 pive intusa :mrgreen:

:lol:

HolgerBadstuber napisao:Jednostavno receno - Benzema. :lol:

Vazno da nam je dao gol bem li mu. :roll: :|

FCB_general napisao:4-5 stopostotnih šansi - 1 gol. Tako kod Poljaka ide.

Tako da. Ja mislio da gubi lopte. Njemu se lopta extra lepu za nogu, daleko je bolji od Mandzukica sto se toga tice. Dosta promasuje ove sezone ali je opet dao dosta golova.
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva