Ajmo ovdje, tražih temu di da odgovorim na ovako kompleksno pitanje.
Lennon napisao:Mislim onako kako sam napisao. Pa napiso si da je loše kad se učiš na Brazilu da moraš igrat s razaračem u vezi.
Jesmo ga mi imali protiv Reala, i kak je to zgledalo onda kad smo ga stavili drugo polvrijeme u uzvratu.

Na ovo nema jednostavan, nego samo filozofski odgovor. U najjednostavnijem odgovoru, odgovor bi bio da sjebo je što Martinez nije igro. No sa tim odgovorom ne bi dobili ono što se traži niti se u hvatili u koštac sa pravim problemom.
Znači poanta je da se ljudi djele na one koji vole Pepa i za njih se smatra da oni podržavaju njega bezuvjetno i da on nemre biti kriv i ona druga strana koja je Pepa okrivila i osudila prije nego je napravio bilo što u Bayernu. To je loše iz razloga što ja spadam u ovu prvu skupinu i tvrdim da se ta skupina krivo karakterizira.
Znači ja itekako smatram da Pepa treba za neke stvari kao trenera kriviti što je čist normalno, ali me smeta kod kritičara način na koji to rade i što svoje kritike upućuju na krivu adresu, kritiziraju na krivi način te razmišljaju uskogrudno.
Eto baš da sad to na ovom primjeru objasnim sa perspektive sa koje bi se to trebalo gledati.
Nije problem u tome što NIJE igrao Martinez nego je problem u tome što JE/SU igrali Schweini i Manđukić. Po izboru igrača Pep je u tome pogriješio. No postoji dvije vrste kritiziranja, ona prije nećeg i poslije. Obje drže vodu ako je jedan kritičar dosljedan i pošten. Znači ovdje se ne radi o pametovanju nego o objašnjenju.
Jedan Kovač nama prodaje priču kako on želi napast Brazil. Mlati praznu slamu. I onda složi napadačku postavu, sa dva napadača i sva tri "ofenzivna" vezna, te krilom. Ok ti si složio postavu koje je napadačka i kažeš da ćeš igrat napadački. Ja i Ti znamo da to ne drži vodu i da se to neće dogoditi. Počne tekma i Hrvatska NE NAPADA. Znači ti si složio postavu koja ti ne paše za onaj nogomet kakav si ti sebi zamislio igrati. Logički je za zaključiti da ćeš se ti protiv Brazila braniti i da ti ne treba toliko ofenzivnih veznih već jedan defanzivni. I u tome je ogromna Kovačeva greška PRIJE TEKME. Jedno oćeš, drugo radiš NAMJERNO. Poslije tekme ta se pogreška potvrdi. Kovač za to mora biti kritiziran.
Bayern kada je igrao protiv Reala uloge su zamijenjene. Znači Bayern je Brazil, a Real Hrvatska. Pep kaže da će Bayern napast i kontrolirati igru jer to Bayern radi, jači je. On slaže postavu prema onome kako će igrati znači zna da se neće braniti već će napadati. Bayern izlazi sa postavom i ja sam malo skeptičan, jer mi je ipak preofenzivna, no s druge strane sam i ponosan što se tako izlazi na teren. U ekipi je jedan Schweini koji krade Martinezu mjesto, no Schweini po većini ljudi to može odigrati i on ima ulogu tog zadnjeg veznog . Prije tekme ova postava nemre biti kritizirana več se samo moremo pitat dal je pametnije igrati sa Mullerom ili sa Martinezom. Pošto Bayern napada opcija sa Mullerom je ok, a tek ćemo kasnije vidjeti što je pametnije ili ti ŠBBKBB. Kod Brazila i HR opcija bez pravog zadnjeg veznog NIJE OK, jer niti jedan naš veznjak to nemre odigrati, a kod Bayerna bi to Schweini trebao moć. Znači gledajuči iz perspektive PRIJE tekme očekuješ da Bayern napada, a da se Hrvatska brani, pa je Hrvatskoj taj DMC neophodan s obziron na one koji će tamo igrati. Kada bi Kovač sada protiv Kameruna stavio istu postavu bez tog DMC-a, ja ne bi smatrao to greškom, a kritika bi eventualno došla poslije tekme.
I sad Bayern protiv Reala gubi i poslije tekme zaključujemo da je Pep pogriješio i da je trebao staviti Martineza umjesto "nekog" u prvih 11. E ako tako razmišljamo onda moramo isto tako prihvatiti da je Martinez bolji igrač za Bayern od Schweinija i da je vrijeme da se razmišlja o prodaji Schweinija.
Isto tako po igračima Del bosque protiv Nizozemske nije pogriješio, dapače po igračima je stavio jako defanzivnu postavu no sve je krenulo krivo. Ovdje se sada smatra kako je Xaviju prošlo vrijeme i kako bi ga trebalo maknuti . Isto tako tek kad je tekma završila krenule su opravdane kritike, ali nemreš bit cigan i kritizirati samo poslije već imati svoje mišljenje prije i poslije tako da i ti pogriješiš. Mislim da niko na svijetu nije rekao kako je Del Bosque pogriješio u odabiru igrača za taktiku. S druge strane kad smo vidli postavu švaba spobljuvali smo se i to opravdano. Tekma završi i hvalospjevi. Razumijete?
Nemam ja ništa protiv pravih kritika. Ja dapače njih obožavam i kažem da Pep od slijedeće sezone mora smisliti način kako da Martinez igra u prvih 11, kao što se i sada zalažem za ostanak Kroosa. No moram biti svjestan da ove dvije stvari vuku treću a to je nekakvo šikaniranje Schweinija. Znači nemrem reč oču Martineza i Kroosa, a da je Schweini standardan. Kao što i nemrem reč Bayern je bez ROBBERY smeće, neću lažnu devetku, a Muller mora igrati. Nemrem baš sve htjet, ali moram znat točno kaj oču.
Zato kad se Pepa kritizira, onda ga se nemre već sad ubijat što 2014/15 neće osvojit LP....
Smeta me što ona druga skupina (JUPPOV) razmišlja na način, kao da smo mi svaku tekmu odigrali kao protiv Barcelone u obje tekme prošle sezone, što nije istina. Smeta me što oni ne razumiju da se finale LP gledalo prvih 20 minuta da bi BvB bio prvak Europe, kao što me smeta da se zaboravlja Hummelsova prilika u finalu LP-a odmah nakon 1:1. Smeta me što oni sve to zaboravljaju kao da nam niko nikada nije puknuo na gol, doveo u pitanje rezultat i sterao nas u kut. taj mit o prošloj sezoni me smeta kao i mitovi koji se danas stvaraju kada se pogledaju rezultati. Ljudi su uvjereni da je nas Real doma razbio na način da nas je iskontririao, umjesto d aljudi pogledaju istini u oči i shvate da smo mi od 4 gola 3 jebena primili iz prekida. Znači tu nije bilo akcija koje su nas sjebale jer smo preofanzivni, jer smo previše tika - takasti, već što igrači nisu odradili ono što su trebali i što je Neuer bio katastrofalan. Isto tak sad su Nizozemci razbili Španjolce. Kad se sjetim kak je Iker branio protiv Bayerna i BvB-a i sada protiv Nizozemske, dođe mi da razbijem nepravdu od muke! Znači nama skida sve, a protiv Nizozemske se ponaša kao Piplica!
Oču reči, ako se već kritizira da se ne generalizira!