Nekako šteta što jučer Gladbach ne pobijedi. Kao prvo imali su veliki broj šansi, a kao drugo bila bi veća šansa da za 2 kola u duel s našom ekipom uđu sa samo zaostatkom od 2 boda. E onda bi to bila LUDNICA od utakmice. Ali valjda se bar u narednom kolu neće povečati prednost. Pa i kod +4 iz naše perspektive ili -4 iz Gladbachove, bilo bi još naboja....
A nemam ja ništa protiv da mi ligu ubjedljivo prekucamo, samo želim da bude naboja i bar malo napetosti oko titule.
Iako se nekad zapitam, da li bi pod određenim okolnostima, da mi stvarno padnemo u neku crnu rupu, Gladbach nama mogao biti opasan takmac?
O riješenom prvenstvu neću da govorim, hajmo reći da sam i ja 90 % siguran da ga uzimamo. Ali prođe kroz glavu i ona doza opreza. Posebno nakon ovog vikenda nekako su nam šanse za titulu rapidno porasle.
I koliko god bio uvjeren u naš uspjeh, ne bi se nikad nadao da brzo možemo veliku prednost stvorit. A za sad su naznake da ćemo brzo doći do ogromne prednosti. Neki sad i ovu prednost vide gigantskom, valjda zato što samo gledaju prednost u odnosu na Dortmund. Možda su i u pravu, ali to je opasno razmišljanje....